Th3Beh0ldeR Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Έχω την auzentech prelude αγορασμένη εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό ανά διαστήματα ενώ ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής η κάρτα δεν ξεκινάει με αποτέλεσμα να μην έχω ήχο και να χρειάζονται 2-3 restart για να ξεκινήση. Η κάρτα έχει πάνω ένα πράσινο led το οποίο αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό όταν λειτουργεί κανονικά και είναι μόνιμα ανοικτό όταν κάνει boot(το έχω διαβάσει σε ένα review αυτό). Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τους drivers αλλά δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η θύρα Pci του υπολογιστή γιατί δεν έχω άλλη διαθέσιμη?
Lost1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Έχω την auzentech prelude αγορασμένη εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό ανά διαστήματα ενώ ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής η κάρτα δεν ξεκινάει με αποτέλεσμα να μην έχω ήχο και να χρειάζονται 2-3 restart για να ξεκινήση. Η κάρτα έχει πάνω ένα πράσινο led το οποίο αναβοσβήνει με γρήγορο ρυθμό όταν λειτουργεί κανονικά και είναι μόνιμα ανοικτό όταν κάνει boot(το έχω διαβάσει σε ένα review αυτό). Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τους drivers αλλά δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η θύρα Pci του υπολογιστή γιατί δεν έχω άλλη διαθέσιμη? Στις αλλες pci τι εχεις ? μπορει να υπαρχει conflict ... Οταν δεν την εκκινει μπες στο device manager και δες αν υπαρχει ... Αν μπορεις να ελευθερωσεις μια pci να την δοκιμασεις ή σε αλλο pc και δες αν δουλευει σωστα ... Μπορεις να κλεισεις τον On-board controller ηχου απο bios αν δεν τον χρησιμοποιεις ... Δες αν εχει κουμπωσει σωστα η καρτα ηχου / αν ειναι βιδωμενη στο σασι του κουτιου ...
nick#18 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Βγαλε την καρτα, παρε μαι μπατονετα με λιγο οινοπνευμα και καθαρισε επανω στην καρτα τις επαφες που μπαινουν στη θυρα... αυτο σε πρωτη φαση... επισης μπορει και να ειναι στα τελευτεα της η καρτα αλλα δε νομιζω. Μετα μαλλον η θυρα η εχει προβλημα γενικοτερα η και παλι ειναι απο σκονη...
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Λοιπόν έβγαλα την κάρτα σήμερα από την Pci καθάρισα τις επαφές με οινόπνευμα και μετά την έβαλα σε άλλη θύρα. Κλείνω το Pc και το βράδυ που το άνοιξα μου έκανε πάλι το ίδιο οπότε αποκλείουμε το πρόβλημα χαλασμένης θύρας η σκόνης. Στις συσκευές όταν συμβαίνει αυτό μου δείχνει αυτό Link
Lost1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Βρες ενα αλλο Pc και δοκιμασε την καρτα ηχου , ειναι ο ποιο ευκολος τροπος ...
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Επιστρέφω τελικά μετά από δύο βδομάδες δοκιμών και κατάφερα να βρω το πρόβλημα. Έδωσα την κάρτα σε έναν φίλο στον οποίο λειτουργούσε κανονικά οπότε το πρόβλημα ήταν στο Pc. Δοκίμασα με την σειρά μου αργότερα ενα πλήρες καθαρό Install στους drivers χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Τελικά έφταιγε το νεότερο bios της motherboard μου. Γύρισα στο παλιό bios(ήταν και η μόνη σημαντική αλλαγή που είχα κάνει τελευταία) και εδώ και 5 μέρες δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έστειλα και μύνημα στην gb για το πρόβλημα του bios αλλά δεν έλαβα απάντηση ακόμα.
baskon Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Για αυτο το λογο δεν αναβαθμίζουμε το BIOS οταν δεν εχουμε καποιο προβλημα ή προσθετει κάτι το οποιο χρειαζομαστε. ΑΠο τη στιγμη που δεν εχουμε θεματάκια καινουρια εκδοση Bios είτε δε θα εχει καμια επιδραση στον υπολογιστή μας είτε θα προκαλέσει καποιο προβλημα οπως στην περιπτωση σου. Φυσικά όλοι μας θελουμε το πιο συγχρονο αλλα αυτο στην περιπτωση της μητρικης δεν ειναι παντα καλο. Προσωπικά κάνω μια ενημερωση Bios Με το που στηνω τον υπολογιστη (με δεδομενο οτι συνηθως οι μητρικές που βαζω είναι 5-6 μηνες στην αγορα,και συνηθως το αρχικό Bios έχει καποια σοβαρά προβληματακια,που λυνονται αμεσα στους πρωτους μηνες) και τελος .Δε ξανασχολουμε εκτος αν υπάρχει λογος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα