Προς το περιεχόμενο

Χριστιανισμός....το μεγάλο ψέμα?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι εγινε? Προσεβαλα την τυπικη, κλασικη σου συμπεριφορα? Του να βαλεις μια εικονα χλευασμου/ειρωνικη και να γραψεις μια ανουσια προταση μιας ή 2 σειρων?

http://www.youtube.com/watch?v=nkqmMLi0b0Y

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φαντάζομαι βέβαια ότι μέρες που είναι ότι οι άθεοι δεν θα σουβλίσετε αρνί το οποίο συμβολίζει τη θυσία του Χριστού, δεν θα τσουγκρίσετε αυγά και ότι φυσικά δεν θα ευχηθείτε "Καλή Ανάσταση", "Χριστός Ανέστη" ή έστω "Χρόνια Πολλά" για ονομαστικές εορτές κτλ. Ούτε βέβαια δεν θα κάνετε το ακόμα πιο υποκριτικό που είναι να πάτε στην Εκκλησία κατα την Ανάσταση για να ευχηθείτε.

Αν κάνετε έστω και μισό απο αυτά είστε γιαλαντζί και μούφα άθεοι.

Το πως αντιμετωπίζει ο κάθε άθεος τα έθιμα σας έχει να κάνει με το χαρακτήρα του και το περιβάλλον του.

Εγώ ας πούμε τα σιχαίνομαι και απέχω συνειδητά. Ένας άλλος μπορεί να μη τολμάει να κάνει κάτι λόγο του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Επίσης, ο ορισμός του άθεου είναι πολύ απλός, αντίθετα με τον ορισμό του χριστιανού, όπου ο καθένας αυτοαποκαλείται χριστιανός ενώ στην ουσία δημιουργεί τη δική του αίρεση επιλέγοντας τι θα κρατήσει απ'τα ιερά βιβλία και πως θα τα φέρει βόλτα για να μη δείχνει χαζός όταν θα αντιπαρατίθεται με κάποιον αλλόθρησκο ή άθεο.

Οπότε, άμα δε πιστεύεις πως ο κόσμος είναι 5000 χρόνων και πως δεν υπήρξαν ποτέ δεινόσαυροί είσαι γιαλαντζί και μούφα χριστιανός.

Αν ήμασταν στη Συρία τώρα θα είχαμε 15 αποκεφαλισμούς.

Βγάζεις όλη σου τη χολή για τους άθεους και κλείνεις μ'αυτή τη πρόταση.

Κατά τ'άλλα χριστιανός, θρησκεία της αγάπης και τα σχετικά.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να προσβάλλεις το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους?

Επειδή δεν υπάρχει θανατική ποινή στο Χριστιανισμό, θα πρέπει και να πειραματίζεσαι?

Ο Χριστός είπε να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο.

Να δείς υποκρισία όταν ο άθεος "παρασύρεται στη αμαρτία" και λέει "θεέ μου βοήθησέ με" όταν κινδυνεύει ο ίδιος...

Όταν μια πρόταση την ακούς συνεχώς από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, σου μένει σαν έκφραση. Δεν είναι απαραίτητο πως έχει κάποιο βαθύτερο νόημα. Και μένα μπορεί να μ'ακούσεις να λέω "μα το θεό", δε σημαίνει πως πιστεύω στο θεό, ούτε πως τον επικαλούμαι.

Δηλαδή αν εχώ ξεκινήσω ένα thread "Αθεισμός = μηδενισμός και ισοπέδωση ηθικών αξιών" δεν θα θεωρηθεί προσβλητικό; Χειρότερος διωγμός απο την ιερά εξέταση θα γινόταν.

Ο αθεισμός δεν είναι πίστη. Πως ακριβώς περιμένεις να προσβληθούμε;

Το να βρίζεις τα θεία ειναι η ύψιστη βρισιά που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Οποτε αμα το σκεφτεις ειναι λιγο ψυχαναλυτικό.Τι πιο πάνω να βρίσεις μετά από αυτό. Έπιασες κορυφή.

Όντως, αυτό είναι ένα πρόβλημα γαμώ το μίλκυ γουέι.

Δεν έχει ακουστεί ούτε μισό επιχείρημα για το οτιδήποτε και για το οποιοδήποτε θέμα...ούτε βέβαια ήταν ποτέ ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλει να συζητηθεί απο τον TS.

Και γιατί δε ξεκινάς εσύ με κάποια επιχειρήματα; Κάνε το πρώτο βήμα και δείξε μας πως δεν είσαι του ίδιου επιπέδου με εμάς. Με το να κλαίγεσαι για την αντιμετώπιση του θέματος από μέρους μας δεν κάνεις και τίποτα. Μίλα μας με επιχειρήματα λοιπόν. Πες μας γιατί πιστεύεις σ'αυτό που πιστεύεις.

Όντως, αυτό είναι ένα πρόβλημα γαμώ το μίλκυ γουέι.

γαμώ τα κουάζαρ που αναβλύζουν απ' τα καντίλια του τάφου των υπερχορδών

Ο τίτλος του Thread είναι προσβλητικός απο μόνος του, αλλά και το OP τι θέλει να συζητήσουμε; Είδαμε να σπαμμάρονται ένα σωρό βίντεο για το πόσο χαζοί είναι όσοι πιστεύουν; Είδαμε για μαγικά βιβλία, είδαμε για όντα που ζουν στον ουρανό και ανάβουν κεριά...όλα υπονοώντας τί ακριβώς;

Το συγκερκιμένο thread δηλαδή τι θέλει να αποδείξει;

Πόσο κουλ, έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι είναι οι άθεοι και πόσο χαζοί, αφελείς, σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και φανατισμένοι είμαστε όσοι πιστεύουμε;

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το σκοπό του συγκεκριμένου thread πραγματικά...

Έστω ότι εγώ πιστεύω ότι το Άγιο Φώς ανάβει μόνο του...τι ακριβώς κακο κάνω σε σένα;

Φαντάζομαι βέβαια ότι μέρες που είναι ότι οι άθεοι δεν θα σουβλίσετε αρνί το οποίο συμβολίζει τη θυσία του Χριστού, δεν θα τσουγκρίσετε αυγά και ότι φυσικά δεν θα ευχηθείτε "Καλή Ανάσταση", "Χριστός Ανέστη" ή έστω "Χρόνια Πολλά" για ονομαστικές εορτές κτλ. Ούτε βέβαια δεν θα κάνετε το ακόμα πιο υποκριτικό που είναι να πάτε στην Εκκλησία κατα την Ανάσταση για να ευχηθείτε.

Αν κάνετε έστω και μισό απο αυτά είστε γιαλαντζί και μούφα άθεοι.

Σαν κάτι φίλους άθεους που έχω που παρεξηγούνται που τους "ξέχασα" στην ονομαστική τους εορτή...

Εισαι και ασχετος που να με παρει....Το σουβλισμα του αρνιου ειναι εθιμο που συμβολιζει την εξοδο των εβραιων απο την Αιγυπτο! Αντε κοιτα να τα μαθεις καλυτερα και ελα αλλη φορα να ξαναγραψεις!

ΥΓ: Αληθεια,ποιος δημιουργησε τον Θεο και που βρισκεται ο Θεος??

Οπότε, άμα δε πιστεύεις πως ο κόσμος είναι 5000 χρόνων και πως δεν υπήρξαν ποτέ δεινόσαυροί είσαι γιαλαντζί και μούφα χριστιανός.

Ο πρώτος λόγος που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι ότι εσείς οι ίδιοι φτιάχνετε μια ΔΙΚΗ σας εκδοχή του χριστιανισμού που ισχυρίζεστε ότι εμείς πιστεύομε, κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη πραγματικότητα.

Βγάζεις όλη σου τη χολή για τους άθεους και κλείνεις μ'αυτή τη πρόταση.

Κατά τ'άλλα χριστιανός, θρησκεία της αγάπης και τα σχετικά.

Εγώ έβγαλα χολή; Είπα κάτι εναντίων των άθεων; Εγώ είπα ότι εσείς δεν χάνετε ευκαιρία να ειρωνευτείτε και να χλευάσετε.

Κατα τ'άλλα σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος Χριστιανός...ούτε καν πλησιάζει. Είναι όμως σαφώς ευκολότερο να είσαι άθεος απλά δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι γουστάρεις και δεν χρειάζεται να απολογηθείς γι'αυτό!

Είναι σαφώς δυσκολότερο για μένα να συγκρατηθώ όταν προσβάλεις όλα μου τα πιστεύω αλλά και εμένα τον ίδιο, ιδιαίτερα κατα την σημαντικότερη εβδομάδα της Θρησκείας μου.

Όταν μια πρόταση την ακούς συνεχώς από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, σου μένει σαν έκφραση. Δεν είναι απαραίτητο πως έχει κάποιο βαθύτερο νόημα. Και μένα μπορεί να μ'ακούσεις να λέω "μα το θεό", δε σημαίνει πως πιστεύω στο θεό, ούτε πως τον επικαλούμαι.

Όταν είσαι συνειδητοποιημένος άθεος τότε παραλείπεις τέτοιες εκφράσεις. Εγώ σεβόμενος όσους άθεους φίλους έχω, τους εύχομαι πάντα "Καλες Διακοπές".

Ο αθεισμός δεν είναι πίστη. Πως ακριβώς περιμένεις να προσβληθούμε;

Είναι ιδεολογία και μάλιστα εκφράζει έναν αντίθετο χαρακτήρα.

Και γιατί δε ξεκινάς εσύ με κάποια επιχειρήματα; Κάνε το πρώτο βήμα και δείξε μας πως δεν είσαι του ίδιου επιπέδου με εμάς. Με το να κλαίγεσαι για την αντιμετώπιση του θέματος από μέρους μας δεν κάνεις και τίποτα. Μίλα μας με επιχειρήματα λοιπόν. Πες μας γιατί πιστεύεις σ'αυτό που πιστεύεις.

Τι λες ρε μεγάλε; Θα κάτσω εγώ να γράψω τις απόψεις μου, όταν δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος σεβασμός, για να μου απαντάνε με links και βιντεάκια των απόψεων τρίτων ή να μου απαντάνε με ειρωνικά jpegs.

Εισαι και ασχετος που να με παρει....Το σουβλισμα του αρνιου ειναι εθιμο που συμβολιζει την εξοδο των εβραιων απο την Αιγυπτο! Αντε κοιτα να τα μαθεις καλυτερα και ελα αλλη φορα να ξαναγραψεις!

Εσύ είσαι πανάσχετος. Το σούβλισμα του αρνιού στην Εβραϊκή θρησκεία συμβολίζει την έξοδο απο την Αίγυπτο. Στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ θρησκεία συμβολίζει τη θυσία του "αμνού του θεού". Εσύ κοίτα λοιπόν να μάθεις καλύτερα πρίν ξαναγελοιοποιηθείς.

ΌΠΩΣ και να έχει...σουβλίζοντας αρνί λοιπόν κάνεις ένα είτε Εβραϊκό είτε Χριστιανικό έθιμο. Αν ήσουν συνειδητοποιημένος λοιπόν δεν θα το έκανες.

ΌΠΩΣ και να έχει...σουβλίζοντας αρνί λοιπόν κάνεις ένα είτε Εβραϊκό είτε Χριστιανικό έθιμο. Αν ήσουν συνειδητοποιημένος λοιπόν δεν θα το έκανες.

Ρε συ ζακ, γιατί δε μπορείς να καταλάβεις πως κάποιος που δε πιστεύει πουθενά μπορεί να κάνει ότι γουστάρει επειδή έτσι γουστάρει;

Δεν ακολουθεί κάποιο δόγμα που του επιτρέπει, του απαγορεύει ή του επιβάλει πράγματα, τρώει fuckin' αρνί γιατί έχει διαολεμένα ωραία γεύση και στα παπάρια του οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...