Padaz Bloody Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι σοβαρά σε λίγο καιρό να αναβαθμίσω και εγώ με τη σειρά μου την κάρτα γραφικών μου και θέλω να πάρω AMD 7970. Μην με κράξετε ότι θα γίνει bottleneck cpu gpu στο σύστημα της υπογραφής μου. Αυτό το ξέρω, εντάξει δεν θα έχω τα 10 παραπάνω fps που θα είχα πχ με έναν intel core i7. Στην επόμενη φάση, μετά από κάποιο καιρό σκοπεύω να πάω σε intel σύστημα από Amd που είμαι τώρα, κάποια στιγμή θα αγοράσω έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή intel κτλπ κτλπ θα γίνει δηλαδή και αυτό με τη σειρά του. Έχω ένα θεματάκι όμως που θέλω οπωσδήποτε τη βοήθειά σας, έχω αυτό το κουτί silverstone raven 03 κάποια άτομα έχουνε το ίδιο κουτί μάλιστα, το είχα δει και στην υπογραφή τους. Το κουτί επειδή παίρνει ανεστραμένη τη μητρική, η κάρτα γραφικών θα είναι κάθετη, διάβασα στο manual ότι καλύτερα να προτιμήσω κάρτα γραφικών που από μπροστά θα γίνεται εισαγωγή αέρα και από πίσω θα αποβάλλεται. Οι πιο πολλές reference, δηλαδή μαμίσιες κάρτες νομίζω ότι είναι έτσι σαν μπλοκ όπως το βίντεο. Δείτε το βίντεο από 9:00 και μετά πως είναι. Ειδικά για το συγκεκριμένο κουτί προτείνεται αυτού του τύπου cooler. Βέβαια επειδή η amd 7970 βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις με πολύ καλύτερες ψύκτρες, σκεφτόμουνα να προτιμήσω καμία λύση πχ με 2 κουλεράκια επάνω στην κάρτα, από τις ανοιχτές ψύκτρες δηλαδή που φεύγει ο αέρας από παντού. Έτσι όμως ο ζεστός αέρας θα διαχέεται μέσα στο κουτί, και αυτό δεν είναι καλό ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση κουτί, να φανταστείτε ότι ακόμα και τους σκληρούς μου δίσκους τους έχω βάλει από πίσω, στην δεξιά πόρτα του κουτιού, δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του για να δείτε τι εννοώ. Θέλω δηλαδή να διατηρήσω σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το εσωτερικό του κουτιού αλλά και να υπάρχει και το airflow. Επειδή όμως είναι και το θέμα θορύβου λέω να πάω σε κάποια "ανοιχτή ψύκτρα" που θα είναι και πολύ αθόρυβη. Τέλος προτείνεται και καμία 7970, για αγορά πάω, ποιά υλοποίηση έχετε εσείς στο νου σας? Προσωπικά γουστάρω καμία msi ή saphire. Να πω ότι πρέπει να έχει οπωσδήποτε displayport ή minidisplayport, κατά προτίμηση displayport. Ας είναι και από Amazon, μπορώ να παραγγείλω και από εκεί. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2012 από Padaz Bloody
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Και γιατι δεν παιρνεις αυτην που και πολυ καλο συστημα ψυξης εχει,και πεταει τον αερα εξω Asus Radeon HD7970 3GB GDDR5
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλή φάση η Asus, σίγουρα τον σπρώχνει έξω τον αέρα? Ζόρικη φαίνεται. Είναι και με καλύτερα χρονισμένα ρολόγια σε σύγκριση με άλλες κάρτες HD 7970 ή μου φαίνεται? Γράψε άκυρο, η msi lightning έχει καλύτερα χρονισμένα ρολόγια! Από ότι είδα από κάτι reviews ο αέρας μπαίνει και μέσα στο case, δεν θα ανακυκλώνεται ο ζεστός αέρας της κάρτας όμως έτσι? Αυτό δεν είναι καλό, αλλά τι να κάνω μάλλον αυτή θα πάρω τελικά, αφού δεν έχουνε βγει ακόμα άλλες υλοποιήσεις, φαίνεται είναι ακόμα νωρίς. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2012 από Padaz Bloody
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Με την πολυ καλη ψυχτρα που εχει η asus,δεν θα εχεις προβλημα ακομη και εαν ανακυκλωνεται ο αερας.στο κουτι δεν εχεις απο κατω 2 ανεμιστηρες να φυσανε και απο πανω να βγαινουν?εαν ναι,τι σκας?μια χαρα θα εισαι. Η asus πεταει αρκετο απο τον αερα της εξω απο το κουτι.τωρα εαν μενει καποιος μεσα,μην σε απασχολει εαν εχεις τους ανεμιστηρες.
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Ναι συμφωνώ, να την τσιμπήσω δηλαδή? Την κάρτα γραφικών που έχω στο σύστημά μου (Saphire κανονική έκδοση είναι με 1GB μνήμη) πόσο να τη δώσω λες? Αυτήν εδώ έχω Με απόδειξη αγοράς που γράφει ότι την πήρα με 240 ευρώ, είναι και εντός εγγύησης.
κοκολινος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Έχει και απόδειξη που γράφει ότι την αγόρασα 240 ευρώ, είναι και εντός εγγύησης. 240???Για στειλε να δουμε ποια υλοποιηση ειναι..!!! http://www.skroutz.gr/s/343118/Sapphire-Radeon-HD6870-1GB.html?keyphrase=sapphire+AMD+6870+HD+ Αν ειναι αυτη κανα 120-125 θα φυγειιι αμεσως.!!!!
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Αυτή είναι ναι, λες να φύγει γρήγορα με 125 ευρώ?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Ναι, θα φύγει. 170 έχει κανούρια. Στη θέση σου θα σκεφτόμουνα να βάλω μία δεύτερη και να πάω σε intel πλατφόρμα. Θα έχεις καλύτερο μηχάνημα με τα ίδια, μπορεί και λιγότερα χρήματα. 320 ευρώ mobo ram (άλλα 4) και άλλα 130 ή 170 μια 6870 και είσαι τζετ. @κοκολίνος: Ήταν κάποτε ακριβές κάρτες αυτές. Αν την πήρε όταν βγήκε ή λίγο μετά, τόσο είχε.
κοκολινος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Ποσο εχει ακομα εγγυηση??Αν σκεφτεις οτι η 6850 (πλεον στο πλαισιο με 110 δεν υπαρχει) ,η ιδια υλοποιηση κανει 130-140 ευρω....Σιγουρα ενας θα προτιμησει την 6870 στα 125..!!ξεκινα 130 και βλεπεις...!!! @κοκολίνος: Ήταν κάποτε ακριβές κάρτες αυτές. Αν την πήρε όταν βγήκε ή λίγο μετά, τόσο είχε. edit:Ναιιι?????Δεν το ξερα..!!Αλλα πιστευω με την αποδειξη και αν εχει 4-5 μηνες ακομα εγγυηση 130 χτυπιεται ανετα..!!!!Εγω μια φορα θα την χτυπουσα!!
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Προτιμώ να πάρω μία hd 7970 με το σκεπτικό ότι στο μέλλον θα κάνω cf 2 Χ 7970 πιστεύω είναι μία καλή επένδυση. Δεν θέλω να μείνω στη σειρά 6, γιατί η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα. Επίσης ότι ήταν να δώσει η σειρά 6 από drivers - επιδόσεις το έχει δώσει εδώ και πολύ καιρό. Η κάρτα έχει ακόμα 5-6 μήνες εγγύηση απ' ότι θυμάμαι, αλλά θα το τσεκάρω πάλι για σίγουρα και θα επανέρθω. Η Saphire ξέρει κανείς πόσα χρόνια εγγύησης δίνει?
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Απο την στιγμη που δεν τον κοβει ο επεξεργαστης την καρτα γραιφκων,γιατι να κανει αναβαθμιση?δεν μπορω να σε καταλαβω...... Ts,το ιδο σκεπτικο θα ισχυει και με την 7970 οταν θα θελεις για crossfire.η κανεις την δικη σου ενα crossfire τωρα και εισαι ανετος,η περνεις την καρτα.
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Επειδή δεν υπάρχει ακόμα επεξεργαστής στον κόσμο που να μπορεί να διαχειριστεί full τις επιδόσεις τις πανίσχυρης κάρτας HD 7970 πόσο μάλλον για cross fire 2 X 7970 θα υπάρχει bottleneck όπως και να το κάνουμε. Πάντως εάν πάρω έναν τέτοιο σε 3 μήνες περίπου, δηλαδή λέω για το καλοκαιράκι αυτόν εδώ πιστεύω ότι δεν θα έχω και τόσο κράτημα προς τα πίσω στις επιδόσεις της κάρτας HD 7970. Τι λέτε?
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μας τρολλαρεις μαλλον Ουτε ο δικος σου ο Phenom II κραταει πισω την 7970.
Padaz Bloody Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Πλάκα κάνεις. Η 7970 δεν θέλει πολλά αποθέματα επεξεργαστή δηλαδή?
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Εαν το παιζεις σε αναλυση 1920Χ1080 και πανω δεν υπαρχει περιπτωση να σε κοψει ο δικος σου επεξεργαστης σε παιχνιδι που θελει καλη καρτα γραφικων.Πρωτα θα τερματισει η καρτα και μετα ο επεξεργαστης.δεν μιλαω για παιχνιδια τυπου hawx 2 που ειναι nvidia optimized και τετοια. εαν το βαλεις σε 1280Χ1024 τοτε προφανως θα σε κοψει.αλλα δεν βρισκω τον λογο να το κανεις αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα