bakoproductions Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Φίλοι καλησπέρα, Έχω παράλληλα με τα windows φτιάξει ένα partition το οποίο παίρνει και Linux Mint. Στην αρχή θεώρησα ότι τα 20Gb δίσκου που θα έδινα στα Linux θα μου ήταν υπεραρκετά. Δυστυχώς έκανα λάθος και τώρα χρειάζομαι περισσότερα. Το θέμα είναι ότι το partition το έφτιαξα με EASEUS Partition Manager και πριν 2 μέρες προσπάθησα να κάνω την αύξηση μόνος μου. Έβγαλα άλλα 20GB από τα Windows και τα μετέτρεψα σε Ext3. Έπειτα στο reboot πέταξε grub error , αλλά και αυτό κατάφερα να το διορθώσω. Κοίταξα το EASEUS προσεκτικότερα αλλά δεν μπόρεσα να βρω ίσως κάποια επιλογή για να κάνω "merge" του ήδη υπάρχοντος partition των Linux με το καινούργιο που έφτιαξα. Ο λόγος που γράφω το topic σε αυτή τη κατηγορία είναι αν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει αν υπάρχει τρόπος να κάνω αυτό το merge από τα Linux (χωρίς να χάσω τα δεδομένα μου) και αν όχι τι μπορώ να κάνω με το EASEUS... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Σβήσε το νέο διαμέρισμα να είναι raw και κάνε επέκταση,αυτό βέβαια δουλεύει μόνο εάν είναι δίπλα-δίπλα τα διαμερίσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bakoproductions Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Σβήσε το νέο διαμέρισμα να είναι raw Πως μπορώ να το κάνω αυτό. Θέλω να πω αυτό το Unallocated Space πριν από το Partition πως μπορεί να γίνει row; To EASEUS δεν μου δίνει κάποια τέτοια δυνατότητα...Βοήθησε με αν μπορείς λίγο περισσότερο γιατί δεν πολυασχολούμαι με αυτά..Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων!!! Δες λίγο πως έχουν τα πράγματα στο partition μου εδώ Μιλάω για το Unallocated πριν από το *: Other (Ext4).... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 bootαρε απο livecd/usb mint/ubuntu και τρεξε το προγραμμα gparted. απο εκει κανε δεξι κλικ το partition του mint και καντου resize. μετα πατα apply στην απο πανω μπαρα (το πρασινο τικ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bakoproductions Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Οκ παίδες ευχαριστώ, θα προσπαθήσω με GParted και βλεπουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 για πιο μερος του linux θες χωρο? μπορεις να βαλεις ενα partition να ειναι ενα folder (μπακαλιστικα το λεω), οποτε αν θες χωρο στο /usr κανεις ενα simlink και εισαι οκ (απλα μεταφερεις το παλιο /usr στο νεο, δεν ειναι τπτ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bakoproductions Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 για πιο μερος του linux θες χωρο? μπορεις να βαλεις ενα partition να ειναι ενα folder (μπακαλιστικα το λεω), οποτε αν θες χωρο στο /usr κανεις ενα simlink και εισαι οκ (απλα μεταφερεις το παλιο /usr στο νεο, δεν ειναι τπτ) Το έφτιαξα φίλε μου...πάντως σε ευχαριστώ πολύ που ποσταρες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα