Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα των τιμων στις αγγελιες εχει εξαντληθει σε αλλα 10000 θεματα.....Αν σε καποιον δεν αρεσει η τιμη που πουλαει καποιος κατι απλα Δεν αγοραζει και τελειωνει εκει το θεμα......Πιο απλο δεν νομιζω πως γινεται.

ναι φιλε μου εχεισ δικιο αλλα πολλες φορεσ μερικουσ απο εμασ μασ φαινεται περιεργο να βγαινουν μερικοι και να λενε οτι πουλαω τοσο ενω εχω αγορασει λιγοτερο ...παιζουν με σενα και μενα...εσι δεν ειναι ?το οτι εχεισ το δικαιωμα της επιλογησ δεν σημαινει οτι δεν μπορεις και να φωναξεις για πραγματα που θεωρουνται οτι να ναι ...γιατι φαινεται απο αυτα οτι ο καθενας μασ θα σε πατησει στον σβερκο ανα πασα στιγμη οπως γινεται σε αυτη την χωρα με τα μεγαλα κεφαλια..

και δες που εχουμε φτασει....

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να προσθέσω πώς ή εγγύηση του δίσκου πολλές φορές υπάρχει αλλά επειδή το χαρτί γράφει π.χ. 45Ε σου λέει ότι το έχει χάσει ή το έχει βάλει στην εφορία και σου πετάει ένα ξέρω ξένο λινκ που βάση σειριακού κωδικού και ονόματος αναγράφεται η εγγύηση ότι ισχύει.για το εν λόγω χρονικό διάστημα :devil:

Τέλος πάντων κανένα άλλο λινκ βρήκαμε που να μην είναι τόσο Αρμαγεδδών με τον δίσκο αυτό?

Δημοσ.

Βλέπω αυτό εδώ αλλά κυρίως τα υπόλοιπα posts που έχεις κάνει στο θέμα και ειλικρινά δεν κατανοώ την επιμονή σου σε ένα θέμα το οποίο προφανώς δεν γνωρίζεις.

Τωρα μαθαινω ... Αν εχεις και κανενα tutorial δωσε μου Link ... :)

Εκτός και αν πιστεύεις ότι δημιουργώντας εντυπώσεις στον κόσμο που δεν γνωρίζει, δεν θα αγοράσει και άρα θα μειωθεί ο αριθμός των παραγγελιών επιτρέποντας σε σένα να είσαι ποιο σίγουρος ότι η παραγγελία σου θα ολοκληρωθεί και δεν θα φας κανένα ακυρωτικό mail.

Την προσφορα περιμενα για να αγορασω δισκο ... Πολυ φαντασια εχεις ...

Η τιμή είναι εξαιρετική και ο δίσκος μια χαρά δεδομένου ότι αν έβαζα τον δικό μου μεταχειρισμένο και εκτός εγγύησης 750 προς πώληση τα 50€ θα ήταν η minimum αποδεκτή τιμή.

Δεν ειπα οτι ο δισκος δεν ειναι καλος , ουτε ειπα οτι ειναι ακριβoς , ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ SATA 2 ...

Δημοσ.

ναι φιλε μου εχεισ δικιο αλλα πολλες φορεσ μερικουσ απο εμασ μασ φαινεται περιεργο να βγαινουν μερικοι και να λενε οτι πουλαω τοσο ενω εχω αγορασει λιγοτερο ...παιζουν με σενα και μενα...εσι δεν ειναι ?το οτι εχεισ το δικαιωμα της επιλογησ δεν σημαινει οτι δεν μπορεις και να φωναξεις για πραγματα που θεωρουνται οτι να ναι ...γιατι φαινεται απο αυτα οτι ο καθενας μασ θα σε πατησει στον σβερκο ανα πασα στιγμη οπως γινεται σε αυτη την χωρα με τα μεγαλα κεφαλια..

και δες που εχουμε φτασει....

Οχι κανεις δεν παιζει ουτε με σενα ουτε με μενα. Καποιος αγορασε κατι 40ε και το πουλαει μετα απο 2 χρονια 45ε οταν η τιμη του καινουργιου εχει παει 80ε. Δικαιωμα του ειναι και γενικα αυτο ειναι κατι που κανουν και τα καταστηματα.

Πριν 3-4 χρονια υπηρχε μια μικρη κριση στις μνημες και ετσι οι τιμες ανεβηκαν 50% μεσα σε μια νυχτα κατι που εβλεπες την επομενη στα καταστηματα. Το ζητημα ειναι πως ολοι ειχαν αγορασει με την παλια τιμη και πουλουσαν με την καινουργια (οπως γινε και στην αρχη με την κριση των σκληρων δισκων). Δεν ειναι λοιπον κατι που κανει ο καθενας για να σε εκμεταλευτει, ειναι το πως δουλευουν τα πραγματα.

Δημοσ.

πες μας πως οριζεις την μινιμουμ αποδεκτη τιμη σε εναν σκληρο που ειναι εκτοσ εγγυησης δλδ πανω απο ενα με δυο χρονια οπου μπορει και η αναγραφομεννη τιμη στην αποδειξη να ειναι 40 ευρω?αυτο δεν μπορω να το καταλαβω και το βλεπω πολυ συχνα στις αγγελιες που υπαρχουν αρκετοι οι οποιοι πουλανε ταχαμ δηθεν σκληρους λογω αναβαθμιησης εντος εγγυησης 1τβ πχ στα 85 ευρω ενω περσυ τον αγοραζαν 40.εδω μιλαμε για αισχροκερδια κ εκμεταλλευση του καθενος απο εμας..

Έχω βαρεθεί να απαντάω σε αυτή την ερώτηση, ερώτηση που κάποιοι δίκαια την θέτουν, ερώτηση που οι ποιο πολλοί όμως την θέτουν επειδή απλούστατα κοιτάνε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον. Και έχω δει άτομα που κατηγορούν άλλους για τις τιμές τους και την ίδια στιγμή οι ίδιοι να τσεκουρώνουν στις δικές τους αγγελίες. Anyway. Έχω λοιπόν να δω διάφορα δεδομένα τα οποία τον αγοραστή δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά ενδιαφέρουν εμένα.

Ένα δεδομένο είναι ότι ο δίσκος δεν αγοράστηκε πέρσι και προφανώς δεν αγοράστηκε στις περσινές τιμές. Οπότε προσωπικά δεν κάνω τίποτα το κακό, δεν προσπαθώ να βγάλω κάποιο κέρδος.

Ένα δεδομένο είναι ότι αν αναβαθμίσω τον εν λόγω δίσκο ή μου χαλάσει κάποιος άλλος, τον νέο δίσκο δεν θα τον αγοράσω με τις περσινές τιμές, αλλά τις νέες. Γιατί να βγει ο αγοραστής κερδισμένος (και ίσως να βρει ευκαιρία να πουλήσει δικό του δίσκο ακριβότερα τσεπώνοντας την διαφορά) και να βγω εγώ δύο φορές χαμένος; Μία από την χαμηλή τιμή πώλησης του δίσκου και μία από την υψηλή τιμή αγοράς του νέου.

Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι 2Χ2GB DDR3 που είχα αγοράσει με 40€ αν πουληθούν σήμερα θα πρέπει να πουληθούν 15-20€. Αν και σίγουρα θα βρεθεί και κάποιος να μου δείξει τις προσφορές του Multirama και να μου προτείνει 10€. μέχρι σήμερα δεν είδα κανέναν αγοραστή να λέει "Ω ρε φίλε, χάσανε πολύ αξία οι μνήμες σου έλα να σου δώσω 5-10€ παραπάνω". Το δακτυλάκι το έχουμε έτοιμο να δείξουμε τον άλλον όταν η τιμή δεν μας αρέσει, όταν μας αρέσει όμως ορμάμε να προλάβουμε το προϊόν, τον λέμε και μακάκα στο τέλος.

Και τέλος προς όποιον μιλάει τόσο εύκολα για αισχροκέρδεια θα πρέπει να κατανοήσει ότι το να κατηγορεί τον συνάνθρωπό του στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης που πουλάει ΕΝΑ προϊόν για αισχροκέρδεια είναι το λιγότερο υποκριτικό. Και προσωπικά λυπάμαι να βλέπω αυτή τη συμπεριφορά. Όταν ένα κατάστημα πουλάει ακριβά κάτι, το αγνοούμε. Όταν ένας συνάνθρωπός μας θεωρούμε ότι πουλάει ακριβά έναν δίσκο πέφτουμε να τον φάμε λες και μας έκλεψε τον δίσκο αυτό, λες και μας έβαλε το χέρι στην τσέπη. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αγνοούμε την αγγελία μέχρι μετά από 10 bumps να ρίξει την τιμή; Διότι τα δικά μας ΘΕΛΩ ΑΠΑΙΤΟΥΝ τον δίσκο ΤΩΡΑ στην τιμή που ΕΜΕΙΣ θέλουμε; Δεν το βλέπω σωστό.

Ελπίζω να μην φάνηκα κάπου επιθετικός. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλά απαντάω ειλικρινά στο ερώτημά σου όπως θα σου απαντούσα σε μια καφετέρια συνοδεία καφέ. :)

Υ.Γ. Έχω έναν 750 στο συρτάρι για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω και επιπλέον αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω βάλει παραγγελία αγοράς. Διότι θα είναι ποιο χρήσιμος σε κάποιον άλλον (ελπίζω όχι ως προϊόν προς πώληση). Η τιμή πώλησης βέβαια του δικού μου 750 δεν διαμορφώνεται από μια προσφορά που δεν ξέρουμε καν αν τελικά ισχύει, αλλά γενικά από το πόσο θα μου κόστιζε ο αντικαταστάτης του.

Υ.Γ.2 Εκτός εγγύησης δίσκος δεν σημαίνει ότι θα χαλάσει αύριο το πρωί. Στα 15 χρόνια που έχω PC πρέπει να μου έχουν χαλάσει 1-2 δίσκοι. Και έχουν περάσει 20-30 δίσκοι από τα χέρια μου.

ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ SATA 2 ...

Στους σκληρούς δίσκους το αν είναι SATA2 ή SATA3 είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάς. Χωρητικότητα, εγγύηση, αξιοπιστία, ταχύτητα, θόρυβος, κατανάλωση, όλα αυτά είναι σημαντικότερα από το αν είναι SATA2 ή SATA3.

Δημοσ.

Σε βλεπω παντος και ζοριζεσαι , μηπως δουλευεις στην εταιρεια που κανει την προσφορα ?

Nατη η κλασσικη απαντηση παλι.

Συμφωνω απολυτα με john dr1. Η τιμη του δισκου ειναι πολυ καλη, αν η προσφορα ισχυει. Αν ειναι sata2 η sata3 ειπαμε επανειλημενως πως δεν ενδιαφερει το 99% αυτων που ψαχνουν για δισκο. Αν και στο σαιτ λεει ξεκαθαρα οτι ειναι sata3 και εχει προκυψει θεμα εκ του μη οντος "μηπως και δεν ειναι".

Οπως ειπα με την ιδια λογικη, προσοχη παιδια ο δισκος μπορει να μην ειναι 750gb, ισως να ειναι 100!

Δημοσ.

πηρα εναν.ελεγα να παρω 2-3 αλλα περα οτι λυπηθηκα τα λεφτα,με φοβισε το 1 ετος εγγυησης.

ετσι κι αλλιως εχω 5 τερα στο πισι,οποτε αυτος θα παει για αντικατασταση του 320ρη παναργου που εχω για support του ssd :P

Δημοσ.

Παλιά κάποιοι Barracuda (σειρά 7 νομίζω) έκαναν πολύ θόρυβο. (ένα "τσικ-τσικ" για να το πω πιο παραστατικά, αναφέρεται και ως clicking noise συχνά)

Με εκνεύριζε πολύ και το γύρισα σε WD...

Οι νεότεροι κάνουν τον ίδιο θόρυβο ή είναι περίπου στα επίπεδα των WD;

Δημοσ.

Eπειδη καποιος εγραψε οτι δεν υπαρχει δισκος με αυτο το ονομα

βλεπε site

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=7227b5b72fbce110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD

1. Έγραψα ότι " Στην τρέχουσα σειρά οι δίσκοι της Seagate δε λέγονται πλέον 7200.12". Δηλαδή ότι και βέβαια υπάρχει δίσκος με αυτό το όνομα, αλλά όχι τρέχον μοντέλο.

2. Η σελίδα που ανοίγει με το link, μπορεί να βρεθεί μόνο αν σε οδηγήσει σε αυτή κάποια μηχανή αναζήτησης (π.χ. google).

3. Αν προσπαθήσεις να την βρείς μέσα στο επίσημο site της Seagate, δεν θα μπορέσεις να έχεις πρόσβαση και αυτό έγινε γιατί πλέον υπάρχει η νέα σειρά των σκληρών που δεν λέγονται Barracuda 7200.12, αλλά μόνο Barracuda.

Δημοσ.

Το τελικο πορισμα ποιο ειναι ρε παιδια, γιατι μας εχετε μπερδεψει.

Αξιζει να τον παρει κανεις ή οχι? :shifty: :shifty: :shifty: :shifty:

αυτα κανουν τα πολλα λογια, λες κ ειμαστε σε διαγωνισμο γνωσεων, μπερδευουν τελικα τον κοσμο...

απο περιεργεια, τι φοβηθηκες?

μεταξυ μας ... χτυπα τον αλυπητα.

Δημοσ.

κάτι μου λέει ότι την τρίτη έχει να πέσει πολύ μπινελίκη.... :fear:

Λες?

Κοιτα εγω πιστευω αν ειχαν κανει λαθος στην τιμη θα το ειχαν διορθωσει..οπως ειπε κ ενα παιδι στις προηγουμενες σελιδες..

Τωρα φυσικα θα φανουν ολα την Τριτη..

Παρηγγειλα εναν κ γω...για να δουμε..:rolleyes:

Δημοσ.

αυτα κανουν τα πολλα λογια, λες κ ειμαστε σε διαγωνισμο γνωσεων, μπερδευουν τελικα τον κοσμο...

απο περιεργεια, τι φοβηθηκες?

μεταξυ μας ... χτυπα τον αλυπητα.

Το να πεταξω ενα 50 ευρω ετσι.

Καποιος αναφερει οτι χαλαει ευκολα, αλλος οτι κανει θορυβο, αλλος οτι ειναι σατα2. Και δεν πιστευω οτι ειμαι παραλογος με αυτο που ρωταω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...