Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε συ Cossutius, το πιο ευστοχο σχόλιο σου και μάλιστα κατ' επανάληψη είναι το "κενή διαθήκη" και δε σου απαντούν κιόλας, ρε γαμώτο.

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο υπάρχουν ηλίθιοι που πληρώνουν για να καλοπιάσουν τον "ύψιστο" τόσο θα υπάρχουν τσακάλια που θα τους τα αρπάζουν.

Φυσικά και μερικοί μερικοί έχουν αποθρασυνθεί τελείως, μιας γνωστής μου ο πνευματικός της έδωσε να καταλάβει ότι πρέπει να του πάρει hands free, bluetooth παρακαλώ κιόλας, για να μιλάνε όποτε έχει πρόβλημα, αυτή.

Φυσικά του το ψώνισε.

Την εκραξες?

Δημοσ.

Γενικά με έχουν ψιλοφρικάρει λίγο οι αντιδράσεις του κόσμου.Δεν ειναι δυνατον να υπάρχει τοση ειρωνεία και τόσες κατηγορίες. Απόψεις ανταλάσσουμε.. Έχω αρχίσει και ξεφεύγω και εγω. Στο συγκεκριμένο θρεντ εχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές την αναφορά λόγω "ειρωνειας".

Κενή- καινη..χαχαχα. Σωστος. Γράφοντας γρηγορα δε κοιτάω τα ορθογραφικά λάθη. Τhanks :-)

Ευκολα παρερμηνευεται ε??χαχα

Στα υπόλοιπα. Εχουμε ηδη ξεκαθαρίσει πως η Χριστιανικη Θρησκεία ειναι αντιφατική σε πολλές περιπτώσεις. Μερικά??Εκατοντάδες θα έλεγα :-)

Μελετώντας την όμως και κάνοντας το ίδιο και για άλλες θρησκείες που αναγνωρίζουν τον Τζιζας ως ιστορικο πρόσωπο, ή ως προφήτη, ξεκιναει να βγαίνει μια άκρη ανάλογα βέβαια με το πόσο καλή θέληση έχει ο καθένας μας να πιστέψει.

Αν κάνω την ιδια κουβέντα σε έναν ανθρωπολόγο πιθανότατα θα μου πει "φιλε πιστευω εις ένα Θεό αλλά ας βγάλουμε τη Θρησκεία στην άκρη γιατί αυτά που λέει βγάζουν τις ανακαλύψεις μου ψευτικες.Και το dna δε κάνει ποτέ λάθος" (αληθινό περιστατικό)

Γενικά και επειδή υπάρχει η ανάγκη, ο καθένας μας είτε πιστεύει, είτε όχι.

Πολυς κόσμος πιστεύει στον Θεό αλλά όχι στη θρησκεία. Ειναι αντίφαση αυτο?Οχι νομίζω.

Στα υπόλοιπα, στο τροπο που προσπαθουν να αναθρέψουν παιδιά κτλ χωρις αντιλογο, συμφωνω απόλυτα και το κατακρινω γενικότερα.

Όπως κατάλαβες προσπαθω να ειμαι κάπου στη μέση. Κάνω τη προσωπική μου έρευνα και ακόμα δεν έχω καταλλήξει. Ισως δε καταλλήξω και ποτέ. Πολλά ερωτήματα έχουν λογικές απαντήσεις, άλλα ομως δεν έχουν καθόλου.

Ομως με βάζει σε αρνητικές σκέψεις ο τρόπος με τον οποίο γίνεται επίθεση σε πιστούς ή σε άθεους (αναλογα με το τι πιστευει ο καθενας)χρησιμοποιόντας ή παρερμηνεύοντας εδάφια, ιστορικές αναφορές κτλ κτλ.

Εδω ο άλλος προσπαθουσε να μας πει πως ο Τζεζας δεν υπήρξε ποτέ. Ε αφου υπήρξε. Με κάνει δηλαδή περισσότερο Χριστιανό ή ερετικό ή άπιστο το γεγονος οτι αποδέχομαι την ύπαρξή του ως ιστορικό πρόσωπο και ερευνώ ακόμα για το τι πραγματικά ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος και εν τέλη τι ακόμα δίδαξε πέρα από το αγαπάτε αλλήλους?

Ο καθένας μας έχει τις αμφιβολίες του. Λογικό ειναι. Και εγω θα τις έχω για πάντα, όσο και αν για κάποιους αυτο φαίνεται αντίφαση. Ειδικά όταν θα μπερδέψω και την επιστήμη στη μέση (κατάλαβες τι εννοω :-P )

ρε συ Cossutius, το πιο ευστοχο σχόλιο σου και μάλιστα κατ' επανάληψη είναι το "κενή διαθήκη" και δε σου απαντούν κιόλας, ρε γαμώτο.

Tωωωωωωωωωωωωωωωρα...σε πρόλαβε άλλος παλικαρε :-P:-P

Δημοσ.

Ας αφησουμε να πουμε και μερικα οταν βγουμε για καφε οπως εχουμε συμφωνησει και μπουρδελοτσαρκα.:devil:

Αλλα ενας Ρωμαιος γυναικας σεξομανης,με ανθρωπιστικες τασεις και φιλοσοφικες ανησυχιες για την αληθεια πιο πολυ βοηθα την θρησκεια,παρα η θρησκεια αυτον.

Πω ρε τι ειπα τωρα!Να καταγραφει παρακαλω!:lol:

Δημοσ.

Μολις τελειωσω την ερευνα για το Σιλμαριλιον, "αρχιναω" τη Βιβλο!

χαχαχαχαχαχα..

Ο Ιλουβατορ σε περιμένει.

Θα χαθεις ομως εκει ρε...τοσα ονόματα ούτε στη Παλαιά λέμε

χαχαχ..Benign πάει για υπογραφή η ατακα σου:-P

Δημοσ.

χαχαχαχαχαχα..

Παντως:

Ο σκηνοθετης του ''Σπαρτακος'' που τον εβγαλε θελει επιεικως μαστιγιο και βασανιστηρια.Εβγαλε τον τυπα αυτον?Εγκλημα για την σειρα!:mad:

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε τις 10 εντολές που αν τις ακολουθούσαμε εγω ως Cossutius θεωρω πως θα ειμασταν καλύτεροι σαν άνθρωποι, ναι θεωρω πως η Κενή Διαθήκη έχει οπισθοδρομικές αντιλήψεις που αφορουν κατα βάση μια παλαιότερη εποχή.

Δεν ειναι δυνατόν τωρα να αυτοκτονει κάποιος από χρέη για τα οποία ας πουμε δεν έφταιξε αυτος και η εκκλησία να μη δέχεται να τον θάψει.

Αμα αυτοκτονίσει κάποιος αρνούνται να τον θάψουν ?

• Super Moderators
Δημοσ.

χαχαχαχαχαχα..

IluvatAr god damn it :P

Δημοσ.

Αμα αυτοκτονίσει κάποιος αρνούνται να τον θάψουν ?

Ναι, θεωρήται αμάρτημα πιθανός γιατί είναι ο μονος τρόπος αποδρασης από την φυλακή του σώματος.

Δημοσ.

ΟΚ ωραία όσα γράψατε , ας το μαζέψουμε να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο.

Περνάω από το χριστιανισμός το μεγάλο ψέμα στο θρησκείες/πολιτική/άνθρωπος το μεγάλο ψέμα

Συμφωνώ και εγώ πως οι γραφές αναφέρουν μια τάση/νοοτροπία της εποχής πριν 2000 χρόνια , όπως και όλες οι θρησκείες και σαφως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις σημερινές ανάγκες του ανθρώπου. Αφήνω και στην άκρη την αδύνατη/λανθασμένη μετάφραση αυτών

Αν πάρουμε ως δεδομένο (βάλουμε και λίγη σάλτσα) πως όλα αυτά φτιάχτηκαν για τον έλεγχο της μάζας και την ειρηνική συνύπαρξη ,ΑΣΤΟΧΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ. Γιατί?

Γιατί ήταν εξαιρετικά δύσκολο οι γνώμες των ανθρώπων να ακουστούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.

Το αποτέλεσμα ; πόλεμοι , αλληλοσκοτωμοί και η κακή πλευρά της ανθρωπότητας για 2000 έτη αποτέλεσμα της ανάμιξης όλων αυτών των ιδεών/δογμάτων.

Περνάμε στο 2012. Θα προσέξετε σαφώς την προσπάθεια και τον τρόπο χρήσης αυτών των "μέσων" της θρησκείας δηλαδή από τις κυβερνήσεις όταν και όπου χρειάζεται ,συνήθως τελευταία λύση.

Παράδειγμα , το Αιγαίο που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευόμαστε απο κοινού με τους Τούρκους. Εκεί παρεμβαίνει ενα κρυφό consortium και λέει καλά εσείς οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους και τούμπαλιν.

Για να μην κουράζω , ο άνθρωπος ήταν είναι και θα είναι ζωο , κανείς θεός δε θα τον αλλάξει καμια γραφή . Πάντα θα σκοτώνει άνθρωπος τον άνθρωπο aka ζώο το ζώο.

Μια νέα τάξη πραγμάτων με τη συμμετοχή όλων χωρίς παρωπίδες θα μας οδηγούσε στο μέλλον.

Εκεί αναζητώ την ύπαρξη ενός θεού με τις ανθρώπινες αδυναμίες μου ,το φόβο ,την ελπίδα ,την αγάπη και το μίσος προς το ον αυτό. Ας είναι ο Jesus ας είναι ο Βούδας ας είναι και ο Αλλάχ. Ας είναι και ο ET για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Δημοσ.

Μια νέα τάξη πραγμάτων με τη συμμετοχή όλων χωρίς παρωπίδες θα μας οδηγούσε στο μέλλον.

Παιδιά το θέμα έγινε διάσημο, πλάκωσαν και οι illuminati.

Αυτά που έγραψες αναιρούνται από μόνα τους. Εφόσον λες ότι οι άνθρωποι είναι ζώα και πάντα θα σκοτώνονται, πως μία νέα τάξη πραγμάτων, π.χ παγκόσμιας κυβέρνησης θα βοηθήσει;

Το να βάλεις όλους τους ανθρώπους σε μία φυλακή(π.χ απάνθρωπα μέτρα παρακολούθησης της προσωπικής ζωής για λόγους ασφαλείας) δεν θα λειτουργούσε καθώς οι άνθρωποι είναι ήδη φυλακισμένοι.

Το ότι η κοινωνία είναι τόσο χάλια και δεν θα είναι ποτέ τέλεια δεν είναι στο χέρι των ανθρώπων, γι'αυτό πάνε και όλα έτσι όπως πάνε.

Δημοσ.

Όταν θα υπάρχει ένας κανονισμός και μια τιμωρία για όλους τότε θα μπορέσουμε να πάψουμε να είμαστε ζώα και θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε σαν πολιτισμός.

Δημοσ.

Και ποιος σου έδωσε την εξουσία εσένα ή στον καθένα να κρίνει την τιμωρία του καθενός; Κανένας άνθρωπος δεν είναι άξιος τέτοιας εξουσίας γιατί πολύ απλά όλοι είμαστε άνθρωποι.

Αυτά έχουν γίνει σε παλαιότερες κοινωνίες και απέτυχαν(θυμήσου πως ο στόχος είναι η τέλεια κοινωνία). Τώρα νομίζουν πως θα πετύχουν επειδή έχουν την τεχνολογία με το μέρος τους, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Δημοσ.

Ο ίδιος ο άνθρωπος θεσπίζει νόμους για να τιμωρήσει αυτό που τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεωρεί λάθος.

Για την εφαρμογή αυτών των νόμων υπάρχει η κοινωνία , της οποίας είσαι μέλος. Αν σε αυτήν την κοινωνία το 51% θέλει να σε τιμωρεί αν μασάς τσίχλα αυτό και θα κάνεις.

Αν αύριο το 51% θεωρήσει πως το να μασας τσίχλα είναι ΟΚ τότε θα μπορείς να μασάς.

Αυτή τη στιγμή , το 51% αυτής της θρησκείας θέλει αυτό , το 49% κάτι άλλο, τό ίδιο γίνεται με τα πάντα πάνω στον πλανήτη γή και γρήγορα κατακερματίζεται οποιαδήποτε προσπάθεια συνεργασίας σε επίπεδο "πηγαδάκι".

News-flash όσο όλοι μας θα καθυστερούμε να αντιδράσουμε και να συννενοηθούμε ,χάνουμε πολύτιμο χρόνο που θα σπαταλούσαμε στην ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους και το well-being .

Ζείς σε ένα finite πλανήτη. Τρώς infinite . Μάντεψε το μέλλον ,μπορείς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...