mentorxxx Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 υπαρχει κανεις εδω που το εχει δοκιμασει ; γενικα εντυπωσεις απο το συγκεκριμενο modem/router με wind ; μεχρι στιγμης (αν και προς το παρον το εχω δουλεψει μονο σε single wan) ολα ειναι μια χαρα ευτυχως σωθηκα απο την τραγικη forthnet με το μακραν χειροτερο τεχνικο τμημα που εχω δει ποτε σε εταιρεια .... αντιθετα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο τη wind ... το μονο που μενει ειναι να τεσταρω και το dual wan
SPANK Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Εγώ έχω το 2820n , στο 2ο wan έχω βάλει ενα modem που βασικά ειναι για μια έρευνα που γίνεται το sam knows , οταν το έβαζα σε κάποια lan γενικά ειχα προβλήματα , το έβαλα λοιπόν στην wan 2 και λειτουργεί άψογα ουτε επηρεάζει το δίκτυο ουτε τίποτα. Απο περιέργεια ποσο συγχρονίζεις πως ειναι η γραμμή σου ? Edit : Μπορεί να παίζει και καινούργιο firmware για ρίξε μια ματια
mentorxxx Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Εγώ έχω το 2820n , στο 2ο wan έχω βάλει ενα modem που βασικά ειναι για μια έρευνα που γίνεται το sam knows , οταν το έβαζα σε κάποια lan γενικά ειχα προβλήματα , το έβαλα λοιπόν στην wan 2 και λειτουργεί άψογα ουτε επηρεάζει το δίκτυο ουτε τίποτα. Απο περιέργεια ποσο συγχρονίζεις πως ειναι η γραμμή σου ? Edit : Μπορεί να παίζει και καινούργιο firmware για ρίξε μια ματια ηρθε ηδη με το τελευταιο firmware προεγκατεστημενο, η γραμμη τελεια, πολυ σταθερη χωρις προβληματα, εχω προφιλ στα 8 mbit και fastpath ωστε να εχω καλα pings ... ειμαι αρκετα μακρια απο το κεντρο με attenuation 36 και snr 9 , θα τεσταρω τη γραμμη λιγο καιρο και αν δω οτι δεν τιθεται θεμα σταθεροτητας θα τους παρω να μου το ανεβασουν λιγο γιατι παντα συνδεομαι στο μεγιστο δυνατο (8 mbit ) οποτε πιθανοτατα θα μπορω ανετα να συγχρονισω και πιο πανω ... η ολη ιστορια ομως με αυτο το μοντεμ ειναι οτι μπορεις να εχεις 2 γραμμες πανω με θεωρητικο μεγιστο 24 mbit / 1 mbit απο τη μια γραμμη και αλλο τοσο απο την αλλη ... οποτε συνολο 48 Mbit download και 2 mbit upload στην περιπτωση μου που συγχρονιζει η καθε γραμμη στα 8 16 Mbit download (ισως και περισσοτερο) και 2 Mbit upload .... απλα δεν εχω αυτη τη στιγμη δευτερη γραμμη διαθεσιμη για να το τεσταρω .... εσυ εχεις πανω αυτη τη στιγμη 2 γραμμες ;
SPANK Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Οχι μια γραμμή εχω αλλα απο οτι ξέρω και να συνδέσεις 2 γραμμές dsl δεν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και τις 2 ταυτόχρονα ,ενοο να προσθέσεις 24 και 24 η 8 και 8 mbit.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 δεν υποστηρίζει load balancing?
SPANK Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Υποστηριζεί κανονικα The multiple WAN interfaces can be used either for WAN-Backup or load balancing Edit : Και το 2820 απο οτι βλέπω τώρα. Πρακτικά αυτο τι σημαίνει όμως ?
mentorxxx Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Υποστηριζεί κανονικα The multiple WAN interfaces can be used either for WAN-Backup or load balancing Edit : Και το 2820 απο οτι βλέπω τώρα. Πρακτικά αυτο τι σημαίνει όμως ? σημαινει οτι οι γραμμες προστιθενται κανονικοτατα πχ. βαζεις στο wan 2 δευτερη γραμμη (θεωρητικα ας πουμε οτι εχεις 24 Mbit απο την καθε μια) και ανοιξεις να κατεβασεις κατι απο torrent ή οποιοδηποτε προγραμμα ανοιγει περισσοτερες απο 1 συνδεσεις ταυτοχρονα (σχεδον ολα δηλαδη) , τοτε μολις τερματισει η πρωτη γραμμη το μοντεμ αυτοματα ανοιγει τις επομενες συνδεσεις απο την δευτερη ... οποτε θα εχεις κανονικοτατα 48 MBit !!! καλα δεν το ηξερες ??? τοτε τι το αγορασες το dual wan router ?
SPANK Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δεν το ήξερα οχι οτι μπορεί να γίνει να προστεθούν δηλαδή τα mbit αλλα εντάξει δεν ηταν το dual wan ο λόγος που το αγοράσα. Εσυ εχεις σκοπό να βάλεις 2 γραμμές επάνω ? αν το κάνεις δώσε απο περιέργεια τα αποτελέσματα
mentorxxx Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δεν το ήξερα οχι οτι μπορεί να γίνει να προστεθούν δηλαδή τα mbit αλλα εντάξει δεν ηταν το dual wan ο λόγος που το αγοράσα. Εσυ εχεις σκοπό να βάλεις 2 γραμμές επάνω ? αν το κάνεις δώσε απο περιέργεια τα αποτελέσματα ναι , ελπιζω οτι μεσα στο μηνα θα βρω τροπο να κανω αυτο το τεστ ...
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 σημαινει οτι οι γραμμες προστιθενται κανονικοτατα πχ. βαζεις στο wan 2 δευτερη γραμμη (θεωρητικα ας πουμε οτι εχεις 24 Mbit απο την καθε μια) και ανοιξεις να κατεβασεις κατι απο torrent ή οποιοδηποτε προγραμμα ανοιγει περισσοτερες απο 1 συνδεσεις ταυτοχρονα (σχεδον ολα δηλαδη) , τοτε μολις τερματισει η πρωτη γραμμη το μοντεμ αυτοματα ανοιγει τις επομενες συνδεσεις απο την δευτερη ... οποτε θα εχεις κανονικοτατα 48 MBit !!! καλα δεν το ηξερες ??? τοτε τι το αγορασες το dual wan router ? αυτο δεν ειναι load balancing το να ανοιγει η γραμμη η δευτερη οταν πιταρει η πρωτη(αυτο γινοταν με το isdn και ηταν Multilink) .Load balancing ειναι να δουλευουν και οι 2 μαζι.και β.μην περιμενεις να πετυχεις ακριβως το διπλασιο ακομα και αν οι γραμμες παιζουν 24 mbit Η καθε μια.παντα θα εχεις κατι λιγοτερο.υπαρχει και παροχος που δινει cisco 1841 και 2811,2821 με 2 και 4 adsl αντιστοιχα πανω.απλα στην περιπτωση αυτη επειδη οι γραμμες ειναι απο τον ιδιο isp παιρνεις μια wan ip και οχι 4 διαφορετικες.δηλαδη το Multilink γινεται και σε ποιο πρωιμο επιπεδο απο τον Provider.βεβαια αν μια γραμμη εχει θεματα επηρεαζει και τις αλλες λιγακι επισης το dual wan ειναι και fail over αν παθει κατι το adsl να παιξεις πχ με 3g Κτλ. σε καποιο Hotspot επαιζε cisco router με 4 χ 24 γραμμες που στην πραξη η καθε 24αρα συγχρονιζε στα 17.
mentorxxx Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 αυτο δεν ειναι load balancing το να ανοιγει η γραμμη η δευτερη οταν πιταρει η πρωτη(αυτο γινοταν με το isdn και ηταν Multilink) .Load balancing ειναι να δουλευουν και οι 2 μαζι.και β.μην περιμενεις να πετυχεις ακριβως το διπλασιο ακομα και αν οι γραμμες παιζουν 24 mbit Η καθε μια.παντα θα εχεις κατι λιγοτερο.υπαρχει και παροχος που δινει cisco 1841 και 2811,2821 με 2 και 4 adsl αντιστοιχα πανω.απλα στην περιπτωση αυτη επειδη οι γραμμες ειναι απο τον ιδιο isp παιρνεις μια wan ip και οχι 4 διαφορετικες.δηλαδη το Multilink γινεται και σε ποιο πρωιμο επιπεδο απο τον Provider.βεβαια αν μια γραμμη εχει θεματα επηρεαζει και τις αλλες λιγακι επισης το dual wan ειναι και fail over αν παθει κατι το adsl να παιξεις πχ με 3g Κτλ. σε καποιο Hotspot επαιζε cisco router με 4 χ 24 γραμμες που στην πραξη η καθε 24αρα συγχρονιζε στα 17. ναι ενταξει το ξερω οτι παιζουν συνεχως και οι 2 γραμμες απλα το εξηγησα ετσι για να καταλαβει τι γινεται, τωρα οσον αφορα το ποσο % εκμεταλευεσαι και αν οντως φτανεις κοντα στο να διπλασιαζεις το download speed σου θα σας το πω σε λιγες μερες αν ολα πανε καλα .... εφοσον εχω dual wan router (draytek 2830 Vn) και τις 2 γραμμες εννοειται στον ιδιο provider ( wind ), υπαρχει κατι που θα επρεπε να τους πω να κανουν απο την δικη τους πλευρα ωστε να δουλεψει καλυτερα το dual wan ? ή αρκει απλα που εχω dual wan router ? το εχει κανει κανεις εδω ?
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 το Multilink που κανουν οι Providers το κανουν με συγκεκριμενο εξοπλισμο.εγω το εχω δει μονο με cisco.και ειναι συγκεκριμενη υπηρεσια απο τον Provider για να δινει μια ip.δεν ξερω στην πραξη τι διαφορες μπορει να εχει απο το να εχεις 2 γραμμες adsl και να τις κανεις εσυ Multilink πανω στον ρουτερ.εσενα θα εχουν 2 ip ετσι και αλλιως.δεν το εχω δει ποτε σε αλλο ρουτερ εκτος απο cisco και δεν το εχω δει με 2 γραμμες = 2 Ip. το εχω δει με 2 η 4 γραμμες και μια wan ip.συγκεκριμενα η forthnet εδινε/δινει αυτην την υπηρεσια αλλα μονο σε cisco.δεν το εχω δει/ακουσει απο αλλη εταιρεια.λογικα δεν λες τιποτα εσυ στην wind.απλα τις κανεις bundle πανω στο ρουτερ σου.ουτε ξερω κατι παραπανω για το vigor αν θελει τιποτα ρυθμισεις κτλ.οταν το δοκιμασεις ενημερωσε μας.
SPANK Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Θα εχει ενδιαφέρον οντως αν μπορούν να συνδιαστούν οι 2 dsl και αν ναι κατα ποιον τρόπο
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 αν γραφει οτι το κανει και δεν ειναι απλα backup fail τοτε θα γινεται.απλα το βασικο ειναι να δουμε και το αποτελεσμα ποσο καλο θα ειναι σε διαφορες εφαρμογες.απο downloads μεχρι torrents.
mentorxxx Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 αν γραφει οτι το κανει και δεν ειναι απλα backup fail τοτε θα γινεται.απλα το βασικο ειναι να δουμε και το αποτελεσμα ποσο καλο θα ειναι σε διαφορες εφαρμογες.απο downloads μεχρι torrents. οντως, γραφει καθαρα οτι κανει load balancing, εχω ηδη κανει την αιτηση της δευτερης γραμμης , μου ειπαν τελη απριλιου θα ειναι ετοιμη ... btw. ενημερωτικα αν τυχον εχετε κινητο wind μπορειτε να βαλετε μια συνδεση wind που δινει εως 24 MBit με μονο 13 ευρω το μηνα επιβαρυνση στο λογαριασμο του κινητου !!! ή αν θελετε και απεριοριστα κλησεις προς σταθερα παει μολις στα 15 ευρω το μηνα !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα