Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα .

Λοιπον εχω θεμα με το Wifi. Κανει καποια κολληματα. Το εψαξα το θεμα μεσω ενος προγραμματος απο το κινητο (wifi Analyser)

Απο οτι βλεπω ΟΛΑ τα διαθεσιμα καναλια καλυπτονται απο διπλανους-κοινος στην γειτονια μου παιζουν πολλα ασυρματα δικτυα !!

Υπαρχει καποιος τροπος να κανω PRIVATE καναλι για να αποφυγω τα κολληματα ;

Αν οχι σε ποιο καναλι να επιλεγω να " βγαινει " το δικο μου wifi ;

Αυτη τη στιγμη το μηχανακι " παιζει " στο καναλι 5.

ΚΕΝΕΣ θεσεις δεν υπαρχουν απο οτι βλεπω. Τι κανω ;;;;;;;

Χτυπαει με αλλα δικτυα και τρωει κολληματα.

Δημοσ.

Το βαζεις στο καναλι που εχει τα λιγοτερα δικτυα πανω του, δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.

Η επιλογη γινεται απο τις ρυθμισεις του wifi στο ρουτερ σου.

Δημοσ.

Καλά αυτό το ξέρω. Είναι ΌΛα φουλ όμως. Γιαυτό ανοιξα ποστ,αλλιώς ξέρω την διαδικασια :)

EDIT : Σε καθε καναλι εχει το λιγοτερο 3 δικτυα . Καποιος αλλος τροπος να " τους αποφυγω " ;

Δημοσ.

Δηλαδη βλεπεις 30+ δικτυα στις επιλογες? Το καναλι 7 (ποτε δεν εχω δει να χρησιμοποιειται) για παραδειγμα εχει 3 δικτυα?

Δες αν μπορεις να το κανεις να εκπεμπει σε καποιο καναλι απαγορευμενο. Νομιζω τα 12 και 13 δεν επιτρεπονται στην Ελλαδα οποτε λογικα δεν θα βρεις αλλες συσκευες εκει. Αν το θες μονο για σενα μαλλον δεν θα εχεις προβλημα, που να σε βρουνε.

Βεβαια μπορει να εχουν αφαιρεσει και τις επιλογες απο τα ρουτερακια για τον ιδιο λογο

Δημοσ.

Δηλαδη βλεπεις 30+ δικτυα στις επιλογες? Το καναλι 7 (ποτε δεν εχω δει να χρησιμοποιειται) για παραδειγμα εχει 3 δικτυα?

Δες αν μπορεις να το κανεις να εκπεμπει σε καποιο καναλι απαγορευμενο. Νομιζω τα 12 και 13 δεν επιτρεπονται στην Ελλαδα οποτε λογικα δεν θα βρεις αλλες συσκευες εκει. Αν το θες μονο για σενα μαλλον δεν θα εχεις προβλημα, που να σε βρουνε.

Βεβαια μπορει να εχουν αφαιρεσει και τις επιλογες απο τα ρουτερακια για τον ιδιο λογο

Εχει πολλα ρε συ ειδικα εκει που εχω το PS3 και μου κολλαει παρα πολυ. Τωρα δοκιμασα το καναλι 5 και βλεπω παει λιγο καλυτερα. Προσπαθω να κατεβασω ενα update απο χτες. Μολις δινει γκαζια η γραμμη πεταγεται ο διπλανος και μου τα @@ ολα .

Δεν επιτρεπονται τα 12-13 ; Ο λογος ;

Δημοσ.

Τελικα επιτρεπονται στην Ευρωπη. Στην Αμερικη δεν επιτρεπονται. δες τη λιστα εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels

Δεν ξερω με ποια λογικη στην καθε χωρα υπαρχουν διαφορετικοι κανονισμοι.

Απότι λενε, παρεμβολες δεν εχεις μονο απο το ιδιο καναλι αλλα και απο τα γειτονικα. Οποτε ψαξε την τριαδα στην οποια το συνολο των συσκευων ειναι το ελαχιστο. Και αν βρεις επιλογη για καναλι 14 στο ρουτερ δοκιμασε το

Δημοσ.

Πρωτον, κανε δοκιμη με το καναλι 13, το οποιο συνηθως δεν εχει τοσα προβληματα οσο τα 1-11. Αν δεις να παραμενει προβλημα, τσεκαρε με το κινητο στο σημειο που θες (πχ ps3) σε ποια καναλια εχεις πιο ισχυρα σηματα απο γειτονικα δικτυα.

Πχ μπορει στο καναλι 1 να εχεις 10 δικτυα των -93dbm και στο καναλι 7 να εχεις ενα και μονο ενα δικτυο αλλα με σημα στα -45dbm (πολυ πιο ισχυρο δηλαδη). Πρεπει να αποφυγεις και το καναλι 1 και το καναλι 7 και να ψαξεις για αλλα πιο "χαλαρα" καναλια απο θεμα ισχυος και πληθους.

Γενικα στην περιπτωση σου μονο με δοκιμες θα τα καταφερεις και το πιθανοτερο ειναι να εχεις ασταθειες συνεχως, οτι καναλι και αν χρησιμοποιησεις. Μιας που εχεις android κινητο κατεβασε την εφαρμογη speedtest και για καθε αλλαγη καναλιου που θα κανεις στο ρουτερ, μετρα ταχυτητα και ping. Οσο χαμηλοτερο ping και οσο μεγαλυτερο downstream πετυχεις απτο σημειο που θες με το speedtest, τοσο πιο καλη η επιλογη του συγκεκριμενου καναλιου. Χωρις ομως να σημαινει οτι θα ειναι και σταθερη η συμπεριφορα αυτη.

Παντως σε εσωτερικο χωρο να πιανεις τοσα δικτυα ειναι περιεργο εως ανησυχιτικο. Μενεις κολλητα με πολυκατοικιες των 40 διαμερισματων η καθεμια?

Ενα αλλο τρικ που βελτιωνει συνηθως την κατασταση ειναι να αλλαξεις το προτυπο στο wifi σου σε 802.11b . Μειωνεται το bandwidth του δικου σου καναλιου, αρα και οι παρεμβολες απο τα γυρω δικτυα. Ενω ειναι γενικα πιο σταθερο απο το g η το n σε περιπτωσεις παρεμβολων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένω στην χειρότερη περιοχή της χώρας,παντού πολυκατοικίες . θα δοκιμάσω αυτό με το Β. Σε ευχαριστώ πολύ :)

Ρε συ έχουμε 12 διαμερίσματα και ΟΛΟΙ έχουν ασύρματο . Έλεος δηλαδή.

EDIT: Λοιπον εβαλα καναλι 13+B. Για να δουμε !!

Κανει πιο γρηγορο download,ειχα δοκιμασει για κατι Demos και μου εγραφε πριν 1400 ΛΕΠΤΑ !! Τωρα μου γραφει 64 Λεπτα. Αρα ειμαστε σε καλο δρομο.

Επεξ/σία από barman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...