stratigos24 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Καλησπερα σε ολους. Η κοπελα μου δουλευει το openoffice και αντιμετωπιζει ενα προβλημα. Ξεκινησε να φτιαχνει ενα αρχειο excel, φτανει μεχρι ενα σημειο και κανει αποθηκευση. Το αποθηκευει σε τρεχουσα μορφη. Δεν κλεινει το openoffice, συνεχιζει το αρχειο να το δουλευει και ξαναπαταει μετα αποθηκευση ωστε να αποθηκευτουν και οι νεες αλλαγες αλλα κολλαει ολο το προγραμμα. Το κλεινει λοιπον με καποιο τροπο και το αρχειο υπαρχει κανονικα εκει που το εχει αποθηκευσει αλλα οταν παει να το ανοιξει, της λεει ακιρο, δεν ανταποκρινεται, αρχειο κατεστραμενο κλπ. Επιλεγει επιδιορθωση που της προτινει και το openoffice το κανει αλλα τιποτα, της ανοιγει μετα ως κενο αρχειο. Το ιδιο εχει συμβει και σε word αρχειο. Τι μπορει να φταιει? Το ανοιγω και εγω απο αλλον υπολογιστη και λεει: ''Σφαλμα κατα την αναγνωση του αρχειου''. Ευχαριστω εκ των προτερων.
sir_platanight Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Συγνωμη αλλα γιατι δεν βαζεις τα office της Microsoft?
stratigos24 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Θα μου τα πληρωσεις εσυ τα Microsoft office? Αν ναι, τα βαζω κανενα προβλημα. Συγνωμη αλλα δεν με βοηθας, ασε καποιον που μπρορει να το κανει.
jim_p Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Αν και δεν θυμαμαι για ποιες εφαρμογες του openoffice τρεχει απο πισω η java, ωστε να σου πω αν το calc ειναι μια απο αυτες, δες καλου κακου αν εχεις παλια java και εγκατεστησε την απο την αρχη, Μπορεις παντα να δοκιμασεις και το libreoffice, οπως και το ms office 2010 starter που εχει μονο τα word και excel.
stratigos24 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Ευχαριστω jim_p για την βοηθεια. Τωρα με αυτα τα αρχεια μπορει να γινει κατι? Βεβαια θα κοιταξω και αυτο που λες με το java. Ο υπολογιστης της κοπελας εχει windows xp και ο αλλος που τα δοκιμασα και παλι δεν ανοιγαν, εχει vista. Aν υποτεθει οτι το χρησιμοποιει σε μαγαζι, ειναι νομιμο το libreoffice ή το ms office 2010 starter? Edit: Aπο οτι βλεπω εδω ειναι μονο για οικιακους χρηστες το office starter. Σωστα?
jim_p Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Για τα χαμενα αρχεια, αν οντως πχ σβηνονται, μπορεις να κανεις ανακτηση με το recuva ή κατι αναλογο. Το libreoffice ειναι fork του openoffice, αρα δεν υπαρχει προβλημα με αδειες κλπ.
stratigos24 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ωραια τοτε για το libreoffice. Αμα δεν τα καταφερω βαζω εκεινο να δω. Απο εκει και περα, οχι τα αρχεια δεν χανονται. Μολις πηγα να το ανοιξω σημερα μου εβγαλε παλι, σφαλμα αναγνωσης, σφαλμα κατα την αναγνωση του αρχειου. (δηλαδη δεν ειναι χαμενα, σαν κατεστραμμενα ειναι αλλα αυτο συμβαινει μονο οταν κανεις save δουλεψεις λιγο ακομα και ξανα κανεις save. Δηλαδη στο δευτερο save κολλαει το προγραμμα και μετα δεν ανοιγει το αρχειο και το λεει κατεστραμενο). Eβαλα και την τελευταια εκδοση java αν και την ειχε ηδη ο υπολογιστης.
jim_p Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Ιδεα, αν και ειναι λιγο τραβηγμενο να συμβαινει κατι τετοιο. Δες μηπως εχει καποια επιλογη για αυτοματο σωσιμο των αρχεων καθε πχ 1 λεπτο και αλλαξε την αναλογα, προκειμενου να δεις αν σου κανει τα ιδια.
stratigos24 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Kαι με το libreoffice δεν το ανοιγει το αρχειο, λεει τα ιδια. Θα κοιταξω να κανω και αυτο που λες με autosave. Οτι αλλο σκεφτεις - θυμηθεις, να το πεις. Να εισαι καλα. Edit: Φανταζομαι καλα το εκανα ετσι? Δεν το βλεπω να κανει ομως save...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα