Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα το Cabin in the Woods δε μου πολυάρεσε (θα του έβαζα έα 5,8/10) αλλά θα ήμουν ηλίθιος αν έβγαινα και έλεγα ότι η ταινία ήταν τόσο μάπα που δεν άρεσε σε κανεναν σχεδόν, όταν ένα δείγμα 150.000 ανθρώπων του δίνει πάνω από 7.

Και φοβασαι μην νιωσουν προσβεβλημενοι αν τους πεις οτι ειναι μαπιδι ? :lol: ,Αφου μαπα την θεωρεις,στο 4-5 την τοποθετεις, στην  κατηγορια ψιλοπαρταλια δηλαδη απλα απο τυψεις εβαλες και το 0.8  .Ενας Μanuel φθανει για να παει η ταινια στο 7 , τι νομιζεις ?  -_-  :-D

Επίσης, θεωρεί κανείς ότι υπάρχει κάποιο ενδεικτικότερο μέσο (και προσβάσιμο σε εμάς) για την αποτύπωση της αποδοχής μιας ταινίας απο το ευρυ κοινό παγκοσμίως? Αν ναι, ας μας το πει να κοιτάμε εκεί και όχι στο ιμδβ.

Αλλες φορες το imdb πεφτει μεσα, αλλες φορες οχι , γνωστα αυτα.Σε αυτη την περιπτωση επεσε εξω. :-D

• Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ΤΙ θα πει πέφτει μέσα και έξω? Επαναλαμβάνω, δε συζητάμε αν το imdb είναι κριτήριο για το αν μια ταινία είναι καλή σύμφωνα με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά για το τι απήχηση είχε στη κοινή γνώμη. Και σε αυτό πέφτει πάντα μέσα, Πολύ απλά γιατί η κοινή γνώμη είναι αυτή που διαμορφώνει τη βαθμολογία.

Τώρα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνώμη μου διαφέρει από τη πλειοψηφία αυτό είναι άλλο θέμα. Επίσης για μένα βάζοντας σε μια ταινάι 5.8 σημαίνει ότι τη θεωρώ άνω του απόλυτου μετρίου (δηλαδή του 5). Όχι καλή αλλά σε καμμία περίπτωση μάπα.

Δημοσ.

ΤΙ θα πει πέφτει μέσα και έξω? Επαναλαμβάνω, δε συζητάμε αν το imdb είναι κριτήριο για το αν μια ταινία είναι καλή σύμφωνα με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά για το τι απήχηση είχε στη κοινή γνώμη. Και σε αυτό πέφτει πάντα μέσα, Πολύ απλά γιατί η κοινή γνώμη είναι αυτή που διαμορφώνει τη βαθμολογία.

Απο ενα τοσο μικρο δειγμα  παγκοσμιως ? 

Δηλαδη αν μια ''κουλτουριαρικη'' ταινια την δουν 100 ατομα και την βαθμολογησουν με 9 αυτο ειναι η απηχηση της κοινης γνωμης ?

Σαν τις ιντερνικες κομματικες δημοσκοπησεις , αντε μια τζουρα πιο ανιδιοτελεις 

Δημοσ.

Όχι σαφώς και μιλάω για ταινίες που έχουν άνω των 40-50.000 votes. Το δείγμα μπορει να φαντάζει μικρό σε πρώτη ανάγνωση μπροστά στο συνολικό πληθυσμό του πλανήτη αλλά δες το κάτι σαν το exti poll. Το τελικό αποτέλεσμα δε θα αλλάξει πολύ.

Παρόλα αυτά τώρα που ξαναδιαβάζω το μηνυμά σου, θα σου απαντήσω ναι, αν μια κουλτουριάρικη ταινία τη δουν 100 άτομα μόνο και τη βαθμολογήσουν όλοι με 9 τότε αυτη είναι η κοινή γνώμη όσων μπορούν να έχουν άποψη (αυτών δλδ που την είδαν). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άποψη αυτών που είδαν τη ταινία και όχι αυτών που δεν την είδαν. Αν την είδαν πολύ λίγοι γιατί το genre γενικότερα δε προσελκύει κόσμο, τότε αυτό είναι καθαρά θέμα είδους ταινίας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

@Manuel.

Πριν ξεράσεις μάθε βασικές αρχές στατιστικής και μετά κάνε ότι θες συμπεριλαμβανομένου να ανοίξεις κανένα βιβλίο πριν ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις ή να ξεράσεις. Ποιοτικό δείγμα δεν σημαίνει ότι περιέχει ανθρώπους με ποιότητα (έλεος ούτε η γιαγιά μου δεν θα έκανε τέτοιο συσχετισμό) αλλά ότι είναι αντιπροσωπευτικό του συνολικού πληθυσμού που είδε την ταινία.

http://www.uniteforsight.org/global-health-university/importance-of-quality-sample-size

Προφανώς στο imdb αυτό δεν ισχύει γιατί μόνο ένα μέρος αυτού του πληθυσμού ψηφίζει. Απλά όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται κτλ.

Ευχαριστώ, ξέρω πολύ καλά βασικές αρχές στατιστικής και έγραψα και 20 καθαρό στις πανελλαδικές. Τα δείγματα δεν χαρακτηρίζονται "ποιοτικά". Το δείγμα που είναι αντιπροσωπευτικό του συνολικού πληθυσμού χαρακτηρίζεται/περιγράφεται/θεωρείται... surprise, surprise... αντιπροσωπευτικό δείγμα!

Πού το σκέφτηκαν, έτσι;

Συγγνώμη κιόλας για την παρεξήγηση, αλλά με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα, δεν ήταν και τόσο παράξενος ο συνειρμός που έκανα. Εδώ ο άλλος εκτιμάει περισσότερο ως αντιπροσωπευτικό δείγμα τις γνώμες που έχει συλλέξει ο ίδιος αυτοπροσώπως, από τις γνώμες 150.000 ανθρώπων που είναι το όνειρο κάθε στατιστικολόγου.

Ενας Μanuel φθανει για να παει η ταινια στο 7 , τι νομιζεις ?

Πρώτον, ένας Manuel δε βαθμολογεί, έχει άλλο τρόπο σκέψης. Ίσως κάποτε, όταν ήμουν μικρός να έβαζα βαθμούς. Αλλά εδώ και πολλά χρόνια που ωρίμασα, δεν βάζω.

Δεύτερον, ΑΝ έπρεπε να βάλω βαθμό στο Cabin in the Woods, θα ήταν κάπου στο 7, όχι 10. Μαζί με το 5.8 φτάνουμε στο 6.4 (είδατε τι καλός που είμαι στα Μαθηματικά; ) Άρα υπάρχει κόσμος που η ταινία του άρεσε περισσότερο από εμάς.

Δημοσ.

ΟΚ Manuel μας επεισες. Η αντιπροσωπευτικοτητα του δειγματος ειναι απλα ενα κομματι της ποιοτητας του. Και ειναι αλλο πράγμα οι Πανελλαδικες και αλλο η στατιστικη να ειναι το επαγγελμα σου. Off topic τελος και πολυ ασχοληθηκα με την ταινια

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

ΟΚ Manuel μας επεισες. Η αντιπροσωπευτικοτητα του δειγματος ειναι απλα ενα κομματι της ποιοτητας του. Και ειναι αλλο πράγμα οι Πανελλαδικες και αλλο η στατιστικη να ειναι το επαγγελμα σου. Off topic τελος και πολυ ασχοληθηκα με την ταινια

Και πάλι συγγνώμη που τολμησα να ασκησω κριτικη σε μια εννοια που μαθαμε αλλιως στο σχολειο χωρις να φροντισω πρωτα να γινει το επαγγελμα μου κατι σχετικο. Την επομενη φορα που θα συμβει κατι τετοιο θα γινω στατιστικολογος προτου σχολιασω, ωστε να ειμαι σιγουρος οτι δε θα ξαναγινει ΠΟΤΕ τετοια παρεξηγηση. Τι αλλο να κανω ο κακομοιρης; Δυο συγγνωμια!

Α, ναι. Και γραψτε και τιποτα στο ιντερνετ οι στατιστικολογοι. Δε βρηκα τιποτα γκουγκλαρωντας "ποιοτικο δειγμα". Μην κρυβετε τις γνωσεις απο εμας τους υπολοιπους!

Δημοσ.

http://www.uniteforsight.org/global-health-university/importance-of-quality-sample-size

Μια σελιδα πριν στο ξαναεβαλα. Απο εκει και περα καλο ειναι οταν τουλαχιστον δεν ξερεις καλα κατι να μην μιλας για ποιοτικους ανθρωπους και ξερασματα. Εκει ειναι το προβλημα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια σελιδα πριν στο ξαναεβαλα. Απο εκει και περα καλο ειναι οταν τουλαχιστον δεν ξερεις καλα κατι να μην μιλας για ποιοτικους ανθρωπους και ξερασματα. Εκει ειναι το προβλημα.

Σου είπα ότι έγινε παρεξήγηση. Ξεκόλλα. Είσαι απαράδεκτος.

Και το link που παραθέτεις είναι στα αγγλικά. Στα ελληνικά η ορολογία που χρησιμοποιείς είναι ΛΑΘΟΣ. Οπότε έχεις και ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Αποδέξου τη συγγνώμη και ΞΕΚΟΛΛΑ.

Δημοσ.

Σου είπα ότι έγινε παρεξήγηση. Ξεκόλλα. Είσαι απαράδεκτος.Και το link που παραθέτεις είναι στα αγγλικά. Στα ελληνικά η ορολογία που χρησιμοποιείς είναι ΛΑΘΟΣ. Οπότε έχεις και ένα μικρό μερίδιο ευθύνης. Αποδέξου τη συγγνώμη και ΞΕΚΟΛΛΑ.

OK. Θεωρείται λήξαν. Παμε τωρα στο τοπικ του Lost νσ συνεχίσουμε.

Δημοσ.

Και ας συμπληρώσω μιας και έχουμε τα γνωστά προβλήματα επικοινωνίας: μπορεί να σημαίνει και ότι η ταινία είναι μάπα. Πάντως από το ότι δεν έχει καθολική αποδοχή, σίγουρα δεν συνεπάγεται ότι είναι αποτυχημένη. Χρειάζεται πραγματικά να πω παραδείγματα;

α,τωρα μιλας σωστα.  ασε μας ομως με τα παραδειγματα, γιατι και εγω μπορω να δωσω αλλα που ερχονται σε αντιθεση με τον ισχυρισμο σου.

τωρα σε αυτο που λες, συνεχιζεις να κανεις το ιδιο λαθος. η ταινια, δεν ειναι αποτυχημενη. ειχε μετρια επιτυχια. δεν ειναι δηλαδη καποιο παρεξηγημενο αριστουργημα που περασε απαρτηρητο για να γινει cult classic μετα απο χρονια.

πηγε κοσμος, την ειδε και την εκρινε.  σε καποιους αρεσε, σε καποιους οχι.

και οι δυο πλευρες, εχουν στηριξει την προσωπικη τους θεση απεναντι στη ταινια με επιχειρηματα μεσα απο αυτη. προφανως αυτοι που γραψανε τα επιχειρηματα τους, δεν ειναι κλειστομυαλοι. κατσανε και σκεφτηκανε την ταινια πριν τα γραψουνε.

τωρα εκτος αν εσυ μπορεις να αποδειξεις περα απο καθε αμφιβολια, οτι ολα αυτα τα επιχειρηματα δεν ευσταθουν, τοτε αυτη η δυσαρεσκεια κατα της ταινιας ειναι δικαιολογημενη.

αυτο σημαινει οτι η ταινια ειναι προβληματικη. αυτο βεβαια δεν την κανει μαπα αλλα ουτε και αριστουργημα. αρα δεν ειναι τελειως πετυχημενη ως ταινια.

Σχεδόν ότι γράφεις είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, που δε βασίζονται σε τίποτα. Μπορώ να γράψω ακριβώς το ίδιο κείμενο με τα ανάποδα συμπεράσματα.

Κοινώς, απλά λέμε την άποψή μας. Δε χρειάζεται να προσπαθούμε να την αντικειμενικοποιήσουμε. Ή τουλάχιστον, ας το κάνουμε με πράγματα που ισχύουν, όχι με επιχειρήματα του τύπου "η ταινία δεν άρεσε", τη στιγμή που ξέρουμε ότι άρεσε.

και γιατι δεν το κανεις τοτε; προτιμοτερο απο να μου φερνεις το imdb ως επιχειρημα.

επισης δωσε προσοχη σε οτι γραφω. δεν ειπα οτι δεν αρεσε σε κανενα. ειπα οτι δεν αρεσε σε ολους, οτι υπαρχει ενας διχασμος και μαλιστα εντονος.

εκτος και αν οι 17 σελιδες αυτου εδω του τοπικ δεν εχουν γραφτει απο δυο στρατοπεδα που τσακωνονται για την ταινια, αλλα μονο απο ενθερμους υποστηρικτες της.

αντικειμενικα μιλωντας.

Αυτό ισχύει για όλες τις ταινίες αυτού του τύπου, οι οποίες συγκρίνονται μεταξύ τους στο imdb με τα ίδια ακριβώς δεδομένα.

Επίσης, έχω τις αμφιβολίες μου για το ότι οι φανς που λες είναι τόσοι πολλοί. Δεν είναι και ο Brad Pitt. Πόσοι είναι αυτοί πια; Χίλιοι; Δύο χιλιάδες; Πέντε χιλιάδες; Αρκετοί για να κάνουν σαματά σε ένα φόρουμ, αλλά σίγουρα όχι για να επηρεάσουν 150 χιλιάδες ψήφους.

οχι, αυτο ισχυει για ολες τις ταινιες γενικα.

οσο αφορα τον Joss Whedon, αστο καλυτερα, ειναι προφανες πως δεν εχεις ιδεα για το βαρος του ονοματος του στην geek community και στη pop culture γενικοτερα.

Αυτό ισχύει για όλες τις ταινίες. Επίσης, έχει ήδη περάσει ο ένας χρόνος από τότε που βγήκε η ταινία.

ναι σωστα, λαθος μου. νομιζα οτι ειχε βγει πιο προσφατα. time does fly.

για να δουμε ομως τι βαθμο ειχε η ταινια οταν πρωτοβγηκε στους σινεμαδες, τον Απριλιο του 2012

I am just so surprised that this film currently has 7.9 / 10. Am I missing something here???

http://www.imdb.com/title/tt1259521/reviews

δηλαδη η ταινια μεσα σε ενα χρονο περιπου, επεσε απο 7.9 στο 7.1.

δηλαδη μιλαμε για μια μειωση της ταξης των 0.8 μοναδων, μεγαλυτερο νουμερο απο τις 0.3 μοναδες που ειχα προβλεψει εγω.

χμμμ.. τωρα να ρισκαρω μια προβλεψη οτι του χρονου θα εχει πεσει κατω απο το 7?

ο άρθρο που παραθέτεις, προσπαθεί να βρει επιχειρήματα παρόμοια με τα δικά σου και όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο άνθρωπος που το έγραψε, αποτυγχάνει παταγωδώς, γιατί κάνει σκέψεις που όπως και οι δικές σου αφορούν ΟΛΕΣ τις ταινίες και όχι μόνο τη συγκεκριμένη.

Πολύ καλό επιχείρημα λοιπόν. Ευχαριστώ που το έθεσες, γιατί βαριόμουν να τα γράψω εγώ.

δυστυχως παρα τους θεατρινισμους σου, τελικα δεν καταλαβες τιποτα απο το αρθρο.

εχεις μια ταινια στο top 1 του imdb, η οποια ναι μεν ειναι καλη και γνωστη αλλα δεν ειναι ενα αριστουργημα με iconic status oπως τα δυο πρωτα Godfather η την δημοτικοτητα οπως του Dark Knight και LOTR

αυτο ειναι αναμφισβητο γεγονος. επομενως αυτη η θεση της στην καταταξη, δεν δικαιολογειται ακομη και αν βρισκοταν στο top 20.

ο αρθογραφος προσπαθει να βρει μια λογικη εξηγηση γιαυτο το φαινομενο.  το κανει αυτο εξεταζοντας το background των ψηφοφορων για να βρει μια συνδεση με τις βαθμολογιες που μπαινουν.

και αποτυγχανει,δεν καταληγει σε καποιο λογικο συμπερασμα. δηλαδη εχεις μια ταινια που ειναι νο1 στο imdb, κατι ομως που ομως δεν αντικατοπτριζεται στην πραγματικοτητα περα απο το Imdb.

ειναι κατι παραλογο.

επομενως αν η θεση μιας ταινιας στην γενικη καταταξη του Imdb δεν βγαζει νοημα, πως μπορεις να χρησιμοποιησεις  το ιδιο το imdb ως αψεγαδιαστο κριτηριο για την αξια η απηχηση μιας ταινιας;

επιπλεον:

σε καποιο σημειο ο αρθογραφος αναφερεται στο πως η εισοδος του TDK οδηγησε στην ανακαταταξη της βαθμολογιας στην πρωτη τριαδα του imdb.

εδω ενα αλλο αρθρο δινει μια αναλυτικη περιγραφη του τι ακριβως συνεβη:

http://strat.in/2009/07/how-the-dark-knight-helped-the-shawshank-redemption-to-pip-the-godfather-as-the-best-movie-in-imdb-250/

Στην περιπτωση του TDK, εχεις μια ταινια που με τον ερχομο της, αμεσως δημιουργει μια τεραστια ομαδα φανατισμενων οπαδων της.

η αντιδραση τους ειναι να φερουν την ταινια στην πρωτη θεση του imdb, με καθε τροπο.

η συνεπεια αυτης της ενεργειας τους, ειναι να διαταραχθει μονιμα η καταταξη του imdb στις πρωτες θεσεις.

το γεγονος εδω ειναι οτι πισω απο ενα μεγαλο αριθμο ψηφων, υπηρχε μια "πολιτικη" σκοπιμοτητα που πηγαζε απο ενα τυφλο φανατισμο.

δεν ειχε να κανει με σωστη,εξυπνη,ψυχραιμη,κριτικη αντιμετωπιση απεναντι στις ιδιες τς ταινιες.

οποτε πως μπορει καποιος να εμπιστευεται χωρις ενδοιασμους τους ψηφους που μπαινουν στο imdb?

Κοιτα περα απο ολα αυτα, παρολο που το imdb ειναι για τα πανηγυρια και ειναι αστειο να φερνει καποιος ως επιχειρημα σε μια συζητηση για ταινιες,

εγω δεχομαι το γεγονος οτι τουλαχιστον το ιmdb μπορει να δωσει σε αρκετες περιπτωσεις, μια ενδειξη για το που στεκεται μια ταινια ως προς την ποιοτητα και τη δημοτικοτητα της.

θαναι δηλαδη τρελο να αρνηθω οτι το bottom 100 του imdb δεν αντικατοπριζει την πραγματικοτητα για πολλες απο τις ταινιες σε αυτη την λιστα.

ελπιζω τουλαχιστον σε αυτο να συμφωνουμε.

αυτα.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όλο αυτό το κείμενο, για να διαβάσω για πολλοστή φορά τις υποκειμενικές σου απόψεις να βαφτίζονται ως αντικειμενικές (για διάφορους λόγους).

Ουφ...

Όχι, δε θα κάτσω να γράψω "επιχειρήματα". Για σένα προηγείται το συμπέρασμα που έχεις βγάλει ("η ταινία είναι μέτρια άρα είναι παράλογο να άρεσε σε τόσο κόσμο"), από οποιοδήποτε δεδομένο.

Καμία ελπίδα.

Δημοσ.

Μ'αυτα και μ'αυτα θα την πατησει κανεις ανυποψιαστος..."αμφιλεγομενη, controversial θα σκεφτει, εδω μαλωνουν 18 σελιδες, ΚΑΤΙ εχει η ταινια, μπας και γινει cult (...θου κυριε), δε γμτ τι εχω να χασω, μου αρεσουν οι παρωδιες, ΠΟΣΟ ΚΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ" και θα την δει.

Ντροπη σε ολους μας γι'αυτο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μ'αυτα και μ'αυτα θα την πατησει κανεις ανυποψιαστος..."αμφιλεγομενη, controversial θα σκεφτει, εδω μαλωνουν 18 σελιδες, ΚΑΤΙ εχει η ταινια, μπας και γινει cult (...θου κυριε), δε γμτ τι εχω να χασω, μου αρεσουν οι παρωδιες, ΠΟΣΟ ΚΑΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ" και θα την δει.

Ντροπη σε ολους μας γι'αυτο.

150.000 άνθρωποι, κατά μέσο όρο διαφωνούν. Εσύ γιατί θέλεις να στερήσεις από τους επόμενους χίλιους αυτό που πιθανότερο είναι να τους αρέσει;

Και μένα δε μου άρεσε ο Τιτανικός, αλλά αφού ξέρω ότι σε πολύ κόσμο θα αρέσει, δεν διαδίδω "μην την δείτε, εμένα μου φάνηκε βλακεία".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...