Προς το περιεχόμενο

Χριστιανισμός....το μεγάλο ψέμα?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρε Τουφα.

Ειλικρινά νομίζω οτι πέφτεις στην ιδια παγίδα εδω και πόσα ποστ.

Ειπαμε πως το να πετάς μερικές αράδες από τη Κ.Διαθηκη δεν λέει κατι.

Ο καθένας μπορει να ερμηνευσει διαφορετικά όσα αναφέροναι εκει. Το ειπαμε τόσες φορές αυτό.

Ποιός ο λόγος να χρησιμοποιείτε τα ιδια επιχειρήματα. Τα ίδια πράγματα έγραψε και ο Lucifer πρωτος πριν αρκετές σελίδες και το συζητήσαμε.

Προσπαθείς να δειξεις πως ο Χριστιανισμός είναι κάτι κακό με λάθος τρόπο.

Η Κενή διαθήκη ειναι γραμμένη πολλά χρόνια πριν. Για να την κρίνεις θα πρέπει να κάνεις ότι σε κάθε ιστορική έρευνα.

Κρίνουμε βάση των ηθών, εθίμων, τρόπων συμπεριφοράς κτλ κτλ της κοινωνίας και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ τησ χρονολογικης εποχής που γράφτηκαν κάποια πράγματα.

Είναι σα να κατηγορείς τον αρχαίο Ελληνα ως παλιοgay. Αφου η Ομοφυλοφιλία εκείνη την εποχή δεν ήταν κάτι κακό.

Αυτο το έχουν καταλάβει κάποιοι από τους εκπροσώπους της εκκλησίας και προσπαθούν να είναι περισσότερο προοδευτικοί, ερμηνευοντας το εκάστοτε εδάφιο με διαφορετικό τρόπο.

ΕΧΕΙ αυτη τη δυνατοτητα ο γραπτός λόγος.

ΠΡΟΣΕΞΕ. Δεν παρερμηνευουν.

Πχ. μπορει να γράφει κάπου πως οι εχθροι του Χριστιανισμου θα καουν στο πυρ το εξωτερο. Μα αυτο μπορει να αφορά τις ορδες του αντιχριστου ξέρω γω.

Το έγραψα και νωριτερα.

Πριν κρίνουμε μια θρησκεία ωφείλουμε πρωτα να την ερευνήσουμε, να ακουσουμε όλες τις απόψεις.

Αμφιβαλλω κατά πόσο ένας νέος άνθρωπος έστω και αν ειναι θεολογος έχει προλάβει να ερευνήσει τα άπαντα σε μια θρησκεία και την κατηγορεί.

Και στο λέει κάποιος που γενικά δεν είναι υπερ του τρόπου που διδάσκεται ο Χριστιανισμός και έχει πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο λόγος του Χριστού ειναι όντως αυτός που λένε τα Ευαγγέλια.

Οι Μουσουλμάνοι παρουσιάζουν τον Χριστό πολύ καλύτερο απ ότι οι Χριστιανοί σε πολλές περιπτωσεις. Ασε που τον σέβονται σε μεγάλο βαθμό.

Το ιδιο ισχυει και σε άλλες θρησκείες.

Λοιπον...αρκετά νομίζω.

Το να προσπαθείτε να τη μπειτε ο ένας στον άλλο (γιατι αυτο γινεται στις περισσότερες περιπτωσεις παρά μια ομορφη συζητηση) ειναι τουλάχιστον χαζο.

Δεν πιθετε κανεις οπως σωστά έγραψε κάποιος, από τις αράδες σε ένα φόρουμ άσχετα αν κάποια πράγματα που έχουν γραφτει ειναι πολύ σωστά έστω και αν έχουν γραφτει με λανθασμένο τροπο συμπεριφοράς.

Με την προσωπική έρευνα ομως μπορει να αλλάξει γνωμη για αρκετά πράγματα.

To προβλημα μου με τον χριστιανισμο κατα κυριο λογο δεν ειναι τα εδαφια απο την αγια γραφη (που ειδες δεν εβαλα μια γραμμη αλλα 4-5 γυρω απο αυτες για να μην πει καποιος οτι τα παιρνω εκτος context)

Ειναι το οτι απο την αρχη και εδω μεσα νομιζουν μερικοι οτι η ηθικοτητα και η καλοσυνη ειναι προνομιο μονο των χριστιανων, αλλα με τα λεγομενα και τις πραξεις τους δεν δειχνουν κατι τετοιο. Οταν δε τους πεις "μα εσυ λες ετσι και κανεις γιουβετσι" σου λενε οτι δεν μπορουν να ειναι σωστοι χριστιανοι αλλα προσπαθουν. Σου εβαλα πριν αυτο που ειχε πει ο dawkins για τον τζιζους. Δεν ξερω αν ο ιησους υπυρξε σαν ατομο 100% αλλα τα πιο πολλα που εχουν γραφτει σχετικα με αυτον/για αυτον δεν ειναι ασχημα. Δεν εχω προβλημα με τον χριστο, με τους εκπροσωπους του χριστου εχω προβλημα.

Πιστεψε οσο θες το παρακατω: σου τα γραφει ατομο αυτα που βαζει παντα τους αλλους πιο πανω απο αυτον (μαλακια μου το ξερω) επειδη ετσι νομιζει πως θα κανει τους αλλους πιο καλους, ακομα και αν ο ιδιος υποφερει (τουφα μιλας σε 3ο ενικο ΚΑΙ απευθυνεσε σε σενα στην ιδια προταση? ναι!)

Δες λιγο αυτο: http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Rule To do unto others, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ του χριστιανισμου.

Οι μοντερνοι χριστιανοι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που υποτιθεται οτι πρεσβευουν (στην πλειοψηφια τους, οχι το συνολο). Κοροιδευουν μερικοι το ιραν και την συρια, ενω εχουμε ελαχιστες διαφορες απο αυτους.

tl;dr ειμαι πιο καλος χριστιανος απο την πλειοψηφια των χριστιανων που βλεπω/γνωριζω, χωρις να ειμαι χριστιανος.

Αυτό μας έχει σκισει σαν κοινωνία.Η ...εγκύκλιος!

Δεν είναι άδεια,έχει μέσα κάτι

Είσαι παντελώς ανιστόρητος.H πουστοσύνη καταδικαζόταν και τότε,τους λέγαν κίναιδους και ήταν στο κοινωνικό περιθώριο.

Διάβασε ιστορία.

Άσε καλύτερα,βαριέμαι να επισημάνω κι άλλα,σ' αφήνω σ' αυτούς που σου βάλανε και θετικές,τους αξίζεις!

Ναι αλλα τοτε η παιδεραστια ηταν κατι το απολυτα νορμαλ μεταξυ ενος αντρα και ενος αγοριου, οι σεξουαλικες σχεσεις σταματαγανε οταν το παιδι ενηλικιωνοταν. Και παιδι = προς το τελος της εφηβιας οχι 5χρονο. Αν ο μεγαλος δεν ειχε μεντορικο ρολο, ηταν παρα φυσι ασελγεια/πορνεια που εκανε κακο. Ο εραστης του νεου ειχε πιο σημαντικη θεση για το παιδι αυτο απο οτι ειχε ο ιδιος του ο πατερας κλπ κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σκέψου να μη βαριόμουν να τσεκάρω τα θρεντ, ολόκληρο μανιφέστο θα μου αποδίδανε.

Aφού το ξέρεις ότι δεν πήγαινε για εσένα μη κάνεις και 'συ τον Κινέζο τουρίστα.

Απλά αυτό το νήμα είναι κλασική κοροϊδία. Και παράλληλα μεγάλη κουτοπονηριά:

σου λέει "σιγά μην το καρφιτσώσουμε κιόλας, κι ας έχει όλες μαζί συνολικά 100.000 αναρτήσεις", να χάσουμε πελάτες, μαλάκες μας έχεις;

Άσε εκεί τον ηρωϊσμό του Πάσχα, κάθε χρόνο, για 10-20 χρόνια και μια χαρά είμαστε!

Αλλά όμως έτσι είναι αυτοί που μάχονται για μια κάποια ιδεολογία, μια θεωρία, ένα δόγμα ή έστω εναντίον ενός δόγματος; Αυτά είναι ελληνικές μαϊμουδιές. Το όλο σενάριο έχει καταντήσει γραφικότητα. Ή μάλλον όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω: εξαντλήθηκε το θέμα. Το να ανακυκλώνεται είναι "ο Ταλιμπάν της πλάγιας οδού". Κολλημένοι εγκέφαλοι, χειρότεροι κι από της γριάς...

Δεν τον αναγκάζει κανείς να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Είναι απόλυτα ελεύθερος να πεί είμαι άθεος και δεν αφήνω θηλυκιά γάτα. Εφ'όσον όμως θεωρεί ότι πιστεύει και θέλει να ζήσει σύμφωνα με αυτή τη θρησκεία ο γάμος και κατα συνέπεια η μονογαμία είναι μονόδρομος.

Εδώ εντοπίζεται μία από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια, για κάποιον που, ενώ δεν έχει διαβάσει και αναλύσει τα θρησκευτικά κείμενα - όπως οι περισσότεροι, πιστεύω - είτε επειδή αυτό του λέει το μυαλό του, είτε επειδή με τον τρόπο αυτό νοιώθει καλά, είτε επειδή αισθάνεται αγάπη για το συνάνθρωπό του και δέχεται/πιστεύει ότι για το χριστιανισμό αποτελεί βασικό στοιχείο του πιστού, θέλει να τον ακολουθήσει, παραμένοντας ταυτοχρόνως «λογικά σκεπτόμενος»: Πρέπει, ή να αρνηθεί τη φύση του, στερούμενος μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που η ίδια η φύση τον κατέστησε ικανό να έχει, ή να έχει την ...απόλυτη ελευθερία (!) να επωμιστεί χαρακτηρισμούς, όπως «άθεος», οι οποίοι δε νοιώθει ότι τον αντιπροσωπεύουν.

Εκτός γάμου ναι, οι σαρκικές απολαύσεις θεωρούνται πορνεία.

Βαρύτατος χαρακτηρισμός, ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτός. Πόσο μάλλον από ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος διανύει την περίοδο εκείνη της ζωής του, κατά την οποία αναπτύσσει κριτική σκέψη. Είναι από μόνος του ικανός, όχι απλώς να τον καταστήσει αρνητικό απέναντι στο συγκεκριμένο δόγμα, αλλά να δικαιολογήσει κιόλας την επιθετική στάση του απέναντι σ' αυτό.

Αλλά όπως σου είπα. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να το ασπαστείς η όχι, δεν σε αναγκάζει κανείς.

Εφ'όσον δεν το γουστάρεις προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει τι λέει ο Χριστιανισμός.

Είναι προφανές δικαίωμα του καθενός το να ασπαστεί οτιδήποτε.

Δεν είναι καθόλου προφανές όμως, ότι το να αμφισβητείς την ορθότητα ορισμένων «κανόνων» μιας θρησκείας, σε καθιστά αδιάφορο απέναντι σε κάποιες ουσιαστικές - σύμφωνα με το πως η ίδια τις παρουσιάζει - αρχές της, όπως π.χ. η αγάπη για το συνάνθρωπο.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ στον Χριστιανισμό υπάρχει η εξομολόγηση, η μετάνοια και η μετάληψη.

Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή όταν ήσουν πιτσιρικάς πήδηξες μια πιτσιρίκα εκτός γάμου τώρα θα πας στη κόλαση και είσαι καταδικασμένος, αρκεί να εφαρμόσεις το μυστήριο της θείας μετάληψης.

