Προς το περιεχόμενο

Χριστιανισμός....το μεγάλο ψέμα?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το μονο που με εκπλήσσει είναι το αγιασμένο νερό, πως γίνεται και δε χαλάει...

Γενικότερα το νερό δε χαλάει. Μάλιστα άμα το έχεις κλεισμένο καλά σε γυάλινο δοχείο και σε σκιερό χώρο (όπως συνηθίζεται με το αγιασμένο), τότε είναι που δε πρόκειται να πάθει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

εγω πάλι απορώ πού το βρίσκουν τόσο τίμιο ξύλο και πουλάνε σταυρουδάκια

ατσσσ

Δεν ήταν απλός σταυρός ρε, ο σταυρός του αμαζονίου ήταν.;ρ

ΝΑ με το συμπάθιο.;ρ

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα ειδικά τις τελευταίες σελίδες με τις διάφορες φωτογραφίες, το thread εξελίσσεται σε μια ομαδική εν χωρώ ειρωνική επίθεση εναντίων των πιστεύω αρκετών μελών του φόρουμ, επιδεικνύοντας πλήρη ασέβεια για τον συνάνθρωπό τους.

Τουλάχιστον αποδεικνύετε περίτρανα τα ήθη και τις αξίες που πρεσβέυετε. Πλήρης ισοπέδωση των πάντων, παντελής αδιαφορία για την ιδεολογία του άλλου και φασιστικός χλευασμός και περιθωριοποίηση της αντίθετης άποψης.

Δεν έχει ακουστεί ούτε μισό επιχείρημα για το οτιδήποτε και για το οποιοδήποτε θέμα...ούτε βέβαια ήταν ποτέ ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλει να συζητηθεί απο τον TS.

Το μόνο που έχει αναφερθεί κατ'ουσίαν είναι το πόσο ηλίθιοι είναι μερικοί που πιστεύουν ότι υπάρχει ένα ον στον ουρανό που έχει δώσει ένα μαγικό βιβλίο και ανάβει μαγικά κεριά το Πάσχα, και το πόσο ακόμα πιο ηλίθιοι είναι που δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν απέναντι όχι σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση αλλά απλά να χλευάσουν και να ειρωνευτούν.

Να χαίρεστε το επίπεδό σας.

δηλαδη τι επιχειρημα θες να ακουσεις?

να σου αποδειξει καποιος οτι δεν υπαρχει θεος?

προφανως και αδιαφορω για την ιδεολογια του αλλου,χεστηκα τι πιστευει και τι δε πιστευει και ειναι δικαιωμα μου να θεωρω οποιονδηποτε ηλιθιο,αλλα δε θα παω να του παρω το κεφαλι ουτε να των βρισω και να τον μειωσω απο τη στιγμη που δεν τον ξερω.

ουτε υποχρεωσα κανεναν να μη πιστεψει αντιθετως με τους "πιστους" που θεωρουνε υπανθρωπους τους αθεους και τους κοιτανε με μισο ματι.

εχετε 1.000.000 ναους προσηλυτισμου και σας ενοχλησε το 1 τοπικ ,λες και φοβαστε μη χασετε κανα πελατη απο την δυσφημιση.

εδω ο κοσμος καιγεται...

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα ειδικά τις τελευταίες σελίδες με τις διάφορες φωτογραφίες, το thread εξελίσσεται σε μια ομαδική εν χωρώ ειρωνική επίθεση εναντίων των πιστεύω αρκετών μελών του φόρουμ, επιδεικνύοντας πλήρη ασέβεια για τον συνάνθρωπό τους.

Τουλάχιστον αποδεικνύετε περίτρανα τα ήθη και τις αξίες που πρεσβέυετε. Πλήρης ισοπέδωση των πάντων, παντελής αδιαφορία για την ιδεολογία του άλλου και φασιστικός χλευασμός και περιθωριοποίηση της αντίθετης άποψης.

Δεν έχει ακουστεί ούτε μισό επιχείρημα για το οτιδήποτε και για το οποιοδήποτε θέμα...ούτε βέβαια ήταν ποτέ ξεκάθαρο τι ακριβώς θέλει να συζητηθεί απο τον TS.

Το μόνο που έχει αναφερθεί κατ'ουσίαν είναι το πόσο ηλίθιοι είναι μερικοί που πιστεύουν ότι υπάρχει ένα ον στον ουρανό που έχει δώσει ένα μαγικό βιβλίο και ανάβει μαγικά κεριά το Πάσχα, και το πόσο ακόμα πιο ηλίθιοι είναι που δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν απέναντι όχι σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση αλλά απλά να χλευάσουν και να ειρωνευτούν.

Να χαίρεστε το επίπεδό σας.

E ναι, ειδικα εγω δεν σου εχω απαντησει με επιχειρηματα. Εχεις δικιο.

Το να λες οτι ο θεος εκανε τον ανθρωπο και να πιστευεις σε ανασταση νεκρων ΕΙΝΑΙ παντελης αδιαφορια για την ιδεολογια του αλλου.

Ειδες πως παιζουν με τις λεξεις και οι αθεοι?

Παραμένω στην άποψη ότι το βάρος της πίστης είναι μεγαλύτερο από της απιστίας.

Αν κάποιος νομίζει πως βαπτίστηκε Χριστιανός, άρα θα συγχωρεθεί είναι λάθος. Εξάλλου πες μου τι είναι πιο δύσκολο, να είσαι ταπεινός, να αγαπάς και να φέρεσαι στους συνανθρώπους σου όπως θες να σου φέρονται, ή απλά να κάνεις ότι γουστάρεις και να φέρεσαι όπως θες απέναντί τους(π.χ κοροϊδία,προδοσία...) και να σκέφτεσαι πρώτα για την πάρτη σου;

Εμμεσως ταυτιζεις την πιστη με την ταπεινοτητα, την αγαπη και τη σωστη συμπεριφορα προς αλλους ενω στους αθεους αρμοζει η κοροιδια και η προδοσια. Δυστυχως, και χωρις διαθεση ειρωνιας δεν ξερω ουτε που να αρχισω να σου εξηγω γιατι εισαι λαθος αν μετα απο τοσα ποστ δεν εχεις καταλαβει.

Όλα τα έθιμα που προανέφερα δεν τα γιορτάζει κανείς Μουσουλμάνος Έλληνας, ή Εβραίος Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία γιορτή που να μην είναι Χριστιανική και υπάρχουν τόσα ονόματα που δεν έχουν γιορτές. Θα παρεξηγούσες έναν φίλο σου μουσουλμάνο που δεν πήρε τηλ να σου ευχηθεί σε μια γιορτή; Θα τον παρεξηγούσες που ήρθε σπίτι σου και δεν ήπιε αλκοόλ; Άρα γιατί ο άθεος να είναι κοινωνικα απομονωμένος;

Συνεπώς είναι ύστατη υποκρισία να συμμετέχεις σε όλα αυτά απο τη στιγμή που τα απορρίπτεις. Η εφαρμόζεις τα πιστεύω σου στο ελάχιστο, δηλαδή δεν πατάς στην εκκλησία(συγγενείς μπορείς να βρείς και αλλού), δεν βαπτίζεις το παιδί σου, δεν κάνεις θρησκευτικό γάμο δεν γιορτάζεις Χριστούγεννα ή απλά είσαι τσάμπα μάγκας.

Στο κάτω κάτω γιατί θέλετε να έχετε συναναστροφές με όλους αυτούς τους αφελείς και οπισθοδρομικούς;

Ονοματα μη χριστανικα που εχουν γιορτες υπαρχουν. Τουλαχιστον στο eortologio.gr αναφερονται και καποιοι φιλοι μου τις γιορταζουν κιολας!

Δεν θα παρεξηγουσα κανενα (μουσουλμανο η μη) επειδη με ξεχασε στη γιορτη του. Πριν τα βοηθηματα της τεχνολογιας δεν μπορουσα να θυμηθω εγω ο ιδιος σχεδον καμια γιορτη. Γενικως δεν μου αρεσουν οι τυπικοτητες σε καμια μορφη, αλλα εχω πλεον αναγνωρισει τη χρηστικοτητα μερικων. Οι γιορτες πχ ειναι μια καλη αφορμη να ξαναερθεις σε επαφη με ανθρωπους που δεν μιλας πολυ συχνα η να γλεντησεις με φιλους.

Για τα αλλα εθιμα και την υποκρισια απλα δεν συμφωνω. Καλως η κακως, τα εθιμα της επικρατουσας θρησκειας εχουν επιδραση στην κοσμικη ζωη ολων μας. Αμα βρεθω καπου καλεσμενος μεγαλη βδομαδα και νηστευουν δεν υπαρχει λογος να το κανω θεμα επειδη μου αρεσει το κρεας. Αν (θεωρητικο παραδειγμα) βρεθω στην Εκκλησια μεγαλο Σαββατο επειδη πχ θελω να συνοδεψω τη γιαγια μου που τυχαινει να ειναι πιστη και ξερω οτι αυτο το γεγονος θα τη χαροποιησει θα το κανω. Και δεν προκειται να πιασω συζητηση μαζι της για τα πιστευω του καθενος. Αυτα εσυ μπορει να το θεωρεις υποκρισια και ψευτομαγκια. Εγω θα εδινα αυτο το χαρακτηρισμο στα ακριβως αντιθετα.

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη τιποτε απο αυτα δεν ειναι πραγματικα σημαντικο δεν εχω κανενα προβλημα να ριξω νερο στο κρασι μου

Γενικότερα το νερό δε χαλάει. Μάλιστα άμα το έχεις κλεισμένο καλά σε γυάλινο δοχείο και σε σκιερό χώρο (όπως συνηθίζεται με το αγιασμένο), τότε είναι που δε πρόκειται να πάθει τίποτα.

o ενδεδειγμενος τροπος χημικα για να μη χαλασει το νερο μετα απο λιγο καιρο, δηλαδη να εξοντωθει οτιδηποτε ηδη υπαρχον μικροοργανισμος και να για να αποκλειστει οποιαδηποτε πιθανοτητα αναπτυξης μικροοργανισμων (οποτε να μην πρασινισει οπως λεμε το νερο) ειναι με χρηση τολουολιου. αλλα μετα βεβαια το νερο δεν πινεται και ειναι καρκινογονο...

το νερο σε σκιερο χωρο θα αναπτυξει μικροοργανισμους και τελικα θα πρασινισει. ο λογος που ισως επιβραδυνεται αυτο ειναι το ασημι που υπαρχει στα εκκλησιαστικα σκευη που δρα ως βακτηριοκτονο

στα εμφιαλωμενα νερα εχει γινει ηδη μια αποστειρωση στα εμφιαλωτηρια με ακτινοβολια ή οζονισμο και ετσι ελαχιστοποιειται η πιθανοτητα αναπτυξης μικροοργανισμων για ενα συγκεκριμενο διαστημα που οριζεται με την ημερομηνια ληξης

2 πολυ ωραια αρθρα απο τον Ricky Gervais που απαντανε στις πιο πολλες ερωτησεις των θειστων:

http://blogs.wsj.com/speakeasy/2011/04/14/an-easter-message-from-ricky-gervais-why-im-an-excellent-christian/

http://blogs.wsj.com/speakeasy/2010/12/19/a-holiday-message-from-ricky-gervais-why-im-an-atheist/

Zakk απαντησε μου στο ερωτημα που σου εθεσα λιγες σελιδες πισω.

Προφανώς δεν γίνεται να συζητώ μόνος μου με 10 άτομα τα οποία είναι φανατικά εναντίον της οποιασδήποτε αντίθετης άποψης. Δεν πρόκειται να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου και δεν έχει νόημα. Εξ'άλλου το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι ειρωνία, χλευασμός και προσβολές μέσω βιντεάκια και σκετσάκια τρίτων (δεν έχετε καν την ευρηματικότητα να φτιάξετε ένα δικό σας ειρωνικό σκετσάκι).

Το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι η φασιστική επιβολή των απόψεών σας εν μέσω συνθηκών όχλου και η παράθεση απόψεων και βίντεο ΤΡΙΤΩΝ. Το φόρουμ είναι για να καταγράφουμε τις δικές μας απόψεις, αν θέλω να μπω στο youtube να βρώ απόψεις τρίτων για τον Χριστιανισμό/Αθεισμό είναι πολύ εύκολο να το κάνω.

Προφανώς δεν γίνεται να συζητώ μόνος μου με 10 άτομα τα οποία είναι φανατικά εναντίον της οποιασδήποτε αντίθετης άποψης. Δεν πρόκειται να αλλάξει ο ένας τη γνώμη του άλλου και δεν έχει νόημα. Εξ'άλλου το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι ειρωνία, χλευασμός και προσβολές μέσω βιντεάκια και σκετσάκια τρίτων (δεν έχετε καν την ευρηματικότητα να φτιάξετε ένα δικό σας ειρωνικό σκετσάκι).

Το μόνο που γίνεται σε αυτό το thread είναι η φασιστική επιβολή των απόψεών σας εν μέσω συνθηκών όχλου και η παράθεση απόψεων και βίντεο ΤΡΙΤΩΝ. Το φόρουμ είναι για να καταγράφουμε τις δικές μας απόψεις, αν θέλω να μπω στο youtube να βρώ απόψεις τρίτων για τον Χριστιανισμό/Αθεισμό είναι πολύ εύκολο να το κάνω.

Κανεις πλακα τωρα ετσι? Τοση ειρωνια και να ηθελε καποιος δεν θα μπορουσε να χωρεσει σε ενα μηνυμα

Εγώ πάλι γιατί όταν βλέπω φασιστική επιβολή το μυαλό μου πάει στην υποχρεωτική βάπτιση και τον βεβιασμένο εκχριστιανισμό από όσο πιο μικρή ηλικία βολεύει;

:rolleyes:

Αν αυριο αποφασιζα να φτιαξω δικο μου καναλι τηλεορασης με ονομα Αθεισμος TV να δουμε ποσο θα μου το επετρεπαν οι μη φασιστες χρηστιανοι.

εδω τον απατεωνα βαλανε φυλακη και βγηκαν ολα τα μοσχαρια στους δρομους να τον υπερασπιστουνε επειδη ειναι παπας.

και μετα θα μας πεις και για οχλους.

Εγώ πάλι γιατί όταν βλέπω φασιστική επιβολή το μυαλό μου πάει στην υποχρεωτική βάπτιση και τον βεβιασμένο εκχριστιανισμό από όσο πιο μικρή ηλικία βολεύει;

:rolleyes:

Αστα, ένα φιλικό ζευγάρι, θα γεννήσει σε 10 μέρες περίπου και τον Αύγουστο θα το βαφτίσουν, κάλλιστα θα μπορούσαμε να ζούμε και σε σπηλιές.

Ας πω και τις λέξεις κλειδιά για να ξεκινήσει ο εμφύλιος.

Παπάδες

Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'

1821 + Παπάδες

Β' Παγκόσμιος + Παπάδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...