free4you Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Καλησπέρα, Πρόσφατα ανέλαβα να αγοράσω ένα PC για ένα φίλο που δεν τον ενδιέφεραν τόσο οι επιδώσεις του, όσο το να είναι αθόρυβος!!! Η αγορά έγινε και από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του μου παραπονέθηκε ότι τα επίπεδα θορύβου του είναι υψηλά. Όπως διαπίστωσα και εγώ αργότερα σε επίσκεψη μου είχε απόλυτο δίκιο ("Υψηλά επίπεδα θορύβου" τηρουμένων των αναλογιών)... Όταν τον άνοιξα για να δω από που προέρχεται ο θόρυβος διαπίστωσα ότι γι' αυτόν ευθύνεται η κάρτα γραφικών (nVidia GT430). Με το "Fan Control" είδα ότι το ανεμιστηράκι της δουλεύει στο 50% των στροφών του και ότι είχε θερμοκρασία 30o. Θεώρησα ότι είναι αρκετά χαμηλή θερμοκρασία (για μια GPU που δεν θα τρέξει ποτέ παιχνίδι) και σκέφτηκα ότι χαμηλώνοντας τις στροφές του ανεμιστήρα θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα θερμοκρασίας-θορύβου. Στην προσπάθεια μου να το πετύχω αυτό με το "MSI Afterburner" απέτυχα και αυτό γιατί η βαθμονόμηση του ανεμιστήρα κυμαινόταν από 50% έως 100%. FAIL!!!!! Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος-πρόγραμμα με τον οποίο να μπορέσω να μειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα της GPU και ησυχάσει ο υπολογιστής???? Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση σε όλους.....
Thanos1972 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Εαν δεν εβγαλες ακρη με το afterburner δοκιμασε με το sapphire trixx.εαν δεν βγαλεις ακρη και με εκεινο τελευταια σου επιλογη ειναι το rivatuner το παλιο.εαν παλι δεν βγαλεις ακρη τοτε λογικα δεν σε αφηνει λογω bios.
free4you Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Το sapphire trixx. δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί η κάρτα είναι της nVidia και το rivatuner δεν κατάφερα ποτέ να το χρησιμοποιήσω σε κανένα υπολογιστή, όλο κάτι μηνύματα μου πετούσε και συνήθως δεν αναγνώριζε την GPU οπότε δεν βλέπω να το χρησιμοποιώ ούτε αυτό και μάλλον πως δεν θα βγάλω άκρη!!!
Thanos1972 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Γιατι δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το trix σε nvidia???? Αυτο με το rivatuner,ναι το βγαζει αυτο το μηνυμα αλλα εαν πας μετα στις ρυθμισεις για τον ανεμιστηρα και το κανεις λογικα θα δουλεψει.
TheELF Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Speedfan κάνει για όλα(που θεωρούνται hardware μέχρι της μέρες μας) http://theelf.iwoly.com/itknowledge/speedfan.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα