Bspus Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Λυπαμαι ,δεν πιστευω σε θεους,την μνημη του Ιησου ομως την τιμω. Και εδω παραθετω ενα μικρο βιντεακι με εναν απο τους πιο αγαπημενους μου αθεους επιστημονες τον καθηγητη Εξελικτικης Βιολογιας του πανεπιστημιου της Οξφορδης Richard Dawkins που ειναι διασκεδαστικο. Γενικως τις αποψεις του Dawkins τις βρισκω σχεδον απολυτα συμφωνες με τις δικες μου, ειδικα σε οτι αφορα την ηθικη. Ειναι κριμα λοιπον που χαλαει την εικονα του με καποια περαστικα σχολια του στυλ "you and I are too smart to be religious". οχι μονο σε αυτο το video αλλα γενικως. Εκτιμω το οτι δε μασαει τα λογια του αλλα καταφερνει να ωθησει περισσοτερους σε αμυντικη σταση χωρις μαλιστα να σκοραρει και ποντους με οποιονδηποτε συμφωνει με αυτον. Στο κατω κατω, και οσοι ειμαστε αθεοι/αγνωστικοι εχουμε γνωρισει πολλους νοημονες ανθρωπους με πιστη στη θρησκεια. Για να μην πουμε για ιδιοφυιες της επιστημης οπως ο Pascal η ο Νευτωνας. Η πιστη ελαχιστη σχεση εχει με τη νουμοσυνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Τελικά έχεις δίκιο. Εδώ στο Insomnia δύσκολα θα μπει Χριστιανός άρα σπάνιο να προσβληθεί κάποιος. Επίσης, μόλις έγραψες ότι δεν κρίνεσαι για τα πιστεύω σου. Κάπου εκεί είναι η ουσία Και for the record, δεν ανήκω στη συγκεκριμένη θρησκευτική αντίληψη οπότε μάλλον το τελευταίο "επιχείρημα" αυτο-αναιρείται. Οσο ευκολα θα μπει και μουσουλμανος, οσο ευκολα θα μπει και vegan οσο ευκολα θα μπει και κρεατοφαγος, οσο ευκολα θα μπει λινουξας, οσο ευκολα θα μπει και ο κομμουνιστης και παει λεγοντας. Με βαση λοιπον τη λογικη του χωρου (η του χρονου), δεν πρεπει να μιλαμε για τιποτε, διοτι καποια ομαδα μικρη η μεγαλη θα προσβληθει ως προς τα πιστευω της. Δεν κρινομαι για τα πιστευω μου απο το νομο που θα μου επιβαλει ποινη. Εσυ μιλησες για μουσουλμανους θανατικες ποινες κλπες αστειοτητες. Βρισκεσαι σε μια χωρα που δεν ισχυουν, οποτε δεν εχει νοημα και σαν παραδειγμα. Αν βρισκομασταν στο ιραν, θα καναμε μοκο περι θρησκειας, αν βρισκομασταν στην κινα θα καναμε μοκο περι του κομματος, και παει λεγοντας. Οι ελευθεριες αυτης της χωρας μου επιτρεπουν να ασκησω κριτικη στη θρησκεια ( και οχι στον πιστο), μεσα στα πλαισια του νομου, (χωρις δηλαδη προσωπικες προσβολες), χωρις να εχω καποια ποινικη αντιμετωπιση. Οποτε μην βαζεις απο την αρχη διλληματα, του τι θα γινοταν αν ημασταν αλλου, και λεγαμε αλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 μπραβο φιλε βρηκες την καταλληλη μερα sorry αλλα τους ιαχοβεδες δεν τους βαζω σπιτι Εγώ τους βάζω. Αλλά δε μπορώ να τους κρατήσω μέσα με τίποτα. Πρέπει να έχουν αλλεργία στην λέξη "Μαρξ". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ο Χριστος και η Παναγία ( για να μιλήσω την γλώσσα σου) !!! Πραγματικά έμεινα κάγκελο όταν το διάβασα.... Κι ομως ισως δεν θα επρεπε. Οριστε ενα πολυ προσφατο αρθρο http://yro.slashdot.org/story/12/04/12/2332239/indian-man-charged-with-blasphemy-for-exposing-miracle Επισης, οσοι ενδιαφερονται για την επιρροη που εχουν οι φονταμενταλιστες χριστιανοι στην αμερικη μπορουν να ψαξουν να δουν το ντοκυμαντερ "Jesus Camp". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Porg Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Πόσο αληθινό: http://www.comedylab.gr/video/546/28-mikeius-vs-e-atheists Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αυτοί οι κουλ,έξυπνοι, μοντέρνοι, ανοικτόμυαλοι φέραν τα ξυρισμένα αγοράκια στη μόδα ,τους Gay,τους Metrosexual τους ότι νάνε-Sexual , αποφασίσαν μόνοι τους πως το χρήμα δεν έχει καμία σημασία" έτσι και αλλιώς δεν δουλεύω ,ας μην έχω να φάω ,που δεν έχω, μόνο να πάρω το νέο iphone" , ας πετάξω και τη μολότωφ στο γήπεδο και πολλά άλλα χαριτωμένα όλα στη σκιά τίποτα στο φως με ονοματεπώνυμο. Οι γνώμες τους είναι τόσες πολλές όσες είναι και οι πορδές , φυσικά για αυτόν τον λόγο δεν ακούγετε κανείς τους. Ο ένας λέει ας σώσουμε τη φύση , ο άλλος ας βρούμε λύση για να πάμε στο διάστημα , ο άλλος ... (καταλαβαίνεις) Οι θέσεις τους για θέματα όπως η περιουσία της εκκλησίας είναι να μην κατέχει πλούτο παρόλο που οι ίδιοι δεν έχουν συμβάλει ούτε κατά 1 cent στη δημιουργία αυτού , Ο άνθρωπος προήθλε από την αμοιβάδα , και σιγά σιγά θα καταλήξει να πετάει ,τι Άγιο Φως και παπαριές , παρόλο που δεν έχουν ακράδαντα στοιχεία για το ότι θα πετάει ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ (το στοίχημα το δίνει 1,10 , το να υπάρχει κόλαση 1,80) παραδείγματα για να καταλάβεις τη ψυχοσύνθεση του ..... Είναι σαν σακιά με κρεας που απλά περπατάνε στον κόσμο δίχως τη δυνατότητα να εξηγήσουν γιατί είναι το κυρίαρχο ζώο. Το κυριότερο όλων έιναι πως νομίζουν (πάλι ο καθένας ξεχωριστά) πως γνωρίζουν τα πάντα και αφού είναι και άθεοι μπορούν να χλευάζουν/προσβάλλουν τους πάντες. Αν πάλι τους προσβάλλεις εσυ έτσι και αλλιώς δεν τους ενδιαφέρει είναι τόσο εφήμεροι/στιγμιαίοι όσο και ο αυνανισμός και ο NesCafe. Αλλά πάλι όλα αυτά είναι μια δική μου άποψη και ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Καλό Πάσχα, ας το κλειδώσει κάποιος διαχειριστής δε μπορεί ο καθένας να προσβάλει τέτοιες μέρες την κύρια θρησκεία σε μια χώρα , είπαμε ελευθερία αλλά όχι και έτσι. Αν ήμασταν στη Συρία τώρα θα είχαμε 15 αποκεφαλισμούς. Εκπροσωπε της θρησκειας της αγαπης, σαν να πηρες λιγο φορα. Ας τα παρουμε απο την αρχη. Λες για τους ομοφυλοφιλους. Σαν καλος κωλοτουμπας ομοφοβικος (με ολη την σημασια της λεξεως ομως, και την διεπουσα ομοφυλοφιλια) δεν λες για τις λεσβιες γιατι στην τσοντες σου αρεσει να βλεπεις γυναικες να γλυφονται. Φυσικα ανοιξες την κανουλα του μυαλου σου και πεταξες και κατι αλλα ασχετα μετα (Ιphone molotov κλπ) που δεν εχουν καμια συννοχη. Και στο λεει ατομο με a.d.d. αυτο. Οι γνωμες των χριστιανων ειναι τοσες πολλες σαν τις πορδες επισης. Ρωτα 10 χριστιανους και θα σου πουν οτι πιστευουν σε 10 διαφορετικα πραγματα. Διαλεγουν εκεινοι τι επιλεγουν να πιστευσουν απο τα μαγικα σας βιβλια, και ο καθενας κανει ουσιαστικα την αιρεση του. Τουλαχιστον μια πορδη ειναι αξια να σε κανει να γελασεις με την βρωμα της μεσα σε μια παρεα. Οι χριστιανοι ουτε αυτο δεν κανουν μιας και νομιζουν οτι η προσευχη θα κανει αυτο που θελουν. Η δε υποκρισια του "δοξα τω θεω" οταν καποιος γιατρος (που οι εργατοωρες για τον ιδιο και για την εξελιξη της ιατρικης ηταν απειρες) σωσει τον συγγενη τους ειναι τρομερη. Εχει πει ανοητε καποιος οτι ο ανθρωπος θα πεταει? Εισαι σοβαρος ή λες οτι αρλουμπα σου ερθει στο κεφαλι σου? Το στοιχημα να λες ανοησιες παντως δεν υπαρχει γιατι πληρωνει σιγουρα. Και φυσικα μπορεις να δεις γιατι ο ανθρωπος ειναι το κυριαρχο ζωο, ανοιξε κανα βιβλιο και διαβασε. Θα ειναι μερικα κεφαλαια πιο μετα απο τους δεινοσαυρους (αυτους που εβαλε ο θεος σου για να μας φερει σε πειρασμο) Κανεις αθεος δεν γνωριζει τα παντα (εκτος απο του οτι λες ακυριες). Αυτο μονο οι αβρααμικες θρησκειες το κανουν. Δεν χρειαζεται να χλευασει ο αθεος τους παντες, εχουμε τους θρησκους για αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αυτο ειναι σαν να λεει καποιος οτι οσοι χριστιανοι δεν ζουν οσο πιο ταπεινα μπορουν ειναι μουφα χριστιανοι. Δηλαδη αν καποιος χριστιανος ειναι φιλοδοξος, ενδιαφερεται για τα υλικα αγαθα, παραβαινει τις μισες 10 εντολες καθημερινα και δεν ζει με το φοβο οτι αυτα μπορει να το στειλουν στην κολαση ειναι γιαλαντζι χριστιανος? Ναι είναι μούφα Χριστιανός. Αυτός που πηγαίνει π.χ. κάθε κυριακή στην εκκλησία, νηστεύει, αλλά κατα τ'άλλα παραβαίνει τη κύρια διδασκαλία του Χριστιανισμού ή την εφαρμόζει στα μέτρα του είναι γιαλαντζί. Όπως και να έχει πάντως το να μην κάνει σεξ για 40 ημέρες είναι σαφώς δυσκολότερο απο το να μη συμμετέχεις στα Χριστιανικά έθιμα αν είσαι άθεος. Τα εθιμα που ανεφερες παραπανω ελαχιστη σχεση εχουν πλεον με τη θρησκεια. Οποιοσδηποτε δεν ειναι κοινωνικα απομονωμενος τα τηρει και δεν προκειται για υποκρισια. Ειδικα για τις γιορτες που πλεον υπαρχουν για τοσα ονοματα που δεν ειναι καν χριστιανικα. Όλα τα έθιμα που προανέφερα δεν τα γιορτάζει κανείς Μουσουλμάνος Έλληνας, ή Εβραίος Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία γιορτή που να μην είναι Χριστιανική και υπάρχουν τόσα ονόματα που δεν έχουν γιορτές. Θα παρεξηγούσες έναν φίλο σου μουσουλμάνο που δεν πήρε τηλ να σου ευχηθεί σε μια γιορτή; Θα τον παρεξηγούσες που ήρθε σπίτι σου και δεν ήπιε αλκοόλ; Άρα γιατί ο άθεος να είναι κοινωνικα απομονωμένος; Συνεπώς είναι ύστατη υποκρισία να συμμετέχεις σε όλα αυτά απο τη στιγμή που τα απορρίπτεις. Η εφαρμόζεις τα πιστεύω σου στο ελάχιστο, δηλαδή δεν πατάς στην εκκλησία(συγγενείς μπορείς να βρείς και αλλού), δεν βαπτίζεις το παιδί σου, δεν κάνεις θρησκευτικό γάμο δεν γιορτάζεις Χριστούγεννα ή απλά είσαι τσάμπα μάγκας. Στο κάτω κάτω γιατί θέλετε να έχετε συναναστροφές με όλους αυτούς τους αφελείς και οπισθοδρομικούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Πόσο αληθινό: http://www.comedylab.gr/video/546/28-mikeius-vs-e-atheists Μην βαζουμε αλλους κλεφτες εδω μεσα, εχουμε ηδη ενα σωρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αποδεκτείτε την βιολογική σας ύπαρξη σε αυτό το κόσμο και μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας και τις ελπίδες σας σε απαρχαιωμένα νομικά πλαίσια. Έτσι θα αφήσετε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά σας και καλύτερα παιδιά για αυτόν τον κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 πως θα αισθανόσουν από την αναφερόμενη σκοπιά, πόσο μάλλον όταν εμφανίζεται "δημόσια" σε "τόσο κόσμο". Προσωπικά μιλώντας πάντα, δε θα μου έκανε ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Η εμφάνιση της υποτιθέμενης αντίθετης με τη δική μου άποψης, «δημόσια» και «σε τόσο κόσμο», δε μ' ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Οι γνωμες των χριστιανων ειναι τοσες πολλες σαν τις πορδες επισης. Ρωτα 10 χριστιανους και θα σου πουν οτι πιστευουν σε 10 διαφορετικα πραγματα. Διαλεγουν εκεινοι τι επιλεγουν να πιστευσουν απο τα μαγικα σας βιβλια, και ο καθενας κανει ουσιαστικα την αιρεση του. Αυτό σαφώς και γίνεται γιατί πολύ απλά το να εφαρμόσεις όσα λέει μέσα η Βίβλος είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο αθεισμός είναι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο απλά στην πιό ακραία μορφή του. Βέβαια έχεις και τους άθεους που έυχονται "καλά χριστούγεννα", "Χριστός Ανέστη" και ντύνονται με τα καλά τους να πάνε Εκκλησία και σταυροκοπιούνται...δεν ξέρω ποιό είναι χειρότερο... Η δε υποκρισια του "δοξα τω θεω" οταν καποιος γιατρος (που οι εργατοωρες για τον ιδιο και για την εξελιξη της ιατρικης ηταν απειρες) σωσει τον συγγενη τους ειναι τρομερη. Να δείς υποκρισία όταν ο άθεος "παρασύρεται στη αμαρτία" και λέει "θεέ μου βοήθησέ με" όταν κινδυνεύει ο ίδιος... Έτσι θα αφήσετε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά σας και καλύτερα παιδιά για αυτόν τον κόσμο. Θα μεγαλώσουμε καλύτερα παιδιά...δίνοντας τους το παράδειγμα να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τα πιστεύω άλλων ανθρώπων; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Να δείς υποκρισία όταν ο άθεος "παρασύρεται στη αμαρατία" και λέει "θεέ μου βοήθησέ με" όταν κινδυνεύει ο ίδιος... Κάτσε δηλαδή εαν εγώ, που είμαι άθεος, πω "για το όνομα του θεού" αυτόματα καταρρίπτω τα πιστεύω μου; Είναι σαν να μου λες ότι εαν πεις εσύ "μου έβγαλες την πίστη" ότι γίνεσαι, αυτόματα, μουσουλμάνος.;ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RottenLungs Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Είναι ανούσια μία τέτοια κουβέντα σε ένα φόρουμ. Δεν μπορείς να κουβεμτιάσεις τέτοια ζητήματα έτσι... Εγω δεν πιστεύω σχεδόν απο τότε που με θυμάμαι να αναπτύσω πολύπλοκους συλογισμούς και την αθεΐα την απέκτησα διαβάζοντας αρκετά θρησκευτικά βιβλία και μιλόντας με θεολόγους. Παράδοξο αλλα απόλυτα λογικό γιατι μόνο αν διαβάσεις αυτά που λένε μπορείς να δείς τις αντιφάσεις και να βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Πλέον το έχω δεδομένο και δεν ασχολούμαι καθόλου. Εμένα ούτε σαν παράδοση δεν μου αρέσουν οι τελετουργίες του πάσχα και μόνο που βλέπω τα λιγούργια να πέφτουν σαν ζώα πάνω στο αρνί επειδή νύστεψαν 2 βδομάδες μου έρχεται να γελάσω ξερνώντας. Οι οικογένεια μου πιστέυει αρκετά, μικρότερος έμπαινα σε διαδικασία να τους μεταπείσω με επιχειρήματα αλλα κατάλαβα οτι είναι ανούσιο. Φυσικά με πρήζουν κάθε χρόνο και κάθε χρόνο να πάω εκκλησία, να πάω στο τραπέζι κτλ. αλλα φυσικά δεν πάω πουθενά. Την Κυριακή σηκώνομαι σαν κάθε μέρα, τρώω λίγο κρύο αρνί γιατι δεν παίζει κάτι άλλο και μετά πάω για κανα καφέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
status Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Θα μεγαλώσουμε καλύτερα παιδιά...δίνοντας τους το παράδειγμα να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τα πιστεύω άλλων ανθρώπων; Μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε ένα άθρησκο περιβάλλον και να είναι πιο φιλάνθρωπα απ τα πλέον χριστιανόπουλα, αυτό είναι στον γονέα και όχι στην θρησκεία, είναι θέμα προσωπικής ηθικής και όχι διδαχών και κατήχησης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Οσο ευκολα θα μπει και μουσουλμανος, οσο ευκολα θα μπει και vegan οσο ευκολα θα μπει και κρεατοφαγος, οσο ευκολα θα μπει λινουξας, οσο ευκολα θα μπει και ο κομμουνιστης και παει λεγοντας. Με βαση λοιπον τη λογικη του χωρου (η του χρονου), δεν πρεπει να μιλαμε για τιποτε, διοτι καποια ομαδα μικρη η μεγαλη θα προσβληθει ως προς τα πιστευω της. Δεν κρινομαι για τα πιστευω μου απο το νομο που θα μου επιβαλει ποινη. Εσυ μιλησες για μουσουλμανους θανατικες ποινες κλπες αστειοτητες. Βρισκεσαι σε μια χωρα που δεν ισχυουν, οποτε δεν εχει νοημα και σαν παραδειγμα. Αν βρισκομασταν στο ιραν, θα καναμε μοκο περι θρησκειας, αν βρισκομασταν στην κινα θα καναμε μοκο περι του κομματος, και παει λεγοντας. Οι ελευθεριες αυτης της χωρας μου επιτρεπουν να ασκησω κριτικη στη θρησκεια ( και οχι στον πιστο), μεσα στα πλαισια του νομου, (χωρις δηλαδη προσωπικες προσβολες), χωρις να εχω καποια ποινικη αντιμετωπιση. Οποτε μην βαζεις απο την αρχη διλληματα, του τι θα γινοταν αν ημασταν αλλου, και λεγαμε αλλα. Ναι και η κάψα για κριτική εμφανίστηκε μεγάλη εβδομάδα. Εκείνες οι μέρες που οι άνθρωποι ζητάνε λίγο παραπάνω σεβασμό σε κάτι που θεωρούν ιερό, και θα βγουν αντιπαραθέσεις και αναλύσεις με το αν είναι ψέμα που η Παναγία από παρθένα έμεινε έγκυος. Θεωρείται πως υπάρχει δημοκρατία στη χώρα μας αλλά το παραπάνω δεν είναι ελευθερία λόγου, είναι αντίδραση και τραμπουκισμός. Εάν υπήρχε η οποιαδήποτε αυστηρή ποινή, τα παραπάνω αποτελέσματα παραελευθερίας θα ήταν απών. Πόσο ανούσια δείχνει η επιμονή στην δήθεν απορία και αντίθεση, το δεδομένο χρονικό περιθώριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις