Προς το περιεχόμενο

Χριστιανισμός....το μεγάλο ψέμα?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διάβασα όλα τα post για να μπορέσω να το γράψω αυτό:

Το thread δεν κρίνεται (ακόμα) προσβλητικό για τον οποιονδήποτε.

Αν η θεματολογία ενός thread δεν είναι προσβλητική στις 3 Φεβρουαρίου, δεν είναι ούτε το Πάσχα.

Καθαρά τυπικά, βάσει των κανόνων του παρόντος τεχνολογικού forum.

Το να υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που καθιστούν ένα thread θεμιτό ή όχι, με βάση την πίστη, τις απόψεις ή την αισθητική κάποιας ομάδας μελών, θα ήταν διάκριση κατά των υπόλοιπων.

Πχ εγώ μπορεί να θέλω να θρηνούμε κάθε 17 Απρίλη επειδή 99% θα χάσει η Bayern απ' την Ρεάλ, παναπεί ότι θα πρέπει να το σεβαστεί κάποιος;

Μπορείτε να αμφιβάλλετε για τα κίνητρα του TS, μπορείτε να αναρωτιέστε αν ήταν τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας, μπορείτε και να προσβάλλεστε.

Θα ζήσετε, κανείς δεν πέθανε από προσβολή. Εκτός από την καρδιακή. Αυτό το forum δεν είναι μουσουλμανικό κράτος ούτε χώρος λατρείας, ο καθένας εκφράζει την άποψή του όποτε θέλει αν αυτή εκφράζεται κόσμια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 474
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό σαφώς και γίνεται γιατί πολύ απλά το να εφαρμόσεις όσα λέει μέσα η Βίβλος είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο αθεισμός είναι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο απλά στην πιό ακραία μορφή του. Βέβαια έχεις και τους άθεους που έυχονται "καλά χριστούγεννα", "Χριστός Ανέστη" και ντύνονται με τα καλά τους να πάνε Εκκλησία και σταυροκοπιούνται...δεν ξέρω ποιό είναι χειρότερο...

Να δείς υποκρισία όταν ο άθεος "παρασύρεται στη αμαρατία" και λέει "θεέ μου βοήθησέ με" όταν κινδυνεύει ο ίδιος...

Δεν λεω τιποτα απο ολα αυτα. Ergo μπορω να λεω οτι θελω για τις θρησκειες.

5pqQs.jpg

1NN9l.png

Θα μεγαλώσουμε καλύτερα παιδιά...δίνοντας τους το παράδειγμα να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τα πιστεύω άλλων ανθρώπων;

Αν για σενα το να σκεφτονται ειναι χλευασμος, ναι.

Μπορείτε να αμφιβάλλετε για τα κίνητρα του TS, μπορείτε να αναρωτιέστε αν ήταν τυχαία η επιλογή της ημερομηνίας, μπορείτε και να προσβάλλεστε.

O topic starter απλά απολαμβάνει να ανοίγει τέτοια θέματα γιατι βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα για τους ανθρώπους

και την κοινωνία σήμερα, τρώγωντας κορν-φλεις..

Και οπως βλέπεις εγώ έκανα ερώτηση , και είπα ότι χάνω την πίστη μου σταδιακά, και ρώτησα τι γνώμη έχουτε.

Λογικό δεν είναι Πασχαλιάτικα να με απασχολεί περισσότερο απο άλλες στιγμές?

Η πιστη ελαχιστη σχεση εχει με τη νουμοσυνη.

Σωστη παρατηρηση.:devil:

Σοβαρα τωρα εχεις απολυτο δικιο σε αυτην την διαπιστωση σου για τον Richard.Ειναι το τρωτο του σημειο οτι ειναι αρκετα ειρωνικος και οντως υπαρχουν εξαιρετικοι επιστημονες που εχουν πιστη καπου.

Αλλα επειδη ειναι πιστη και οχι κατι που αποδεικνυεται (οπως στην επιστημη)περισσοτερο εχει να κανει με την υπαρξιακη τους αναγκη για παρηγορια απο το μοιραιο του θανατου,παρα με την επιστημονικη ευφυια τους οπου την χρησιμοποιουν επαρκως οταν εργαζονται σαν επιστημονες μονο.

Σιγουρα παντως θα ειχε περισσοτερο απηχηση αν ηταν λιγοτερο ειρωνικος,αν και προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα πειραγματα του.:devil:

Και οπως εχει πει ο Penn Jillette:

There is no god, and that’s the simple truth. If every trace of any single religion were wiped out and nothing were passed on, it would never be created exactly that way again. There might be some other nonsense in its place, but not that exact nonsense. If all of science were wiped out, it would still be true and someone would find a way to figure it all out again.

Ρε Τούφα, θα ρίξεις τον σέρβερ να πούμε, γράψε και τπτ.

Μια σελιδα πριν boss.

Καμία θρησκεία δεν είναι ψέμα ούτε αλήθεια.

Η αλήθεια είναι μία. Κ Α Ν Ε Ν Α Σ δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όσον αφορά τις ανώτερες υπάρξεις, την γέννηση του σύμπαντος, την αρχή και το τέλος των πάντων.

Όσοι λένε ότι γνωρίζουν κάτι το λένε είτε γιατί (κακώς) πιστεύουν σε κάτι χωρίς κανένα στοιχείο και εξαπατούν τον εαυτό τους ή γιατί θέλουν να χειραγωγούν τους υπόλοιπους.

Η στάση που έχω εγώ στην ζωή μου είναι ότι δεν "πιστεύω" σε κάτι. Η πίστη σε κάτι με ελλιπή στοιχεία είναι λάθος είτε αυτό είναι πίστη σε κάποιον θεό η θρησκεία είτε είναι πίστη στην μη ύπαρξη κάποιού θεού. Η πίστη είναι εξ ορισμού λάθος. It's illogical.

O Penn Jillete είναι γαμάτος και τον πάω πολύ αλλά σε αυτό που λέει είναι επίσης λάθος. Δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω απο οποιονδήποτε άλλον και δεν μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Σωστη παρατηρηση.:devil:

Σοβαρα τωρα εχεις απολυτο δικιο σε αυτην την διαπιστωση σου για τον Richard.Ειναι το τρωτο του σημειο οτι ειναι αρκετα ειρωνικος και οντως υπαρχουν εξαιρετικοι επιστημονες που εχουν πιστη καπου.

Αλλα επειδη ειναι πιστη και οχι κατι που αποδεικνυεται (οπως στην επιστημη)περισσοτερο εχει να κανει με την υπαρξιακη τους αναγκη για παρηγορια απο το μηραιο του θανατου,παρα με την επιστημονικη ευφυια τους οπου την χρησιμοποιουν επαρκως οταν εργαζονται σαν επιστημονες μονο.

Σιγουρα παντως θα ειχε περισσοτερο απηχηση αν ηταν λιγοτερο ειρωνικος,αν και προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα πειραγματα του.:devil:

Εγω παντως καταλαβαινω γιατι ο Dawkins τα κανει αυτα.

Υποθεση 1: αν τον πει καποιος θρησκος γραφικο θα του ανοιξει την βιβλο του και θα του δειξει τι σημαινει γραφικος

Υποθεση 2 και πιο λογικη για μενα: αν εγω και εσυ τραβαμε ενα σκοινι (διελκυστινδα/tug of war) και το εχω φερει προς τα εμενα, εσυ δεν πρεπει να βαλεις την ιδια δυναμη για να κερδισεις. Η ιδια δυναμη θα το κανει να μεινει στο ιδιο σημειο. Πρεπει να βαλεις πιο μεγαλη αποτομη δυναμη με την ελπιδα οτι εγω θα ερθω προς το μερος σου.

Εγω παντως καταλαβαινω γιατι ο Dawkins τα κανει αυτα.

Υποθεση 1: αν τον πει καποιος θρησκος γραφικο θα του ανοιξει την βιβλο του και θα του δειξει τι σημαινει γραφικος

Υποθεση 2 και πιο λογικη για μενα: αν εγω και εσυ τραβαμε ενα σκοινι (διελκυστινδα/tug of war) και το εχω φερει προς τα εμενα, εσυ δεν πρεπει να βαλεις την ιδια δυναμη για να κερδισεις. Η ιδια δυναμη θα το κανει να μεινει στο ιδιο σημειο. Πρεπει να βαλεις πιο μεγαλη αποτομη δυναμη με την ελπιδα οτι εγω θα ερθω προς το μερος σου.

Συμφωνω απολυτα. +1

O Penn Jillete είναι γαμάτος και τον πάω πολύ αλλά σε αυτό που λέει είναι επίσης λάθος. Δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω απο οποιονδήποτε άλλον και δεν μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Το λεει με την λογικη πως οι επιστημες ειναι βασισμενες στην παρατηρηση του κοσμου μας και οχι σε πραγματα που δεν μπορουν να διασταυρωθουν.

Αυτοί οι κουλ,έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι φέραν τα ξυρισμένα αγοράκια στη μόδα ,τους Gay,τους Metrosexual τους ότι νάνε-Sexual

Αυτά που λές είναι γελοιότητες. Η ομοφυλοφιλία δεν έχει κάμια απολύτως σχέση με την ύπαρξη ή όχι πίστης στον άνθρωπο, γνωρίζω αρκετούς ομοφυλόφιλους που αυτο-ονομάζονται χριστιανοί και πηγαίνουν στις εκκλησίες, όπως ακριβώς κάνεις και εσύ. Ο σεβασμός απέναντι στους συνανθρώπους, σου είναι βασική αρχή της πίστης σου, δεν το ήξερες; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για χριστιανους!

Οι γνώμες τους είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι πορδές , φυσικά για αυτόν τον λόγο δεν ακούγετε κανείς τους.

Αυτό με τις πορδές είναι η πρώτη προσβλητική κουβέντα που ακούστηκε εδώ μέσα, μεγάλη Παρασκευή και βρίζεις δεν είναι αμαρτία; Ή μήπως μόνο το να επιτρέπεις σε άθεους να μιλούν είναι;

Οι θέσεις τους για θέματα όπως η περιουσία της εκκλησίας είναι να μην κατέχει πλούτο παρόλο που οι ίδιοι δεν έχουν συμβάλει ούτε κατά 1 cent στη δημιουργία αυτού

Δεν θα ενδιέφερε κανέναν η περιουσία της εκκλησίας αν αυτή είχε προκύψει αποκλειστικά και μόνο από δωρεές των πιστών της. Αντιθέτως η προφυλάκιση του Εφραίμ και η καταβολή 300.000 ευρώ για την αποφυλάκηση του, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το αν η εκκλησία έχει εμπλακεί ή όχι σε οικονομικές απάτες.

Καλό Πάσχα, ας το κλειδώσει κάποιος διαχειριστής δε μπορεί ο καθένας να προσβάλει τέτοιες μέρες την κύρια θρησκεία σε μια χώρα , είπαμε ελευθερία αλλά όχι και έτσι.

Όχι δεν θα κλειδωθεί επειδή όλα τα παραπάνω δεν σου αρέσουν, στο μεσαίωνα ζούμε; Μπορείς αντ' αυτού να κλείσεις τον υπολογιστή σου.

Τέλος, πολύ αμφιβάλω εαν θα έπρεπε εσύ να λέγεσαι χριστιανός. Το μήνυμα σου ήταν γεμάτο μίσος για τους γύρω σου και ξεχνάς προφανώς οτι ο χριστιανισμός στον οποίο λες οτι πιστεύεις, εξυμνεί την αγάπη , την συμπόνια και την ταπεινότητα του ανθρώπου. Η στάση σου όχι μόνο δεν ακολουθεί τα δόγματα της ίδιας σου της πίστης, αλλά μας δίνει ένα τέλειο παράδειγμα της υποκρισίας που επικρατεί στους κύκλους των δήθεν πιστών στους όποιους προφανώς ανήκεις.

Ο Χριστος και η Παναγία ( για να μιλήσω την γλώσσα σου) !!!

Πραγματικά έμεινα κάγκελο όταν το διάβασα....

Γιατι; Ετσι κάνουν οι αγνοι Χριστιανοι :P

Ναι και η κάψα για κριτική εμφανίστηκε μεγάλη εβδομάδα.Εκείνες οι μέρες που οι άνθρωποι ζητάνε λίγο παραπάνω σεβασμό σε κάτι που θεωρούν ιερό, και θα βγουν αντιπαραθέσεις και αναλύσεις με το αν είναι ψέμα που η Παναγία από παρθένα έμεινε έγκυος. Θεωρείται πως υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μας αλλά το παραπάνω δεν είναι ελευθερία λόγου, είναι αντίδραση και τραμπουκισμός.Εάν υπήρχε η οποιαδήποτε αυστηρή ποινή, τα παραπάνω αποτελέσματα παραελευθερίας θα ήταν απών.Πόσο ανούσια δείχνει η επιμονή στην δήθεν απορία και αντίθεση, το δεδομένο χρονικό περιθώριο.

O topic starter απλά απολαμβάνει να ανοίγει τέτοια θέματα γιατι βγάζει πολύτιμα συμπεράσματα για τους ανθρώπουςκαι την κοινωνία σήμερα, τρώγωντας κορν-φλεις..Και οπως βλέπεις εγώ έκανα ερώτηση , και είπα ότι χάνω την πίστη μου σταδιακά, και ρώτησα τι γνώμη έχουτε.Λογικό δεν είναι Πασχαλιάτικα να με απασχολεί περισσότερο απο άλλες στιγμές?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...