johnyb98 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Ολοκλήρωσα XP format σε desktop εδώ και δύο ημέρες. Περνάω διάφορα βασικά και απαραίτητα για τη λειτουργία. Το mobo είναι 2004 μοντέλο:ASUS P4R800-VM. Σας δίνω τα εξής στοιχεία, απαραίτητα για τη διάγνωσή μας: -Δεν παίζει η on board ethernet και πήρα μία USB. Αυτά που μου φαίνονται παράξενα είναι (για αρχή ακόμα) τα εξής δύο: α. Όταν ανοίγω internet explorer, έχω βάλει για αρχική σελίδα το Google. Κάνω search "adobe":με αφήνει μόνο να πληκτρολογήσω το a στο search box. Με το που πάω να πληκτρολογήσω το b, η εφαρμογή κλείνει, με το γνωστό μήνυμα "Ο IEXPLORER παρουσίασε σφάλμα και πρέπει να κλείσει...", κ.λπ., κ.λπ.. β. Κατεβάζω το Adobe Flash Player 11.0 από Firefox, και πάω να το εκτελέσω. Κάνει setup μέχρι το 47%, αλλά στη συνέχεια installation timeout, και δεν εγκαθίσταται με τίποτα. Αυτά είναι τα δύο προβλήματα. Όταν όμως μπήκα σε safe mode (ως Administrator), όλα δούλεψαν καί κανονικά καί αμέσως. Ο internet explorer μπήκε στο site της Adobe με τη μία, και το Flash Player 11.0 το εγκατέστησα επίσης απευθείας. Τί γίνεται; Έχετε κάτι κατά νου? Γιατί να συμβαίνουν ατασθαλίες σε normal mode, και μόνο σε safe mode να μπορώ να δουλέψω όπως θέλω? Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!
CaptainHog Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 δεν παιζει το εθερνετ για ποιο λογο?ειναι χαλασμενο η απο θεμα drivers?για εξηγησου..
johnyb98 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Η ethernet είναι h/w fault. Κατέβασα drivers απ' την ASUS και έκανα καί driver update, αλλά καί κατάργηση και επανεγκατάσταση. Τη βγάζει με κίτριο θαυμαστικό στο d_m και φυσικά δε μπαίνει σε LAN/WEB.
hawkpilot Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δοκίμασε ένα linux live cd για να δεις πως συμπεριφέρεται το μηχάνημα.
johnyb98 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δε θα τα καταφέρω με το Linux. Είμαι αρχάριος ακόμη. Πριν λίγο καιρό άρχισα να μαθαίνω, και δεν έχω φτάσει σε επίπεδο να μπορώ να αναφερθώ, μέσω Ubuntu live dvd που έχω, σε αυτά τα πράγματα, που θα με βοηθήσουν να καταλάβω κατά πόσο το pc είναι εντάξει.
hawkpilot Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δε θα τα καταφέρω με το Linux. Είμαι αρχάριος ακόμη. Πριν λίγο καιρό άρχισα να μαθαίνω, και δεν έχω φτάσει σε επίπεδο να μπορώ να αναφερθώ, μέσω Ubuntu live dvd που έχω, σε αυτά τα πράγματα, που θα με βοηθήσουν να καταλάβω κατά πόσο το pc είναι εντάξει. Θα τα καταφέρεις μια χαρά - δε χρειάζεται παρά να ξεκινήσεις το μηχάνημα με το live cd και να δοκιμάσεις να σερφάρεις με τον firefox. Αν βλέπεις internet τότε σίγουρα δεν έχεις hardware πρόβλημα με την κάρτα δικτύου σου και πρέπει να ψαχτείς με τους drivers.
Lost1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Τι service pack (sp) εχουν τα win xp που εβαλες ? Drivers για το chipset της μητρικης εβαλες ?
johnyb98 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Το CD των XP που έχω έχει SP2. Το οποίο και άφησα στα εγκατεστημένα Windows. chipset drivers πέρασα, όπως και όλων των συσκευών. Θα τα καταφέρεις μια χαρά - δε χρειάζεται παρά να ξεκινήσεις το μηχάνημα με το live cd και να δοκιμάσεις να σερφάρεις με τον firefox. Αν βλέπεις internet τότε σίγουρα δεν έχεις hardware πρόβλημα με την κάρτα δικτύου σου και πρέπει να ψαχτείς με τους drivers. Δοκίμασα και με τον τρόπο που μου είπες. Έκανα εκκίνηση με Ubuntu αλλά δεν ανοίγουν σελίδες. Οπότε, η κάρτα δικτύου της μητρικής είναι εκτός. Αλλά, σκέφτομαι και το άλλο. Μήπως έχει γενικότερο πρόβλημα η μητρική. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να βγει μόνο ένα part της μητρικής off (στην περίπτωσή μου η ethernet), και όλη η υπόλοιπη λειτουργία να είναι ok. Όπως αναφέρω και στην αρχή του post, έχω πρόβλημα με τον Internet Explorer. Ξαφνικά κλείνει. Συνήθως μετά την εγκατάσταση του Adobe Flash Player. Απ' όσες εγκαταστάσεις XP έχω κάνει, δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται πρόβλημα μητρικής. Τί λέτε? Μπορώ να κάνω διάφορες δοκιμές, διότι έχω κάνει το εξής:κάνοντας clean install (με format), με το πρώτο desktop που βλέπω, κάνω shut down και παίρνω image file εκείνη τη στιγμή τα XP. Οπότε, ό,τι πείραμα και να κάνω επαναφέρω το clean install σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να ξανακάνω εγκατάσταση των XP απ' την αρχή.
Lost1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αλλά, σκέφτομαι και το άλλο. Μήπως έχει γενικότερο πρόβλημα η μητρική. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να βγει μόνο ένα part της μητρικής off (στην περίπτωσή μου η ethernet), και όλη η υπόλοιπη λειτουργία να είναι ok. Ειναι συνηθης φαινομενο ... Αν ο ethernet controller δουλευε πριν το format , και μετα δεν δουλευει ειναι θεμα λειτουργικου/drivers ... Όπως αναφέρω και στην αρχή του post, έχω πρόβλημα με τον Internet Explorer. Ξαφνικά κλείνει. Συνήθως μετά την εγκατάσταση του Adobe Flash Player. Απ' όσες εγκαταστάσεις XP έχω κάνει, δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται πρόβλημα μητρικής. Τί λέτε? Δεν εχει σχεση η μητρικη με αυτα τα προβληματα ... Κατεβασε hdsentinel για να δεις σε τι κατασταση ειναι ο σκληρος και το memtest X86 4.2 για να δεις τις ram ... Μπορώ να κάνω διάφορες δοκιμές, διότι έχω κάνει το εξής:κάνοντας clean install (με format), με το πρώτο desktop που βλέπω, κάνω shut down και παίρνω image file εκείνη τη στιγμή τα XP. Οπότε, ό,τι πείραμα και να κάνω επαναφέρω το clean install σε δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να ξανακάνω εγκατάσταση των XP απ' την αρχή. To image το εκανες σημερα ή το ειχες απο παλια ? Πρεπει να πετυχει η εγκατασταση των windows + drivers και μετα κανεις image ... Τα windows ειναι γνησια ? Αν δεν βρεις ακρη κανε αργο format τον δισκο και μετα εγκατασταση των win xp ...
johnyb98 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Αν ο ethernet controller δουλευε πριν το format , και μετα δεν δουλευει ειναι θεμα λειτουργικου/drivers ... Ο controller, όταν είχε αγοραστεί η μητρική (2004) δούλευε και χάλασε πριν 2 περίπου μήνες. Δεν εχει σχεση η μητρικη με αυτα τα προβληματα ... Κατεβασε hdsentinel για να δεις σε τι κατασταση ειναι ο σκληρος και το memtest X86 4.2 για να δεις τις ram ... Τα 2 RAM modules (2 x 256 DDR 400MHz) τα τσέκαρα με memtest από 2.5 ώρες το καθένα και σε διαφορετικά dimm slots. 22 passes το καθένα και no errors. Αυτό που λες για το δίσκο θα το έκανα αν δεν είχε συμβεί το εξής:τα προβλήματα με τον IE τα βγάζει τόσο με τον σκληρό του pc (ας τον πούμε κανονικό), όσο και με έναν δεύτερο σκληρό, στον οποίο ας πούμε κάνω τα πειράματα-δοκιμές. To image το εκανες σημερα ή το ειχες απο παλια ? Πρεπει να πετυχει η εγκατασταση των windows + drivers και μετα κανεις image ... Τα windows ειναι γνησια ? Αν δεν βρεις ακρη κανε αργο format τον δισκο και μετα εγκατασταση των win xp ... Το image το έκανα σήμερα. Έκανα image και πριν drivers και μετά. Έχω δύο. Windows γνήσια. Τα format στους δίσκους είναι κανονικά. Όχι quick.
Lost1 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δε θα τα καταφέρω με το Linux. Είμαι αρχάριος ακόμη. Μαλλον δεν εισαι αρχαριος ... Τι να σου πω , δικο σου ειναι το pc , εσυ το ξερεις καλυτερα ... Γενικα εξαντλεις ολα τα περιθωρια μεχρι να ριξεις το φταιξιμο στην μητρικη ... Αν αλλαξεις μητρικη μπορει να λυθουν τα προβληματα σου , αλλα αυτο δεν σημαινει παντα οτι εφταιγε η μητρικη ...
johnyb98 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Λόγω του ότι δεν έχω μητρική να αλλάξω και να κάνω δοκιμές, το μόνο που έχω για αλλαγή είναι τροφοδοτικό. Έκανα αντικατάσταση και χτύπησε αμέσως BSOD (αφού εγκατέστησα τα κάτωθι και με τη σειρά που τα παραθέτω): -Winzip -WinRar -TeraCopy Έκανα αυτή την αλλαγή, διότι απ' τους υπολογιστές όλα μπορείς να τα περιμένεις. Απ' τη μιά συμφωνώ με τον Lost που είπε σε προηγούμενη απάντηση ότι, το ότι ο IE κλείνει απότομα δεν οφείλεται σε h/w. Αλλά κι απ' την άλλη, με τόσα που έχουν δει τα μάτια μου σε pcs, δεν αποκλείω τίποτα, μέχρι να αποδείξω αυτό που ψάχνω. Γι' αυτό και άλλαξα τροφοδοτικό. Μήπως και βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Το τροφοδοτικό που έβαλα το έχω χρησιμοποιήσει και σε άλλους υπολογιστές, και δε μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα (γιά να πούμε ότι μπορεί να φταίει αυτό - ότι είναι ελαττωματικό, και χτύπησε αμέσως μπλε οθόνη με την πρώτη εκκίνηση από τη σύνδεσή του). Από τη μία δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει κι αυτό κάτι (του δίνω πολύ μικρό ποσοστό). Από την άλλη, όμως, αν το τροφοδοτικό που ήταν συνδεδεμένο στο pc, έχει φάει τα ψωμιά του (από το 2004, ένα noname και όχι πάνω σε UPS), τροφοδοτεί λάθος τη μητρική, τη χάλασε, τότε, με το που μπήκε ένα εντάξει τροφοδοτικό και άρχισε η σωστή τροφοδοσία στις συσκευές της μητρικής, χτύπησε μπλε οθόνη. Οπότε, σαν συμπέρασμα ως τώρα, προσωπικά, βγάζω: -τροφοδοτικό υπολειτουργίας/ελαττωματικό -χάλασε τη μητρική -στη μητρική χάλασε ο ethernet controller Παίρνοντας και αναλύοντας το minidump, αναφέρεται σε driver της on-board VGA (δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία). Τώρα θα μου πείτε... καλά, και γιατί πριν αλλάξεις τροφοδοτικό (δούλευε το pc με το ελαττωματικό), δεν είχε χτυπήσει ούτε μία μπλε οθόνη με τα format, και τα format images restore που είχες κάνει, και με το που έβαλες το "καλό" χτύπησε αμέσως μπλε οθόνη? Είναι ίσως αυτό που είπα παραπάνω. Η μητρική, έχει (συνηθήσει να το πώ??? - ακούγεται αστείο), να δουλεύει με το ελαττωματικό (γι' αυτό και μάλλον έχει χαλάσει και υπολειτουργεί), και με το που μπήκε σωστό τροφοδοτικό, BSOD. Έψαξα στην AMD για νεότερο driver απ' το site της ASUS (RADEON 9100 IGP). Σχετικά με XP, έχει μόνο για Professional. Για να δώσω και μία ακόμη λεπτομέρεια, τις προηγούμενες ημέρες που προσπαθώ να εγκαταστήσω απ' το μηδέν τα Windows, τις δοκιμές τις κάνω σε Pro. Χθες δοκίμασα να βάλω γιά πρώτη φορά Home, και η μπλε οθόνη χτύπησε σε Home. Θα μπορούσε να φταίει αυτό; Στο site της ASUS έχει drivers για XP:δε διαχωρίζονται σε Home και Pro. Και, απ' όσο ξέρω, αυτό είναι το φυσιολογικό. Στο site της AMD, όσον αφορά σε XP, λέει (τουλάχιστον στο σημείο που βρήκα εγώ), drivers για 2000 - Professional. Τί γίνεται?? Κάποια γνώμη-άποψη για όλ' αυτά? Υ.Γ. (1) Το pc είναι μιάς φίλης και προσπαθώ να το φτιάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα