nek4d Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Για 16gb από αυτές ... αλλά δεν νομίζω να αξίζει τελικά ε ; οπως σου απαντησε με πληροτητα ο baskon. Πιανεις συχνα το μηχανημα να ξεμενει απο φυσικη μνημη? (αυτο το βλεπεις ειτε με ειδικα εργαλειακια ειτε με τον task manager) Λογικα ειναι απιθανο (εκτος αν εχεις συνηθως ανοιχτα πολλα μνημοβορα προγραμματα ταυτοχρονα πχ video editing), οποτε δεν αξιζει. ... ΥΓ : Σπανια θα δουλεψουν ρολοι κιτακια απο διαφορετικες εταιρειες (ακομα και 2 ιδια σετ της ιδιας εταιρειας μπορει να μην δουλευουν καλα μαζι), απλα το αναφερω γιατι αυτα που διαβαζω περι 8GB απο Corsair και 8GB απο Komputerbay ακουγονται καπως. Εμπειρικα, εχω βάλει σε παρα πολλα PC διαφορετικες μνημες (λογω επαγγελματος παλαιοτερα) κ δεν υπηρχε γενικα προβλημα. Οποτε υπηρξε, 1 φορα στις 20, ηταν αμεσως φανερο. Στις αυτοματες ρυθμισεις, η μητρικη ριχνει τις υψηλοτερες προδιαγραφες στις χαμηλοτερες κ δουλευουν μια χαρα. Συμφωνω ομως μαζι σου στο οτι οταν μπορεις να εχεις ιδιου τυπου ειναι καλυτερα απο επιδοσεις κ σιγουρα χωρις εκπληξεις.
Salvation81 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 2 κιτακια δεν ειναι ποτε ομοια (κατι σαν τις μηχανες του αυτοκινητου) οποτε εκει που το ενα μπορει να θελει 1.6v για να πιασει 2000MHz (παραδειγμα) το αλλο μπορει να θελει 1.65v. Μετα υπαρχουν οι διαφορες σε καθε bank (slot), τα Cas Latency, γενικα ολα τα timings κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ. Εχω βαλει πολλες φορες 2 ομοια σετακια (ξεχωριστα ομως) μνημων και σπανια και τα 2 επιαναν την ιδια ταχυτητα, με τα ιδια volt και με τα ιδια timings. Βεβαια αυτα τα προβληματα ισχυουν κυριως σε high end μοντελα και οχι στα 1333-1600MHz αλλα 2 σετακια απο ξεχωριστες μαρκες και με σιγουρα ξεχωριστα timings η ακομα και ξεχωριστες απαιτησεις στα Volts δεν θα δουλεψουν μαζι και Αν απο τυχη δουλεψουν δεν θα ειναι αψογα.
nek4d Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Παω πασο με την θεωρια, την γνωριζω, εγω μιλησα μονο για το τι εζησα στην πραξη αναβαθμιζοντας πανω απο 100 μηχανηματα μεσα σε 5 χρονια. Σε πολλα απο αυτα, εβαζα οτι προτεινε σαν συμβατο η kingston και σπανιως η crucial στα site τους, τις περισσοτερες φορες δεν ηταν καν ιδιου τυπου μνημες αλλα δεν πειραζα ποτε χειροκινητα τις ρυθμισεις, αυτοματες χαμηλοτερες ρυθμισεις κ παει μονο του μια χαρα Αν κανεις μονος μια δοκιμη διαλεγοντας στην τυχη μερικα μηχανηματα στα παραπανω site, θα δεις οτι προτεινονται συχνα διαφορετικου τυπου μνημες ως συμβατες με την μητρικη κ ας ειναι διαφορετικες μεταξυ τους. Δοκιμασμενο με εγγυηση, αν ειχα προβληματα θα ετρεχα με τους πελατες κ δεν θα με συνεφερε καθολου απο πολλες αποψεις. Αναβαθμιζα "τυφλα" και εν τελει απροβληματιστα, τολμω να πω σχεδον "ααααβαδιστα"!
Salvation81 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το τι δινει η καθε εταιρεια σαν συμβατο με την εκαστοτε μητρικη ειναι ασχετο με την συμβατοτητα που θα εχουν μεταξυ τους 2 σετ μνημων. Οπως αναφερα ηδη ομως τα σοβαρα προβληματα τα βρισκεις σε high end μοντελα και οχι στα οικονομικα μοντελα εταιρειων που ειναι σχεδιασμενα να δουλευουν στις πιο ανετες ρυθμισεις και αρα μεταξυ τους δεν υπαρχουν τρομερες διαφορες.
baskon Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δε θα συνεχισω το τρολλαρισμα(οπου ο καθενας παρεξηγει τι λεει ο αλλος)..Και ελπιζω να σταματησει εδω. Οσο για το θεμα της συμβατοτητας..Εαν οι ρυθμισεις ειναι σωστες τα σετακια σχεδον πάντα δουλευουν (εκτος αν εχουν ασυμβατοτητα με τη μητρικη).. Και εγώ τα τελευταια 22 χρονια(ο πρωτος υπολογιστης ηταν ενας 286) εχω αλλαξει δεκαδες μνημες.. Μόνο πολυ παλια σε καποιες sdram αντιμετωπισα θεμα . ΑΠο κει και περα 99.9% οι μνημες θα δουλεψουν,(αν το εχεις στο αυτοματο ,στις συχνοτητες των πιο αργων μνημων), εκτος αν εχουν τελειως διαφορετικα volt Οποτε θα εξαρτηθει απο τη μητρικη. (συμφωνω απολυτα με τον nek4d) ΑΠο κει και περα σιγουρα οταν κλοκαρεις η καθεμια εχει διαφορετικές αντοχες και αρα αν εχεις μονο ενα ιδιο ζευγαρι μνημες θα κλοκαρεις πιο ευκολα-καλα. Αν οι μνημες δεν εχουν προβλημα απτην αρχη κατα πασα πιθανοτητα δε θα εχουν ποτε.. Απο τη στιγμη που δε παιρνεις επωνυμες ειναι καλο να γινει Memtest,γιατι δεν εχεις 100% εμπιστοσυνη οτι τις εχουν τεσταρει σωστα. Πολυ το κουρασαμε το θεμα πάντως ,...Χρηστος ανεστη.Καλο σουβλισμα
Salvation81 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Θα μπορουσα να αναφερω και εγω οτι οι πρωτοι μου υπολογιστες ηταν ενας 8086 και ενας Commodore 64 αλλα δεν φανταστηκα πως μπαινουμε σε λεπτομερειες προς μετρηση του ποιος γνωριζει περισσοτερα. Περα απο αυτο το αυτοματο στις μητρικες μακαρι να δουλευε απταιστα δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Αν θελετε μπορω να σας δειξω αρκετα δειγματα με ιδια σετ μνημων (ιδια μοντελα, ιδια εταιρεια) που ακομα και αυτα δεν δουλευουν απροβληματιστα. Βεβαια αν καταλαβα καλα το "αν το εχεις στο αυτοματο ,θα δουλεψουν στις συχνοτητες των πιο αργων μνημων" δεν θεωρειται προβλημα οποτε παω πασο. Χριστος Ανεστη παιδες ΥΓ : Η ορθη αναπτυξη ενος θεματος δεν ειναι trolling. Απλα προφανως σε πειραξε που καποιος "εθιξε" κατα την γνωμη σου παντα, το θεμα που αρχισες κατι που προφανως δεν ισχυει. Εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να σκεφτομαι να "θιξω" καποιο θεμα η οχι.
nek4d Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Το τι δινει η καθε εταιρεια σαν συμβατο με την εκαστοτε μητρικη ειναι ασχετο με την συμβατοτητα που θα εχουν μεταξυ τους 2 σετ μνημων. ... οχι φιλε, δεν ειναι ασχετο, ειναι απολυτα σχετικο, ακομη και σε διαφορετικες συχνοτητες παιζουν μια χαρα. Δες π.χ. το site της kingston που δειχνει αναλυτικα τι παιρνει η καθε μητρικη κ θα καταλαβεις. Επισημα μπορεις να βαλεις συνδυασμους συμβατων μνημων. ... Βεβαια αν καταλαβα καλα το "αν το εχεις στο αυτοματο ,θα δουλεψουν στις συχνοτητες των πιο αργων μνημων" δεν θεωρειται προβλημα οποτε παω πασο. Το'πιασες, αφου δουλευει καλα ο Η/Υ, δεν θεωρειται προβλημα.
Salvation81 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 οχι φιλε, δεν ειναι ασχετο, ειναι απολυτα σχετικο, ακομη και σε διαφορετικες συχνοτητες παιζουν μια χαρα. Δες π.χ. το site της kingston που δειχνει αναλυτικα τι παιρνει η καθε μητρικη κ θα καταλαβεις. Επισημα μπορεις να βαλεις συνδυασμους συμβατων μνημων. Το'πιασες, αφου δουλευει καλα ο Η/Υ, δεν θεωρειται προβλημα. Οταν μια εταιρεια σου λεει πως η μητρικη Α ειναι συμβατη με τις μνημες Α,Β,Γ,Δ,Ε δεν σημαινει αυτοματα πως αν συνδιασεις ενα κιτ απο τις Α με ενα κιτ απο τις Γ οτι θα δουλεψει το συστημα. Τωρα αν θεωρεις οτι το παραπανω ισχυει με το να "υπολειτουργει" το συστημα ριχνοντας τις επιδοσεις του ενος σετ προκειμενου να μην υπαρχουν κοληματα αυτο εγω το λεω προβλημα αφου ειναι σαν να πληρωσε καποιος περισσοτερα για το ενα σετακι χωρις πρακτικο λογο αφου θα τρεχει οπως το χειροτερο. Βεβαια ειναι παραξενο που ποτε δεν ετυχες σε περιπτωση που να κολησει εντελως ενα συστημα απο ασυμβατοτητα, εγω το εχω δει αρκετες φορες σε high end συστηματα.
nek4d Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Αρκει που τρεχει σωστα το συνολο, εστω κ λιγο πιο αργα. Ειχα δεκαδες ευχαριστημενους πελατες κ δεν μου ανεφεραν καποιο προβλημα, ασε που τις πιο πολλες φορες σε αναβαθμισεις παλαιοτερης γενιας Η/Υ, δεν αξιζε για τον πελατη να πεταξει τις παλιες κ να αγορασει περισσοτερες νεες, καθως νομοτελειακα οι παλαιες μνημες ειναι παντα ακριβοτερες εως ασυμφορες. Φυσικα και μου εχει τυχει αρκετες φορες να μην μπορω να συνδυασω μνημες, αλλα το ηξερα απο πριν γιατι η kingston δινει οδηγιες αναλογως την μητρικη, οποτε δεν εφτανα στο σημειο να τις αγορασω και να μην παιζουν. Ετσι δεν δοκιμαζα στα τυφλα, παντα επαιζαν οι διαφορετικες μνημες γιατι απλα το εχει "δοκιμασει" η kingston πριν απο μενα Ολα αυτα χωρις να διαβαζω manual μητρικης, αν υπαρχει το manual συνηθως γραφει τι δεχεται, αλλα στην πραξη με ειχαν βολεψει τα εργαλεια της kingston & crucial κ τα χρησιμοποιουσα αυτοματα.
baskon Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Δε σχολιαζω το τι ειπε ο φιλος salvation81,μπας και σταματησουμε την αντιπαραθεση. Οποιος ενδιαφερεται ας διαβασει τα προηγουμενα και ας βγαλει τα συμπερασματα του. Παμε στο θεμα λοιπον. Δε νομιζω να λεμε κατι διαφορετικο όλοι μας εδω... Αν δε κανεις overclock τοτε δε θα εχεις κανενα προβλημα ότι και να βαλεις αρκει να ειναι αντιστοιχης ταχυτητας με τις αλλες. Αν κανεις σοβαρο overclock, θα παρεις καποιες καλες,και κατα προτιμηση ιδιο μοντελο. Τελος να πουμε οτι σημαντικοτατο ρολο παιζει ρολο ο memory controller. Με 4 dimm ζοριζεται αρκετά. Αρα τα αποτελεσματα στο Overclock χειροτερευουν και αρα εκει χρειαζεσαι πολυ καλες μνημες. Παλιοτερα AMD συστηματα ειχαν σοβαρο θεμα σε αυτο με DDR2 μνημες(4 dimm δυσκολα πηγαιναν πανω απο 800 mhz) Ας μην αναλυσουμε και αυτο τωρα. Οπως και να εχει αυτο που ενδιαφερει τον κοσμο ειναι ότι Μπορει να βαλει οτι θελει αν δεν ασχολειται πολυ με Overclock και δε θα εχει κανενα προβλημα στις αυτοματες ρυθμισεις. Αν θες σοβαρο Overclock είτε δε θα κλοκαρεις τις μνημες είτε θα αγοράσεις ακριβές -επωνυμες-ιδιο μοντελο για να μη χασεις σε ταχυτητα.AN κανεις αναμιξη και βαλεις χειροκινητα τις ρυθμισεις που πιστευεις οτι το συστημα θα λειτουργει σωστά , μπορει το αργο σετάκι να σου προκαλεσει προβλημα.Κολλήματα,BSOD,No-post etc . Νομιζω οτι λεμε τα ιδια ολοι. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2012 από baskon
Salvation81 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Και ξαναλεω πως οτι λετε και οι 2 εχει να κανει με σετακια που δεν "τρεχουν" σε γρηγορες συχνοτητες και αρα ειναι πιο κοντα στο προτυπο jedec (1333MHz). Εν μερει Overclock γινεται και στα ιδια κιτ μνημων οταν το βασικο προτυπο ειναι στα 1333MHz και υπαρχουν κιτ που χτυπανε μεχρι 2600MHz. Αυτη την στιγμη εχω 2 σετακια της GEIL στα 2400ΜΗz (16GB εκαστο) και Δεν πιανουν τα ιδια MHz τους στην ASRock Χ79 Xtreme9. Το μηχανημα με δυσκολια μπουταρει οποτε χρειαζεται χειροκινητη ρυθμιση για να σταθεροποιηθει. Το ιδιο το εχω δει και σε κιτακια της Kingston (2χ6GB) που αντι να τρεχουν στα 2233MHz δεν πηγαιναν πανω απο 2000MHz με αυτοματο ενω ακομα και με χειροκινητο δεν ανεβαιναν στα 2233MHz οταν ηταν μαζι πανω στην μητρικη. Οπως ειπα βεβαια αν εισαι τυχερος μπορει να μην βρεις κανενα θεμα, μπορει ομως και πολλα. Το να ισοπεδωνουμε τα παντα και να λεμε οτι δεν θα εχει προβλημα κανεις αρκει να μην κανει overclock ειναι η υπερβολη της υπερβολης.
baskon Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Ολα αυτα που λες φιλε salvation, οφειλονται σε αυτο που ειπα και πιο πριν.4 ντιμ ζοριζουν τον κοντρολλερ παντα. Και οταν πας να βαλεις μνημες στα 2133 ή παραπανω σε 4 dimm+ ισως εχεις θεμα. Θα κατσουμε να αναλυσουμε και αυτο εδω μήπως; Προσωπικά θα ηθελα καποιος Mod να κλειδωσει το θεμα Να τελιωνουμε. Ολα αυτα που συζηταμε εδω δεν εχουν καμια σχεση με την προσφορά και χαλάνε το θεμα.
Salvation81 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δεν το πηρα πατριωτικα, απλα τα θεματα που μπορουν να υπαρξουν ειναι παρα πολλα και εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα καποιον στο λαιμο μου λεγοντας οτι οτι σετακια και να χρησιμοποιησει δεν θα εχει σοβαρο προβλημα αυτο ειναι ολο ΥΓ : Στο πρωτο παραδειγμα αναφερομαι σε 8 banks και στο δευτερο σε 6.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα