Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Αυτές τις μέρες θα βάλω WLAN σε ένα κτήριο 4 ορόφων.

Οι όροφοι που θα πρέπει να έχουν WLAN θα είναι ο πρώτος, ο τρίτος και ο τέταρτος.

Σκέφτηκα να βάλω ένα router στον τέταρτο και να μπουν Access Points στον τρίτο και στον πρώτο τα οποία θα είναι συνδεμένα στο router μέσω UTP Cat5 (προτίμησα καλώδιο γιατί δεν νομίζω να φτάνει το range από τον τρίτο στον πρώτο).

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποια άλλη, καλύτερη, λύση αν έχετε για την υλοποίηση όπως επίσης αν έχετε κατά νου κάποιο router και Access Points που έχουν μεγάλη εμβέλεια.

Κόστος γύρω στα 120 ευρώ το καθένα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Mε τα στοιχεια που δινεις ειναι αδυνατο να σου προτεινουμε λυσεις,προτασεις,λαθη κλπ. Σαν να λες σε εναν πολιτικο μηχανικο οτι θες ενα σπιτι με 4 τοιχους μεχρι 300.000 ευρω.

Τι χρηση θα γινεται (ιδιωτικη, δημοσια, hotspot, ξενοδοχειο, τι?) , τι περιορισμους πρεπει να θεσεις, τι επιφανεια ανα οροφο πρεπει να καλυψεις, ποσοι τοιχοι χωριζουν τα σημεια που σκεφτεσαι να τοποθετησεις AP σε καθε οροφο μεχρι το πιο απομακρυσμενο σημειο του αντιστοιχου οροφου κλπ κλπ.

Η σκεψη να προχωρησεις με cat5 για την επικοινωνια router-access points ειναι σωστη. Αλλα αν δουλεψεις με poe θα πρεπει να προσεξεις τις αποστασεις του cat5 να ειναι εως καμια 30ρια μετρα .Ισως γιαυτο το λογο να ειναι προτιμοτερο να παει ο ρουτερ στον 3ο οροφο μηπως το καλωδιο ως τον 1ο οροφο σε φτασει για να κανεις poe.

Δημοσ.

poe εννοείς Power over Ethernet;

Όχι δεν έχω τέτοιο θέμα, όπου μπουν τα AP θα υπάρχει και ρεύμα μαζί.

Περιορισμούς δεν θα έχω, όποιος ξένος θα έρχεται απ έξω, θα του δίνουμε το password και θα μπαίνει. Στην ουσία αυτό θα γίνει μόνο για τους απ έξω.

Τελικά απ ότι μου λένε, προτιμούν να μπει το router στον πρώτο όροφο(βασικά θα μπει στον πρώτο που χρειάζεται πραγματικά και κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπουν και τα AP για τους υπόλοιπους ορόφους).

Όσο για απόσταση:

Πρώτος όροφος: Το router θα μπει σε μία άκρη του ορόφου και θέλω να πιάνει γύρω στα 10-12 μέτρα με 3 τοίχους γυψοσανίσας στο ενδιάμεσο.

Τρίτος όροφος: Αν λυθεί το θέμα του πρώτου, στον τρίτο δεν θα υπάρχει πρόβλημα μιάς και μεσολαβεί μόνο ένας τοίχος γυψοσανίδας.

Τέταρτος όροφος: Και εκεί κάτι παρόμοιο με τον τρίτο.

Δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να μπει repeater σε κάθε όροφο (αν χρειαστεί repeater στον δεύτερο, υπάρχει η δυνατότητα να μπει) αν είναι να γλυτώσω τα καλώδια.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση :)

Δημοσ.

Well. Πιστευω οτι δε θα εχεις προβλημα απο πλευρας ισχυος σηματος. Το σιγουρο ειναι οτι στον πρωτο μαλλον θα χρειαστεις κατι πιο ισχυρο απο ρουτερ για να τον καλυψεις αξιοπιστα σε ολα τα σημεια του.

Στους αλλους 2 οροφους νομιζω οτι με ενα φθηνο AP κανεις τη δουλεια σου.

Αν τωρα κρινεις οτι υπαρχουν απαιτησεις στην αξιοπιστια (και αντιστοιχο μπατζετ φυσικα) πηγαινε χτυπα μια πιο σοβαρη μαρκα ρουτερ-ap για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο τυχον ασταθειες κλπ.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις αφου υπαρχει διαθεσιμο ρευμα σε ολα τα σημεια, ειναι να παρεις ενα AP-δειγμα η ενα ρουτερ (πχ του σπιτιου σου), να το τοποθετεις στα σημεια που θα μπουν τα αντιστοιχα AP και να πηγαινεις με ενα κινητο να τσεκαρεις το σημα σε απομακρυσμενα σημεια του ιδιου οροφου. Αν πιανει το κινητο εισαι μια χαρα!

Δωσε προσοχη στα καναλια εκπομπης που θα χρησιμοποιησεις ανα οροφο.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο (σχετικά με τη δοκιμή του σήματος) σκέφτηκα και γω να κάνω.

Αυτό με τα κανάλια τι εννοείς; Να είναι διαφορετικό κανάλι σε κάθε όροφο;

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο (σχετικά με τη δοκιμή του σήματος) σκέφτηκα και γω να κάνω.

Αυτό με τα κανάλια τι εννοείς; Να είναι διαφορετικό κανάλι σε κάθε όροφο;

Στους κοντινους οροφους πρεπει να εχουν διαφορα 6 καναλιων.

Περαν τουτου προσεξε τι παιζει απο γυρω εκπομπες/hotspots και τουλαχιστον για τα δυνατα σηματα προσπαθησε να κρατησεις οσο το δυνατον μεγαλυτερη αποσταση καναλιου (απο 6 καναλια διαφορα κ πανω ειναι ιδανικα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α.παιξε με καλωδια οπου γινεται .ασε τα Repeater.στο λεω επειδη εχω στησει αρκετα hot spots με καποια ειχαν και links.οσο γινεται μακρια απο Links εκτος αν ειναι υποχρεωτικο γιατι ειναι αρκετα τα μειον. β.οπως ειπαν τα καναλια να εχουν αν γινεται διαφορα 6 καναλια μεταξυ τους δηλαδη 1-6-11 .οχι 12 οχι 13. γ.μπορεις να βρεις και πιο δυνατα access point των 300 και πανω mw.air live(ovislink). δ.το Poe δεν παιζει μονο 30 μετρα.στελνεις ρευμα και σε 70-80 μετρα ανεταααααα.οπως και για Extreme περιπτωσεις που μπορει να πρεπει να στειλεις παραπανω μετρα εχουν και Poe με πιο πολλα ma ωστε να ισορροπεις τις απωλειες.αχρειαστα να ειναι βεβαια. η γυψοσανιδα δεν ειναι εμποδιο απλα προσπαθησε να περασεις το καλωδιο μεχρι την μεση του κτιριου και οχι την ακρη για να εισαι πιο κεντρο και να παιζει καλυτερα.επισης το access point μπορει να κρυφτει πανω απο ψευδοροφη και να κατεβασεις ceilling mount antenna για πιο ομοιομορφη κατανομη του σηματος.αν μπορεις να παιξεις poe παιξε Poe με poe switch μια και καλη για να ελεγχεις τα παντα απο ενα switch και οχι απο ξεχωριστες τροφοδοσιεες. αν τα utp θα περασουν κοντα απο ρευμα πηγαινε σε τιποτα ftp κτλ .

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά παιδιά.

Έκανα δοκιμή σήμερα με ένα router που έδινε παλιά το Conn-X (Philips).

Έβαλα το router στη μία άκρη του ορόφου και πήγα στην άλλη άκρη και έπιανε.

Το σήμα χανόταν μόνο όταν ανέβαινα όροφο.

Τελικά λέω να βάλω το κεντρικό router στον πρώτο όροφο και με utp να μοιράσω μετά σε κάθε όροφο μέσω μίας εσωτερικής σκάλας.

Τα AP θα είναι με τροφοδοσία και όχι POE.

Έχετε να μου προτείνεται κάποια;

Αν νομίζετε ότι πρέπει να κάνω κάτι πιο λειτουργικό να μου το πείτε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μπορείς να βρείς και να δοκιμάσεις πολλά μηχανήματα.

Εγώ θα σου πρότεινα τα παρακάτω για να δεις και κάτι καινούριο.

Ubiquiti Unifi

Ubiquiti Picostation M2 HP (Unifi Patched)

Είναι POE βέβαια, αλλά καμία σχέση με ότι άλλο έχεις δοκιμάσει.

Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά παιδιά.

Έκανα δοκιμή σήμερα με ένα router που έδινε παλιά το Conn-X (Philips).

Έβαλα το router στη μία άκρη του ορόφου και πήγα στην άλλη άκρη και έπιανε.

Το σήμα χανόταν μόνο όταν ανέβαινα όροφο.

Τελικά λέω να βάλω το κεντρικό router στον πρώτο όροφο και με utp να μοιράσω μετά σε κάθε όροφο μέσω μίας εσωτερικής σκάλας.

Τα AP θα είναι με τροφοδοσία και όχι POE.

Έχετε να μου προτείνεται κάποια;

Αν νομίζετε ότι πρέπει να κάνω κάτι πιο λειτουργικό να μου το πείτε.

Ευχαριστώ.

και η airlive εχει διαφορα access points και καποια ειναι παραπανω απο 100Mw οπως και τα ubiquiti.

σε βολευει poe γιατι

α.δεν θα εχεις πριζες που μπορει καποιος να τις βγαλει η να πεσει ασφαλεια και να ψαχνεις να δεις τι εχει γινει.

β.μπορεις να παρεις ενα poe switch και να τα ριξεις ολα εκει και να μπορεις να ελεγχεις ανα πασα στιγμη τι γινεται.αλλο τοσο αμα ειναι και managed που συνηθως ειναι.οσα Hot spot εχω φτιαξει παντα poe.μονο σε ενα που ηταν προσωρινο και ηταν με Links ειχα κανονικους μετασχηματιστες.

Μπορείς να βρείς και να δοκιμάσεις πολλά μηχανήματα.

Εγώ θα σου πρότεινα τα παρακάτω για να δεις και κάτι καινούριο.

Ubiquiti Unifi

Ubiquiti Picostation M2 HP (Unifi Patched)

Είναι POE βέβαια, αλλά καμία σχέση με ότι άλλο έχεις δοκιμάσει.

ισα που καλυτερα θα ειναι να παει σε Poe και οχι σε ξεχωριστη τροφοδοσια οποτε θα τον βολεψουν μια χαρα

και εφοσον με απλο ρουτερ με μια κεραια 2 db που εχει το Philips ειχε σημα και που ειναι και 100 mw ουτε καν κατευθυντικη τοτε με ubiquiti η αλλα access points θα παιξεις πολυ καλυτερα.

Δημοσ.

Εγώ πήρα ώς βάση το εξής:

"Κόστος γύρω στα 120 ευρώ το καθένα."

και το κράτησα εντός και λίγο πιο χαμηλά.

Υπάρχουν και άλλα σαφώς φτηνότερα να κάνει

την δουλειά του όπως για παράδειγμα:

http://e-wireless.gr/product.php?id=365

"Non poe"

Επίσης το software διαχείρησης του UniFi

είναι κάτι το διαφορετικό το οποίο θα ήταν

πολύ ενδιαφέρον, αν τον θέλει να δει

κάτι καινούριο.

Λύσεις Plug and Play πολλές.

Η απόφαση είναι πάντα του άμεσα ενδιαφερόμενου,

εμείς απλώς προτάσεις κάνουμε.

Δημοσ.

Εγώ πήρα ώς βάση το εξής:

"Κόστος γύρω στα 120 ευρώ το καθένα."

και το κράτησα εντός και λίγο πιο χαμηλά.

Υπάρχουν και άλλα σαφώς φτηνότερα να κάνει

την δουλειά του όπως για παράδειγμα:

http://e-wireless.gr...duct.php?id=365

"Non poe"

Επίσης το software διαχείρησης του UniFi

είναι κάτι το διαφορετικό το οποίο θα ήταν

πολύ ενδιαφέρον, αν τον θέλει να δει

κάτι καινούριο.

Λύσεις Plug and Play πολλές. Η απόφαση είναι πάντα του άμεσα ενδιαφερόμενου, εμείς απλώς προτάσεις κάνουμε.

πολυ σωστα απλα και εγω πιστευω οτι τα ubiquiti ειναι πολυ καλυτερα και πιο σταθερα απο τα tp link αλλα σαφως πιο ακριβα.απο την αλλη ναι θα του βγει πιο φτηνα με τα tp link απλα καλυτερα λιγο πιο ακριβα και σωστα παρα πιο φτηνα και να εχει προβληματα μετα.συν οτι το Poe πιστευω οτι ειναι μεγαλο ατου διοτι μπορεις και τα εχεις ολα μαζεμενα και σε περιπτωση προβληματος μπορεις να βγαλεις πιο ευκολα ακρη παρα να τρεχεις σε καθε οροφο να δεις αν εχει ρευμα η το βγαλε κανεις απο το ρευμα.εγω παντως ολα poe τα κανω και με βολευει ακομα και αν πεφτουν σε διαφορετικο switch(σε μεγαλυτερα hotspots)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Ξεθάβω το θέμα γιατί την Παρασκευή μπήκε τελικά η νέα γραμμή dsl οπότε τώρα πρέπει να παραγγείλω και τα access points.

Τελικά η τελική σας πρόταση είναι να πάω εδώ; http://e-wireless.gr/product.php?id=109

Περισσότερο μ ενδιαφέρει η ισχύς του σήματος και απ ότι έχω διαβάσει αυτό είνια αρκετά καλό.

PoE, γιατί κάπου διάβασα κάτι άλλο και με μπέρδεψε, είναι ότι θα παίρνει ρεύμα απ το utp που θα έρχεται απ το router, σωστά;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.

Ξεθάβω το θέμα γιατί την Παρασκευή μπήκε τελικά η νέα γραμμή dsl οπότε τώρα πρέπει να παραγγείλω και τα access points.

Τελικά η τελική σας πρόταση είναι να πάω εδώ; http://e-wireless.gr...duct.php?id=109

Περισσότερο μ ενδιαφέρει η ισχύς του σήματος και απ ότι έχω διαβάσει αυτό είνια αρκετά καλό.

PoE, γιατί κάπου διάβασα κάτι άλλο και με μπέρδεψε, είναι ότι θα παίρνει ρεύμα απ το utp που θα έρχεται απ το router, σωστά;

Ευχαριστώ

ta ubiquiti ειναι μια χαρα και θα σε καλυψουν αφου σε καλυπτουν και τα απλα ρουτερ που εκανες δοκιμη.τα περισσοτερα access points ειναι 100mw 20dbm δηλαδη αλλα καποια ειναι πιο δυνατα .το Philips πχ που δοκιμασες ειναι 100 και σε καλυψε.ναι απο το switch θα πηγαινει στο Poe για να δινει data στο Poe και μετα απο το poe θα φευγει ενα δευτερο καλωδιο που θα μεταφερει data και ρευμα ταυτοχρονα στο access point.η καλυτερη λυση βεβαια και για να βγει πιο φτηνα θα ηταν να παρεις ενα switch που θα μπει εκει που θα μπει και ο ρουτερ και το switch να ειναι Poe.οποτε θα δινει και ρευμα στο access point και data απο το Utp που θα το συνδεει.παρα να βαλεις ξεχωριστα 2-3 Poe και να μπλεξεις με παραπανω καλωδια και ισως και να πληρωσεις και παραπανω.οσο γινεται πιο μαζεμενα και με λιγοτερες συσκευες.

το ρουτερ στο switch και το Switch ρευμα και data σε καθε Utp προς καθε access point.

για αυτο που γραφεις

θα παιρνει ρευμα η απο το Poe η απο το Switch οχι απο το ρουτερ.δεν εχω δει ρουτερ που να βγαζει Poe ethernet.

Δημοσ.

Λοιπόν, όταν λες ότι θα συνδεθούν στο switch, φαντάζομαι ότι θα συνδεθούν πάνω στο dsl router γιατί δεν έχω σκοπό να πάρω switch.

2 utp τα οποία θα φεύγουν απ το router και θα τερματίζουν σε κάθε όροφο πάνω στο access point.

Τα ubiquiti δεν έχουν μαζί και τη συσκευή για PoE;

Κάνω κάπου λάθος σ όλο αυτό που σκέφτηκα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...