Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ και καλές γιορτές.

Έφτασε η ώρα να αναβαθμίσω ένα μηχάνημα που έχω με κάτι αρκετά δυνατό ώστε να με βγάλει ~3-4 χρονάκια.

Η δουλειά που το θέλω θα είναι λίγο από όλα.

Εξηγούμαι: Παίζω παιχνιδάκια, κυρίως adventures αλλά και κανένα καλό fps, strategy δε με χαλάει. Αντιπροσωπευτικά δείγματα, bioshock, LA Noire, Metro, Starcraft κλπ.

Επίσης μετατροπή/συμπίεση βίντεο, bluray ripping και μερική ενασχόληση με photoshop.

Έχω ήδη στην κατοχή μου επώνυμο τροφοδοτικό, την κλασσική 23άρα της Dell, κάρτα γραφικών (Gigabyte Radeon HD5770), σκληρό δίσκο (SATA III Scorpio black) και κουτί.

Θα το στήσω εγώ, δεν με απασχολεί το κατάστημα αγοράς (άλλωστε επαρχία βρίσκομαι οπότε μέσω internet θα γίνει η αγορά), λειτουργικό υπάρχει.

Αυτό που ψάχνω είναι, με ταβάνι τα ~360€, ένα αξιόπιστο και αρκετά δυνατό πακετάκι που θα αποτελείται από CPU, Mobo & Μνήμη.

Κύριες προϋποθέσεις:

-Συνδέσεις SATA III, εδώ θα ήθελα να σταθούμε λιγάκι καθώς μελλοντικά μπορεί να βάλω κάποιον ssd οπότε επειδή ακούω πολλά για τους controllers δεν θα ήθελα να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα.

-USB 3

-Μητρική που να προσφέρει αναβάθμιση μετά από 3-4 χρόνια του επεξεργαστή καθώς τελευταία τα socket τα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

-Μνήμη υποθέτω ~8 γίγα θα με υπέρκαλυπτουν αν και θα ήθελα να μου εξηγήσετε τι σημαίνει όταν πχ μια μητρική αναφέρει ότι υποστηρίζει μνήμες 1600MHz OC, απαιτείται πχ κάποια ρύθμιση or something;

-Προτίμηση για AMD μιας και διαβάζω πολύ θετικά σχόλια αλλά εξαρτάται πάντα και από τη σχέση απόδοση/τιμή/μελλοντική αναβάθμιση που θα μου προτείνεται.

Γενικά δεν ψάχνω κάτι overkill ούτε θα λιώσει σε παιχνίδια με full hd 24/7 αλλά να παίζω σχετικά άνετα (μια νέα κάρτα γραφικών μπορεί να προστεθεί σύντομα). Αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο είναι το κύριο μέλημά μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχεις ή την επιλογή να περιμένεις ένα μήνα μέχρι να βγούνε οι καινούριοι επεξεργαστές της intel ή να πας σε κάτι τέτοιο:

cpu: http://www.msystems.gr/index.php?category=1418&product=11637

mobo: http://www.msystems.gr/index.php?category=1314&product=13072

ram: http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=12968

που θα σε υπερκαλύψει και είναι ό,τι καλύτερο σ αυτά τα λεφτά. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε amd σ αυτό το μπάτζετ.

Η μητρική έχει sata3 και usb3 και υποστηρίζει και επόμενους επεξεργαστές της intel. Oι μεθεπόμενοι δεν θα υποστηρίζονται αλλά δεν νομιζω ότι θα χρειάζεσαι κάποια αλλαγή επεξεργαστή αν πας τώρα σ ένα τέτοιο πακέτο.

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια μου ψάχνοντας reviews κλπ βλέπω (όπως είναι λογικό) ότι οι περισσότεροι πυρήνες πχ δε σημαίνουν αυτόματα και καλύτερες επιδόσεις και σε πολλά test o 2500K πατάει κάτω τους amd.

Σε ένα μήνα βγαίνουν οι ivy σωστά; Αν πχ περιμένω μιλάμε για μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις;

Τέλος ο controller που έχει η παραπάνω μητρική δεν θα έχει κάποιο θέμα με τους ssd, ετσι;

Δημοσ.

Όχι, δεν θα έχει. Είναι ο native της intel δεν είναι ξεχωριστός κοντρολερ. Όσο για τους πυρήνες, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της intel σε core to core που φτάνει και ξεπερνάει τις επιδόσεις επεξεργαστών με περισσότερους πυρήνες. Βασικά είναι σύνθετα τα πραγματα δεν είναι τόσο απλό.

Εγώ δεν θα περιμενα με τη λογική ότι πες σε ένα μήνα βγαίνουν, άλλος ένας περίπου μέχρι να υπάρξει απόθεμα στην Ελλάδα σε καλές τιμές, πάμε 2. Εγώ θα υπολόγιζα κι ένα διάστημα μέχρι να πάρουν αρκετοί χρήστες z77 μητρικές και να αναφέρουν τυχόν προβλήματα νεότητας, πάμε 3-4 μήνες. Ε, pc είναι, δεν είναι αυτοκίνητο για να περιμένεις τόσο. Προσωπική άποψη αυτό.

Για μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σ΄ίγουρα δε μιλάμε. Μέχρι τώρα ξέρουμε ότι θα είναι της τάξης του 5 εως 10%. Εκεί που λέγεται ότι θα υπάρχει αρκετή διαφορά (της τάξης του 20%) είναι στα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τέτοια διαφορά φυσικά και δεν αξίζει να περιμένω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις φίλε μου.

Δημοσ.

Επειδή όμως αυτές είναι leaked πληροφορίες, αν έχεις την υπομονή περίμενε 15 μέρες να βγούνε τα επίσημα reviews των ivy. Εγώ σου ξαναλέω, δεν θα περίμενα, αλλά μη σε πάρω και στο λαιμό μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...