Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλειπα όλη μέρα , γύρισα και διάβασα όλα τα ποστς ,μετά την παρατήρηση που έκανα καποιοι αντέδρασαν,κάποιοι το υπερασπίστηκαν , και ο διαιτητής έδειξε παίζεται...

μια παρατήρηση έχω να κάνω ,

Είναι προφανές πως δεν είναι συζήτηση χαμηλού επιπέδου παρόλη την ειρωνεία και η μόρφωση αρκετών είναι σε υψηλό επίπεδο. Πείτε μου τώρα ρε μπαγάσες πως

πως

πως

μπορείτε να χαλάτε την εικόνα σας ΠΡΟΣΒΑΛΛΩΝΤΑΣ τον απέναντι με μια εικόνα που θα τον τσατίσει μετά από ένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα.

τρελό έτσι?

Είμαστε μια χώρα "μπαχαλάκηδων" και "γιούχου" θέλουμε ψυχίατρο .

By the way δεν είπα τι πιστεύω για όσους με κρίνουν ως χριστιανό. Αλλά ΘΕΛΩ και ΑΠΑΙΤΩ μια δομημένη κοινωνία που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να σταθεί με άθεους ,όχι γιατί δεν πιστεύουν σε κάποιο θεο , γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ αφού δεν πρέπει να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι για να εστιάσω σε αυτή ακριβώς τη δυσλειτουργία μιας τέτοιας φιλοσοφίας.

Πιστευεις οτι οι περισσοτεροι Χριστιανοι εχουν ηθικους φραγμους λογω πιστης? Η οτι ειναι πιστοι σε ολους τους θρησκευτικους νομους αυτης της πιστης?Εγω νομιζω οτι απλα ακολουθουν οτι τους συμφερει.

Κοιτα ενα παραδειγμα,ας υποθεσουμε οτι εχεις μια κορη 18 ετων και για καποιον λογο ερωτευεται εναν 50αρη.Θα της επετρεπες να τον παντρευτει ,απαντησε ειλικρινα σε παρακαλω.Γιατι ο Χριστιανισμος το επιτρεπει.

Δευτερο ,μια οικογενεια ειναι φτωχη και εχει ηδη 3 παιδια.Ο Χριστιανισμος απαγορευει την αντισυλληψη και επιτασει η επαφη του ζευγαριου να ειναι μονο με σκοπο την τεκνογονια.Ποιος θα θρεψει τα παιδια οταν γινουν 5,6,7? Ο παπας της ενοριας?

Σου θετω απλα 2 ,πολυ απλοικα αλλα σημαντικα στην καθημερινη ζωη για να σου δωσω να καταλαβεις οτι αυτη η θρησκεια εχει ξεπερασει την ημερομηνια ληξης της.Οταν ιδρυθηκε που οι ανθρωπινες κοινωνιες ηταν πολυ βαναυσες και πατριαρχικες ηταν κατι το επαναστατικο ,τωρα για εναν μοντερνο,ηθικο,ουμανιστη μορφωμενο ανθρωπο φανταζει αστεια,οπισθοδρομικη και ανελευθερη.

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα δεν σου αρέσει μην μπαίνεις μέσα και ΒΕΒΑΙΑ θα κάνουμε οτι γουστάρουμε και θα λέμε και πόσο γαμάτοι είμαστε οι άθεοι και πόσο ωραίο είναι να παραγγέλνεις λουκάνικο και μπέικον στα Εβερεστ όταν οι άλλοι τρώνε πατατόπιτα!

Amen brother, amen!:P

Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείς ότι η ηθική πηγάζει από τη θρησκεία;

Ο ανασφαλείς χαρακτήρας χρειάζεται τον αόρατο μπαμπούλα, αλλιώς συμπεριφέρεται σαν βλαχαδερή γκόμενα που πέρασε στην Χ σχολή και νιώθει ελεύθερη. Αν με πιάνεις.;ρ

Δημοσ.

Ο ανασφαλείς χαρακτήρας χρειάζεται τον αόρατο μπαμπούλα, αλλιώς συμπεριφέρεται σαν βλαχαδερή γκόμενα που πέρασε στην Χ σχολή και νιώθει ελεύθερη. Αν με πιάνεις.;ρ

Act like you don't like them φιλαράκο!

Δημοσ.

δεν ξερω για την τραγικοτητα,απλως το επιχειρημα σου δεν στεκει.

that's all.

Μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.Το να το υπαγορευε που λες ειναι αστειο,τοτε θα ηταν μισανθρωπη θρησκεια μεχρι φασισμου.Αυτο ελειπε.

Το οτι το επιτρεπει δειχνει ποσο αναχρονιστικη ειναι αλλα επειδη μπορει καποιος να πει οτι ειναι σε νομιμη ηλικια να κανει οτι θελει,βαζω την ηλικια στα 17 για να μην κολλησουμε σε λεπτομερειες.Παντως εγω οταν ρωτησα εναν γνωστο μου θεολογο,ειπε ''θα της εκοβα τα ποδια'' εσυ τι θα εκανες σε αυτην την περιπτωση Killik?

Δημοσ.

Δευτερο ,μια οικογενεια ειναι φτωχη και εχει ηδη 3 παιδια.Ο Χριστιανισμος απαγορευει την αντισυλληψη και επιτασει η επαφη του ζευγαριου να ειναι μονο με σκοπο την τεκνογονια.Ποιος θα θρεψει τα παιδια οταν γινουν 5,6,7? Ο παπας της ενοριας?

Σου θετω απλα 2 ,πολυ απλοικα αλλα σημαντικα στην καθημερινη ζωη για να σου δωσω να καταλαβεις οτι αυτη η θρησκεια εχει ξεπερασει την ημερομηνια ληξης της.Οταν ιδρυθηκε που οι ανθρωπινες κοινωνιες ηταν πολυ βαναυσες και πατριαρχικες ηταν κατι το επαναστατικο ,τωρα για εναν μοντερνο,ηθικο,ουμανιστη μορφωμενο ανθρωπο φανταζει αστεια,οπισθοδρομικη και ανελευθερη.

Και εγώ σου έχω μια πολύ απλοϊκή απάντηση:

«Μη στερείτε ο ένας τον άλλο, παρά μόνο πρόσκαιρα και έπειτα από κοινή συμφωνία» (Α` Κορινθίους 7:5α).

Μια χαρά επιτρέπεται το σεξ σε ένα παντρεμένο ζευγάρι με σκοπό την απόλαυση εφ'όσον συναινουν και οι 2(να κάνουν ή να μην κάνουν). Ούτε απαγορεύεται η αντισύλληψη εφ'όσον τα κίνητρα είναι σωστά. Αν κάποιος απλά καθυστερεί την έλευση ενός παιδιού μέχρι να είναι πιό ώριμος, να έχει πιο καλά οικονομικά κτλ.

Αν το κάνει με σκοπό να μην παντρευτεί ποτέ και να έχει ανεξέλεγκτες σεξουαλικές σχέσεις ναι "απαγορεύεται".

Βλέπεις λοιπόν ότι καλά καλά δεν ξέρετε αυτό στο οποίο αντιτίθεστε.

Δημοσ.

Και εγώ σου έχω μια πολύ απλοϊκή απάντηση:

«Μη στερείτε ο ένας τον άλλο, παρά μόνο πρόσκαιρα και έπειτα από κοινή συμφωνία» (Α` Κορινθίους 7:5α).

Μια χαρά επιτρέπεται το σεξ σε ένα παντρεμένο ζευγάρι με σκοπό την απόλαυση εφ'όσον συναινουν και οι 2(να κάνουν ή να μην κάνουν). Ούτε απαγορεύεται η αντισύλληψη εφ'όσον τα κίνητρα είναι σωστά. Αν κάποιος απλά καθυστερεί την έλευση ενός παιδιού μέχρι να είναι πιό ώριμος, να έχει πιο καλά οικονομικά κτλ.

Αν το κάνει με σκοπό να μην παντρευτεί ποτέ και να έχει ανεξέλεγκτες σεξουαλικές σχέσεις ναι "απαγορεύεται".

Βλέπεις λοιπόν ότι καλά καλά δεν ξέρετε αυτό στο οποίο αντιτίθεστε.

Αυτο που το λεει?

Αυτο μεταφραζεται στο οτι επιτρεπεται η απολαυση χωρις σκοπο την τεκνογονια?

Δεν προκυπτει ,για αναλυσε το μου λιγο σε παρακαλω.

Επισης για το δευτερο επιχειρημα τι λες?

Δημοσ.

Χωρίς να θεωρώ ότι ανήκω σε κάποια από τις δύο «κατηγορίες» (άθεος ή θρήσκος), διαβάζω κάτι τέτοια και ψάχνω γωνία να χτυπήσω το κεφάλι μου...

Είτε προέκυψε από την εξέλιξη των ειδών, είτε δημιουργήθηκε από κάποια ανώτερη δύναμη, ο άνθρωπος είναι ένα από τα ελάχιστα - αν όχι το μοναδικό - όντα, στα οποία η σεξουαλική πράξη προσφέρει απόλαυση, ευχαρίστηση, ηδονή, πες το όπως θες. Έτσι τον έφτιαξε η φύση (κατά τους υποστηρικτές της θεωρίας της εξέλιξης), ή έτσι τον έφτιαξε ο θεός (κατά τους θρήσκους).

Σύμφωνα με το χριστιανισμό λοιπόν, βάσει αυτού που λες, κάποιος ο οποίος, για τους δικούς του λόγους, δε θέλει να παντρευτεί ποτέ, πρέπει ή να πάθει καρκίνο του προστάτη, ή να περάσει μια ζωή αυτοϊκανοποιούμενος (εκτός αν απαγορεύεται κι αυτό...)

Άντε μετά να πείσεις νέο άνθρωπο, να πάρει στα σοβαρά - στο σύνολό τους - τα «επιτρέπεται» και τα «απαγορεύεται» των θρησκευτικών δογμάτων...

Δημοσ.

Προφανώς δεν γίνεται να συζητώ μόνος μου με 10 άτομα τα οποία είναι φανατικά εναντίον της οποιασδήποτε αντίθετης άποψης. Δεν πρόκειται να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου και δεν έχει νόημα. Εξ'άλλου το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι ειρωνία' date=' χλευασμός και προσβολές μέσω βιντεάκια και σκετσάκια τρίτων (δεν έχετε καν την ευρηματικότητα να φτιάξετε ένα δικό σας ειρωνικό σκετσάκι).

Το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι η φασιστική επιβολή των απόψεών σας εν μέσω συνθηκών όχλου και η παράθεση απόψεων και βίντεο ΤΡΙΤΩΝ. Το φόρουμ είναι για να καταγράφουμε τις δικές μας απόψεις, αν θέλω να μπω στο youtube να βρώ απόψεις τρίτων για τον Χριστιανισμό/Αθεισμό είναι πολύ εύκολο να το κάνω.[/quote']

Πρωτον, δεν εχω γραψει ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ειμαι αθεος. Ουτε βιντεακια ουτε meme ποσταρα, ποσο μαλλον να σου κανω και επιθεση. Δευτερον, σου ζητησα την αποψη σου σχετικα με post θρησκου ατομου που ειναι τουλαχιστον φασιστικο (sic). Δε βλεπω πως μου απαντας με τα παραπανω.

Δημοσ.

Απαγορεύεται, θεωρήται εγωιστική πράξη

Εν ολίγοις, δικαίωμα στο «να φύγουν τα χοντρά», έχουν μόνο οι παντρεμένοι (μεταξύ τους, ε; )

Οι υπόλοιποι πρέπει να κυκλοφορούν με το ανακόντα σε στάση «παρουσιάστε». 'Ντάξει, άμα δεν είσαι φίφας, ένα άλφα κύρος σου το προσδίδει, δε λέω...

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως διαβάζοντας το συγκεκριμένο θρεντ και συγκρίνοντάς το με μερικά ακόμα στα οποία εύκολα μπορουν να υπάρξουν διαφωνίες, μπορει κανεις να αντιληφθει πως δεν ειναι εύκολο να γινει συζήτηση σε σοβαρό επιπεδο.

Διάβασα το εξης εκπληκτικο. Κάνει χρηστης παράπονο για την ειρωνια που εισπράτει για την άποψη του και ο ένας του λέει, οτι εμείς έτσι απαντάμε και άμα σ'αρέσει, ενώ ο άλλος του κάνει αναφορά για τα κακά που έχει κάνει ο Χριστιανισμός...

Οτι νάναι δηλαδη.

Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν χρήστες που αρέσκονται στο να διαφωνουν και να ειρωνεύονται.

Ετσι ομως δε μπορουμε να κάνουμε κουβέντα. Νομίζω πως η ειρωνία ειναι γενικά κατακριτέα. Αν δεν ειναι ισως ειναι καλό να πάρει θέση ένας mod ωστε να συμπεριφερόμαστε όλοι ανάλογα :-)

Επι του θέματος τωρα.

Συνεχίζουμε να μπερδεύουμε τον Θεό, με τον Χριστιανισμό, με τον Παυλικανισμό, με την εκκλησία και με τους Παπάδες.

Ο Θεός γνωρίζουμε πως έδωσε 10 εντολές. Δε τις έδωσε Αυτός?Τις έγραψε μονος του ο Μωυσής?Δεν υπηρχαν ποτέ?

ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. Βάση αυτων των 10 εντολων οριζουμε και την ηθικη.

Ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Δεν ειπε τιποτε για το προγαμιαίο σεξ, ουτε ειπε να μην γίνεται κηδεία όταν κάποιος αυτοκτονει, ούτε είπε πως θα ειναι καταραμενος οποιος δε βαφτιστεί (και άλλες πολλές ομορφιές)

Αυτά τα λέει η εκκλησία και δη η θρησκεία.

Επίσης ποτέ δεν ειπε να πάνε οι Χριστιανοί και να σφάξουν κόσμο στο όνομά Του.

Προσωπικά τον συγκεκριμένο τυπο, είτε ηταν εν τέλη Θεάνθρωπος είτε όχι (αποτελεί ιστορικό πρόσωπο αναμφιβολα), εγώ τον συμπαθώ αρκετά.

Το τι πιστεύει ο καθένας ειναι δικαίωμά του παρεπιπτόντος.

Μπορεί να πιστεύω εις έναν Θεό, μπορεί και όχι.

Μπορει ο καθένας σας να μου βρει εκατοντάδες λογους που δε πιστευει πως υπάρχει και άλλοι να βρουν επισης εκατοντάδες ωστε να υποστηρίξουν τη πίστη τους σε Αυτόν.

Μ Α ΓΚ Ι Α του καθενός το τι πιστευει.

Αν ο Χριστιανισμός ειναι ένα μεγάλο ψέμα θα μπορέσουμε να το κρίνουμε όταν και ΑΝ βγουν περισσότερα στοιχεία στη φόρα (το DNA δε λέει ποτέ ψέμματα).

Το σίγουρο ειναι πως η ορθόδοξη εκκλησία φάσκει και αντιφάσκει σε πολλές περιπτώσεις.

Έχει παράλλογες και οπισθοδρομικές αντιλήψεις που πολλές φορές φέρνουν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους ίδιους τους φορείς της, ανεξάρτητα αν ασκουν σωστά ή όχι το λειτούργημά τους.

Δημοσ.

Μαλλον δεν εγινα αντιληπτος.Το να το υπαγορευε που λες ειναι αστειο,τοτε θα ηταν μισανθρωπη θρησκεια μεχρι φασισμου.Αυτο ελειπε.

Το οτι το επιτρεπει δειχνει ποσο αναχρονιστικη ειναι αλλα επειδη μπορει καποιος να πει οτι ειναι σε νομιμη ηλικια να κανει οτι θελει,βαζω την ηλικια στα 17 για να μην κολλησουμε σε λεπτομερειες.Παντως εγω οταν ρωτησα εναν γνωστο μου θεολογο,ειπε ''θα της εκοβα τα ποδια'' εσυ τι θα εκανες σε αυτην την περιπτωση Killik?

ειναι αναχρονιστικη; εδω ο αλλος στο αλλο τοπικ με τον Κορκολη, ελεγε οτι ηθικα δεν υπαρχει προβλημα που ενας σαρανταρης εχει χασισωσει και πηδαει ενα ανηλικο,ποσο μαλλον που μια 17χρονη θελει να παντρευτει ενα 50χρονο.

τελικα τι ισχυει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...