Προς το περιεχόμενο

Χριστιανισμός....το μεγάλο ψέμα?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν προσβάλλεις τον εκπρόσωπο της πίστης κάποιου, ουσιαστικά προσβάλλεις και τον ίδιο. Έτσι το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο τίτλος του Thread είναι προσβλητικός απο μόνος του, αλλά και το OP τι θέλει να συζητήσουμε; Είδαμε να σπαμμάρονται ένα σωρό βίντεο για το πόσο χαζοί είναι όσοι πιστεύουν; Είδαμε για μαγικά βιβλία, είδαμε για όντα που ζουν στον ουρανό και ανάβουν κεριά...όλα υπονοώντας τί ακριβώς;

Το συγκερκιμένο thread δηλαδή τι θέλει να αποδείξει;

Πόσο κουλ, έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι είναι οι άθεοι και πόσο χαζοί, αφελείς, σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και φανατισμένοι είμαστε όσοι πιστεύουμε;

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το σκοπό του συγκεκριμένου thread πραγματικά...

Έστω ότι εγώ πιστεύω ότι το Άγιο Φώς ανάβει μόνο του...τι ακριβώς κακο κάνω σε σένα;

Φαντάζομαι βέβαια ότι μέρες που είναι ότι οι άθεοι δεν θα σουβλίσετε αρνί το οποίο συμβολίζει τη θυσία του Χριστού, δεν θα τσουγκρίσετε αυγά και ότι φυσικά δεν θα ευχηθείτε "Καλή Ανάσταση", "Χριστός Ανέστη" ή έστω "Χρόνια Πολλά" για ονομαστικές εορτές κτλ. Ούτε βέβαια δεν θα κάνετε το ακόμα πιο υποκριτικό που είναι να πάτε στην Εκκλησία κατα την Ανάσταση για να ευχηθείτε.

Αν κάνετε έστω και μισό απο αυτά είστε γιαλαντζί και μούφα άθεοι.

Σαν κάτι φίλους άθεους που έχω που παρεξηγούνται που τους "ξέχασα" στην ονομαστική τους εορτή...

Νομίζω ότι όλη αυτή η ιστορία με τις προσβολές, τη συντηρούν οι πιστοί διότι δε θέλουν ή δε μπορούν να απαντήσουν το ερώτημα και τα σχόλια του αρχικού μηνύματος.

Δεν πειράζει, σας αγαπάμε.

Το θέμα μπορεί να δημιουργήθηκε για πλάκα ή γιατί ο ts όντως έχει ένα προβληματισμό που θέλει να συζητήσει. Αυτό και μόνο του δίνει λόγο ύπαρξης και η συμμετοχή ΚΑΙ η ανάγνωση ειναι προαιρετική.

Η γνώση ειναι ελευθερία και ελευθερία σημαίνει δικαίωμα επιλογής. Εκφράσεις του τύπου «Δεν επιτρέπεται η λέξη απάτη», «Όποιος ειναι άθεος να μη μιλα», «Γιατί ποστάρετε κωμικά στοιχεια», κλπ ειναι φασιστικές εκφράσεις καθωσπρεπισμού. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης και αυτός που νοιάζεται για τους συνφορουμίτες του θα καταθέσει τη γνώμη του ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ ή ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ του τίτλου.

Όσο για τα κωμικά στοιχεία, μην ξεχνάμε ότι η κωμωδία ειναι κλασσικός τρόπος αντιμετώπισης των δογμάτων (βλ κωμωδίες Αριστοφάνη).

Edit: Δεν μετανιώνω που με αφορμή την ονομαστική μου εορτή βρίσκω την ευκαιρία να διασκεδάσω με φίλους και γνωστούς. Επίσης στην εκκλησία θα πάω ακόμα και τώρα για να ακουσω το Χ τροπάριο (όπως θα ακουσω ένα ωραίο τραγούδι) ή για να δω συγγενείς (στο στυλ μαζευτήκαμε ολοι), ΣΙΓΟΥΡΑ όμως δεν θα ακουμπήσω τον οβολό μου για να ανάψω κερί και οταν ο δίσκος περάσει απο μπροστά μου απλώς θα τον αγνοήσω. Αν θέλουν λεφτά να βάλουν εισιτήριο.

και επειδη ειναι πασχα so what?αν γινοταν μια τυχαια τεταρτη θα σας πειραζε λιγοτερο?και εαν ναι γιατι?

δωστε ενα σοβαρο επιχειρημα γιατι σας πειραζει να γινεται τετοια συζητηση εκτος απο το τραγικο :"επειδη ειναι πασχα"

ReligionDemotivational.jpg

:devil:

Πόσο κουλ, έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι είναι οι άθεοι και πόσο χαζοί, αφελείς, σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και φανατισμένοι είμαστε όσοι πιστεύουμε;

Αυτοί οι κουλ,έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι φέραν τα ξυρισμένα αγοράκια στη μόδα ,τους Gay,τους Metrosexual τους ότι νάνε-Sexual , αποφασίσαν μόνοι τους πως το χρήμα δεν έχει καμία σημασία" έτσι και αλλιώς δεν δουλεύω ,ας μην έχω να φάω ,που δεν έχω, μόνο να πάρω το νέο iphone" , ας πετάξω και τη μολότωφ στο γήπεδο και πολλά άλλα χαριτωμένα όλα στη σκιά τίποτα στο φως με ονοματεπώνυμο.

Οι γνώμες τους είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι πορδές , φυσικά για αυτόν τον λόγο δεν ακούγετε κανείς τους.

Ο ένας λέει ας σώσουμε τη φύση , ο άλλος ας βρούμε λύση για να πάμε στο διάστημα , ο άλλος ... (καταλαβαίνεις)

Οι θέσεις τους για θέματα όπως η περιουσία της εκκλησίας είναι να μην κατέχει πλούτο παρόλο που οι ίδιοι δεν έχουν συμβάλει ούτε κατά 1 cent στη δημιουργία αυτού ,

Ο άνθρωπος προήθλε από την αμοιβάδα , και σιγά σιγά θα καταλήξει να πετάει ,τι Άγιο Φως και παπαριές , παρόλο που δεν έχουν ακράδαντα στοιχεία για το ότι θα πετάει ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ (το στοίχημα το δίνει 1,10 , το να υπάρχει κόλαση 1,80)

παραδείγματα για να καταλάβεις τη ψυχοσύνθεση του .....

Είναι σαν σακιά με κρεας που απλά περπατάνε στον κόσμο δίχως τη δυνατότητα να εξηγήσουν γιατί είναι το κυρίαρχο ζώο.

Το κυριότερο όλων έιναι πως νομίζουν (πάλι ο καθένας ξεχωριστά) πως γνωρίζουν τα πάντα και αφού είναι και άθεοι μπορούν να χλευάζουν/προσβάλλουν τους πάντες. Αν πάλι τους προσβάλλεις εσυ έτσι και αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει είναι τόσο εφήμεροι/στιγμιαίοι όσο και ο αυνανισμός και ο NesCafe.

Αλλά πάλι όλα αυτά είναι μια δική μου άποψη και ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Καλό Πάσχα, ας το κλειδώσει κάποιος διαχειριστής δε μπορεί ο καθένας να προσβάλει τέτοιες μέρες την κύρια θρησκεία σε μια χώρα , είπαμε ελευθερία αλλά όχι και έτσι. Αν ήμασταν στη Συρία τώρα θα είχαμε 15 αποκεφαλισμούς.

και επειδη ειναι πασχα so what?αν γινοταν μια τυχαια τεταρτη θα σας πειραζε λιγοτερο?και εαν ναι γιατι?

δωστε ενα σοβαρο επιχειρημα γιατι σας πειραζει να γινεται τετοια συζητηση εκτος απο το τραγικο :"επειδη ειναι πασχα"

ReligionDemotivational.jpg

:devil:

Μεγάλη ΑΣΕΒΕΙΑ.

Να πηγαίνεις εσύ ο ίδιος στο χώρο κάποιου, να τον προσβάλλεις για το πιστεύω του και να του ζητήσεις και τα ρέστα ψάχνοντας από τον άλλον αιτιολόγηση.

Ο θρησκευόμενος μπορεί απλά να ισχυριστεί ότι το κάνει επειδή θέλει, νιώθει, πιστεύει.

Αυτό από μόνο του είναι αρκετό και δεν υπάρχει περιθώριο για χλευασμό.

Αυτοί οι κουλ,έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι φέραν τα ξυρισμένα αγοράκια στη μόδα ,τους Gay,τους Metrosexual τους ότι νάνε-Sexual , αποφασίσαν μόνοι τους πως το χρήμα δεν έχει καμία σημασία" έτσι και αλλιώς δεν δουλεύω ,ας μην έχω να φάω ,που δεν έχω, μόνο να πάρω το νέο iphone" , ας πετάξω και τη μολότωφ στο γήπεδο και πολλά άλλα χαριτωμένα όλα στη σκιά τίποτα στο φως με ονοματεπώνυμο.

Οι γνώμες τους είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι πορδές , φυσικά για αυτόν τον λόγο δεν ακούγετε κανείς τους.

Ο ένας λέει ας σώσουμε τη φύση , ο άλλος ας βρούμε λύση για να πάμε στο διάστημα , ο άλλος ... (καταλαβαίνεις)

Οι θέσεις τους για θέματα όπως η περιουσία της εκκλησίας είναι να μην κατέχει πλούτο παρόλο που οι ίδιοι δεν έχουν συμβάλει ούτε κατά 1 cent στη δημιουργία αυτού ,

Ο άνθρωπος προήθλε από την αμοιβάδα , και σιγά σιγά θα καταλήξει να πετάει ,τι Άγιο Φως και παπαριές , παρόλο που δεν έχουν ακράδαντα στοιχεία για το ότι θα πετάει ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ (το στοίχημα το δίνει 1,10 , το να υπάρχει κόλαση 1,80)

παραδείγματα για να καταλάβεις τη ψυχοσύνθεση του .....

Είναι σαν σακιά με κρεας που απλά περπατάνε στον κόσμο δίχως τη δυνατότητα να εξηγήσουν γιατί είναι το κυρίαρχο ζώο.

Το κυριότερο όλων έιναι πως νομίζουν (πάλι ο καθένας ξεχωριστά) πως γνωρίζουν τα πάντα και αφού είναι και άθεοι μπορούν να χλευάζουν/προσβάλλουν τους πάντες. Αν πάλι τους προσβάλλεις εσυ έτσι και αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει είναι τόσο εφήμεροι/στιγμιαίοι όσο και ο αυνανισμός και ο NesCafe.

Αλλά πάλι όλα αυτά είναι μια δική μου άποψη και ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Καλό Πάσχα, ας το κλειδώσει κάποιος διαχειριστής δε μπορεί ο καθένας να προσβάλει τέτοιες μέρες την κύρια θρησκεία σε μια χώρα , είπαμε ελευθερία αλλά όχι και έτσι. Αν ήμασταν στη Συρία τώρα θα είχαμε 15 αποκεφαλισμούς.

δεν απαγορεύεται η οποιαδήποτε ερωτική πράξη κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας;

Ενα από τα πιο τοξικά θέατρα ελεγχου μεταξύ των ανθρώπων είναι ο ρόλος του ανακριτή , του επικρητή του ειρωνα ο οποίος ρίχνει το δόλωμα γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντλήσει νόημα στην ζωή του, έτσι μόνο δικαιολογεί την υπαρξή του. Με τα χρόνια αυτό το πράμα τον απομωνώνει, τον περιθωριοποιεί γιατί δεν είναι αρεστός πλεον ουτε στους πιο κοντινούς του ανθρώπους , αν υπάρχουν, μοναξιά και πλήξη. Requiem for a dream.

Μόνο τo 2010 η εκκλησία πήρε από το κράτος 232.000.000 ευρώ.

Άρα θα έλεγα ότι πληρώνουμε και εμείς την εκκλησία θέλουμε δεν θέλουμε.

Εάν ήμασταν τώρα στη Οκτωμβριανή Επανάσταση πολλοί πιστοί θα έφευγαν για διακοπές διαρκείας στα γκούλαγκ,αλλά είπαμε αυτή η άτιμη ανεξιθρησκεία μας έφαγε. :rolleyes:

Σε ποιο κείμενο αναγράφεται και για ποιο λόγο πήρε τα λεφτά? Εδώ όπως βλέπεις και μόνος σου γίνεται το έλα να δεις με το κράτος , θα ήθελα να μάθω το λόγο για τον οποίο πριμοδοτήθηκε

Αν κάνετε έστω και μισό απο αυτά είστε γιαλαντζί και μούφα άθεοι.

Αυτο ειναι σαν να λεει καποιος οτι οσοι χριστιανοι δεν ζουν οσο πιο ταπεινα μπορουν ειναι μουφα χριστιανοι. Δηλαδη αν καποιος χριστιανος ειναι φιλοδοξος, ενδιαφερεται για τα υλικα αγαθα, παραβαινει τις μισες 10 εντολες καθημερινα και δεν ζει με το φοβο οτι αυτα μπορει να το στειλουν στην κολαση ειναι γιαλαντζι χριστιανος?

Τα εθιμα που ανεφερες παραπανω ελαχιστη σχεση εχουν πλεον με τη θρησκεια. Οποιοσδηποτε δεν ειναι κοινωνικα απομονωμενος τα τηρει και δεν προκειται για υποκρισια. Ειδικα για τις γιορτες που πλεον υπαρχουν για τοσα ονοματα που δεν ειναι καν χριστιανικα.

Απο μικρός , ενώ πίστευα στον Χριστιανισμο , είχα παρα πολλές απορίες.

Μεγαλώνοντας , έχασα την πίστη στον Χριστιανισμό ( όχι στον Θεό) , και πιστευω ότι είναι μεγάλο ψέμα ..(...)

Τι γνώμη έχετε?

zazik μια παρόμοια ιστορία ειμαι και εγω , βεβαια εμένα οι προβληματισμοί μου με βγάλανε σε αλλο δρόμο όχι του θεισμου ή του αθεισμου. Εχει σημασιά να το ονομάσω τώρα; θα μπερδευτούν οι λέξεις και θα δώσουν άλλο νόημα. O huxley το αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Το ότι η προσωπικότητά μου είναι το βεβαιότερο απ' όσα γνωρίζω ίσως είναι αλήθεια. Αλλά η απόπειρα να συλλάβω το τι ακριβώς είναι αυτή με οδηγεί απλώς σε λεκτικές λεπτολογίες. Έχω αναμασήσει πια όλες εκείνες τις αερολογίες για το εγώ και το μη-εγώ, νοούμενα και φαινόμενα και άλλα τέτοια, αρκετά συχνά ώστε να γνωρίζω ότι, επιχειρώντας ακόμη και να σκεφτεί αυτές τις ερωτήσεις, το ανθρώπινο μυαλό σπαρταράει αβοήθητο σαν ψάρι έξω από τα νερά του [...]"

..και για το αγιο φως ψάχνεις να βρεις αν άναψε η λαμπάδα μόνη της; Ελα τώρα παγιδεύεσαι απ'εξω...

"...Κάθε άνθρωπος άξιος να λέγεται γιος του ανθρώπου σηκώνει το σταυρό του κι ανεβαίνει το Γολγοθά του. Πολλοί, οι πιο πολλοί, φτάνουν στο πρώτο, στο δεύτερο σκαλοπάτι, λαχανιάζουν, σωριάζονται στη μέση της πορείας και δε φτάνουν στην κορφή του Γολγοθά -θέλω να πω στην κορφή του χρέους τους- να σταυρωθούν, ν' αναστηθούν, και να σώσουν την ψυχή τους. Λιποψυχούν, φοβούνται να σταυρωθούν, και δεν ξέρουν πως η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης.

'Αλλον δεν έχει. ...."

Ν.Καζαντζάκης (Αναφορά στον Γκρέκο)

547966_10150719332287367_657472366_9371033_393056257_n.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...