pournaras Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Το σκεπτικό του "χώρου" ήταν καθαρά μεταφορικό. Με πιο απλά παραδείγματα, δεν πας στο Καραϊσκάκη να ρωτήσεις φίλαθλο/οπαδό γιατί δεν είναι μπάοκ δεν πας σε καπνιστή σε αίθουσα καπνιστών να του αναλύσεις τις βλαβερές χημικές ουσίες του τσιγάρου δεν πας σε φτωχό πεινασμένο άστεγο που ψάχνει τροφή στους κάδους να του μιλήσεις για τη κοινωνική του εικόνα δεν πας σε καθηγητή αστρονομίας εν ώρα διδασκαλίας να του ζητήσεις να διδάξει άλλο τομέα δεν πας σε μαραγκό να του επιβάλλεις να σου φτιάξει το αμάξι έτσι λοιπόν κατά τις μέρες αυτές, δεν πας σε Χριστιανό* (*είτε άλλη θρησκεία) να του ασκήσεις κριτική για το πιστεύω του. Αυτό είναι ο "χώρος", το "περιβάλλον", το "περιθώριο", είναι ένα μέρος ή μια περίσταση που απλά τους συνδέει με μία ταυτότητα: λέγε με ειδικότητα, δραστηριότητα ή πεποίθηση. Δεν έχει σημασία εάν είναι αληθινό ή όχι, έαν υπάρχει τεκμηρίωση, εάν πραγματικά υπάρχει έντονη επιθυμία από μέσα. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε αυτό το "κάτι", με τον ίδιο τρόπο που θα θέλαμε κι εμείς να μας σεβαστούνε σε οποιεσδήποτε πεποιθήσεις μας. Που σημαινει οτι μετα τις μερες αυτες, αυτο το νημα, δε θα προσβαλλει το ιδιο εναν χριστιανο; Αλλαζει η πιστη του; Μικραινει και δεν τον νοιαζει; ΠΑυει να εχει ενδιαφερον για το τι θα πουν για τη θρησκεια του; Η θρησκεια του ειναι ζωντανη μονο αυτες τις μερες; Μηπως λοιπον ειναι υποκριτικο, και ισως μπουμεραγκ κατα του χριστιανου να λεμε οτι προσβαλλεται αυτες μονο τις μερες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Που σημαινει οτι μετα τις μερες αυτες, αυτο το νημα, δε θα προσβαλλει το ιδιο εναν χριστιανο; Αλλαζει η πιστη του; Μικραινει και δεν τον νοιαζει; ΠΑυει να εχει ενδιαφερον για το τι θα πουν για τη θρησκεια του; Η θρησκεια του ειναι ζωντανη μονο αυτες τις μερες; Μηπως λοιπον ειναι υποκριτικο, και ισως μπουμεραγκ κατα του χριστιανου να λεμε οτι προσβαλλεται αυτες μονο τις μερες; Το κυριότερο είναι γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο έντονα να μάθεις κι επιμένεις να χάνεις την ουσία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Το κυριότερο είναι γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο έντονα να μάθεις κι επιμένεις να χάνεις την ουσία? Ποια ειναι η ουσια; Εγω το μονο που ενδιαφερομαι να μαθω, ειναι γιατι καποιος προσβαλλεται καποιες συγκεκριμενες μερες, ενω ολες τις αλλες θα μου το παιξει αδιαφορος. ΝΑ μην ενδιαφερομαι να μαθω; Να το παρω ως δεδομενο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ποια ειναι η ουσια; Εγω το μονο που ενδιαφερομαι να μαθω, ειναι γιατι καποιος προσβαλλεται καποιες συγκεκριμενες μερες, ενω ολες τις αλλες θα μου το παιξει αδιαφορος. ΝΑ μην ενδιαφερομαι να μαθω; Να το παρω ως δεδομενο; Γιατί δεν δοκιμάζεις να προσβάλλεις το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους? Επειδή