Μέχρι να το κάνεις αυτό όμως, θεωρείσαι αμαρτωλός. Το «στίγμα» θα φύγει από πάνω σου, μόνο μετά από τη μετάληψη. Το ότι συνήθιζες - και συνεχίζεις - να έχεις σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου, σε καθιστά αμαρτωλό και άτομο που χρήζει ...συγχώρεσης. Αν είχες υπάρξει βιαστής δηλαδή, που θα εντοπιζόταν η διαφορά στην αντιμετώπισή σου από τη θρησκεία; Ελπίζω, όχι στις περισσότερες μετάνοιες...

Γι' αυτό λέω, ότι τους νέους ανθρώπους τους έχει ήδη χάσει η θρησκεία και δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα. Απ' ότι φαίνεται βέβαια, δεν την ενδιέφερε ποτέ να τους κερδίσει, οπότε μάλλον δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση.

On topic

Νομίζω πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα και δεν πρόκειται κανείς να αλλάξει γνώμη επειδή διάβασε ένα θρεαντ. Το όλο θέμα ήταν να μην προκαλούμε τον άλλον κάτι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να κάνουν ουτε οι άθεοι ούτε οι μη.

Νταξ μωρέ, κουβέντα κάνουμε, έχει τα up and down της, δεν θα σφαχτούμε κιόλας.:)

Σε θεωρητικο επιπεδο,ολες οι θρησκειες εχουν πανεξυπνους απολογητες,με τεραστια μορφωση και ευγενικο τροπο και μπορουν ανετα να σου δικαιολογησουν την ιδεολογια τους. Και φυσικα με πολιτικαντικο τροπο προσπαθουν να δικαιολογησουν τα τρωτα της πιστης τους,που σε καθε θρησκεια ειναι πολλα.

Εχω μιλησει με Ραββινους,με Ινδουιστες,με Krishna,με Βουδιστες ακομη και με Μωαμεθανους(αν και οι τελευταιοι ειναι militant και προσωπικα τους αντιπαθω για αυτον ακριβως τον λογο)και ολοι εχουν πανισχυρα επιχειρηματα σε θεωρητικο επιπεδο παντα.Δειτε εδω ενα βιντεο ποσο εξυπνα απαντα ενας Ραββινος σε ενα παστορα για τον Ιησου.

Σε πρακτικο επιπεδο,στην ζωη δηλαδη ομως ,κανεις δεν δεχεται να εφαρμοσει κατι που δεν μπορει να στηριχθει στην κοινη λογικη και στην επιστημη,ποσο μαλλον να στηριξει την ζωη του,την δικαιωματικη απολαυση της και την εννοια του ηθικα ορθου σε κατι που ειπε καποιος ανθρωπος 2.000 χρονια πριν.

Συν οτι ενγενης σε καθε θρησκεια ειναι η αποψη,εστω και αν αυτη δεν εκφραζεται δημοσια για να μην φανουν politically incorrect,οτι εμεις εχουμε δικιο,οι αλλοι θα πανε στην κολαση η στα ισογεια του παραδεισου ενω εμεις θα εχουμε τις επαυλεις και τα ρετιρε.

Τελος να ευχηθω καλες γιορτες σε ολους Χριστιανους και μη,και οσο για τους κρεατοφαγους παρτε μερικα μπουκαλια σοδα γιατι δεν σας βλεπω καλα!(Τουφακο δεν αντεξα,συμφωνησα μαζι σου,σου εβαλα +,αλλα ηθελα να σε πειραξω παλι!):devil:

Toufas καλα να περασεις στο London με τους φιλους σου,υγεια και απολαυσεις καθε ειδους.:-D

Ειναι δυνατον να πιστευει καποιος οτι συνεβει πραγματικα η ολη ιστορια με τον Νωε?

Οι αλλοι να θεωρουν τον Παπα ως εκπροσωπο του Θεου στη γη?

Να πατε και να φιλατε τα χερια μερικων απο τα μεγαλυτερα καθαρματα (οχι ολοι φυσικα)

Η να πιστευετε οτι ειμαστε ολοι απο τον Αδαμ και την Ευα,που δημιουργηθηκαν πριν λιγες χιλιαδες χρονια?

Ποσο μυαλο θελει για να καταλαβεις οτι τα παραπανω ειναι απλες ιστοριουλες-παραμυθια???

Ειναι δυνατον να πιστευει καποιος οτι συναιβει πραγματικα η ολη ιστορια με τον Νωε?

Οι οι αλλοι να θεωρουν τον Παπα ως εκπροσωπο του Θεου στη γη?

Οι να πατε και να φιλατε τα χερια μερικων απο τα μεγαλυτερα καθαρματα (οχι ολοι φυσικα)

Η να πιστευετε οτι ειμαστε ολοι απο τον Αδαμ και την Ευα,που δημιουργηθηκαν πριν λιγες χιλιαδες χρονια?

Ποσο μυαλο θελει για να καταλαβεις οτι τα παραπανω ειναι απλες ιστοριουλες-παραμυθια???

Δεν θέλω να γίνω grammar nazi,ούτε να πάρω το μέρος κανενός αλλά ρε φίλε μιλάς για μυαλό.... :-(

Ειναι δυνατον να πιστευει καποιος οτι συναιβει πραγματικα η ολη ιστορια με τον Νωε?

Οι οι αλλοι να θεωρουν τον Παπα ως εκπροσωπο του Θεου στη γη?

Οι να πατε και να φιλατε τα χερια μερικων απο τα μεγαλυτερα καθαρματα (οχι ολοι φυσικα)

Ειναι το κλασσικο που συμβαινει απο το μεσαιωνα και μετα. Μεχρι να αποδειχτει το αντιθετο, ολες αυτες οι ιστοριες ηταν περα για περα αληθεια. Καθε φορα που μια ιστορια απο αυτες ανατρεποταν απο την επιστημη, η απο αρχαιολογικα ευρηματα, τοτε αυτοματως η ιστορια γινοταν αλληγορικη. Η κωλοτουμπα στο απολυτο μεγαλειο της.

Σε γενικες γραμμές οι περιγραφές της παλαιας διαθηκης ειναι συμβολικες, η χριστινική πιστη δεν αναφέρει για εκπροσωπους του Θεου στη γη και περιορίζεται στην Αγια Γραφή, ολα τα αλλα ειναι εφευρήματα των εκπροσώπων του Θεου....

Τωρα αν καποιος θέλει και μπορεί να πιστεψει και αυτό τον βοηθάει να παίρνει δύναμη ή να βρίσκει ισορροπία στη ζωή του καλά κανει, ειναι επιλογή του καλή/κακή, ψέμα ή αλήθεια δεν με αφορά από τη στιγμή που δεν περιορίζει τη δική μου ζωη.

Δεν θέλω να γίνω grammar nazi,ούτε να πάρω το μέρος κανενός αλλά ρε φίλε μιλάς για μυαλό.... :-(

Για μυαλο,οχι για συντακτικο....Μερικες φορες η βιασυνη φερνει λαθη!

Ταπεινα συγνωμη Κυριε ''grammar nazi'' Mπαμπινιωτη!!! :rolleyes:

Επειδή πέφτει μακριά, θέλεις, αντί να σου φέρω, να σου κατεβάσω κανα δυο καλύτερα;; :-D :P

edit/

Σοβαρά τώρα. Μιλάνε μερικοί θεϊστές για φασισμό, όταν η ίδια η θρησκεία τους, επιβάλλει στους πάντες να πληρώνουν μαγικά κόλπα. Δεν θέλω να ξέρω πόσο κοστίζει η μεταφορά του "αγίου φωτός" από τα Ιεροσόλυμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...