Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Τα όρια υπάρχουν στην επιστήμη του ΣΗΜΕΡΑ τουφα αύριο δεν θα υπάρχουν, αλλά σήμερα υπάρχουν. Ουδέποτε είπα οτι ότι ισχύει για τον χριστιανισμό δεν ισχύει για άλλες θρησκείες - φιλοσοφίες. Απλά το thread είναι για τον χριστιανισμό. Δεν διαβάζω τις γραφές ουτε τις αποδέχομαι ώς "επίσημο έγγραφό" του χριστιανισμού. Για εμένα χριστιανισμός μπορεί να είναι η ταινία του Franco Zeffirelli τραβάει κανείς κανα ζόρι? Εχει καμία σημασία? Ε ναι γιατι ειναι γνωστο πως ολες οι θρησκειες φημιζονται για τις προοδευτικες τους ιδεες *gough* stem cell research *gough* Φρεσκα νεα: http://medicalxpress.com/news/2012-04-stem-cells-hiv.html
Lucifer Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δεν διαβάζω τις γραφές ουτε τις αποδέχομαι ώς "επίσημο έγγραφό" του χριστιανισμού. Για εμένα χριστιανισμός μπορεί να είναι η ταινία του Franco Zeffirelli τραβάει κανείς κανα ζόρι? ...Όλες οι χριστιανικές εκκλησίες του πλανήτη για αρχή.
SlackulatoR Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αυτό δεν έχει να κάνει με την πίστη αλλά με την ηθική του κάθε ενός, φυσιολογικό είναι να σκέφτεσαι την πάρτη σου ή το προσωπικό σου συμφέρον πρώτα, είναι στην φύση σου, δεν έχει να κάνει με θρησκείες, άλλωστε εαν ήταν αυτό που λες εσύ δεν θα είχαμε σκάνδαλα όπως ο βατοπέδι ΠΧ:Ρ Άρα αυτοί που έκλεψαν τα λεφτά σας, φυσιολογικά έπραξαν γιατί σκεφτόντουσαν τον ευατό τους πρώτα. Α γι αυτό δεν μπαίνει κανείς φυλακή; Επειδή είναι φυσιολογικοί! Και επίσης, πως δεν έχει να κάνει με την πίστη εφόσον είναι λόγια του Χρηστού;
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Άρα αυτοί που έκλεψαν τα λεφτά σας, φυσιολογικά έπραξαν γιατί σκεφτόντουσαν τον ευατό τους πρώτα. Α γι αυτό δεν μπαίνει κανείς φυλακή; Επειδή είναι φυσιολογικοί! Και επίσης, πως δεν έχει να κάνει με την πίστη εφόσον είναι λόγια του Χρηστού; Άλλο τι γίνεται θεσμικά και άλλο ηθικά, εσύ μπορεί να κλέψεις 1 δις και να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, αυτοί έχουν μάθει έτσι, όχι ότι είναι το σωστό αυτό, αλλά αφού υπάρχει το ατιμώρητο θεσμικά.. Φυσικά και δεν έχει να κάνει, άθεος είμαι, όχι ζώων, το ότι προσπαθώ να βοηθήσω συνανθρώπους μου, έμμεσα ή άμεσα δεν έχει να κάνει με την θρησκευτική μου ταυτότητα αλλά με το τι βοηθάει εμένα να κοιμηθώ το βράδυ, γιατί το "έχει ο θεός" το έχω χεσμένο, εαν δεν πράξω εγώ δεν θα με βοηθήσει κανείς, είτε χριστιανός είτε μουσουλμάνος.
alex_000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 ...Όλες οι χριστιανικές εκκλησίες του πλανήτη για αρχή. και γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει εμένα αυτό? Για τις εκκλησίες ο χριστιανισμός είναι θρησκεία οχι abstract φιλοσοφία ζωης. Χριστιανισμός για εμένα δεν είναι οι αναστάσεις ' date=' τα αυγά τα αρνιά το περπατημα στα νερα και αυτές οι μαλακίες. Χριστιανισμός είναι η διδασκαλία την αγάπης και της ανιδιοτέλειας. Μπορώ να πω οτι αποδέχομαι τον χριστιανισμό ως σωστή φιλοσοφία αλλά όχι ως απάντηση στο ερώτημα της ανώτερης οντότητας και της δημιουργίας του κόσμου. [/quote']
SlackulatoR Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Άλλο τι γίνεται θεσμικά και άλλο ηθικά, εσύ μπορεί να κλέψεις 1 δις και να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, αυτοί έχουν μάθει έτσι, όχι ότι είναι το σωστό αυτό, αλλά αφού υπάρχει το ατιμώρητο θεσμικά.. Κοιμούνται φίλε μου, απλά παίρνουν υπνωτικά
Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 σωστός. Σιωπώ και απολαμβάνω τις εικόνες που πόσταρες.
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ορια δεν υπαρχουν. Για αυτο δεν ειδες κανεναν επιστημονα να πει "οκ παιδια σταματαμε εδω" Επισης αυτο που λες ειναι λιγο λογικη πλανη. Γιατι δεν λες το ιδιο για τον βουδισμο και τον ισλαμισμο τοτε? Παρεμπιπτόντως δε νομίζω πως ο βουδισμος είναι θρησκεία. Απλά το διευκρινίζω, καθώς μπορεί κάνεις να είναι βουδιστής και αθεος/χριστιανος/whatever. Κατά τ' άλλα μαζί σου.
