Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους

Έχω το netbook που κατασκευάζει το multirama συγκεκριμένα αυτό Multirama-HTXpress Book

Όταν το πήρα ήταν dual boot, windows xp και ubuntu και τώρα έχει μόνο ubuntu..

Hardware του netbook

Επεξεργαστής: Ιntel Atom 1.6 GHz

Κάρτα Γραφικών: Via Unichrome Pro II

Οθόνη: 10,2″, 1024×600 pixels

Μνήμη: DDR2 1024MB

Σκληρός Δίσκος: 160GB SATA

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι μητρική έχει πάνω

Το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνω εγκατάσταση των windows, αλλά πάντα μόλις κάνει boot από το usb flashάκι που χρησιμοποιώ μου βγάζει error ότι λείπει το ntldr...

Την πρώτη φορά δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση τα windows, δοκίμασα τα windows 7 starter και έβγαλε το παραπάνω error μετά δοκίμασα windows xp, αλλά και πάλι το ίδιο και τέλος δοκίμασα windows 7 ultimate που είχα χρησιμοποιήσει άλλη φορά σε άλλο υπολογιστή, για να σιγουρευτώ πως δεν είναι θέμα των 2 προηγούμενων εκδόσεων windows που χρησιμοποίησα, αλλά και πάλι το ίδιο..

Μήπως ξέρει κανείς γιατί το βγάζει αυτό; :S

Δημοσ.

Βάζοντας το usb στον Η/Υ αλλάζει η σειρά με την οποία βλέπει το bios τους δίσκους με αποτέλεσμα να βγάζει αυτό το μήνυμα,αν το usb αυτό κάνει κανονική εκκίνηση σε άλλο Η/Υ τότε κάτι έχεις λάθος δηλωμένα στο bios.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως είναι αυτό, γιατί έχω κάνει εγκατάσταση αρκετές φορές διανομές linux και δεν είχα κανένα πρόβλημα

Μόνο με τα windows έχω πρόβλημα...

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως είναι αυτό, γιατί έχω κάνει εγκατάσταση αρκετές φορές διανομές linux και δεν είχα κανένα πρόβλημα

Μόνο με τα windows έχω πρόβλημα...

Τα Linux τρέχουν και απευθείας από το usb,το ίδιο είναι;

Το ntldr is missing είναι καθαρά θέμα ότι στο mbr είναι ρυθμισμένο να ξεκινήσει από έναν δίσκο π.χ. τον πρώτο στην σειρά αλλά σε αυτόν δεν βρίσκονται τα αρχεία εκκίνησης(επειδή μπήκε άλλη συσκευή που πλέων κρατάει αυτήν την θέση).

Ρύθμισε από το bios το boot order ή και ό,τι άλλο σχετικό έχει.

Δημοσ.

Το έχω ρυθμίσει να κάνει boot από το flashακι και συνεχίζει και το βγάζει...

Μήπως παίζει κάτι με άλλες ρυθμίσεις της μητρικής;

Δημοσ.

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνω εγκατάσταση των windows, αλλά πάντα μόλις κάνει boot από το usb flashάκι που χρησιμοποιώ μου βγάζει error ότι λείπει το ntldr...

Εννοείς πως μόλις εκκινεί ο υπολογιστής βγάζει το μήνυμα ή αφού περάσεις την εγκατάσταση & κάνει reboot;

Διάβασε αυτούς τους οδηγούς -Win7-, -WinXP- για να φτιάξεις σωστά ένα bootable USB flash drive.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...