Toufas Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εσύ τι ακριβώς προσφέρεις σε αυτή τη συζήτηση και το Thread ποιόν ακριβώς σκοπό έχει; Να αποδείξει ή να συζητηθεί τί ακριβώς(τουλάχιστον το άλλο για το χασισάκι είχε ξεκάθαρο θέμα). Όσο για το τι πιστεύω αυτό δεν μπορείς να το προσδιορίσεις γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ερμηνεύσεις το "μαγικό βιβλίο". Πολλοί απο εδώ μέσα απέδειξαν περίτρανα ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί λεει το βιβλίο μέσα...απλά άκουσαν κάτι κάπου και το αναπαράγουν. Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου κανέναν ειδικό, πολλά πράγματα μπορεί να τα ερμηνεύω λάθος, και φυσικά δεν τα εφαρμόζω όλα κατα γράμμα γιατί πολύ απλά δεν μπορώ. Όμως το πολύ εύκολο θα ήταν να πώ "δεν βαριέσαι όλα είναι @@...δεν πιστεύω και τελείωσε". Οσο για τον θεό που σφάζει κόσμο. Εκατομμύρια έχουν σφαγιαστεί για ότι αφορμή θες, είτε λέγεται κουμμουνισμός, είτε άρεια φυλή, είτε χριστιανισμός, είτε ισλάμ, είτε εκδημοκρατισμός, είτε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είτε λευκοί vs μαύροι είτε ότι γουστάρεις εσύ. Εγώ λέω να απαγορέυσουμε τις ιδεολογίες γενικότερα μπας και σταματήσουν να σφαγιάζονται. Το οτι και αλλοι εχουν σφαξει κοσμο δεν κανει την σφαγη λιγοτερο κακη. Σταματα να κανεις λογικα αλματα οπου σε βολεβει και παλι. Επειδη καποιος απο εδω μεσα δεν ξερει ολη την αγια γραφη δεν μπορουν να λεγονται αθεοι? Να μαντεψω οτι εχεις διαβασει ολο το κορανι, τα απαντα του l ron hubbard κλπ και μετα κατεληξες οτι εισαι χριστιανος και οχι επειδη ετσι σου μαθανε οι γονεις σου? Cossutius, το σου ηταν επειδη νομιζα πως ησουν χριστιανος. Αυτο το αρθρο νομιζω θα σε καλυπτει αρκετα τοτε : http://richarddawkins.net/articles/20-atheists-for-jesus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Για πήγαινε σε άλλες μη-χριστιανικές κοινωνίες...έχουν την ίδια άποψη για τον φόνο, τη κλοπή, τον βιασμό κτλ; Δεν χρειάζεται να πας μακρυα...μέχρι την Ομόνοια. Πως να μην ποσταρω κανα facepalm εγω τωρα? Δεν αντεξα , εκανα log-in για να quotarω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 ΜΟΥ?? Τέλος αναφέρθηκα στο Αγαπάτε αλλήλους γιατι ειναι κάτι το οποίο τον έκανε γνωστό πολύ πριν γραφτουν τα Ευαγγέλια. Ειναι δεδομένο οτι το είπε ο ιδιος. Ειναι ιστορικά αποδεδειγμένο. 'If any man come to me and hate not his father, and mother, and wife, and children, and brethren, and sisters, yea and his own life also, he cannot be my disciple.' Επισης ξερεις οτι το αγαπατε αλληλους ηταν μονο για τους εβραιους ετσι? http://www.strugglesforexistence.com/?p=article_p&id=13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μπορείς να αναπτυχθείς επί αυτού; Είχα την εντύπωση πως (μιας και κατά γνωστό θεοκτόνο φιλόσοφο, ο Χριστιανισμός είναι Πλατωνισμός για το σκυλολόι) όπως και ο Σωκράτης, τόσο και ο Χριστός δεν είχε "δεδομένα" λεγόμενα. Οταν λες να αναπτυχθω τι εννοεις? Να σου πω πότε ακριβως το είπε, ποιές ειναι οι πηγές που το αναφέρουν κτλ ή κάτι διαφορετικό? Αν εννοεις το πρώτο και θέλεις ακριβη ιστορικη αναφορά θα πρέπει να περιμένεις γιατι θα αναγκασθω να ανοίγω βιβλία κτλ. Ομως αυτά που θυμάμαι ειναι πως υπήρξαν 2 ιστορικοι που αναφέρθηκαν στον Ιησου ως ιστορικο προσωπο. (σορρυ αν γραψω λάθος τα ονόματα, ειλικρινά δε τους θυμάμαι καλά) Ο ένας λεγόταν