δεν υπάρχει θανατική ποινή στο Χριστιανισμό, θα πρέπει και να πειραματίζεσαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuslost Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Εγω δεν καταλαβαινω,πως με αυτα που εχει πει ο Χριστος να κανουν στη ζωη τους οι πιστοι,σημερα βλεπουμε παπαδες να λενε να κανουμε πολεμους με διπλανες χωρες,να σκοτωσουμε οποιον δεν ειναι Ελληνας και γενικα ολα τα χρονια της Ιστοριας η Εκκλησια (Καθολικη,Ορθοδοξη) να ειναι συνεχως ενας απο τους πιο συντηριτικους φορεις που υπαρχουν βγαζοντας παραλληλα ατελειωτο μισος για οποιον δεν ακολουθει οτι λενε αυτοι... ΥΓ: Λογικη απαντηση δεν περιμενω...Ετσι κ αλλιως την ξερουμε την απαντηση στα περισσοτερα πραγματα! Ή πιστευε και μη ερευνα ή γιατι ετσι,χωρις εξηγηση! Καλα να περνατε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Γιατί δεν δοκιμάζεις να προσβάλλεις το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους? Επειδή δεν υπάρχει θανατική ποινή στο Χριστιανισμό, θα πρέπει και να πειραματίζεσαι? Υπαρχουν ομως φανατικες οργανωσεις που προπηλακιζουν,βριζουν.Εγω κοντεψα να χασω την δουλεια μου πριν 4 χρονια γιατι με ρωτησε ενας μαθητης αν πιστευω και ειπα οχι.Εκτος μαθηματος κιολας στο διαλειμμα.Και ηρθαν 4-5 γονεις ταλιμπαν και απαιτησαν απο τον εργοδοτη μου να με διωξει.Αλλα επειδη εκεινος κοιτα το συμφερον του και οταν το εμαθαν οι αλλοι γονεις και τα παιδια πηραν το μερος μου κατα 99,9999%(ασχετα αν πιστευαν η οχι)την γλυτωσα. Εδω ενα πολυ διασκεδαστικο video του Dawkins μετα το φανταστικο βιβλιο του ''The God Delusion'' που διαβαζει το hate mail του απο ''χριστιανικες ψυχες''. http://www.youtube.com/watch?v=v1QmhVxyVkc&feature=context&context=G2277318RVAAAAAAAABA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Γιατί δεν δοκιμάζεις να προσβάλλεις το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους? Επειδή δεν υπάρχει θανατική ποινή στο Χριστιανισμό, θα πρέπει και να πειραματίζεσαι? Ωπα, καπου τα εχεις μπλεξει. ΚΑτ αρχην δεν προσβαλλω τιποτε σε κανεναν. Δεν ειναι το ινσομνια τοπος λατρειας των χριστιανων, ειναι ενας δημοσιος χωρος. Αν μπω μεσα στο χωρο τους και τουςε προσβαλλω, τοτε να αποδεχτω να με αποδοκιμασουν. Απο κει και περα, αυτο με τη θανατικη ποινη ειναι για γελια. Θανατικη ποινη που να μου εφαρμοσει καποιος για τη δικη του πιστη, ειναι αστειο, και τουλαχιστον στη χωρα που ζω, δεν κρινομαι για τα πιστευω μου, ουτε αφαιρειται η ζωη κανενος για αυτα. Αν υπηρχε η θανατικη ποινη στο χριστιανισμο, θα ενοιωθες καλυτερα για την ελευθερια των σκεψεων που θα σου επεβαλε η συγκεκριμενη θρησκεια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sarandis Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Εγώ πιστεύω στο αρνί και μην τολμήσει κανείς να φάει επειδή προσβάλει τη θρησκεία μου. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ωπα, καπου τα εχεις μπλεξει. ΚΑτ αρχην δεν προσβαλλω τιποτε σε κανεναν. Δεν ειναι το ινσομνια τοπος λατρειας των χριστιανων, ειναι ενας δημοσιος χωρος. Αν μπω μεσα στο χωρο τους και τουςε προσβαλλω, τοτε να αποδεχτω να με αποδοκιμασουν. Απο κει και περα, αυτο με τη θανατικη ποινη ειναι για γελια. Θανατικη ποινη που να μου εφαρμοσει καποιος για τη δικη του πιστη, ειναι αστειο, και τουλαχιστον στη χωρα που ζω, δεν κρινομαι για τα πιστευω μου, ουτε αφαιρειται η ζωη κανενος για αυτα. Αν υπηρχε η θανατικη ποινη στο χριστιανισμο, θα ενοιωθες καλυτερα για την ελευθερια των σκεψεων που θα σου επεβαλε η συγκεκριμενη θρησκεια; Τελικά έχεις δίκιο. Εδώ στο Insomnia δύσκολα θα μπει Χριστιανός άρα σπάνιο να προσβληθεί κάποιος. Επίσης, μόλις έγραψες ότι δεν κρίνεσαι για τα πιστεύω σου. Κάπου εκεί είναι η ουσία Και for the record, δεν ανήκω στη συγκεκριμένη θρησκευτική αντίληψη οπότε μάλλον το τελευταίο "επιχείρημα" αυτο-αναιρείται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Το σκεπτικό του "χώρου" ήταν καθαρά μεταφορικό. Με πιο απλά παραδείγματα, δεν πας στο Καραϊσκάκη να ρωτήσεις φίλαθλο/οπαδό γιατί δεν είναι μπάοκ δεν πας σε καπνιστή σε αίθουσα καπνιστών να του αναλύσεις τις βλαβερές χημικές ουσίες του τσιγάρου δεν πας σε φτωχό πεινασμένο άστεγο που ψάχνει τροφή στους κάδους να του μιλήσεις για τη κοινωνική του εικόνα δεν πας σε καθηγητή αστρονομίας εν ώρα διδασκαλίας να του ζητήσεις να διδάξει άλλο τομέα δεν πας σε μαραγκό να του επιβάλλεις να σου φτιάξει το αμάξι έτσι λοιπόν κατά τις μέρες αυτές, δεν πας σε Χριστιανό* (*είτε άλλη θρησκεία) να του ασκήσεις κριτική για το πιστεύω του. Αυτό είναι ο "χώρος", το "περιβάλλον", το "περιθώριο", είναι ένα μέρος ή μια περίσταση που απλά τους συνδέει με μία ταυτότητα: λέγε με ειδικότητα, δραστηριότητα ή πεποίθηση. Δεν έχει σημασία εάν είναι αληθινό ή όχι, έαν υπάρχει τεκμηρίωση, εάν πραγματικά υπάρχει έντονη επιθυμία από μέσα. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε αυτό το "κάτι", με τον ίδιο τρόπο που θα θέλαμε κι εμείς να μας σεβαστούνε σε οποιεσδήποτε πεποιθήσεις μας. Όλες οι διευκρινίσεις σου είναι σαφείς και κατανοητές. Το μόνο σημείο του post σου, στο οποίο εγώ εστιάζω την ένστασή μου είναι αυτό που έχω τονίσει: Κανένας δεν πήγε σε κανένα χριστιανό (η πιστό άλλης θρησκείας), να του ασκήσει κριτική για το πιστεύω του (τουλάχιστον όχι ο t.s., ο οποίος έγραψε: «Μεγαλώνοντας , έχασα την πίστη στον Χριστιανισμό ( όχι στον Θεό) , και πιστευω ότι είναι μεγάλο ψέμα». Το τι συνέβη στον ίδιο έγραψε και το τι πιστεύει ο ίδιος.) Αυτό που συνέβη, είναι ότι κάποιος άνοιξε ένα - οποιοδήποτε κι αν ήταν αυτό - θέμα, σε ένα forum το οποίο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως θετικά ή αρνητικά προσκείμενο απέναντι στην όποια θρησκεία, όπου και εξέφρασε μια προσωπική θέση. Αν με τη λέξη «χώρος» όμως, εννοείς μεταφορικά την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, αναγνωρίζω ότι δεν ήταν και τόσο εύστοχη. Εκτός αυτού δε, θεωρώ την ειρωνεία, το σαρκασμό και την άκομψη κριτική που διέπει αρκετά posts, εντελώς απαράδεκτα. Προσωπικά - και ασχέτως με το αν εγώ πιστεύω και σε τι - σέβομαι απολύτως τις επιλογές των άλλων, είτε αυτές έχουν να κάνουν με πίστη και θρησκεία, είτε με οτιδήποτε άλλο και ποτέ δεν ειρωνεύομαι, ούτε προσπαθώ να αποδείξω σε κάποιον που πιστεύει, ότι η επιλογή του είναι λανθασμένη. Από τη στιγμή που εκείνος νοιώθει καλά με αυτή την επιλογή - και εφόσον δεν ...τολμήσει να επιχειρήσει να με προσηλυτίσει - δε με ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο, ούτε είναι ικανή η επιλογή του αυτή να με κάνει να διαμορφώσω άποψη για το ποιόν του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αυτό που συνέβη, είναι ότι κάποιος άνοιξε ένα - οποιοδήποτε κι αν ήταν αυτό - θέμα, σε ένα forum το οποίο δεν αυτοπροσδιορίζεται ως θετικά ή αρνητικά προσκείμενο απέναντι στην όποια θρησκεία, όπου και εξέφρασε μια προσωπική θέση. Συμφωνώ σε όλα με την λεπτομέρεια ότι το θέμα έχει ένα συγκεκριμένο τίτλο. Μπορείς να τον διαβάσεις και να υποθέσεις πως θα αισθανόσουν από την αναφερόμενη σκοπιά, πόσο μάλλον όταν εμφανίζεται "δημόσια" σε "τόσο κόσμο". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Πριν απ' οτιδήποτε άλλο, αφού συμμετέχω σ' αυτό το θέμα, θέλω να πω ότι θεωρώ τελείως περιττή την να αναφορά στο αν πιστεύουμε ή όχι, στην αρχή του κάθε post μας. Ίσως μάλιστα να δημιουργεί και πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη της συζήτησης, καθώς πολλοί εντοπίζουν την απάντησή τους σε αυτή και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το επί της ουσίας σχόλιο καθενός από τα posts. Από 'κει και πέρα: Το μυστικό βρίσκεται στο ερωτηματικό. Άλλο είναι το να λες ότι κάτι είναι απάτη και άλλο το να διερωτάσαι αν είναι. Ο τίτλος του θέματος λοιπόν, κατά τη γνώμη μου δεν εμπεριέχει καμία προσβολή. Τόσο εκτενές post - το οποίο περιέχει και αρκετά σωστά σημεία, αν μη τι άλλο ως τρόπος σκέψης - και το ξέσκισες στην κυριολεξία, μόνο και μόνο μ' αυτή τη φράση. Φαντάζομαι ότι είσαι επίσης υπέρμαχος και των παρακάτω: «Όλοι έχουν δικαίωμα να συμφωνούν μαζί μου», «Κάθε αντίθετη άποψη είναι σεβαστή, αρκεί να μη λέγεται δημοσίως», «Η δημοκρατία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη μοιραζόμαστε με τον καθένα» και «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να το λες, για να φαίνεται το πόσο μαλάκας είσαι». Με τη δεύτερη παράγραφο, συμφωνώ απολύτως. Αρκεί κάποιος να θέλει, να νοιώθει ή απλώς να πιστεύει σε οτιδήποτε, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση να εξηγήσει ή να δικαιολογήσει το παραμικρό. Από τη στιγμή που δεν επιδιώκει τον προσηλυτισμό, όντως δεν υπάρχει περιθώριο για χλευασμό. Με την αρχή της πρώτης παραγράφου όμως... Ποιος «πήγε στο χώρο κάποιου» και, κυρίως, ποιος είναι αυτός ο «χώρος»; Το insomnia ειδικώς, η Ελλάδα γενικώς, ή κάποιος άλλος που ίσως μου διαφεύγει; 1) Κάθε θρησκεία (οφείλει να) είναι πνευματική επιλογή. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι πιστοί οποιασδήποτε θρησκείας, οφείλουν να διαχωρίζουν το αντικείμενο της πίστης τους, από τις κάθε λογής «οργανωμένες» και «επίσημες» εκκλησίες. Οι ίδιοι οι πιστοί, από τη στιγμή που διαπιστώνουν στην πράξη, παρέκκλιση της επίσημης εκκλησίας της θρησκείας τους, από όσα η ίδια η θρησκεία τους πρεσβεύει, οφείλουν να απομακρυνθούν απ' αυτή και να την απομονώσουν. Σύμφωνα με όσα πρεσβεύει ο χριστιανισμός για παράδειγμα, ο Ιησούς ήταν ο ταπεινότερος μεταξύ όλων των ταπεινών. Όταν λοιπόν, οι υποτιθέμενοι «εκπρόσωποί» του κυκλοφορούν με λιμουζίνες και κουβαλάνε στα ράσα τους κάμποσα κιλά χρυσάφι, οι πιστοί πρέπει να τους πάρουν στο κυνήγι. Από τη στιγμή που δεν το κάνουν, αλλά αντιθέτως τους ακολουθούν, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το ότι, στο μυαλό του κόσμου, το «κακό όνομα» περνάει στην ίδια τη θρησκεία. 2) Το να είναι κάποιος άθεος, σημαίνει ότι δεν πιστεύει σε «ανώτερες», μη λογικά εξηγήσιμες «δυνάμεις» και στην πιθανότητα οποιασδήποτε επιρροής αυτών των υποτιθέμενων δυνάμεων στη ζωή του. Εφόσον αρνείται την ύπαρξη τέτοιων «δυνάμεων», είναι λογικό να αρνείται και την ύπαρξη του «αντίποδα» της οποιασδήποτε θρησκείας (π.χ. «αντίχριστος»). Αυτός που δεν το κάνει αυτό, δε λέγεται άθεος. Θα μπορούσε να λέγεται «αντι-χριστιανός», «αντι-βουδιστής», ή κάτι σχετικό, το οποίο δηλώνει ότι αντιτίθεται ιδεολογικά σε συγκεκριμένη θρησκεία. http://www.youtube.com/watch?v=wvx8KHX8_zQ Δε ξερω αν ειναι το καταλληλο thread αλλα εχω μια απορια. Γιατι οι αθεοι δεν ειναι ολοι ληστες η απατεωνες οταν μπορουν δηλαδη οταν ξερουν οτι δε θα τους πιασει κανεις? Πχ αν οι πολιτικοι ειναι αθεοι τοτε καλα κανουν και %$##(*@&&@@! την Ελλαδα. Θεος=τιμωρια μετα θανατο. (για τους κακους ) Επειδη η ηθικη υπαρχει χωρις τον φοβο της κολασης. Αν εμφανιστει αυριο ο θεος σου και σου πει σφαξε την μανα σου θα το κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Νταξ, τι να πω και εγώ..;ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PARASwrite Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 μπραβο φιλε βρηκες την καταλληλη μερα sorry αλλα τους ιαχοβεδες δεν τους βαζω σπιτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zazik Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Καλό Πάσχα, ας το κλειδώσει κάποιος διαχειριστής δε μπορεί ο καθένας να προσβάλει τέτοιες μέρες την κύρια θρησκεία σε μια χώρα , είπαμε ελευθερία αλλά όχι και έτσι. Αν ήμασταν στη Συρία τώρα θα είχαμε 15 αποκεφαλισμούς. Ο Χριστος και η Παναγία ( για να μιλήσω την γλώσσα σου) !!! Πραγματικά έμεινα κάγκελο όταν το διάβασα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις