Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος το ip μου η εγω το δικο του μπορει να μπει στν υπογιστη μου η να κανει κατι άλλο, απ οσο γνωριζω για ν μπει ετσι απλά χρειάζεται να ειναι συνδεδεμένος και στο ρουτερ μου!!!!!αυταααα :-\ περιμενω τις γνωσεις σας!!

Δημοσ.

Εξαρταται ποιο IP εννοείς. Άλλο το εξωτερικό δυναμικό IP του gateway σου (router) κι άλλο το local reserved ip που δίνει το DHCP του router σου στον υπολογιστή σου.

Δημοσ.

Τα ποσοστά του να διεισδύσει κάποιο άτομο στον υπολογιστή σου (χωρίς την άδειά σου) εξαρτώνται από το πόσο καλά προστατευμένη είσαι και τι λειτουργικό χρησιμοποιείς.

Είναι μικρό το ποσοστό των χρηστών που έχει την δυνατότητα να μπει στον υπολογιστή σου εν την αγνοία σου, φυσικά με την προϋπόθεση να υπάρχει κάποια υποτυπώδη προστασία εκ μέρους σου.

Στην περίπτωση όμως που ανοίξεις από μόνη σου κάποια "είσοδο" στον υπολογιστή και "φωνάζεις" μπείτε ελεύθερα εκεί τα πράγματα αλλάζουν και τα ποσοστά ανεβαίνουν επικινδύνα.

Χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα firewall, κάποιο antivirus, μην κάνεις εγκ/ση προγραμμάτων που δεν ξέρεις τι κάνουν και τι είναι, μην δίνεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου εύκολα σε άτομα που δεν τα γνωρίζεις καλά και δεν θα έχεις πρόβλημα hacking εκτός και εαν σε βάλουν στο μάτι οι anonymous :P

Δημοσ.

για να γινω λίγο πιο συγκεκριμένη στο facebook υπάρχει μια επιλογή στο λογαριασμό που στέλνει στο email ποτε συνδεθηκε στο λογαριασμο και δεχνει αυτο το μηνυμα

<< Μια νέα άγνωστη συσκευή συνδέθηκε στο λογαριασμό σας στο Facebook (Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 στις 12:49 π.μ.) από την τοποθεσία Thessaloniki, 54, GR, (IP= ????? ).(Σημείωση: Αυτή η τοποθεσία βασίζεται σε πληροφορίες από τον πάροχο υπηρεσιών Internet ή από τον πάροχο ασύρματων υπηρεσιών.)>>

τωρα πραγματικά δεν ξερω ποιο απο τα δυο που αναφερες ειναι

Δημοσ.

εκτός και έαν συνδέθηκες κατά λάθος χωρίς να το καταλάβεις (π.χ. άνοιξες κατά λάθος το Firefox -είχε αποθηκευμένη καρτέλα το facebook οποτε κατά την εκκίνηση ανοίγει αυτόματα- καταλαβαίνεις ότι άνοιξες το Firefox,πας να τον κλεισεις και νομιζεις οτι δεν προλαβε να συνδεθει στο facebook ενω αυτο εχει προλαβει να συνδεθει) τοτε το μηνυμα αυτο σου αναφερει απλα οτι καποιος συνδεθηκε στο λογαριασμο σου στο facebook.Αυτο ειναι αλλο πραγμα από το να συνδεθει στον υπολογιστή σου.

Η ΙΡ που φανηκε ειναι δικη σου ? του παρόχου σου ή κάποια άσχετη ? καλου κακου αλλαξε τον κωδικο σου στο facebook :D

Δημοσ.

οχι ειναι σιγουρο οτι δεν συνδεθηκα εγω, ναι αυτο αναφερει οτι συνδεθηκε καποιος αλλος στο προφιλ μου και δειχνει το ip του αλλου, δηλαδη αυτου που συνδεθηκε ..ρωτησα για το ip για να δω ποιος μπηκε αλλα το σκεφτηκα καλυτερα δεν θα κανω το ιδιο (το να προσπαθησω να μπω στ pc τ

)ακομα και να ηξερα τωρα απλα θα αλλαξω κωδικο!

Δημοσ.

Kαταρχήν η ΙΡ αυτή είναι του modem/router που χρησιμοποιεί το άτομο για τη σύνδεσή του στο internet και όχι η ΙΡ του υπολογιστή του.

Αφού προσδιορίστηκε η ερώτησή σου καλύτερα, η απάντηση είναι ότι όχι,δεν μπορείς να συνδεθείς στον υπολογιστή γνωρίζοντας μόνο μια ΙΡ ;)

Τέλος άλλαξε τους κωδικούς σου, τόσο του facebook όσο και του email που έχεις καταχωρήσει στο facebook,γιατί γνωρίζοντας το 2ο μπορεί να σου κάνουν "επαναφορά κωδικού" και να έχουν πάλι πρόσβαση στο λογαριασμό σου και όχι εσύ !

Δημοσ.

Τα ποσοστά του να διεισδύσει κάποιο άτομο στον υπολογιστή σου (χωρίς την άδειά σου) εξαρτώνται από το πόσο καλά προστατευμένη είσαι και τι λειτουργικό χρησιμοποιείς.

Είναι μικρό το ποσοστό των χρηστών που έχει την δυνατότητα να μπει στον υπολογιστή σου εν την αγνοία σου, φυσικά με την προϋπόθεση να υπάρχει κάποια υποτυπώδη προστασία εκ μέρους σου.

Στην περίπτωση όμως που ανοίξεις από μόνη σου κάποια "είσοδο" στον υπολογιστή και "φωνάζεις" μπείτε ελεύθερα εκεί τα πράγματα αλλάζουν και τα ποσοστά ανεβαίνουν επικινδύνα.

Χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα firewall, κάποιο antivirus, μην κάνεις εγκ/ση προγραμμάτων που δεν ξέρεις τι κάνουν και τι είναι, μην δίνεις πρόσβαση στον υπολογιστή σου εύκολα σε άτομα που δεν τα γνωρίζεις καλά και δεν θα έχεις πρόβλημα hacking εκτός και εαν σε βάλουν στο μάτι οι anonymous :P

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ανοίξεις επίτηδες μία είσοδο όπου από εκεί θα περνάει ένα ωραίο honeypot ;)

Έτσι θα μελετήσεις και αυτούς που προσπαθούν να σου επιτεθούν και να πάρεις τα ανάλογα μέτρα.

(λίγο άκυρο αλλά έπρεπε να το πω :D )

Σχετικά με την ερώτησή σου katerinakipat το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις που μένει αλλά μέχρι και αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι λάθος. (εννοώ ότι μπορεί να μην μένει θεσσαλονίκη αλλά αμερική αν χρησιμοποίησε κάποιον proxy server)

Δημοσ.

katerinakipat εγώ θα σου πώ μια άποψη που διαφέρει από των υπολοίπων, άμα γνωρίζει κάποιος το IP σου και δεν έχεις φροντήσει να το αλλάξεις (με restart στο router), αν γνωρίζει λοιπόν ο άλλος τον τρόπο μπαίνει ανετότατα στον υπολογιστή σου οτι και να κάνεις.

Έχω πολύ άσχημες εμπειρίες από hacker που έβρισκε συνεχώς το ΙΡ μου από το irc παλιότερα με είχε βάλει στο μάτι για κάποιους λόγους και μια μέρα που άφησα open το pc και έφυγα για λίγο μπήκε μέσα και μου έκλεψε όλα τα δεδομένα, αυτό μάλιστα έγινε 2 φορές. Την 1η είχα αφήσει τρύπες στο pc δεν είχα firewall και γενικά έφταιγα εγώ που αμέλησα την ασφάλεια του υπολογιστή μου. Την 2η ακριβώς για να εκμηδενίσω τις πιθανότητες να ξανασυμβεί αυτό είχα μετατρέψει τον Η/Υ σε "φυλακές του αλκατράνζ" με antimalware firewall antivirus επίσης είχα on το firewall των windows και παρακολουθούσα συνεχώς από το monitor όλα τα ΙΡ που συνδεόμουν, ακόμα είχα κλείσει όλα τα ports του router και είχα επιστρετεύσει μέχρι και vpn server που έμπαινα στο chat με ξένο ΙΡ για να μην φαίνεται το πραγματικό ΙΡ. O hacker μπήκε κανονικά κάνοντας παρέλαση και μου έκλεψε κάτι password την ώρα που ήμουν στο pc κιόλας, και τα firewalls δεν κατέγραψαν ούτε ΙΡ ούτε τίποτα. Μου ερχόταν να με καταπιεί η γή εκείνη την μέρα.

Για αυτό λοιπόν katerinakipat φρόντησε να αλλάζεις όσο συχνότερα μπορείς το ΙΡ σου. Η πιθανότητα να τύχεις σε κανένα τζιμάνι σαν αυτόν που έμπλεξα εγώ είναι πολύ μικρή αλλά δεν αποκλίεται να γίνει.

Δημοσ.

katerinakipat εγώ θα σου πώ μια άποψη που διαφέρει από των υπολοίπων, άμα γνωρίζει κάποιος το IP σου και δεν έχεις φροντήσει να το αλλάξεις (με restart στο router), αν γνωρίζει λοιπόν ο άλλος τον τρόπο μπαίνει ανετότατα στον υπολογιστή σου οτι και να κάνεις.

Έχω πολύ άσχημες εμπειρίες από hacker που έβρισκε συνεχώς το ΙΡ μου από το irc παλιότερα με είχε βάλει στο μάτι για κάποιους λόγους και μια μέρα που άφησα open το pc και έφυγα για λίγο μπήκε μέσα και μου έκλεψε όλα τα δεδομένα, αυτό μάλιστα έγινε 2 φορές. Την 1η είχα αφήσει τρύπες στο pc δεν είχα firewall και γενικά έφταιγα εγώ που αμέλησα την ασφάλεια του υπολογιστή μου. Την 2η ακριβώς για να εκμηδενίσω τις πιθανότητες να ξανασυμβεί αυτό είχα μετατρέψει τον Η/Υ σε "φυλακές του αλκατράνζ" με antimalware firewall antivirus επίσης είχα on το firewall των windows και παρακολουθούσα συνεχώς από το monitor όλα τα ΙΡ που συνδεόμουν, ακόμα είχα κλείσει όλα τα ports του router και είχα επιστρετεύσει μέχρι και vpn server που έμπαινα στο chat με ξένο ΙΡ για να μην φαίνεται το πραγματικό ΙΡ. O hacker μπήκε κανονικά κάνοντας παρέλαση και μου έκλεψε κάτι password την ώρα που ήμουν στο pc κιόλας, και τα firewalls δεν κατέγραψαν ούτε ΙΡ ούτε τίποτα. Μου ερχόταν να με καταπιεί η γή εκείνη την μέρα.

Για αυτό λοιπόν katerinakipat φρόντησε να αλλάζεις όσο συχνότερα μπορείς το ΙΡ σου. Η πιθανότητα να τύχεις σε κανένα τζιμάνι σαν αυτόν που έμπλεξα εγώ είναι πολύ μικρή αλλά δεν αποκλίεται να γίνει.

Λίγοι όντως μπορούν να τα κάνουν αυτά (δε ννομίζω ΜΟΝΟ απο το ip αλλά οκ) αυτή όμως ρωτάει τι μπορεί εκείνη να κάνει (με τις γνωσεις της προφανώς) σε κάποιον που ξέρει το ip του router του.Σωστή η συμβουλή σου πάντως, αν έχουμε υποψίες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει αλλάζουμε την ip.

Δημοσ.

Δε μπορώ να ξέρω ποιός hacker μπορεί να έχει τέτοιες ικανότητες αλλά το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι δε γίνονται αυτά που γράφεις. Μην τρομοκρατείς τον κόσμο χωρίς λόγο. Αν ήταν τόσο απλό να μπαίνει κάποιος στο pc από μακρυά και να "κλέβει" δεδομένα σα να βγάζει φωτοτυπίες, τότε όλοι θα έπρεπε να έχουμε γίνει super-duper προγραμματιστές για να μπορούμε απλά... να σερφάρουμε στο net.

Λίγη κοινή λογική δε βλάπτει - χωρίς παρεξήγηση.

Δημοσ.

Δε μπορώ να ξέρω ποιός hacker μπορεί να έχει τέτοιες ικανότητες αλλά το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι δε γίνονται αυτά που γράφεις. Μην τρομοκρατείς τον κόσμο χωρίς λόγο. Αν ήταν τόσο απλό να μπαίνει κάποιος στο pc από μακρυά και να "κλέβει" δεδομένα σα να βγάζει φωτοτυπίες, τότε όλοι θα έπρεπε να έχουμε γίνει super-duper προγραμματιστές για να μπορούμε απλά... να σερφάρουμε στο net.

Λίγη κοινή λογική δε βλάπτει - χωρίς παρεξήγηση.

Γιατί δεν γίνονται ? Και ποια είναι η κοινή λογική? Δεν χρειάζεται να γίνεις super duper προγραμματιστής για να μπορείς να κάνεις install ορισμένα προγράμματα antivirus,firewalls και να μπορείς να σερφάρεις στο ίντερνετ. Θέμα τρομοκράτησης δεν θέτω γιατί πλέον δεν μπαίνουνε τόσο πολλοί σε irc networks όπως παλιά, όπου εκεί ανά πάσα στιγμή γνώριζε κάποιος το IP σου. Με το να μπαίνεις σε μερικές ιστοσελίδες όπως facebook δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Παρά ταύτα επιμένω οτι αν κάποιος γνωρίζει συνέχεια το ΙΡ σου και έχει και τις γνώσεις μπαίνει οτι και να κάνεις, μπορεί να είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα αλλά γίνεται.

Δημοσ.

Basilh Νο offence αλλά κάνεις χοντρό λάθος. Δ-Ε-Ν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Στην περίπτωση σου, μήπως είχες κάποιο rat/backdoor (π.χ. κάποιο crack ή κάποιο activator ); H προστασία που είχες και η ζημιά που έπαθες αυτό δείχνει.

Για να απομυθοποιήσουμε την IP. Η IP ειναι σαν τη διεύθυνση του σπιτιού μας. Αγ. Λάυρας 19, Πειραιώς 212, κλπ. Τίποτα παραπάνω. Αν δεν κλείνεις τα παράθυρα και τις πόρτες σε όποια διεύθυνση και να μετακομίζεις (αλλαγή IP) πάλι θα μπουν κλέφτες.

Επιμένω οτι για την περίπτωση σου, είχες κάποιο rat/backdoor που σου έκανε τη ζημιά.

Δημοσ.

Basilh Νο offence αλλά κάνεις χοντρό λάθος. Δ-Ε-Ν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Στην περίπτωση σου, μήπως είχες κάποιο rat/backdoor (π.χ. κάποιο crack ή κάποιο activator ); H προστασία που είχες και η ζημιά που έπαθες αυτό δείχνει.

Για να απομυθοποιήσουμε την IP. Η IP ειναι σαν τη διεύθυνση του σπιτιού μας. Αγ. Λάυρας 19, Πειραιώς 212, κλπ. Τίποτα παραπάνω. Αν δεν κλείνεις τα παράθυρα και τις πόρτες σε όποια διεύθυνση και να μετακομίζεις (αλλαγή IP) πάλι θα μπουν κλέφτες.

Επιμένω οτι για την περίπτωση σου, είχες κάποιο rat/backdoor που σου έκανε τη ζημιά.

Δεν το αποκλείω αυτό που λές μου είχε πεί και άλλος για το rat file, αλλά έκανα scan τόσο με avira όσο και με malwarebytes και kaspersky δεν έβρισκαν τίποτα. Μετά από το 2ο hack που έγινε υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο αρχείο που εμφανιζόταν συνεχώς και το έκανε delete το antivirus αλλά μετά από λίγο εμφανιζόταν πάλι. Μου είχε πεί κάποιος γνώστης του θέματος οτι έχωσε ο hacker ένα rootkit στο pc το οποίο αναπαρήγαγε τον ιό συνέχεια. Αλλά πώς μπήκε μέσα είνανι το θέμα αφού έκρυβα το ΙΡ, την 1η φορά με agnitum outpost firewall και δεν βρήκε τίποτα, την 2η με comodo firewall + firewall windows και δεν κατέγραψαν ούτε ένα ΙΡ εισόδου και ούτε μια ειδοποίηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...