Πόμπιος Τάκιτος ήταν Ρωμαίος ιστορικός και μέσα στις αναφορές του (μας ειχαν δειξει στη σχολή ενα σύγραμμά του) ανέφερε ξεκάθαρα το αγαπάτε αλλήλους ως "ατάκα" του Ιησου. Ο άλλος ήταν ο Κέλσος (δε θυμάμαι περισσότερες πληροφορίες) ο οποίος ήταν μάλιστα και εναντίον του Χριστιανισμου, αλλά αποδέχτηκε την ιστορικότητα του προσώπου του Χριστού και σε ένα σύγραμμά του αναφέρει επίσης τα συγκεκριμένα λόγια ως χαρακτηριστικά του λόγου του. Ε σε συνδιασμό και με τα Ευαγγέλια (τα οποια οπως σου ειπα εγω δε τα θεωρω αξιόπιστες ιστορικές πηγές αλλά στο συγκεκριμένο θεμα τυχαίνει και συμφωνουν) αλλά και άλλες ιστορικές αναφορές (υπάρχει συγκεκριμένη γραπτή μάλιστα αναφορά, κατοίκου της Ιουδαίας που είχε ως παραλήπτη Αιγύπτιο εμπορο και αναγράφει μεσα με θαυμασμο για το πλήθος κόσμου που παρακολουθεί τη διδασκαλία κάποιου που θεωρει τον εαυτό του προφήτης και έχει ως σλόγκαν το "αγαπάτε άλλήλους" -στο γράφω πολύ χοντροκομένα σορρυ:-P αλλά μη περιμενεις να θυμάμαι ακριβως τέτοιες λεπτομέρειες) μπορει κανεις να θεωρει ως δεδομένο πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος(η Θεάνθρωπος) είπε κατ εξακολουθηση αυτά τα λόγια Υ.Γ- Συμφωνω για τον Σωκράτη..Αλλά αυτός έζησε και κάποιους αιώνες νωρίτερα. Λογικο να μην υπάρχουν ακριβης ιστορικές αναφορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Σύμφωνα με το χριστιανισμό λοιπόν, βάσει αυτού που λες, κάποιος ο οποίος, για τους δικούς του λόγους, δε θέλει να παντρευτεί ποτέ, πρέπει ή να πάθει καρκίνο του προστάτη, ή να περάσει μια ζωή αυτοϊκανοποιούμενος (εκτός αν απαγορεύεται κι αυτό...) Άντε μετά να πείσεις νέο άνθρωπο, να πάρει στα σοβαρά - στο σύνολό τους - τα «επιτρέπεται» και τα «απαγορεύεται» των θρησκευτικών δογμάτων... Δεν τον αναγκάζει κανείς να ασπαστεί τον Χριστιανισμό. Είναι απόλυτα ελεύθερος να πεί είμαι άθεος και δεν αφήνω θηλυκιά γάτα. Εφ'όσον όμως θεωρεί ότι πιστεύει και θέλει να ζήσει σύμφωνα με αυτή τη θρησκεία ο γάμος και κατα συνέπεια η μονογαμία είναι μονόδρομος. Βέβαια, ακόμα και οι άθεοι δεν βλέπω να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για μια γυναίκα η οποία αλλάζει σύντροφο κάθε 10 μέρες. Αλλά και για άντρα ισχύει κάτι ανάλογο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου κανέναν ειδικό, πολλά πράγματα μπορεί να τα ερμηνεύω λάθος, και φυσικά δεν τα εφαρμόζω όλα κατα γράμμα γιατί πολύ απλά δεν μπορώ. Όμως το πολύ εύκολο θα ήταν να πώ "δεν βαριέσαι όλα είναι @@...δεν πιστεύω και τελείωσε". Το πολύ εύκολο είναι να πεις "δε βαριέσαι, αυτά μου'πανε, σ'αυτά πιστεύω". Ξέρω πολλούς που ισχυρίζονται πως είναι χριστιανοί αλλά ελάχιστους που να έχουν διαβάσει τα ιερά σας βιβλία. Κι εκτός αυτού, δε χρειάζεται να διαβάσει κανείς όλες τις ιστορίες της βίβλου για να καταλήξει να μη πιστεύει. Αρκεί να θέσει κανείς στον εαυτό του ορισμένα θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα, να αντιμετωπίσει με λογική τις απαντήσεις που προτίνονται απ'τις όποιες θρησκείες και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-nick- Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Βέβαια, ακόμα και οι άθεοι δεν βλέπω να εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για μια γυναίκα η οποία αλλάζει σύντροφο κάθε 10 μέρες. Αλλά και για άντρα ισχύει κάτι ανάλογο. Καταλοιπα πατριαρχικης συν συντηρητικης κοινωνιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το οτι και αλλοι εχουν σφαξει κοσμο δεν κανει την σφαγη λιγοτερο κακη. Σταματα να κανεις λογικα αλματα οπου σε βολεβει και παλι. Σαφώς δεν τη κάνει λιγότερο κακή. Αλλά αποδεικνύει περίτρανα ότι όλες αυτες οι ιδεολογίες ήταν απλά ΑΦΟΡΜΕΣ για σφαγές. Δεν φταίει η θεωρεία της Άρειας Φυλής για το Ολοκαύτωμα και τον Β' ΠΠ αλλά ο Χίτλερ που ήταν παρανοϊκός και οι Γερμανοί που τον ακολουθούσαν! Δεν φταίει ο Κομμουνισμός και ο Μαρξ για τις σφαγές που έκανε ο Στάλιν και διάφοροι άλλοι τύποι σε πρώην κουμμουνιστικές χώρες. Ούτε φταίει η δημοκρατία που οι καλοί Αμερικάνοι μας έδωσαν όπλα για να αλληλοσφαχτούμε στον εμφύλιο και μετά να εκδημοκρατίσουν το Βιετνάμ, Ιρακ και το Αφγανιστάν. Δεν κάνω λογικά άλματα εγώ, εσύ σκόπιμα ερμηνεύεις όσαν λένε οι άλλοι με τον τρόπο που σε βολεύουν. Επειδη καποιος απο εδω μεσα δεν ξερει ολη την αγια γραφη δεν μπορουν να λεγονται αθεοι? Να μαντεψω οτι εχεις διαβασει ολο το κορανι, τα απαντα του l ron hubbard κλπ και μετα κατεληξες οτι εισαι χριστιανος και οχι επειδη ετσι σου μαθανε οι γονεις σου? Σαφέστατα μπορεί να είναι άθεος χωρίς να έχει διαβάσει οτιδήποτε. Αλλά δεν είναι σε θέση να συζητήσει τί είναι ΛΑΘΟΣ μέσα στο βιβλίο όταν ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Αρκεί να θέσει κανείς στον εαυτό του ορισμένα θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα, να αντιμετωπίσει με λογική τις απαντήσεις που προτίνονται απ'τις όποιες θρησκείες και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Χεχε..σωστά τα γράφεις εσυ. Αντε ομως τωρα να ανοιξει κάποιος θέμα προς συζήτηση που να αφορά τη καταγωγη του ανθρωπου (κάτι που έρχεται σε αντιθεση με την εκκλησία). Αν θεωρησουμε πως τα γονιδια δε λένε ποτέ ψέμματα, εμεις έχουμε έναν κοινο πρόγονο με τον πήθικο. Προερχόμαστε δηλαδη από κάποιο πηθικοειδές ή ανθρωποειδές εν πάση περιπτωση. Ε ειμαι 1000% σιγουρος πως κόσμος που κατηγορεί τον Χριστιανισμό εδω θα σπευσει να διαψεύσει και τη συγκεκριμένη θεωρια. Χαμος γενικά. Το θέμα δεν ειναι να διαφωνουμε. Το θέμα ειναι ο τρόπος που διαφωνουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Διαβασες το κορανι και τα dianetics δηλαδη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 αλλά ο Χίτλερ που ήταν παρανοϊκός Ντάξει, ωραία τα καταφέρατε, πάει για κλείδωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το πολύ εύκολο είναι να πεις "δε βαριέσαι, αυτά μου'πανε, σ'αυτά πιστεύω". Ξέρω πολλούς που ισχυρίζονται πως είναι χριστιανοί αλλά ελάχιστους που να έχουν διαβάσει τα ιερά σας βιβλία. Το να πώ, "εντάξει κρατάω χμμμ..το γάμο, τη βάπτιση, αλλά δεν γουστάρω να κάνω νηστείες και δε γουστάρω να μεταλαβαίνω" είναι σαφώς δυσκολότερο απο το να πώ "όλα αυτά είναι μλκιες, δεν πιστεύω τίποτα και μη με πρήζετε". Κατα τ'άλλα κανείς Χριστιανός δεν χρειάζεται να γίνει θεολόγος. Το "αγαπάτε αλλήλους" ουσιαστικά περιλαμβάνει το 99% των όσων πρέπει να κάνει. Έγώ ξέρω πάρα πολλούς που κάνουν 40 μέρες νηστεία, μεταλαβαίνουν, εξομολογούνται, πάνε εκκλησία, ξέρουν ολα τα εδάφια της Α.Γ. απέξω, αλλά ΔΕΝ αγαπάνε αλλήλους. Δηλαδή δεν κάνουν το βασικό. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά είναι σαφώς δυσκολότερο απο το να απορρίψεις τα πάντα. Κι εκτός αυτού, δε χρειάζεται να διαβάσει κανείς όλες τις ιστορίες της βίβλου για να καταλήξει να μη πιστεύει. Αρκεί να θέσει κανείς στον εαυτό του ορισμένα θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα, να αντιμετωπίσει με λογική τις απαντήσεις που προτίνονται απ'τις όποιες θρησκείες και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να διαβάσει τίποτα απολύτως για να καταλήξει ότι δεν πιστεύει. Δεν το γουστάρει τέλος, ελεύθερος είναι να κάνει ότι θέλει. ΟΜΩΣ για να πεί ότι εσείς που διαβάζετε αυτο το μαγικό βιβλίο, που είστε συνυπεύθυνοι για σφαγές εκκατομυρρίων, που είστε αφελείς, οπισθοδρομικοί σκοταδιστές και φανατικοί, ΤΟΤΕ ΝΑΙ πρέπει να ξέρει ΚΑΛΑ μέσα τι λέει το βιβλίο για να μπορεί να επιχειρηματολογήσει με βάση αυτά που πραγματικά γράφει μέσα και όχι αυτά που ΝΟΜΙΖΕΙ ή ΆΚΟΥΣΕ ότι γράφει μέσα. Ντάξει, ωραία τα καταφέρατε, πάει για κλείδωμα. Δεν πιστεύω να προσέβαλα καμια θρησκεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Σαφέστατα μπορεί να είναι άθεος χωρίς να έχει διαβάσει οτιδήποτε Συμφωνω απόλυτα σε αυτο. Για να ειναι κάποιος άθεος δεν ειναι ανάγκη να έχει διαβάσει ή το αντίθετο. Αν και συνήθως όσοι λένε πως ειναι Αθεοι δεν έχουν ιδέα τι γράφει μέσα η Κ.Διαθήκη ή εν πάση περιπτωση η οποιαδηποτε θρησκεία. Επίσης το οτι κάποιος πιστεύει στον Θεό, δεν ειναι αναγκαίο πως ασπάζεται και κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Και οχι δεν ειναι ερετικος κάποιος που πιστεύει στο Θεό. Στο φινάλε όλες οι Θρησκείες (η τουλάχιστον οι περισσότερες) έχουν ένα κοινο. Τον Θεό. Πολλές φορές έχουν και τον Χρηστό. Πχ οι Μουσουλμάνοι θεωρουν τον Ιησου ως προφήτη και τον σέβονται.Τον αναφέρουν μάλιστα ως Μεσσία και ειναι συγκεκριμένος ο τιτλος που του δινουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εχασα καποια posts λογω πειραματισμου με το pcbsd,τελικα μου κρασαρε,πισω στο Mint. Με καλυψαν ο Luci απολυτα,τωρα που διαβασα τι γραφτηκε και ο Ρωμαιος λαγνος σε αυτα που ειπε : Το σίγουρο ειναι πως η ορθόδοξη εκκλησία φάσκει και αντιφάσκει σε πολλές περιπτώσεις.Έχει παράλλογες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις που πολλές φορές φέρνουν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους ίδιους τους φορείς της, ανεξάρτητα αν ασκουν σωστά ή όχι το λειτούργημά τους. Επισης Zak εχω συνομιλησει δεκαετιες τωρα με θεολογους και οχι μονο Ορθοδοξους και ολοι λενε οτι ο Χριστιανος πρεπει να σκεπτεται πνευματικα,να ειναι υπερανω του σωματος και να κανει σεξ μονο για να κανει παιδια αλλιως εκχυδαιζει το ιερο μυστηριο του γαμου.Και οταν ρωτησα και τι γινεται οταν κανει σεξ για απολαυση μου απαντουσαν ολοι το ιδιο,οτι ο Θεος τον συγχωρει με την λεγομενη ''θεια οικονομια'' που σε απλα Ελληνικα,μη θεολογικα,σημαινει οτι ''εισαι αισχρος,αλλα τι να κανουμε θα προσπαθησουμε να σε συγχωρησουμε.'' Ασε που η γυναικα ειναι παντα κατηγορουμενη,μιασμα,απαγορευεται να γινει ιερεας,για λογους που κανεις θεολογος δεν μπορεσε να με πεισει με σοβαρα επιχειρηματα ,παρα μοναχα απο τα λεγομενα του φαινοταν ποσο υποτιμητικα την εβλεπε η θρησκεια.Και για την αντισυλληψη ,την θεωρουν φονο οπως και την εκτρωση.Επομενως συγνωμη αλλα δεν με επεισες καθολου με αυτα που ειπες. Ασε που γενικα ειναι αρνητικη θρησκεια,με φρασεις-αποψεις ''το σωμα ειναι η φυλακη της ψυχης'' τα πενθιμα μαυρα ρασα, κ.τ.λ. Μιλαμε για τρελλη πλυση εγκεφαλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις