Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Γνωρίζω πως είμαι στο λάθος section του forum για αυτή την απλή ερώτηση αλλά αν το βάλω στα windows νομίζω δε θα το δει κάποιος που να γνωρίζει.

Θέλω να φτιάξω ένα .bat αρχείο που θα του δίνω ένα path για να κάνει copy κάτι αρχεία.

Στο path αυτό υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες.

Για παράδειγμα: c:\users\%username%\documents\Ληφθέντα αρχεία\

Αν γράψω λοιπόν στο notepad

>xcopy "c:\users\%username%\documents\Ληφθέντα αρχεία\*.txt" d:\txt 

και το σώσω ως test.bat τότε όταν το τρέξω θα μου βγάλει το Ληφθέντα αρχεία με άγνωστη γραμματοσειρά με αποτέλεσμα να μην βρίσκει το path.

Υπάρχει τρόπος να το γράψω στα ελληνικά(μιας και το path έχει μέσα ελληνικά) και να μην έχει πρόβλημα κατά την εκτέλεση?

p.s έχω δοκιμάσει να βάλω όλα τα υποστηριζόμενα encoding που μου δίνει το notepad( UTF-8,Unicode, Unicode big endian,Ansi) χωρίς αποτέλεσμα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :D

Δημοσ.

Δοκίμασε τα εξής, με τη σειρα:

α) στη γραμμή εντολών γράψε: chcp για να δεις τι κωδικοσελίδα χρησιμοποιεί

β) στο Notepad++ σώσε το .bat αρχείο σου σε αυτή την κωδικοσελίδα (πιθανότατα Encoding -> Character sets -> Greek -> OEM 737

γ) δοκίμασε ξανά το batch αρχείο σου

Δημοσ.

Active code page: 737

Δοκίμασα ότι encoding μπορούσα και δεν κατάφερα τίποτα. :(

Πως θα μπορέσω να φτιάξω ένα αρχείο να εκτελεί αυτή την εντολή? ας είναι και .exe δε με πειράζει.

Δημοσ.

Πάντως αν το θέλεις μόνο για αυτόν τον λόγο, για να αντιγράφεις αρχεία txt από έναν φάκελο σε έναν άλλο τότε δες κάποιο sync tool όπως π.χ. το puresync το ελεύθερο θα σε υπερκαλύψει.

Δημοσ.

Πάντως αν το θέλεις μόνο για αυτόν τον λόγο, για να αντιγράφεις αρχεία txt από έναν φάκελο σε έναν άλλο τότε δες κάποιο sync tool όπως π.χ. το puresync το ελεύθερο θα σε υπερκαλύψει.

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά με απασχολεί να κάνω την αντιγραφή σε μια γραμμή εντολής ή ένα .exe ή .bat που να τρέχει αυτή την εντολή.Δλδ δε θέλω prompts ούτε καν user interaction.

Η παράμετρος του xcopy για να ψάχνει και στα subdirectories ποια είναι?

Σκέφτηκα να κάνω xcopy "c:\users\%username%\documents\*.txt" αλλά να ψάξει και στα subdirectories

Edit: οκ το βρήκα με την παράμετρο /s μπορώ να αντιγράψω όλα τα subdirectories, αν και δε κάνει ακριβώς αυτό που έψαχνα είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό

Δημοσ.

Active code page: 737

Δοκίμασα ότι encoding μπορούσα και δεν κατάφερα τίποτα. :(

Πως θα μπορέσω να φτιάξω ένα αρχείο να εκτελεί αυτή την εντολή? ας είναι και .exe δε με πειράζει.

Δοκίμασες τα 3 βήματα που σου είπα και δεν δούλεψε; Επίσης όταν λες δεν δουλεύει εννοείς μόνο ότι δεν σου δείχνει σωστά τα ελληνικά ή ότι και δεν κάνει την αντιγραφή;

Αν είναι μόνο τα ελληνικά, πρέπει απλά να αλλάξεις την γραμματοσειρά της γραμμής εντολών σε Lucida Console (ή σε Consolas αν είσαι σε 7άρια).

ΥΓ. Με αλλαγμένη την γραμματοσειρά, δοκίμασε επίσης να σώσεις το batch αρχείο σου ως ANSI, και μετά πριν το καλέσεις στην γραμμή εντολών άλλαξε την κωδικοσελίδα σε Windows-1253:

>chcp 1253

Δημοσ.

Πάλι επειδή θα βρει τα ελληνικά στο υποφάκελο θα κολλήσει,το ίδιο πράμα είναι.

Το ίδιο πράγμα με τι;

Σε εμένα δουλεύουν κανονικά οι εντολές της cmd.exe με παραμέτρους αρχεία που περιέχουν ελληνικά στα ονόματά τους.

Δημοσ.

Δοκίμασες τα 3 βήματα που σου είπα και δεν δούλεψε; Επίσης όταν λες δεν δουλεύει εννοείς μόνο ότι δεν σου δείχνει σωστά τα ελληνικά ή ότι και δεν κάνει την αντιγραφή;

Αν είναι μόνο τα ελληνικά, πρέπει απλά να αλλάξεις την γραμματοσειρά της γραμμής εντολών σε Lucida Console (ή σε Consolas αν είσαι σε 7άρια).

ΥΓ. Με αλλαγμένη την γραμματοσειρά, δοκίμασε επίσης να σώσεις το batch αρχείο σου ως ANSI, και μετά πριν το καλέσεις στην γραμμή εντολών άλλαξε την κωδικοσελίδα σε Windows-1253:

>chcp 1253

έκανα ότι μου είπες και δε δούλεψε.

έβαλα και το chcp στο .bat μπας και βοηθήσει κάπου(δεν είμαι και πολύ σχετικός με το άθλημα :P )

Γραμματοσειρά δε βρήκα πως αλλάζω στο notepad++

Με την παράμετρο /s πάντως έκανα αυτό που ήθελα

Γενική απορία.όταν θέλουν να usaroun ένα path με ελληνικά τι γίνεται? :P

Το ίδιο πράγμα με τι;

Σε εμένα δουλεύουν κανονικά οι εντολές της cmd.exe με παραμέτρους αρχεία που περιέχουν ελληνικά στα ονόματά τους.

άλλο να γράψεις εσύ μέσα στο cmd και άλλο να το γράψεις σε έναν editor και να το σώσεις σαν .bat

στο cmd και εμένα μου δουλεύει το path

Δημοσ.

άλλο να γράψεις εσύ μέσα στο cmd και άλλο να το γράψεις σε έναν editor και να το σώσεις σαν .bat

στο cmd και εμένα μου δουλεύει το path

Σε μένα δουλεύουν κανονικά και paths και αρχεία και όλα, και άμεσα και μέσα από batch files

Σου εξήγησα αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις.

Δημοσ.

Σε μένα δουλεύουν κανονικά και paths και αρχεία και όλα, και άμεσα και μέσα από batch files

Σου εξήγησα αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις.

Κάπου failara να κτλβω.Ευχαριστώ για τις βοήθειες αλλά το έλυσα με άλλο τρόπο(μπακαλίστικος αλλά τι να κάνω :P )

δοκιμασε μηπως το αναγνωρισει ως received files.

Το δοκίμασα δε το βρίσκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...