Ather Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Πληροφοριακά ο ΔΕΑ θεωρείται απόστρατος αξιωματικός οπότε έχει δικαίωμα σε στρατιωτικά πρατήρια και λέσχες και αφού απολυθεί.
Adon1s Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 συγγνωμη για το εκτως θέματος , αλλα μιας και μιλάτε για στρατό κλπ αυτο το "λελε" που εχω σιχαθει να βλεπω στο facebook και σε καφετέριες κοντα σε στρατόπεδα , τι στον πέο σημαίνει ?
aris1986 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Λ.Ε.Λ.Ε= Λήξη Ενός Λανθασμένου Εννιαμηνου/Έτους Και συ τα ιδια θα λες!
lary7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Πληροφοριακά ο ΔΕΑ θεωρείται απόστρατος αξιωματικός οπότε έχει δικαίωμα σε στρατιωτικά πρατήρια και λέσχες και αφού απολυθεί. Για να εχει αυτο το δικαιωμα πρεπει να γραφτει στις κατα τοπου λεσχες εφεδρων αξιωματικων = κανενα 30ρι το χρονο περιπου. Μονο τοτε. Εγω το σκεφτομαι οχι τοσο για το φαι αλλα για το παρκινγκ δωρεαν στο κεντρο.........
Ather Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δε γνωρίζω τι ισχύει στην Αθήνα. Εδώ που μένω πάντως είναι όπως τα έγραψα.
lary7 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 O ΔΕΑ οταν απολυθει δεν εχει ταυτοτητα στρατιωτικη, μονο ενα Α4 που λεει οτι ολοκληρωσε την θητεια. Υπαρχει η καρτα εφεδρου αλλα αυτη βγαινει απο τις κατα τοπου λεσχες εφεδρων.Τουλαχιστον με την δικια μου σειρα αυτο συμβαινει. Και εδω που τα λεμε ειναι και λιγο ακυρο να πηγαινει ενας εφεδρος και να τρωει σε λεσχη χρονια αφ'οτου απολυθηκε.
VonLoutsos Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 O ΔΕΑ οταν απολυθει δεν εχει ταυτοτητα στρατιωτικη, μονο ενα Α4 που λεει οτι ολοκληρωσε την θητεια. Υπαρχει η καρτα εφεδρου αλλα αυτη βγαινει απο τις κατα τοπου λεσχες εφεδρων.Τουλαχιστον με την δικια μου σειρα αυτο συμβαινει. Και εδω που τα λεμε ειναι και λιγο ακυρο να πηγαινει ενας εφεδρος και να τρωει σε λεσχη χρονια αφ'οτου απολυθηκε. οι έφεδροι έχουν το δικαίωμα να τρώνε στις κατά τόπους λέσχες... - παράθεση ιστορίας- όταν ο VonLoutsos έκανε τις ωραίες του υπηρεσίες στην λέσχη της περιοχής του, είχε σκάσει μύτη έφεδρος απολυμένος, ο οποίος ήταν και επαγγελματίας δικηγόρος με καρτούλα κτλ να φάει στη λέσχη φαγητό που ετοίμαζαν τα πουστόνε@ ( αφού το βράδυ μόνιμος δεν υπήρχε ). το χειρότερο δεν είναι οτι το έκανε συχνά από οτι έμαθα...αλλά το γεγονός οτι ερχόταν και με την κοπέλα του ( τραγικό... )... αχχχχ την λυπήθηκα την κακομοίρα, ο τύπος δεν έβαζε γλώσσα μέσα του!!!
lary7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 οι έφεδροι έχουν το δικαίωμα να τρώνε στις κατά τόπους λέσχες... - παράθεση ιστορίας- όταν ο VonLoutsos έκανε τις ωραίες του υπηρεσίες στην λέσχη της περιοχής του, είχε σκάσει μύτη έφεδρος απολυμένος, ο οποίος ήταν και επαγγελματίας δικηγόρος με καρτούλα κτλ να φάει στη λέσχη φαγητό που ετοίμαζαν τα πουστόνε@ ( αφού το βράδυ μόνιμος δεν υπήρχε ). το χειρότερο δεν είναι οτι το έκανε συχνά από οτι έμαθα...αλλά το γεγονός οτι ερχόταν και με την κοπέλα του ( τραγικό... )... αχχχχ την λυπήθηκα την κακομοίρα, ο τύπος δεν έβαζε γλώσσα μέσα του!!! Θα το πω για τελευταια φορα και οποιος καταλαβε καταλαβε. Για να εχουν αυτο το δικαιωμα πρεπει να εχουν καρτα απο τον τοπικο συνδεσμο. Αυτη η καρτα απαιτει 1. Αίτηση μέλους 2. Εγγραφή: 20 Ευρώ. 3. Συνδρομή δύο (2) ετών: 40 Ευρώ. Εκτος απο καγκουρια εχει και καποιο τιμημα, για αυτο και οσοι τα σκανε προσπαθουν να τα βγαλουν απο το φθηνο φαι. Παντως οι περισσοτεροι που ξερω εγω δεν ξαναπατησαν σε λεσχη μετα την απολυση.
Ather Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Για να βγάλω κάρτα εφέδρου στον τοπικό σύνδεσμο έκανα αίτηση και πλήρωσα βάσει ΠΔ ένα εφάπαξ ποσό το οποίο διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Για τη λέσχη έκανα αίτηση για δελτίο άδειας εισόδου το οποίο έχει διάρκεια ενός έτους μόνο που ποτέ (5 χρόνια που βγάζω)δε μου ζήτησαν χρήματα, ούτε σε εμένα ούτε σε κάποιο γνωστό μου, δε γνωρίζω όμως αν προβλέπεται, απλά δε μας ζήτησαν. Σε ένα δύο παραμεθόριες περιοχές που βρέθηκα πηγαίνουν πέρα από τους στρατιωτικούς συνήθως ΔΥ που λόγω υπηρεσίας βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και φοιτητές που έχουν κάποιο συγγενή στρατιωτικό. Για το θέμα καγκουριάς, φίλος μου έμεινε άφωνος και είπε "Καλά τρως φαγητό φαντάρου;", φυσικά συνεχίζω να πηαγαίνω . Επίσης λέει να έχεις ένα αξιοπρεπές φαγητό με κόστος 1 ως 3 ευρώ. Α στη ΛΑΕΔ (Αθήνα) πριν 5 χρόνια μου έριξαν άκυρο, δε δέχονται πρώην δόκιμους με το σκεπτικό ότι θα γεμίσει η λέσχη αν το επιτρέψουν. Για τα εισιτήρια παλία που είχα πάει στρατό οι ΔΕΑ πλήρωναν κανονικά ενώ οι οπλίτες τα είχαν δωρεάν εκτός από το αεροδρόμιο που είχαν μισή τιμή. Αυτά το 2006-2007 δε γνωρίζω πλέον τι γίνεται.
panosno1com Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 ισχυει στις παραμεθοριες περιοχες τρωνε και δασκαλοι/καθηγητες ,υπολοιπα Σωματα Ασφαλειας ,κυριως πυροσβεστες συναντησα εγω στη Λαφ Σαμου. Επισης σε σχεση με το φαι φανταρου...καμια μα καμια σχεση. νταξει δεν ειναι και χιλτον , αλλα ειναι απειρως καλυτερο απο μιας τυπικης μοναδας. (εκτος και αν εχεις "μαστορα" μαγειρα στη μοναδα ή εισαι στο ΚΕΕΜ ) Με συζητηση με δοκιμους , εκτος του μισθου του ΔΕΑ ,παιρνανε και 90ευρω περιπου επιπλεον ως εξοδα παραμεθοριου....
panos2171 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2013 Ισχύει ακόμα το τζαμπέ των φαντάρων στον ΟΑΣΘ?? Στη σελίδα του ΟΑΣΑ το λένε αλλά στου ΟΑΣΘ δε βρήκα τίποτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις