Ntinaras Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 το πασχα τρωω σουβλιστο αρνι και τον υπολοιπο χρονο σουβλιστο χοιρινο και κοτοπουλο απο κατι μαγαζια που λεγονται σουβλατζιδικα.
dimpa16 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ποιον θεο απο ολους? Ρα, δια, xenu, vishnu, thor, odin, krishna, γιαχβε κλπ κλπ? Quoted for emphasis: Στον κλπ κλπ ...
tsakonas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 βαλτο σε πλαστικο μπουκαλακι και πιες το μετα απο κανα χρονο να δουμε γευση που θα εχει... σε πλαστικό ήτανε μετά από μήνες αυτό που ήπια και ήταν σαν φρέσκο. τι 5 τι 15 μήνες , έχω μυρίσει ξεχασμένο νερό 2 βδομάδες σε πλαστικό και μύριζε κάπως...μήπως παίζει κάνα cheat ο παπας? δε σκοπεύω να ξαναπιώ αγιασμό πάντως, πάνε πολλά χρονια από τότε.....
akpe Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 ΌΠΩΣ και να έχει...σουβλίζοντας αρνί λοιπόν κάνεις ένα είτε Εβραϊκό είτε Χριστιανικό έθιμο. Αν ήσουν συνειδητοποιημένος λοιπόν δεν θα το έκανες. Εγώ δηλαδή (που δεν νηστεύω αλλά for the sake of argument) αν νήστευα θα έπρεπε να νηστεύω όπως-και-δήποτε επειδή είμαι Χριστιανός και έρχεται το πάσχα, επειδή είμαι Αθηναίος και έρχονται τα θεσμοφόρια, επειδή είμαι Σπαρτιάτης και ετοιμάζομαι για πόλεμο, επειδή είμαι ιερέας του Δία; Δεν θα μπορούσα να νηστέψω το κρέας γιατί ξέρωγω σέβομαι τους γονείς μου ή την γυναίκα μου ή το παιδί μου που νηστεύει; Ή γιατί βλέπω πως η αποχή από το κρέας μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού κάνει καλό στον οργανισμό; Ή γιατί έτσι θέλω στην τελική. Θα πρέπει με το ζόρι να ασπαστώ μια θρησκεία αλλιώς δεν; Το "αφού είσαι άθεος/άθρησκος δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα που κάνουν οι Χριστιανοί" δεν στέκει σαν επιχείρημα. Ιδίως όταν η πλειοψηφία των Χριστιανικών εθίμων/τελετών/μυστηρίων (πες το όπως θες) προέρχεται όχι από τις διδαχές του Χριστιανισμού αλλά από έθιμα και τελετές άλλων θρησκειών και (το κυριότερο) άλλων λαών, τα οποία ενσωμάτωσαν όπως ήθελαν. Δηλώνω άθρησκος αλλά όχι άθεος, εντούτοις δεν έχω πρόβλημα με άθεους ούτε με βαθιά θρησκευόμενους. Εκτός βέβαια αν κάποιος από τους δυο με προκαλέσει. Και δεν έχω κάτι μαζί σου, αλλά το "δεν δικαιούσαι να νηστεύεις αν δεν πιστεύεις" είναι κατιτίς προκλητικό. Γι'αυτό το λόγο για να παραφράσω και λίγο Carlin, επιμένω πως ο γραφών των δέκα εντολών θα έπρεπε να συμπληρώσει την πλάκα με μια ενδέκατη: Κράτα τη θρησκεία σου για τον εαυτό σου.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Το "αφού είσαι άθεος/άθρησκος δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα που κάνουν οι Χριστιανοί" δεν στέκει σαν επιχείρημα. Ιδίως όταν η πλειοψηφία των Χριστιανικών εθίμων/τελετών/μυστηρίων (πες το όπως θες) προέρχεται όχι από τις διδαχές του Χριστιανισμού αλλά από έθιμα και τελετές άλλων θρησκειών και (το κυριότερο) άλλων λαών, τα οποία ενσωμάτωσαν όπως ήθελαν. Δηλώνω άθρησκος αλλά όχι άθεος, εντούτοις δεν έχω πρόβλημα με άθεους ούτε με βαθιά θρησκευόμενους. Εκτός βέβαια αν κάποιος από τους δυο με προκαλέσει. Και δεν έχω κάτι μαζί σου, αλλά το "δεν δικαιούσαι να νηστεύεις αν δεν πιστεύεις" είναι κατιτίς προκλητικό. Γι'αυτό το λόγο για να παραφράσω και λίγο Carlin, επιμένω πως ο γραφών των δέκα εντολών θα έπρεπε να συμπληρώσει την πλάκα με μια ενδέκατη: Κράτα τη θρησκεία σου για τον εαυτό σου. Προφανώς και έχεις δικαίωμα να σουβλίσεις αρνί επειδή απλά σου αρέσει και να νηστέψεις για οποιονδήποτε λόγο. Προφανώς και έχεις δικαίωμα να μπείς σε έναν ναό απλά επειδή ίσως σου αρέσει η αρχιτεκτονική του. Όμως όταν την Κυριακή του Πάσχα είσαι ανάμεσα σε Χριστιανούς οι οποίοι με τον συγκεκριμένο τρόπο γιορτάζουν την ανάσταση εσύ τι ακριβώς κάνεις μαζί τους; Η συμμετέχεις για να αποφύγεις την κοινωνική κατακραυγή υποκρινόμενος ότι και εσύ γιορτάζεις; Δεν είναι η απόλυτη υποκρισία να βρίσκεσαι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή; Να στο θέσω αλλιώς, πως ανέχεσαι να βρίσκεσαι ανάμεσα απο τόσο αφελείς ανθρώπους που νομίζουν ότι πριν 2000 χρόνια κάποιος σταυρώθηκε για να τους σώσει απο την αμαρτία και μετά απο 3 μέρες αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς; Εδώ με το ζόρι ανταλάσσουμε απόψεις...αλλά κατα τ'άλλα εσύ γιορτάζεις μαζί τους; Πως ανέχεσαι να παρεβρίσκεσαι ανάμεσα απο ανθρώπους που συντηρούν τον αναχρονιστικό θεσμό της εκκηλσίας Α.Ε. που γδύνει τον λαό απο το υστέρημά του για να κυκλοφορεί με λιμουζίνες; Ένας ο οποίος πιστεύει ότι ο Χριστιανισμός είναι ΨΕΜΑ και ΣΚΕΥΩΡΙΑ και είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ αντίθετος προς όλο αυτό να έχει τα @@ να το δηλώνει. Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε να σουβλίσεις αρνί το Πάσχα...μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε ημέρα.
FedonasP Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Λοιπόν καταρχήν όλες οι θρησκείες είναι ψέμα... Ο χριστιανισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα όμως.. καταρχήν ο χριστιανισμός "αλλάζει μόδα" κάθε λίγους αιώνες... γίνεται δηλαδή μια οικουμενική συνοδος μαζεύονται οι εκπρόσωποι του και σχολιάζουν όλα τα επιχειρήματα κατά του χριστιανισμού και προσπαθούνε να βρούνε "δικεολιγιες" εκεί για να τα patchαρουν.. καθώς επίσης δίνονται οι γραμμές για το πως να "πλασαριστεί" η θρησκεία υπό τις νέες συνθήκες της εκάστοτε εποχής... Ο χριστιανισμός ξεκίνησε ως ένα νέο ελληνικό ιμπεριαλιστικό όπλο πειθούς (αυτό που κάνουν τώρα οι αμερικανοι με τον καπιταλισμό και τις ταινίες) από τον παγανιστή (πιστό στο δωδεκάθεο) μεγα κωνσταντίνο.. ήταν ο μονος τρόπος οι έλληνες να ξαναποκτήσουν την ελευθερια τους χωρίς να χυθεί η παραμικρή στάλα αίμα.. δηλαδή με τον πολιτισμό (που ήδη αυτό το σχέδιο ξεκίνησε πολύ πιο πριν και προετοίμασε το έδαφος για το βυζάντιο) από εκεί και πέρα έπρεπε κάπως τις ανόμοιες μάζες να τις χαλιναγωγήσουν για να συμπεριφέρονται ειρηνικά να μην εκπαιδεύονται πολεμικά και γενικά να μην την ψάχνουν πολύ υπό τον φόβο του θεού τιμωρού και κυρίως έπρεπε να μεταδοθεί η ελληνική γλώσσα... αυτό δυστυχώς γύρισε μπουμερανγκ σε κάποια στιγμή γιατί ακόμη δεν είχαμε καταφέρει πλήρη ανεξαρτησία από τους ρωμαίους.. και δημιούργησε (διαμεσου νέων ιερών συνοδων) μια σαλάτα όπου χάθηκε ο κυρίως στόχος (η επαναφορά των ελλήνων στην οικουμενική αυλαία) και επικεντρωθήκαμε σε αυτό καθ αυτό το παραμύθι. Τώρα γιατί είναι παραμύθι? γιατί ΟΛΑ τα πράματα μέσα στην θρησκεία αυτή (από την βίβλο μέχρι την καινή διαθήκη αλλα και έθιμα όπως τον επιτάφιο) είναι copy paste των αρχαίων ελληνικών εθίμων καθώς και των αρχαίων ελληνικόν ιστοριών περί μεσσιών και σωτήρων κτλ (όπως ο μεσσίας Άδωνης - όχι ο γνωστός.. ένας άλλος-) που και αυτός πέθανε και αναστήθηκε κτλ κτλ κτλ ΑΚΡΙΒΩΣ με κάθε λεπτομέρεια όπως το story του χριστού. τέλος θεός δεν υπάρχει.. τον επινοούν οι αδύναμοι χαρακτήρες και αυτοί που βαριούνται να αναζητήσουν την αλήθεια για να αιστάνονται μια ασφάλεια και να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους καθώς και για να απαντήσουν σε όλα εκείνα που το φτωχό τους μυαλό δεν ξέρει την απάντηση... θεός δεν υπάρχει υπό την έννοια που τον καταλαβαίνουν οι θρησκείες... δηλαδή ένα πανίσχυρο ων που ασχολείται με την γη δηλαδή ένα μόριο μιας σκατουλας στον γαλαξία μας (που είναι ένα μόριο μιας σκατουλας στο σύμπαν) που είναι τελείως παντογνώστης και πανταχού παρόν και υπήρχε από πάντα κτλ.. καταρχήν δεν είναι τέλειος, αν ήταν τελειος δεν θα είχε την ανάγκη να δημιουργήσει.. είναι τελειος και άρα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ούτε του λείπει τίποτα μιας και αισθάνεται τελειος (ολοκληρωμένος δηλαδή) έστω ότι κάνει κάτι (που ακυρώνει τον ορισμό του τέλειου) αυτό που θα κάνει θα πρέπει να είναι και αυτό με την σειρά του τέλειο και όχι ατελές.. διότι ο ίδιος είναι τελειος δεν γίνεται να κάνει λάθος ούτε "μισοδουλιες".... δεν υπάρχει από πάντα γιατί (πέρα ότι γνωρίζουμε ότι το σύμπαν δεν υπάρχει από πάντα) αν υπήρχε από πάντα θα έπρεπε και εμείς (η γη κτλ) να υπάρχουμε παρα πολλά χρονια... γιατί δεν γίνετε προς το τέλος του "πάντα" να αιστάνθηκε ατελής... άρα κάποια στιγμή προς την αρχή του "πάντα" πρέπει να ξεκίνησε να δημιουργεί.. Λοιπόν ακόμη και αν υπάρχει θεός όμως... δηλαδή μια γενεσιουργος αιτια που σε αυτή οφείλουμε την ύπαρξη μας όχι μονο δεν πρέπει να τον λατρεύουμε αλλα να τον μισούμε και να κοιτάξουμε πως θα καταφέρουμε να το καταστρέψουμε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή ετσι ωστε να επεκτινουμε την δικη μας βιωσιμοτητα (όπως τα βακτήρια τους οργανισμούς) γιατί σαφέστατα ένας τέτοιος θεός δεν έχει ιδέα για την ύπαρξη μας όπως ένας σκύλος δεν έχει ιδέα ότι ίσως υπάρχει ένας πολιτισμός μέσα στα τόσα μόρια της στάλας ιδρώτα που έχει στο δέρμα του.. ούτε γνωρίζει πως ίσως θα μπορούσενα καταστρέψει αυτόν τον πολιτισμό αν κάτσει κάπου... (υπόψιν πως τα δευτερόλεπτα για τον τεράστιο αυτό σκύλο-τεράστιο σε σχέση με τον πολιτισμό- είναι τουλάχιστον χιλιετηρίδες^χιλιετηρίδων για τον πολιτισμό) η ακόμη χειρότερα ισως εξυπηρετούμε τους σκοπούς του με την ύπαρξη μας όπως ένα (βακτήριο στο μικροσκόπιο ενός επιστήμονα) και ίσως αν σταματήσουμε να τους εξυπηρετούμε τότε θα σταματήσουμε να υπάρχουμε.. οποτε πρέπει να τον καταστρέψουμε τόσο για να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χερια μας όσο και για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πιθανής καταστροφής! Να ελέξει τις κατάσταση μας κατά το δοκούν δεν μπορεί (εξαιτίας των άπειρων συνιστωσών των διαφορετικών πραγμάτων -άλλο ύλη άλλο σκέψη άλλο διάσταση-) όπως ένας επιστήμονας δεν μπορεί να μπει στο "μυαλό" ενός βακτηριδίου και να το κάνει πχ να μιλάει... γιατί εκ των πραγμάτων το βακτήριο δεν έχει μυαλό ούτε την ικανότητα να μιλάει ουτε ο επιστημονας τα μεσα... μπορεί όμως να μας επηρεάσει..όπως πχ να μας καταστρέψει η να κάνει τις συνθήκες στο ηλιακό μας σύστημα πιο καλές για εμάς... αλλα όλα αυτά είναι μια υπόθεση.. το πιο σίγουρο είναι ότι θεός δεν υπάρχει
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ρε συ ζακ, γιατί δε μπορείς να καταλάβεις πως κάποιος που δε πιστεύει πουθενά μπορεί να κάνει ότι γουστάρει επειδή έτσι γουστάρει; Δεν ακολουθεί κάποιο δόγμα που του επιτρέπει, του απαγορεύει ή του επιβάλει πράγματα, τρώει fuckin' αρνί γιατί έχει διαολεμένα ωραία γεύση και στα παπάρια του οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί. Μα και σαφώς το καταλαβαίνω γιατί είναι η ευκολότερη λύση. Κάνω ότι γουστάρω, γράφω όλους στα @@ μου, δεν σέβομαι κανέναν και ούτε χρειάζεται να απολογούμαι για τίποτα γιατί ουσιαστικά δεν έχω καμία ιδεολογία...κάνω ότι μου τη βαρέσει. Σαφώς και είναι ευκολότερη λύση απο το να σέβεσαι π.χ. τον συνανθρωπό σου ενώ αυτός την ίδια στιγμή δεν κάνει το ίδιο.
-nick- Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ζακ δεν χρειαζεται να σαι χριστιανος για να σεβεσαι καποιον
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Έλειπα όλη μέρα , γύρισα και διάβασα όλα τα ποστς ,μετά την παρατήρηση που έκανα καποιοι αντέδρασαν,κάποιοι το υπερασπίστηκαν , και ο διαιτητής έδειξε παίζεται... μια παρατήρηση έχω να κάνω , Είναι προφανές πως δεν είναι συζήτηση χαμηλού επιπέδου παρόλη την ειρωνεία και η μόρφωση αρκετών είναι σε υψηλό επίπεδο. Πείτε μου τώρα ρε μπαγάσες πως πως πως μπορείτε να χαλάτε την εικόνα σας ΠΡΟΣΒΑΛΛΩΝΤΑΣ τον απέναντι με μια εικόνα που θα τον τσατίσει μετά από ένα ΣΟΒΑΡΟ επιχείρημα. τρελό έτσι? Είμαστε μια χώρα "μπαχαλάκηδων" και "γιούχου" θέλουμε ψυχίατρο . By the way δεν είπα τι πιστεύω για όσους με κρίνουν ως χριστιανό. Αλλά ΘΕΛΩ και ΑΠΑΙΤΩ μια δομημένη κοινωνία που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να σταθεί με άθεους ,όχι γιατί δεν πιστεύουν σε κάποιο θεο , γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ αφού δεν πρέπει να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι για να εστιάσω σε αυτή ακριβώς τη δυσλειτουργία μιας τέτοιας φιλοσοφίας.
headbanger Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 για να μην μακρυγορούμε, η πίστη δεν θέλει επιχειρήματα. ή πιστεύεις ή όχι. Δικό σου θέμα και μη αμφισβητίσιμο. τα άλλα τα βρίσκω να χαμε να λέγαμε.
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μα και σαφώς το καταλαβαίνω γιατί είναι η ευκολότερη λύση. Κάνω ότι γουστάρω, γράφω όλους στα @@ μου, δεν σέβομαι κανέναν και ούτε χρειάζεται να απολογούμαι για τίποτα γιατί ουσιαστικά δεν έχω καμία ιδεολογία...κάνω ότι μου τη βαρέσει. Σαφώς και είναι ευκολότερη λύση απο το να σέβεσαι π.χ. τον συνανθρωπό σου ενώ αυτός την ίδια στιγμή δεν κάνει το ίδιο. Ε άρχισες πάλι, όταν κάποιος νιώθει πως μιλάει με την Λουκά πώς να μη την τρολλάρει ρε μαν; Μόνο το "ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΟΥΥ" λείπει από το ποστ σου. By the way δεν είπα τι πιστεύω για όσους με κρίνουν ως χριστιανό. Αλλά ΘΕΛΩ και ΑΠΑΙΤΩ μια δομημένη κοινωνία που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να σταθεί με άθεους ,όχι γιατί δεν πιστεύουν σε κάποιο θεο , γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ αφού δεν πρέπει να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι για να εστιάσω σε αυτή ακριβώς τη δυσλειτουργία μιας τέτοιας φιλοσοφίας. Ηθικούς φραγμούς λίγο πολύ έχουν όλοι οι άνθρωποι. Απλά οι θρησκευόμενοι χρειάζονται μπαμπούλα να τους επιβάλλει.
akpe Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Προφανώς και έχεις δικαίωμα να σουβλίσεις αρνί επειδή απλά σου αρέσει και να νηστέψεις για οποιονδήποτε λόγο. Προφανώς και έχεις δικαίωμα να μπείς σε έναν ναό απλά επειδή ίσως σου αρέσει η αρχιτεκτονική του. Όμως όταν την Κυριακή του Πάσχα είσαι ανάμεσα σε Χριστιανούς οι οποίοι με τον συγκεκριμένο τρόπο γιορτάζουν την ανάσταση εσύ τι ακριβώς κάνεις μαζί τους; Η συμμετέχεις για να αποφύγεις την κοινωνική κατακραυγή υποκρινόμενος ότι και εσύ γιορτάζεις; Δεν είναι η απόλυτη υποκρισία να βρίσκεσαι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή; Υποκρισία θα ήταν αν βρισκόμουν με το ζόρι μαζί τους εκείνη τη στιγμή. Ίδιου τύπου υποκρισία με το να πας με το ζόρι να δείς μια κομεντί με την γκόμενα και παράλληλα να προσποιείσαι οτι σου άρέσει. Να αποφύγω κοινωνική κατακραυγή; Απο ποιούς και γιατί; Επειδή είμαι άθρησκος; Μήπως ζούμε στον μεσαίωνα και η ανεξιθρησκεία είναι όνειρο θερινής νυκτός; Το θέμα είναι η επιλογή. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Και μιας και μιλήσαμε για υποκρισία, Ο Χριστιανισμός το τελευταίο πράγμα που σου δίνει είναι επιλογή. Ειδικά όταν σου λέει "βαπτίστε το μωρό πριν καλά καλά μιλήσει και βομβαρδίστε τον με προπαγάνδα sponsored by the state μέχρι να μεγαλώσει, προτού αποκτήσει κριτική σκέψη και τον χάσουμε". Οπότε μια θρησκεία που διδάσκει πως ο Θεός μας έδωσε ελεύθερη βούληση, ξαφνικά τα γυρίζει όλα ανάποδα. Αυτό δεν είναι υποκρισία; Να στο θέσω αλλιώς, πως ανέχεσαι να βρίσκεσαι ανάμεσα απο τόσο αφελείς ανθρώπους που νομίζουν ότι πριν 2000 χρόνια κάποιος σταυρώθηκε για να τους σώσει απο την αμαρτία και μετά απο 3 μέρες αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς; Εδώ με το ζόρι ανταλάσσουμε απόψεις...αλλά κατα τ'άλλα εσύ γιορτάζεις μαζί τους; Όπως ακριβώς ανέχομαι ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις από εμένα, όσους π.χ. ακούνε Lady Gaga, βλέπουν Glee και είναι Ολυμπιακοί, έτσι θα ανεχτώ οποιονδήποτε πιστεύει σε οτιδήποτε. Δεν θεωρώ πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να κρίνονται απο τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις όσο τουλάχιστον τις κρατάνε για τον εαυτό τους και δεν προσπαθούν έμμεσα ή άμεσα να μου τις επιβάλλουν. Πως ανέχεσαι να παρεβρίσκεσαι ανάμεσα απο ανθρώπους που συντηρούν τον αναχρονιστικό θεσμό της εκκηλσίας Α.Ε. που γδύνει τον λαό απο το υστέρημά του για να κυκλοφορεί με λιμουζίνες; Ας μην συγχέουμε την εκκλησία με την θρησκεία. Για το οτι ο παπάς φοράει πάνω του λίγα δεκαχίλιαρα και κυκλοφορεί με λιμουζίνα δεν φταίει η οποιαδήποτε θρησκεία. Φταίει αυτός που την χρησιμοποιεί όπως τον βολεύει, φταίει και ο πιστός που του τα σκάει ενώ ξέρει τι παίζει. Κάτι σαν τους πολιτικούς ενα πράμα. Ένας ο οποίος πιστεύει ότι ο Χριστιανισμός είναι ΨΕΜΑ και ΣΚΕΥΩΡΙΑ και είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ αντίθετος προς όλο αυτό να έχει τα @@ να το δηλώνει. Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε να σουβλίσεις αρνί το Πάσχα...μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε ημέρα. Χαίρομαι που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα αν και απορώ για το πως. Παρ'όλα αυτά δεν θεωρώ τις διδαχές του Χριστιανισμού ψέμα. Δεν πιστεύω πως ό,τι γράφεται στην Βίβλο είναι ψέμα αλλά ούτε πως αποτελεί πραγματικό/ιστορικό γεγονός. Είμαι σίγουρος οτι πολλές από τις ιστορίες που διαβάζουμε στην βίβλο είτε βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα (με λιγουλάκι σάλτσα) είτε απλά είναι fiction -αλλά- συμβολικές. Αυτό δεν αλλάζει κάτι για εμένα, αφού το νόημα που πρέπει το περνάνε έτσι κι αλλιώς. Στο κάτω κάτω, και η ιστορία με τον αστερία στην παραλία και τον τυπά που τους πέταγε στο νερό βγάζει βαρβατο νόημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι σώνει και καλά θα πρέπει να είναι αληθινή, no; Δεν είναι απαραίτητο άλλωστε να σουβλίσεις αρνί το Πάσχα...μπορείς να το κάνεις οποιαδήποτε ημέρα. Ακριβώς. Όπως και δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις κατα γράμμα το Ευαγγέλιο για να πιστέψεις
pappous_soulis Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ο πρώτος λόγος που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι ότι εσείς οι ίδιοι φτιάχνετε μια ΔΙΚΗ σας εκδοχή του χριστιανισμού που ισχυρίζεστε ότι εμείς πιστεύομε, κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα. Εγώ πάντως με όσους χριστιανούς έχω συζητήσει μου έχουν πει πως δε τα παίρνουν όλα κάτα γράμμα. Άμα θεωρείς τον εαυτό σου χριστιανό όμως δεν εξυπακούεται πως πιστεύεις σε όλα όσα λένε τα βιβλία σας; Εγώ έβγαλα χολή; Είπα κάτι εναντίων των άθεων; Εγώ είπα ότι εσείς δεν χάνετε ευκαιρία να ειρωνευτείτε και να χλευάσετε. Κατα τ'άλλα σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος Χριστιανός...ούτε καν πλησιάζει. Είναι όμως σαφώς ευκολότερο να είσαι άθεος απλά δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι γουστάρεις και δεν χρειάζεται να απολογηθείς γι'αυτό! Είναι σαφώς δυσκολότερο για μένα να συγκρατηθώ όταν προσβάλεις όλα μου τα πιστεύω αλλά και εμένα τον ίδιο, ιδιαίτερα κατα την σημαντικότερη εβδομάδα της Θρησκείας μου. Το quote ήταν του giotis1982, χαλάρωσε. Όσο για το αν είναι ευκολότερο να είσαι άθεος, ναι είναι. Είναι κακό όμως; Τι λες ρε μεγάλε; Θα κάτσω εγώ να γράψω τις απόψεις μου, όταν δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός, για να μου απαντάνε με links και βιντεάκια των απόψεων τρίτων ή να μου απαντάνε με ειρωνικά jpegs. Αφού κάθεσαι και απαντάς έτσι κι αλλιώς, γιατί όχι;
traganeus Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Καταλάβατε τι είπα ή μιλάω άδικα; Είπα ότι ως θέμα σεβασμού θα ήταν καλύτερα να μην ανοίγετε τέτοια θέματα στην ΜΙΑ βδομάδα από ΟΛΟ τον χρόνο που για όσους είναι θρησκευόμενοι χριστιανοί είναι ιερή. Πως σκατά το είδατε ελευθερία έκφρασης και άλλες τέτοιες αρλούμπες δε ξέρω. Από 'κει και πέρα κάντε ότι γουστάρετε Άμα δεν σου αρέσει μην μπαίνεις μέσα και ΒΕΒΑΙΑ θα κάνουμε οτι γουστάρουμε και θα λέμε και πόσο γαμάτοι είμαστε οι άθεοι και πόσο ωραίο είναι να παραγγέλνεις λουκάνικο και μπέικον στα Εβερεστ όταν οι άλλοι τρώνε πατατόπιτα!
pappous_soulis Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 By the way δεν είπα τι πιστεύω για όσους με κρίνουν ως χριστιανό. Αλλά ΘΕΛΩ και ΑΠΑΙΤΩ μια δομημένη κοινωνία που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να σταθεί με άθεους ,όχι γιατί δεν πιστεύουν σε κάποιο θεο , γιατί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ αφού δεν πρέπει να υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι για να εστιάσω σε αυτή ακριβώς τη δυσλειτουργία μιας τέτοιας φιλοσοφίας. Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρείς ότι η ηθική πηγάζει από τη θρησκεία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις