Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κυρίως να παίζω άνετα για πολύ καιρό, κάνω και benchmarking αλλά δεν τρελαίνομαι και πολύ. Δεν θα φτάσω σε σημείο να κάνω την κάρτα overclocking στα όρια μόνο και μόνο για να πετύχω καλό σκορ, εντάξει.

Δημοσ.

2 6870 τότε και intel πλατφόρμα (2500K + Z68) που θα σου μείνει και για την επόμενη κάρτα. Άριστα θα παίζεις. Όταν σε 3 χρόνια δε θα σου κάνουν και οι 2 6870 παίρνεις μια καλή κάρτα του καιρού εκείνου.

Αυτό με δεδομένο ότι είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις το ποσό που λες. Αλλιώς αρκεί και μία 6870 ακόμα και τέρμα. Πάντα με δεδομένο ότι παίζεις για το παιχνίδια και όχι για τα νούμερα. Π.χ. οι 2 6870 μπορεί να σου δίνουν 90 frames σε ένα παιχνίδι και η 7970 110. Αν σε ενδιαφέρει τι λέει το fraps, πας στην 7970, αν όχι πας στην δεύτερη 6870 (εφόσον υπάρχουν οι προυποθέσεις). Έτσι κι αλλιώς πάνω από 60fps δεν καταλαβαίνει κανείς.

Δημοσ.

Ώπα, πολύ γρήγορα μας τα είπες, πολύ βιαστικές αποφάσεις, τόσο έυκολο το έχεις να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο επεξεργαστή, motherboard, κάρτες γραφικών κτλπ κτλπ... :fear: :fear: :fear:

Κακά τα ψέματα όμως μία μονοπύρηνη κάρτα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από 2 κάρτες σε cf ίσης δύναμης. Και λόγω κατανάλωσης, λόγω υποστήριξης παιχνιδιών (βλέπε Batman Arkham City σε cf έχει ακόμα πάρα πολλά προβλήματα), λόγω ότι είναι και η προηγούμενη σειρά 6 που με χαλάει και λίγο... θα μπορούσα να βρω πολλά αρνητικά. Να πάρω τον 2500κ τώρα αυτήν την εποχή δεν είναι και ότι καλύτερο. Σε λίγο, τέλος Απριλίου θα βγούνε και οι νέοι intel ivy bridge.

Σκοπός είναι να αγοράσω έναν επεξεργαστή που θα μου κρατήσει 1-2 χρόνια.

Δημοσ.

Να σου θεσω ενα αλλο προβλημα που θα εχεις με την asus?θα ειναι δυσκολο να την κανεις crossfire λογω παχους.ειναι τεραστια.

Κατα τα αλλα εγω λεω να μην αλλαξεις επεξεργαστη και να παρεις μια 6870 να σου βγει φθηνα,να τα παιζεις και ολα τερμα και οταν δεις σε καμια 2 χρονακια οτι δεν τραβανε (λεμε τωρα) περνεις ακτι αντιστοιχο που θα εχει βγει τοτε.

Δημοσ.

@Thano ναι από μία άποψη έχεις δίκιο, αμ δε που η μητρική στην υπογραφή μου δεν κάνει crossfire όμως. Οπότε πρέπει να αλλάξω μητρική που θα κάνει cf, ε μια που θα τα αλλάξω να μην πάρω μία μητρική που θα είναι intel, ας πάρουμε και έναν επεξεργαστή, μετά πάει λίγο μακριά όμως η μπάλα. :-D

Δημοσ.

Δεν παρακολουθησα ολες τις απαντησεις, μια παρατηρηση ομως σχετικα με το πρωτο ποστ.

Εφοσον αυτην την στιγμη διαθετεις ενα Α ποσο για καρτα γραφικων, αλλα δε διαθετεις το υπολοιπο που σκοπευεις να μαζεψεις στη συνεχεια για μητρικη-cpu, η αποψη μου ειναι να μην προχωρησεις στην αγορα της καρτας.

Μαζεψε το συνολικο ποσο και προχωρα τοτε σε αγορα. Ο λογος ειναι οτι πιθανοτατα η 7970 θα ειναι πιο φθηνη, πιθανοτατα θα εχουν βγει νεα high end μοντελα στο ιδιο budget και πιθανοτατα οσο καιρο χρειαστει να περιμενεις να δεις την 7970 και σε μια ωραιοτατη προσφορα και να την χτυπησεις.

Αν δεν επειγεσαι για την 7970 προσπαθησε να κανεις υπομονη, ειναι υπερ της τσεπης σου και υπερ του μελλοντικου σου συστηματος.

Δημοσ.

Σωστή άποψη, ίσως και να βγούνε σε λίγο καιρό και άλλες υλοποιήσεις καλύτερες πχ vapor - x 7970.

Βέβαια εγώ την χρειάζομαι την 7970 τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω τόσο καιρό! :mellow:

Δεν νομίζω να πέσει πολύ σύντομα η τιμή της 7970, εδώ είμαστε και θα το δούμε, ίσως μετά το καλοκαίρι ναι. :confused:

Δημοσ.

Βέβαια εγώ την χρειάζομαι την 7970 τώρα, δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω τόσο καιρό! :mellow:

Δηλαδη θες να μου πεις οτι η 6870 δεν σου κανει????Που κολλαει η τωρινη καρτα σου????Ειλικρινα πες μου..!!!!Εγω με celeron+6850 το Bf3 ολα στο high και εχει ελαχιστα εως και κανενα κολλημα..!!Δηλαδη εσυ που σε κοβει η καρτα σου και θες να πας στο ΤΕΡΑΣ.???

Δημοσ.

Δεν νομίζω η 6850 ή η 6870 να κάνει κάτι τέτοιο σε παιχνίδια του τύπου Assasins creed με όλα στο high με full υφές antializing, με φίλτρα κτλπ. στα 60fps.

Εντάξει σε μερικά παιχνίδια ασθμαίνει :eek:

Δημοσ.

Μα σου λεω πχ εγω εδωσα 110+40 150 ευρω και παιζει αξιοπρεπως..!!!!Γνωμη μου ειναι να μεινεις ως εχει και αντε το πολυ πολυ ν παρεις αλλη μια 6870...ή αλλιως πουλας αυτη και πηγαινε σε μια 6950-->6970 ..!!!Εκτος ρε παιδι μου και αν εχεις τοσα φραγκα π σκασεις δεν σκασεις 400+ δεν θα σε επηρεασει και τοσο..!!Παντως εγω αμα ειχα τα 400 πηγαινα σε αλλη πλατφορμα i5 και τα συναφη..!!!!Αλλα και παλι επειδη μου φαινεσαι φραγκατος....Μεινε ως εχει..Περιεμενε ν βγει η ivy και οι νεες φουρνιες καρτων να δεις..!!Για μενα μεινε ετσι .!!!!!

Δημοσ.

Εγω αλλο καταλαβα..!!!Λαθος καταλαβα μαλλον... !! :P :P !!! Ναι περιμενες αλλιως πας στα κλασσικα ....i5 +z68 και 7970 ...!!!Τωρα διαφορες σιγουρα θα δεις ρε παιδι μου..!!!Αλλα για μενα να δωσεις 700ευρω για τωρα ειναι too much!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η msi lightning είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη κάρτα αλλά λέω να περιμένω να βγει η 7970 saphire vapor - x με τα 6GB μνήμης. Να έχω και λίγο αέρα βρε παιδί μου. Κάποια άρθρα που διάβασα λένε ότι δεν αργεί να βγει saphire vapor -x και toxic edition.

msi 7970

Link 2

Επεξ/σία από Padaz Bloody
Δημοσ.

Να πάρω τον 2500κ τώρα αυτήν την εποχή δεν είναι και ότι καλύτερο. Σε λίγο, τέλος Απριλίου θα βγούνε και οι νέοι intel ivy bridge.

Σκοπός είναι να αγοράσω έναν επεξεργαστή που θα μου κρατήσει 1-2 χρόνια.

Προτιμώ να πάρω μία hd 7970 με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα κάνω cf 2 Χ 7970 πιστεύω είναι μία καλή επένδυση.

Δεν θέλω να μείνω στη σειρά 6, γιατί η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα.

Η msi lightning είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη κάρτα αλλά λέω να περιμένω να βγει η 7970 saphire vapor - x με τα 6GB μνήμης. Να έχω και λίγο αέρα βρε παιδί μου.

Χρόνια πολλά. Από τα παραπάνω που παραθέτω βγαίνει εύκολα το συμπερασμα νομίζω ότι στην περίπτωσή σου υπάρχει ένας συνδυασμός δύο χαρακτηριστικών που καθιστά επίφοβη την όποια αγορά σου: Ημιμάθεια + μεγάλο ποσό προς διάθεση.

Ατάκτως εριμένες προτάσεις για 6gb μνήμη (για άερα), για τον 2500K που δεν βγάζει 1-2 χρόνια (sic), για 7970 cf σε full hd οθόνη, αξιολόγηση καρτών γραφικών με ...ψυχολογικά κριτήρια (δεν μ αρέσει η 6ΧΧΧ επειδη δεν είναι μοντέρνα :P ) κτλ κτλ.

Επίσης από τα ποστ σου φαίνεται ότι έχεις εξαρχής καταλήξει και ψάχνεις επιβεβαίωση της επιλογής σου. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η 7970 είναι η δεύτερη γρηγορότερη μονοπύρηνη κάρτα γραφικών που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οποτε, παρτην. Εγώ λογική επιλογή δεν την βρίσκω, ούτε vfm, αλλά εσύ ξέρεις.

Εννοείται φιλικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...