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Παρεμπιπτόντως δε νομίζω πως ο βουδισμος είναι θρησκεία. Απλά το διευκρινίζω, καθώς μπορεί κάνεις να είναι βουδιστής και αθεος/χριστιανος/whatever. Κατά τ' άλλα μαζί σου. Ταισμος και βουδισμός είναι ανθρωποκεντρικές θρησκείες, για τον Ταοισμό σίγουρα, για το Βουδισμό δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά αγαπάμε ανθρωποκεντρικές θρησκείες, χωρίς φόβους τρόμους και λοιπά κουραφέξαλα.;ρ
*nenya* Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Οκ, χριστιανισμός για σένα είναι αυτό, για τον γείτονά σου κάτι άλλο, για την Λουκά κάτι άλλο και για τον παππά της ενορίας σου κάτι άλλο. Για μένα π.χ. ο χριστιανισμός μπορεί να είναι το αυγό κίντερ που έφερνε κάποτε η νονά μου. Άρα δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση στο θρεντ αυτό! Νόμιζα ότι θα μιλάγαμε για το πώς είναι "θεσπισμένη" η θρησκεία του χριστιανισμού στα χαρτιά κλπ. και γι'αυτό ο τίτλος του θρεντ έχει το ερώτημα "...το μεγάλο ψέμα;"
Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Παρεμπιπτόντως δε νομίζω πως ο βουδισμος είναι θρησκεία. Απλά το διευκρινίζω, καθώς μπορεί κάνεις να είναι βουδιστής και αθεος/χριστιανος/whatever. Κατά τ' άλλα μαζί σου. O βουδισμος δεν ειναι τοσο ωραιος οσο νομιζουν μερικοι ομως: http://i.imgur.com/pBBCG.jpg O μεγαλος Hitch τα ειχε γραψει ωραια πριν απο 14 χρονια : http://www.american-buddha.com/material.high.htm Ενα πολυ ενδιαφερον επεισοδιο απο το penn&teller bullshit : http://www.movpod.in/2djwo8n9s3hv (εκτος απο τον dalai lama, πραγματευεται την μαρια τερεζα και τον Mahatma 'I sleep with naked little girls' Gandhi.
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Τρου, απλως ως φιλοσοφία διαλέγεις τι θα ακολουθήσεις δίχως να φοβάσαι afterlife κλπ. Όχι πως την έχω μελετήσει και σε βάθος ε. Anyway, christianity is the issue.
alex_000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Οκ, χριστιανισμός για σένα είναι αυτό, για τον γείτονά σου κάτι άλλο, για την Λουκά κάτι άλλο και για τον παππά της ενορίας σου κάτι άλλο. Για μένα π.χ. ο χριστιανισμός μπορεί να είναι το αυγό κίντερ που έφερνε κάποτε η νονά μου. Άρα δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση στο θρεντ αυτό! Νόμιζα ότι θα μιλάγαμε για το πώς είναι "θεσπισμένη" η θρησκεία του χριστιανισμού στα χαρτιά κλπ. και γι'αυτό ο τίτλος του θρεντ έχει το ερώτημα "...το μεγάλο ψέμα;" Xμμμ ο χριστιανισμός έχει 2-3 "επίσημα" variations και 5000 αιρέσεις what's your point. Στο κάτω κάτω στο πρώτο μου post ειπα την άποψη μου για το θέμα ανεξαρτήτως θρησκείας. Καμία θρησκεία δεν είναι ψέμα ούτε αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία. Κ Α Ν Ε Ν Α Σ δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όσον αφορά τις ανώτερες υπάρξεις, την γέννηση του σύμπαντος, την αρχή και το τέλος των πάντων. Όσοι λένε ότι γνωρίζουν κάτι το λένε είτε γιατί (κακώς) πιστεύουν σε κάτι χωρίς κανένα στοιχείο και εξαπατούν τον εαυτό τους ή γιατί θέλουν να χειραγωγούν τους υπόλοιπους. Η στάση που έχω εγώ στην ζωή μου είναι ότι δεν "πιστεύω" σε κάτι. Η πίστη σε κάτι με ελλιπή στοιχεία είναι λάθος είτε αυτό είναι πίστη σε κάποιον θεό η θρησκεία είτε είναι πίστη στην μη ύπαρξη κάποιού θεού. Η πίστη είναι εξ ορισμού λάθος. It's illogical. O Penn Jillete είναι γαμάτος και τον πάω πολύ αλλά σε αυτό που λέει είναι επίσης λάθος. Δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω απο οποιονδήποτε άλλον και δεν μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του.
*nenya* Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 My point is that άμα κάτσουμε ο καθένας να λέει πώς "βλέπει" προσωπικά τον χριστιανισμό φέξε μου και γλύστρισα! Περίμενα να κρίνουμε τις διδαχές του χριστιανισμού (χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί κλπ. διαλέξτε!), αν τις εφαρμόζουν όντως οι πιστοί κλπ. Γιατί αλλιώς το θέμα ξεφεύγει πολύ, that's all.
insomniaK Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ανάλογα με την περιοχή και το ρόλο (παθητικό/ενεργητικό) Τον αυνανισμό όμως δεν τον έκοψες... Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις