nonouco Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Γεια σε όλους, Έχω ένα παλιό pc: Athlon AMD 64 3500+ (2.21G) / 2 GB RAM / Win XP Του οποίου η καθημερινότητα περιλαμβάνει (ενίοτε) ένα photoshop (CS4 ή CS5 - δεν είμαι σίγουρος), σε συνδυασμό με skype και μερικά tabs στον chrome άντε και κάνα winamp στο background. Η ερώτηση είναι κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτό να μπει δίσκος SSD σε αυτό το παλιό μηχάνημα (με IDE σύνδεση) και κατ' επέκταση κατά πόσο αξίζει μια τέτοια κίνηση; Η σκέψη για SSD είναι να μας κρατήσει λίγο καιρό ακόμα το μηχάνημα και μετά την κηδεία του να μας μείνει ο SSD για μελλοντική χρήση σε καινούργιο PC. Σκοπός είναι με τον SSD και 2GB ακόμα RAM να μας κρατήσει κάνα εξάμηνο-οκτάμηνο ακόμα το εργαλείο. Τι λέτε, να το προχωρήσω ή να τον στείλω ντεκόρ δίπλα στην σούβλα του Πάσχα για να ακουμπάνε μπύρες, ρετσίνες και τσίπουρα επάνω;
TheELF Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αν δεν έχει sata η μητρική πολύ δύσκολα,αν και υπάρχουν κάποιοι ide ssd αλλά έχουν πολύ χαμηλές ταχύτητες,για να βάλεις sata ssd θα πρέπει να βάλεις εξτρά pci sata controller που σπάνια έχουν την δυνατότητα να κάνεις εκκίνηση από εκεί οπότε είναι αρκετά άχρηστο. Αν τελικά έχει sata η μητρική σου,τρέξε το speccy και κάνε copy/paste εδώ να δούμε,τότε ναι μπορείς να βάλεις ssd και θα δεις και αρκετή διαφορά,τώρα για το πόσο αξίζει είναι πολύ θέμα γούστου/αντίληψης.
Thanos1972 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 939 ειναι η AM2 το σοκετ? με την προσθηκη ενος διπυρηνου μεταχειρισμενου,εκει στο 20ρικο θα δεις αξιολογες επιδοσεις.
paylidis Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 O 3500 σε 939 εβγαίνε απο όσο θυμάμαι, ωστόσο οι μητρικές της εποχής είχαν τουλάχιστον ένα Sata. Η αντίστοιχη δική μου έχει 4 (msi k8n sli platinum νομιζω). Θεωρω οτι θα δείς διαφορές και αν μπορεις επιπλέον να δώσεις κανένα 20άρικο να ανεβάσεις λιγο και cpu δε θα ήταν άσχημη ιδέα, όπως προείπαν οι φίλοι...
HamerZ Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Από το 2008 μέχρι πρόσφατα είχα τον Intel 80gb σε αντικατάσταση SCSI, σε μητρική της Abit KN8-Ultra/2GB Ram και Opteron δυπηρινο, και ναι αξίζει τον κόπο
nonouco Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Επισυνάπτω το speccy για το εν λόγο pc. Πρώτη προτίμηση να πάρω ssd με την ελπίδα μου μείνει ή να τον βάλω σε κάποιο παλιό laptop. Όποτε αν είναι τεχνικά εφικτό, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον ssd. Βέβαια, αν μπαίνει και διπύρηνος επεξεργαστής ίσως είναι κάτι που θα μπορούσα να βάλω (επιπλέον), αν και θα χρειαστεί τεχνικός, διότι δεν το έχω. thanks
VasKag Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 αναφερεις ide συνδεση, ομως το speccy "λεει" οτι οι σκληρος σου ειναι sata.
nonouco Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 @VasKag - Ναι έχεις δίκιο, δικό μου λάθος - Sorry. SATA λοιπόν.
panakk87 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Μια βοήθεια παρακαλώ ... Εχω αυτή τη μητρική assrock. P45xe Αγορασμενη προ 3ετιας και θελω να βάλω ένα 64 ssd το βασικο ...έχει υποδοχή για να μπει ; Αξίζει ; Τι δίσκο θα μου προτείνετε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα