Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Δεν ειπε τιποτε για το προγαμιαίο σεξ, ουτε ειπε να μην γίνεται κηδεία όταν κάποιος αυτοκτονει, ούτε είπε πως θα ειναι καταραμενος οποιος δε βαφτιστεί (και άλλες πολλές ομορφιές)

17 Μη νομίσετε ότι ήρθα για να καταργήσω τον νόμο ή τους προφήτες· δεν ήρθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω.

18 Επειδή, σας διαβεβαιώνω, μέχρις ότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μία κεραία δεν θα παρέλθει από τον νόμο, έως ότου όλα εκπληρωθούν.

Ματθαίος 5.17

Ο Τζήζας δε δείχνει να μη γουστάρει Παλαιά Διαθήκη εδώ, εγώ ψημένο τον βλέπω.

Συνεχίζουμε:

34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα.

35 Επειδή, ήρθα να διαχωρίσω άνθρωπο ενάντια στον πατέρα του, και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα της, και νύφη ενάντια στην πεθερά της.

36 Και εχθροί τού ανθρώπου θα είναι οι άνθρωποι του σπιτιού του.

37 Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.

Ματθαίος 10.34

14 Και όποιος δεν σας δεχθεί ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι ή από την πόλη εκείνη, ξετινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας.

15 Σας διαβεβαιώνω: Ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία κατά την ημέρα τής κρίσης στη γη των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Ματθαίος, 10.14

32 Τότε, αφού τον προσκάλεσε ο κύριός του, του λέει: Δούλε πονηρέ, όλο εκείνο το χρέος σού το χάρισα, επειδή με παρακάλεσες·

33 δεν έπρεπε κι εσύ να ελεήσεις τον σύνδουλό σου, όπως κι εγώ σε ελέησα;

34 Και επειδή ο κύριός του οργίστηκε, τον παρέδωσε στους βασανιστές, μέχρις ότου αποδώσει σ' αυτόν ολόκληρο εκείνο που όφειλε.

35 Έτσι και ο ουράνιος Πατέρας μου θα κάνει σε σας, αν δεν συγχωρήσετε από την καρδιά σας κάθε ένας στον αδελφό του τα παραπτώματά τους.

Ματθαίος 18.32

Και ξανά:

10 Και τους έλεγε: Όπου αν μπείτε μέσα σε σπίτι, εκεί να μένετε μέχρι να φύγετε από εκεί.

11 Και όσοι δεν σας δεχθούν ούτε σας ακούσουν, βγαίνοντας από εκεί, τινάξτε και τη σκόνη που είναι κάτω από τα πόδια σας, ως μαρτυρία σ' αυτούς· σας διαβεβαιώνω, ελαφρότερη θα είναι η τιμωρία στα Σόδομα ή τα Γόμορρα κατά την ημέρα της κρίσης, παρά σ' εκείνη την πόλη.

Μάρκος 6.10

9 Και τους έλεγε: Ωραία αθετείτε την εντολή του Θεού, για να τηρείτε την παράδοσή σας.

10 Επειδή, ο Μωυσής είπε: «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου». Και: «Όποιος κακολογεί τον πατέρα ή τη μητέρα, να θανατώνεται οπωσδήποτε».

11 Εσείς, όμως, λέτε: Αν κάποιος άνθρωπος πει στον πατέρα ή στη μητέρα: Κορβάν, δηλαδή, δώρο είναι, ό,τι αν επρόκειτο να ωφεληθείς από μένα, αυτό αρκεί·

12 και δεν τον αφήνετε τίποτε να κάνει στον πατέρα του ή στη μητέρα του,

13 ακυρώνοντας τον λόγο τού Θεού εξαιτίας τής παράδοσής σας, που παραδώσατε· και κάνετε πολλά τέτοια παρόμοια.

Μάρκος 7.9

19 Και ο άγγελος, απαντώντας, του είπε: Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, αυτός που παραστέκεται μπροστά στον Θεό· και στάλθηκα να μιλήσω σε σένα, και να σου γνωστοποιήσω αυτά τα χαρμόσυνα νέα.

20 Και δες, θα είσαι μέσα σε σιωπή, και χωρίς να μπορείς να μιλήσεις, μέχρι την ημέρα κατά την οποία αυτά θα γίνουν· επειδή, δεν πίστεψες στα λόγια μου, τα οποία θα εκπληρωθούν στον καιρό τους.

Λουκάς 1.19

49 Φωτιά ήρθα να βάλω στη γη· και τι θέλω, αν έχει ήδη ανάψει;

Λουκάς 12.49

1 ΚΑΤΑ τον καιρό εκείνο ήρθαν μερικοί αναγγέλλοντας σ' αυτόν για τους Γαλιλαίους, το αίμα των οποίων ο Πιλάτος ανέμιξε με τις θυσίες τους.

2 Και ο Ιησούς, απαντώντας, είπε σ' αυτούς: Νομίζετε ότι αυτοί οι Γαλιλαίοι ήσαν αμαρτωλοί περισσότερο από όλους τούς Γαλιλαίους, επειδή έπαθαν τέτοια πράγματα;

3 Όχι, σας λέω· αλλά, αν δεν μετανοείτε, όλοι παρόμοια θα απολεστείτε.

Λουκάς 13.1

Αυτό είναι απ' τα αγαπημένα μου:

27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου.

Λουκάς 19.27

Αλλά σε γενικές γραμμές, ήταν καλό παιδί.

Κατά τα άλλα, ευτυχώς που πρόλαβαν κάνα δυο άθεοι, ανήθικοι Διαφωτιστές και νομοθέτησαν, αλλιώς ακόμα θα γδέρνατε ανθρώπους σε υπόγεια.

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα βλέπεις τη διαφορά?

Εγω σου ειπα πως αυτο που ξερουμε, αυτο που ειναι δεδομένο πως ειπε ο Χριστος, αυτο δηλαδη που λένε οι μαρτυρίες πως ήταν η διδασκαλία του, ηταν το αγαπάτε αλλήλους.

Ολα τα υπόλοιπα τα έγραψαν οι Ευαγγελιστές και τα υιοθετησε η εκκλησία και η Θρησκεία γενικότερα.

Η εκκλησία βασιστηκε λοιπον σε αυτά που έγραψαν οι Ευαγγελιστές και αγνόησε λοιπές μαρτυρίες από τις διδασκαλίες του.

Προσωπικά το θεωρώ λάθος και έχω κάθε λόγο να αμφιβάλλω.

Δε σου κάνει για τρομερό κωλοτουμπιασμα κάποιου τόσο ευφυη ανθρώπου (ή Θεανθρώπου, οπως πιστεύει ο καθένας), να λέει απ τη μια να αγαπάτε τον πλησίον σας, άμα σας χτυπάνε απ το ένα μάγουλο να γυρνάτε και το άλλο και στα καπάκια να σου λέει να κατασφάξετε τους άπιστους???

Κάτι δε μου πάει καλά εδω...εσένα?

Μη ξεχνάμε πως ακομα και η ιδια η εκκλησία έχει τις αμφιβολίες της αν εν τέλη οι ισχυρισμοί των μαθητών ειναι εν τέλη ο λόγος του Χριστού. Υπήρξαν αρκετές ενστάσεις κατά καιρούς και υπάρχουν ακόμα.

Υ.Γ- Που κατέντησα. Ρωμαίος φιλήδονος μπουρδελιάρης να μιλάει για τον Χριστιανισμό. Θα πέσει φωτιά να με κάψει..Να ανοίξουμε κανα θέμα για τα Ρωμαικά οργια λέμε :-P

Υ.Γ-2--Αυτο τωρα το ειδα.

27 Πλην, εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου.

Λουκάς 19.27

Ελα ρε...αυτο το ξερω απ τα θρησκευτικά απ το γυμνάσιο. :mrgreen: Το θυμάμαι ακόμα γιατί και σε μένα ειχε προκαλέσει εντύπωση

Τα στρατεύματα του Αντιχρίστου, θα σφαγιασθουν. Δε αναφέρεται η κενη διαθήκη εδω στους ανθρώπους. Αυτο έχουν πει οτι εννοει εδω. Αυτό τουλάχιστον διδάθχηκα εγω :-)

Δημοσ.

Καποιοι Χριστιανοι (γιατι λιγοι ειμαστε εδω μεσα) ,ειναι τουλαχιστον χασιμο χρονου να καθεστε να ασχολειστε με ατομα που εκτος του οτι ειναι ξερολες, επειδη ετυχε να τελειωσουν την α,β σχολη (δεν αναφερομαι σε ολους ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, στην τελικη και εγω αποφοιτος ανωτατης σχολης ειμαι),δεν εχουν την ΒΑΣΙΚΗ παιδεια και μορφωση ωστε να υποστηριξουν αυτο που πιστευουν χωρις ειρωνιες και εμπαιγμους ....και το βασικοτερο με την ανοχη της διαχειρησης του forum....Στο λαθος αυτο ειχα υποπεσει και εγω πριν καποιους μηνες μεχρι που καταλαβα οτι ειναι ανωφελο να καθεσαι να χαλας τα ματακια σου και τα νευρα σου... Τελος ,Καλη ανασταση σε ολους τους χριστιανους , χρονια πολλα με υγεια στους αλλοθρησκους,και καλα μυαλα στους υπολοιπους.....(φυσικα και η διαγραφη μου απο εδω προβλεπεται....)

Δημοσ.

Luci επειδή απάντησες όσο έγραφα, ξεκαθαρίζω πως δεν πάνε προσωπικά σε σένα τα παρακάτω.

Θεωρώ "φτωχό" αυτόν που βασίζει, είτε την πίστη του, είτε τον αθεϊσμό του, αποκλειστικά σε κείμενα και σε ανθρώπινες πράξεις. Το να ξέρει κάποιος παπαγαλία την αγία γραφή και να την επικαλείται για να αποδείξει κάτι ή να ξέρει πόσους έσφαξε η εκκλησία το μεσαίωνα, μπορεί να δείχνει γνώση, δεν δείχνει όμως κρίση. Κατά την άποψή μου, για να γίνει μια συζήτηση σε βάθος, θα πρέπει τόσο ο χριστιανισμός, όσο και ο αθεϊσμός, να αντιμετωπίζονται σαν φιλοσοφίες με κάποιες βασικές αρχές πάνω στις οποίες χτίζουμε τη ζωή μας και πορευόμαστε. Εγώ ας πούμε που η φιλοσοφία μου απορρίπτει οποιαδήποτε ανώτερη συνειδητή δύναμη (καλά για ανάσταση νεκρών δεν το συζητάω), όποιο "θεόπνευστο" κείμενο και να μου φέρει κάποιος, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Το πολύ πολύ αν επιμείνει, να αρχίσω να επικαλούμαι και εγώ διάφορα όμορφα θεόπνευστα από την παλαιά για το χαβαλέ.

Δημοσ.

nikosgia το αν γράφει κάποιος 5 πράγματα υπερ του Χριστιανισμού δε σημαίνει αυτόματα οτι είναι και Χριστιανός ή καλυτερα, οτι πιστεύει στον Χριστιανισμό.

Τη Κενή διαθήκη στο φινάλε ο καθένας την αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο. Να τωρα έγραψε ο Lucifer για το εδάφιο που αναφέρει για σφαγιασμους κτλ. ΕΤΥΧΕ να έχω διδαχθει ανάλυσει του συγκεκριμένου εδαφίου και να αναφέρεται σε άλλο πράγμα από αυτό που πηγαίνει κατευθείαν ο ανυποψιαστος κοινός νους.

Παραπάνω έχει γράψει και άλλα, τα οποία σίγουρα σε φέρνουν σε σκέψεις. Αν τα ειπε αυτά ο Χριστός γιατι τα είπε? Εμεις το αγαπάμε αλλήλους ξέρουμε.

Αν πας να ρωτήσεις κάποιον θεολόγο για παράδειγμα μπορει να σου δωσει εντελως διαφορετική εξήγηση. Αν ρωτήσεις κάποιον που ειναι φανατικά άθεος θα προσπαθησει να σου βρει τη χειρότερη δυνατή εξήγηση.

Νομίζω πως θέλει αρκετό διάβασμα για να αντιληφθούμε τι λέει η κάθε θρησκεία και μεγαλη έρευνα για το αν οντως αυτά τα ειπε ο προφήτης, υιός του Θεού κτλ κτλ ή τα έγραψαν άλλοι στο ονομά του. :mrgreen:

ΕΙΔΙΚΑ για τη Κενή διαθήκη σε κάποια άλλη φάση θα ήθελα να δω τι ΑΚΡΙΒΩΣ λεει, γιατι σε πολλές περιπτωσεις άλλα λέει σε ένα κείμενο και άλλα στο άλλο.

Δημοσ.

Μα βλέπεις τη διαφορά?

Εγω σου ειπα πως αυτο που ξερουμε, αυτο που ειναι δεδομένο πως ειπε ο Χριστος, αυτο δηλαδη που λένε οι μαρτυρίες πως ήταν η διδασκαλία του, ηταν το αγαπάτε αλλήλους.

Δηλαδη απο το ιδιο βιβλιο, επιλεγεις τι θα ακολουθησεις για να πιστευεις? Ποια η διαφορα με καποια αιρεση?

Στον κλπ κλπ ...

Αρα εισαι αθεος και εσυ.

Δημοσ.

Πρωτον, δεν εχω γραψει ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ειμαι αθεος. Ουτε βιντεακια ουτε meme ποσταρα, ποσο μαλλον να σου κανω και επιθεση. Δευτερον, σου ζητησα την αποψη σου σχετικα με post θρησκου ατομου που ειναι τουλαχιστον φασιστικο (sic). Δε βλεπω πως μου απαντας με τα παραπανω.

Κοίταξε, φαντάζομαι ότι θα το θεωρείς και εσύ λογικό ότι δεν μπορεί να γίνει μία 1-1 συζήτηση όταν 5 με ρωτάνε εντελώς διαφορετικα πράγματα, 5 με ειρωνεύονται και ένας θέλει να μιλήσουμε σοβαρά. Θα ήθελα ένα σεντόνι post το οποίο πραγματικά δεν είμαι διατεθιμένος να κάνω ιδιαίτερα για άτομα τα οποία δεν τους ενδιαφέρει στο κάτω κάτω η άποψή μου.

Τώρα σε ότι αφορά το post στο οποίο αναφερόσουν. Προφανέστατα είναι ακραίο το post, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι πιο ακραίο απο της άλλης πλευράς που εν ολίγοις λένε ότι για όλα τα κακά της ανθρωπότητας φταίνε οι Χριστιανοί. Θα μορούσα και εγώ άνετα αν ένιωθά τόσο προσβεβλημένος να απαντήσω και εγώ εξίσου ακραία.

Μέσα στον πάντως όντως ακραίο λόγο έχει και κάποια δίκαια. Σήμερα ο κόσμος που πραγματικά εφαρμόζει τον Χριστιανισμό είναι μια μειοψηφία πλέον, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και δεν βλέπω τον κόσμο μας να έχει γίνει καλύτερος. Ίσα ίσα που βλέπω την πλήρη ισοπέδωση κάθε ηθικής αξίας.

Δημοσ.

Ο πρώτος λόγος που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι ότι εσείς οι ίδιοι φτιάχνετε μια ΔΙΚΗ σας εκδοχή του χριστιανισμού που ισχυρίζεστε ότι εμείς πιστεύομε, κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα.

Εγώ έβγαλα χολή; Είπα κάτι εναντίων των άθεων; Εγώ είπα ότι εσείς δεν χάνετε ευκαιρία να ειρωνευτείτε και να χλευάσετε.

Κατα τ'άλλα σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος Χριστιανός...ούτε καν πλησιάζει. Είναι όμως σαφώς ευκολότερο να είσαι άθεος απλά δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι γουστάρεις και δεν χρειάζεται να απολογηθείς γι'αυτό!

Είναι σαφώς δυσκολότερο για μένα να συγκρατηθώ όταν προσβάλεις όλα μου τα πιστεύω αλλά και εμένα τον ίδιο, ιδιαίτερα κατα την σημαντικότερη εβδομάδα της Θρησκείας μου.

Όταν είσαι συνειδητοποιημένος άθεος τότε παραλείπεις τέτοιες εκφράσεις. Εγώ σεβόμενος όσους άθεους φίλους έχω, τους εύχομαι πάντα "Καλες Διακοπές".

Είναι ιδεολογία και μάλιστα εκφράζει έναν αντίθετο χαρακτήρα.

Τι λες ρε μεγάλε; Θα κάτσω εγώ να γράψω τις απόψεις μου, όταν δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός, για να μου απαντάνε με links και βιντεάκια των απόψεων τρίτων ή να μου απαντάνε με ειρωνικά jpegs.

Εσύ είσαι πανάσχετος. Το σούβλισμα του αρνιού στην Εβραϊκή θρησκεία συμβολίζει την έξοδο απο την Αίγυπτο. Στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ θρησκεία συμβολίζει τη θυσία του "αμνού του θεού". Εσύ κοίτα λοιπόν να μάθεις καλύτερα πρίν ξαναγελοιοποιηθείς.

ΌΠΩΣ και να έχει...σουβλίζοντας αρνί λοιπόν κάνεις ένα είτε Εβραϊκό είτε Χριστιανικό έθιμο. Αν ήσουν συνειδητοποιημένος λοιπόν δεν θα το έκανες.

Γιατι ποσταρεις ακομα? Δεν θα προσφερεις κατι και σε αυτη την κουβεντα με το να λες "αθεοι δεν σεβεστε τιποτα, εγω δεν γραφω ομως τις αποψεις μου".

Επισης, αν πιστευεις ολα οσα γραφουν τα μαγικα σου βιβλια, πιστευεις και αυτα που εχω βαλει πιο πριν και εκανες και εσυ και οι αλλοι χριστιανοι γαργαρα. Θεος του μισους που σφαζει οσους δεν συμφωνουν με εκεινον. lol

Δημοσ.

Δηλαδη απο το ιδιο βιβλιο, επιλεγεις τι θα ακολουθησεις για να πιστευεις? Ποια η διαφορα με καποια αιρεση?

Αρα εισαι αθεος και εσυ.

Μάλλον ειναι καλυτερα να διαβάσεις τι γράφω παρακάτω.

Μη παιρνετε μονο ένα κομμάτι από το γραπτο καποιου. Ειναι κακή φορουμικη συνήθεια και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα:-)

Επίσης προσπαθω βρε συ Τουφα να καταλάβω από που πηγάζει το ερώτημα που μου κάνεις και από που βγάζεις το συμπέρασμα που έβγαλες.

Υ.Γ- Δε νομίζω οτι ο ZAKKWYLDE κατηγόρησε ως παλιάθεο κάποιον στο φόρουμ.

Δημοσ.

Κοίταξε, φαντάζομαι ότι θα το θεωρείς και εσύ λογικό ότι δεν μπορεί να γίνει μία 1-1 συζήτηση όταν 5 με ρωτάνε εντελώς διαφορετικα πράγματα, 5 με ειρωνεύονται και ένας θέλει να μιλήσουμε σοβαρά. Θα ήθελα ένα σεντόνι post το οποίο πραγματικά δεν είμαι διατεθιμένος να κάνω ιδιαίτερα για άτομα τα οποία δεν τους ενδιαφέρει στο κάτω κάτω η άποψή μου.

Τώρα σε ότι αφορά το post στο οποίο αναφερόσουν. Προφανέστατα είναι ακραίο το post, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι πιο ακραίο απο της άλλης πλευράς που εν ολίγοις λένε ότι για όλα τα κακά της ανθρωπότητας φταίνε οι Χριστιανοί. Θα μορούσα και εγώ άνετα αν ένιωθά τόσο προσβεβλημένος να απαντήσω και εγώ εξίσου ακραία.

Μέσα στον πάντως όντως ακραίο λόγο έχει και κάποια δίκαια. Σήμερα ο κόσμος που πραγματικά εφαρμόζει τον Χριστιανισμό είναι μια μειοψηφία πλέον, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και δεν βλέπω τον κόσμο μας να έχει γίνει καλύτερος. Ίσα ίσα που βλέπω την πλήρη ισοπέδωση κάθε ηθικής αξίας.

Κανεις δεν ειπε οτι για ολα τα κακα φταιει ο χριστιανισμος, αλλα για μερικα φταιει και αυτος, και για μερικα φταιει ΜΟΝΟ αυτος.

Επισης ζακ και γιοτι, η καλοσυνη και η ηθικη δεν ειναι προνομιο και αποκλειστικοτιτα του χριστιανου. Φερομαι καλα γιατι ετσι θελω να μου φερθουν και οι αλλοι, οχι επειδη με φοβιζει μια κολαση. Σαν να μου λετε δεν σφαζετε κοσμο επειδη ειναι αμαρτια. Μαλον για ψυχικη ασθενεια μου κανει εμενα.

Μάλλον ειναι καλυτερα να διαβάσεις τι γράφω παρακάτω.

Μη παιρνετε μονο ένα κομμάτι από το γραπτο καποιου. Ειναι κακή φορουμικη συνήθεια και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα:-)

Επίσης προσπαθω βρε συ Τουφα να καταλάβω από που πηγάζει το ερώτημα που μου κάνεις και από που βγάζεις το συμπέρασμα που έβγαλες.

Απο wikipedia:

Καινή Διαθήκη που αποτελείται από ένα σύνολο 27 βιβλίων, καθιερώθηκε με την τελική της μορφή στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα μ.Χ.

Τα βιβλία που την αποτελούν είναι:

Τα τέσσερα Ευαγγέλια:

1. κατά Ματθαίον, 2. κατά Μάρκον, 3. κατά Λουκάν, 4. κατά Ιωάννην (τα τρία πρώτα ονομάζονται και Συνοπτικά).

5. Οι πράξεις των Αποστόλων

Οι επιστολές του Απ. Παύλου:

6. προς Ρωμαίους, 7. προς Κορινθίους Α, 8. προς Κορινθίους Β, 9. προς Γαλατάς, 10. προς Εφεσίους, 11. προς Φιλιππησίους, 12. προς Κολοσσαείς, 13. προς Θεσσαλονικείς Α, 14. προς Θεσσαλονικείς Β, 15. προς Τιμόθεον Α, 16. προς Τιμόθεον Β, 17. προς Τίτον, 18. προς Φιλήμονα, 19. προς Εβραίους

Οι Καθολικές επιστολές:

20. Ιακώβου, 21. Πέτρου Α, 22. Πέτρου Β, 23. Ιωάννου Α, 24. Ιωάννου Β, 25. Ιωάννου Γ, 26. Ιούδα

και

27. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη

To να λες οτι εσυ σταματας στο αγαπατε αλληλους αλλα αγνοεις τα αλλα τι διαφορα εχει απο μια αιρεση? Αυτα που εβαλε ο luci δεν ειναι απο την αγια γραφη σου?

Δημοσ.

Γιατι ποσταρεις ακομα? Δεν θα προσφερεις κατι και σε αυτη την κουβεντα με το να λες "παλιο αθεοι δεν σεβεστε τιποτα, εγω δεν γραφω ομως τις αποψεις μου".

Επισης, αν πιστευεις ολα οσα γραφουν τα μαγικα σου βιβλια, πιστευεις και αυτα που εχω βαλει πιο πριν και εκανες και εσυ και οι αλλοι χριστιανοι γαργαρα. Θεος του μισους που σφαζει οσους δεν συμφωνουν με εκεινον. lol

Εσύ τι ακριβώς προσφέρεις σε αυτή τη συζήτηση και το Thread ποιόν ακριβώς σκοπό έχει; Να αποδείξει ή να συζητηθεί τί ακριβώς(τουλάχιστον το άλλο για το χασισάκι είχε ξεκάθαρο θέμα).

Όσο για το τι πιστεύω αυτό δεν μπορείς να το προσδιορίσεις γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ερμηνεύσεις το "μαγικό βιβλίο".

Πολλοί απο εδώ μέσα απέδειξαν περίτρανα ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί λεει το βιβλίο μέσα...απλά άκουσαν κάτι κάπου και το αναπαράγουν.

Ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτό μου κανέναν ειδικό, πολλά πράγματα μπορεί να τα ερμηνεύω λάθος, και φυσικά δεν τα εφαρμόζω όλα κατα γράμμα γιατί πολύ απλά δεν μπορώ. Όμως το πολύ εύκολο θα ήταν να πώ "δεν βαριέσαι όλα είναι @@...δεν πιστεύω και τελείωσε".

Οσο για τον θεό που σφάζει κόσμο. Εκατομμύρια έχουν σφαγιαστεί για ότι αφορμή θες, είτε λέγεται κουμμουνισμός, είτε άρεια φυλή, είτε χριστιανισμός, είτε ισλάμ, είτε εκδημοκρατισμός, είτε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είτε λευκοί vs μαύροι είτε ότι γουστάρεις εσύ. Εγώ λέω να απαγορέυσουμε τις ιδεολογίες γενικότερα μπας και σταματήσουν να σφαγιάζονται.

Δημοσ.
To να λες οτι εσυ σταματας στο αγαπατε αλληλους αλλα αγνωεις τα αλλα τι διαφορα εχει απο μια αιρεση? Αυτα που εβαλε ο luci δεν ειναι απο την αγια γραφη σου?

ΜΟΥ??

Μακαρι να μπορουσα να γράψω τετοιο πράγμα εγω παλίκαρε :mrgreen:

Και ποιος ειπε πως αγνοω τα εδάφια που έβαλε ο Lucifer.

Ισα ισα που αν διάβαζες τι έγραψα παρακάτω θα έβλεπες πως και εγω του εκανα ένα ερωτημα πως έχω ηδη ξεκαθαρίσει πως η Κενη διαθηκη θεωρω πως φάσκει και αντιφάσκει και επισης πως αμφιβάλλω αν ολα αυτά τα ειπε εν τέλη ο Χρηστός ή αν τελικά ειναι καθαρά λόγια των μαθητών του.

Παράλληλα αναφέρθηκα και σε συγκεκριμένο εδάφιο το οποιο διδάχθηκα από το σχολείο και ειχε αναλυθει με εντελως διαφορετικο τρόπο. Και ειπα πως ανάλογα με το σε ποιον θα απευθηνθεις θα σου δωσει και διαφορετικη εξηγηση. Ενας θεολόγος άλλα θα σου πει απ ότι ένας αγράμματος, απ΄ότι ένας μη αντικειμενικος άθεος, απ ότι ένας καθηγητής, απ ότι ένας παπάς, απ ότι ένας απλός καθημερινος άνθρωπος, απ ότι ένας Μουσουλμάνος. Ο καθένας αντιλαμβανεται διαφορετικά την Κενη διαθήκη.

Τέλος αναφέρθηκα στο Αγαπάτε αλλήλους γιατι ειναι κάτι το οποίο τον έκανε γνωστό πολύ πριν γραφτουν τα Ευαγγέλια. Ειναι δεδομένο οτι το είπε ο ιδιος. Ειναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

Επίσης πως μπορεις να βγάζεις κάποιον ερετικο αν δε γνωρίζεις τα πιστεύω του?

Νομιζεις πως από μια συζήτηση σε ένα φόρουμ μπορεις να καταλάβεις τι πιστευει κάποιος?

Δηλαδη αν εγω τωρα σου πω οτι ειμαι αθεος θα σου πέσουν τα μαλλιά??

Χαλαρά λέμε :mrgreen:

Δημοσ.

Ειναι δεδομένο οτι το είπε ο ιδιος. Ειναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

Μπορείς να αναπτυχθείς επί αυτού;

Είχα την εντύπωση πως (μιας και κατά γνωστό θεοκτόνο φιλόσοφο, ο Χριστιανισμός είναι Πλατωνισμός για το σκυλολόι) όπως και ο Σωκράτης, τόσο και ο Χριστός δεν είχε "δεδομένα" λεγόμενα.

Δημοσ.

Επισης ζακ και γιοτι, η καλοσυνη και η ηθικη δεν ειναι προνομιο και αποκλειστικοτιτα του χριστιανου. Φερομαι καλα γιατι ετσι θελω να μου φερθουν και οι αλλοι, οχι επειδη με φοβιζει μια κολαση. Σαν να μου λετε δεν σφαζετε κοσμο επειδη ειναι αμαρτια. Μαλον για ψυχικη ασθενεια μου κανει εμενα.

Σαφέστατα και δεν αποτελεί προνόμιο του χριστιανισμού. Ούτε ο χριστιανός φέρεται καλά επειδή φοβάται. Αλλά μεγάλωσες σε μια κοινωνία η οποία έχει επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό απο τον Χριστιανισμό. Συνεπώς το ότι είναι κακό να σκοτώνεις είναι μια ηθική αξία που την έμαθες μέσα απο τον κοινωνικό σου περίγυρο. Για πήγαινε σε άλλες μη-χριστιανικές κοινωνίες...έχουν την ίδια άποψη για τον φόνο, τη κλοπή, τον βιασμό κτλ; Δεν χρειάζεται να πας μακρυα...μέχρι την Ομόνοια.

Δημοσ.
Για πήγαινε σε άλλες μη-χριστιανικές κοινωνίες...έχουν την ίδια άποψη για τον φόνο, τη κλοπή, τον βιασμό κτλ;

Αυτό είναι αγνό, αμόλυντο, άχραντο, απέριττο, ανδρείο (είμαι ακόμα στο "α") θράσος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...