Pitsi Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Εχω δυο excel, για παραδειγμα ενα με ονομα, επιθετο, ηλικια και ενα με ονομα, επιθετο, χρωμα μαλλιων. Καποια ονοματα απο την πρωτη λιστα ειναι και στην δευτερη. Μπορουμε να βρουμε καπως τα κοινα ονοματα αλλα και με τα 4 στοιχεια; Ελπιζω να ημουν κατανοητος.
hawkpilot Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μία λύση είναι: α) δημιουργείς μία επιπλέον κολώνα σε κάθε excel όπου θα βάλεις συνάρτηση που θα ενώνει επώνυμο & όνομα (δλδ θα δημιουργήσεις ονοματεπώνυμο) β) σε μία κενή κολώνα με τη βοήθεια των INDEX/MATCH ή VLOOKUP (ότι σε βολεύει) κάνεις σύγκριση από το ένα excel στο άλλο και αντιστρόφως οπότε και θα έχεις τα κοινά ονόματα (θα πρέπει να φιλτράρεις τα #N/A και να κάνεις pivot για να εξαλείψεις τις διπλές εγγραφές) το πρόβλημα λύνεται πιο όμορφα και "τακτοποιημένα" αν γνωρίζεις VBA... Εχω δυο excel, για παραδειγμα ενα με ονομα, επιθετο, ηλικια και ενα με ονομα, επιθετο, χρωμα μαλλιων. Καποια ονοματα απο την πρωτη λιστα ειναι και στην δευτερη. Μπορουμε να βρουμε καπως τα κοινα ονοματα αλλα και με τα 4 στοιχεια; Ελπιζω να ημουν κατανοητος.
Pitsi Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μία λύση είναι: α) δημιουργείς μία επιπλέον κολώνα σε κάθε excel όπου θα βάλεις συνάρτηση που θα ενώνει επώνυμο & όνομα (δλδ θα δημιουργήσεις ονοματεπώνυμο) β) σε μία κενή κολώνα με τη βοήθεια των INDEX/MATCH ή VLOOKUP (ότι σε βολεύει) κάνεις σύγκριση από το ένα excel στο άλλο και αντιστρόφως οπότε και θα έχεις τα κοινά ονόματα (θα πρέπει να φιλτράρεις τα #N/A και να κάνεις pivot για να εξαλείψεις τις διπλές εγγραφές) το πρόβλημα λύνεται πιο όμορφα και "τακτοποιημένα" αν γνωρίζεις VBA... Σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο αλλα χρειαζομαι να τα πεις πολυ πιο απλα.
hawkpilot Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο αλλα χρειαζομαι να τα πεις πολυ πιο απλα. Καλημέρα, στείλε μου σε pm ένα μικρό δείγμα των 2 φύλλων που θες να συγκρίνεις και θα στο επιστρέψω πίσω με τη σύγκριση χρησιμοποιώντας INDEX/MATCH, φίλτρο και pivot. Είναι πολύ καλύτερο και για σένα (θα δεις τη λύση live) και για μένα για να μη γράφω έκθεση και μου ξεφύγει και κάποιο βήμα...
Pitsi Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Έφτιαξα 2 excel με τυχαία στοιχεία http://dl.dropbox.com/u/6276804/%CE%9B%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%201.xls http://dl.dropbox.com/u/6276804/%CE%9B%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%202.xls Θέλω να φτάσω σε ένα 3ο excel που θα έχει Όνομα, Επίθετο, Όνομα πατρός, μητρός, τηλέφωνο και διεύθυνση. Θέλω να σε ευχαριστήσω και πάλι που ασχολείσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα