Dimitris19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Καλησπέρα παίδες Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στο ερείπιο pc της αδερφής μου γιατί είναι σχετικά αργό. Η χρήση του είναι περισσότερο για internet, μουσική-ταινίες και κάποια προγράμματα. Το σύστημα είναι CPU Type: DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz Motherboard Name: MSI PT890 Neo v2 (MS-7258) (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN) Ram memory: 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (4-4-4-12 @ 266 MHz) GPU: NVIDIA GeForce 6200 TurboCache (256 MB) Όπως βλέπετε η ram είναι πολύ μικρή(στο manual της μητρικής λέει up to 2gb/400-533, οπότε για αρχή παρήγγειλα 2 απο αυτες Link) 2gb απο 512 λογικά θα φανεί?. Θα ήθελα να μου πείτε τώρα για κάποια άλλη κάρτα γραφικών, κυρίως για ταινίες 720-1080p μιας και οι δευτερες πολλές φορές κολλάνε. Για παιχνίδια δεν την ενδιαφέρει. Μία τιμή ~60ευρώ. Το τροφοφοδοτικό ειναι αυτό Εικόνα (Λογικά 450W αν δεν κάνω λάθος) Ευχαριστώ!
baskon Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Γενικά ο υπολογιστης ειναι για τα μπάζα ( κυριως το τροφοδοτικο και η μνημη ) Θα δωσεις 17+17 για τις μνημες δηλαδη 34 ευρώ.. Και 60 για την κάρτα γραφικών.. Συνολο 95 ευρώ δηλαδή.. Οταν με 45 για μια απλη H61 Μητρική 40 για cpu g530 20 για 4 gb ddr3 105 ευρω συνολο εχεις υπολογιστη που πετάει και καινουρια πραγματα που δε θα εχεις προβλημα να χαλασουν για μια πενταετια.. Τι νομιζεις...αξίζει? Για μενα οχι και αν εχεις τη δυνατοτητα ακυρωσε τις μνημες και παρε τα πραγματα που σου λεω..Μνημουλες μπορεις να τσιμπησεις και μεταχειρισμενες απο εδω και να πεσει λιγο ακομα η τιμη.. Επισης πουλας τα πραγματακια εδώ και με τα 40-45 ευρω που θα παρεις αγοραζεις ενα corsair τροφοδοτικο ANyway αν επιμενεις για την αναβαθμιση παρε την φθηνοτερη vga Που θα βρεις (30-35E) ..πχ Gt520 ή 6450 ειναι μια χαρα για ταινιες.Και με τα 2 γιγα μνημη θα πάει πολυ πιο ανετα..
Dimitris19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Γενικά ο υπολογιστης ειναι για τα μπάζα (και κυριως το τροφοδοτικο) Θα δωσεις 17+17 για τις μνημες δηλαδη 34 ευρώ.. Και 60 για την κάρτα γραφικών.. Συνολο 95 ευρώ δηλαδή.. Οταν με 45 για μια απλη H61 Μητρική 40 για cpu g530 20 για 4 gb ddr3 105 ευρω συνολο εχεις υπολογιστη που πετάει και καινουρια πραγματα που δε θα εχεις προβλημα να χαλασουν για μια πενταετια.. Τι νομιζεις...αξίζει? Για μενα οχι και αν εχεις τη δυνατοτητα ακυρωσε τις μνημες και παρε τα πραγματα που σου λεω..Μνημουλες μπορεις να τσιμπησεις και μεταχειρισμενες απο εδω και να πεσει λιγο ακομα η τιμη.. Επισης πουλας τα πραγματακια εδώ και με τα 40-45 ευρω που θα παρεις αγοραζεις ενα corsair τροφοδοτικο ANyway αν επιμενεις για την αναβαθμιση παρε την φθηνοτερη vga Που θα βρεις (30-35E) ..πχ Gt520 ή 6450 ειναι μια χαρα για ταινιες Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Όπως είπα πιο πάνω το pc είναι της αδερφής μου, αν ήταν δικό μου σίγουρα θα έμπαινα στη διαδικασία που μου προτείνεις μιας και το πισι είναι αρχαίο. Έχει και συναισθηματική αξία μιας και το πήρε όταν ήταν φοιτήτρια Απλά θα αγοράσω και μία απ τις κάρτες γραφικών που προτείνεις που είναι και φθηνές και θα της έρθει λουκούμι! Παιχνίδια δεν παίζει ούτως η άλλως, οπότε με μια απο τις 2 θα είναι καλυμένη για τις ταινίες?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Όπως είπα πιο πάνω το pc είναι της αδερφής μου, αν ήταν δικό μου σίγουρα θα έμπαινα στη διαδικασία που μου προτείνεις μιας και το πισι είναι αρχαίο. Έχει και συναισθηματική αξία μιας και το πήρε όταν ήταν φοιτήτρια Απλά θα αγοράσω και μία απ τις κάρτες γραφικών που προτείνεις που είναι και φθηνές και θα της έρθει λουκούμι! Παιχνίδια δεν παίζει ούτως η άλλως, οπότε με μια απο τις 2 θα είναι καλυμένη για τις ταινίες? Με το hardware είναι συναισθηματικά δεμένη? Λογικά θα είναι με το κουτί. Ε, ας κρατήσει το κουτί! +1 στον baskon.
κοκολινος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 +1 στον Baskon,ειμαι ηδη κατοχος celeron και απλης h61 ...Με μια καρτουλα αυτης της ταξης και ισως και καλυτερης.φτιαχνεις ενα τουμπανο (για τα μετρα π το χρειαζεσαι) και αναβαθμιζεται και πιο ευκολα μετα..!!!!!
baskon Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Και οι δυο ειναι σουπερ για αποκωδικοποιηση video.. Φυσικά οπως με ολες τις καρτες γραφικών αν το βιντεο που πας να δεις ειναι περιεργο δε θα δουλεψει η καρτα γραφικών και θα ζοριζεται ο επεξεργαστης και παλι.. Μιλάμε για ένα 5% απο τα βιντεακια που κυκλοφορουν.. Αν θελεις βαλτης να δουλευει λιγο παραπάνω και ο επεξεργαστης(στα 2.1-2.2 ghz )..Θα δει διαφορα,χωρις να εχει προβλημα..
Dimitris19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ο celeron δηλαδή θεωρείς πως έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις? Νομίζω πως το κυρίως πρόβλημα ήταν η ram και η gpu και όχι τόσο ο επεξεργαστής.
κοκολινος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ο celeron δηλαδή θεωρείς πως έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις? Νομίζω πως το κυρίως πρόβλημα ήταν η ram και η gpu και όχι τόσο ο επεξεργαστής. Μονο με την ενσωματομενη καρτα γραφικων του celeron Προσωπικα εβλεπα βιντεακια σε hd και σε hd οθονη.!!!!
baskon Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ο celeron δηλαδή θεωρείς πως έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις? Νομίζω πως το κυρίως πρόβλημα ήταν η ram και η gpu και όχι τόσο ο επεξεργαστής. Απτην αρχη στο ειπα..Φτιαξε το συστημα με τον Celeron. Ειναι πολυ πιο δυνατος ο επεξεργαστης(περιπου διπλη ισχυς), τοσο ωστε δεν χρειαζεται καρτα γραφικων για τα 1080p(αν και θα χρησιμοποιει την ενσωματωμενη vga για να μην επιβαρυνει τον επεξεργαστη). Επισης θα εχει 4 γιγα μνημης ddr3 ,δηλαδη διπλάσια σε μεγεθος και πιο γρηγορη. Η καρτα του g530 ειναι σουπερ για βιντεο,youtube κλπ κλπ.Μεχρι και παιχνιδακια ψιλοπαιζει(σε φιλο παιξαμε dirt 3 σε χαμηλη αναλυση μια χαρα). Τελος θα εχεις καινουρια μητρικη (πολυ σημαντικο) που ολοι ξερουμε οτι ειναι το συνηθες πραγμα στους υπολογιστες που χαλαει με το χρονο... Συνοπτικά θα εχεις διπλη μνημη,δυο φορες πιο γρηγορο επεξεργαστη ,καλη vga(επαρκως δυνατη) για ταινιες,youtube,ψιλοπαιχνιδακια καθως επισης θα εχεις χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος αλλα και καινουρια πράγματα!Πιστεψε με αν μεινεις με τα παλια καποια στιγμη θα με θυμηθεις για το τελευταιο (και κυριως τη μητρικη) Ενδεικτικά σκορ επεξεργαστη Ε6300->1100 ,G530-> 2200 Ενδεικτικά σκορ vga 6200->57 , G530->215 ,GT520-> 340 , 6450-> 358 Βλεπεις οτι και η vga ειναι αρκετά καλή για ενσωματωμενη,και οπως και να εχει σε ολες τις δουλειες εκτος παιχνιδιων ειναι αψογη.Παιζεις και κανα ελαφρυ παιχνιδακι..
Thanos1972 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ε δεν την παλευετε ετσι?θα αλλαξει ολοκληρo μηχανημα για να βλεπει ταινιες απο την σtιγμη που εχει και διπυρηνο?με μια τετοια μια χαρα θα ειναι ATI Radeon HD6450 Silent 512MB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) ΤΙΜΗ 38.07 € με καταναλωση Under load 27w Ουτε μνημη δεν θελει εαν ειναι σε xp.
baskon Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Ε δεν την παλευετε ετσι?θα αλλαξει ολοκληρo μηχανημα για να βλεπει ταινιες απο την σtιγμη που εχει και διπυρηνο?με μια τετοια μια χαρα θα ειναι ATI Radeon HD6450 Silent 512MB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Asus) ΤΙΜΗ 38.07 € με καταναλωση Under load 27w Ουτε μνημη δεν θελει εαν ειναι σε xp. Με 512 μνημη ανοιξε 4-5 φορτωμενα tabs στον firefox και τα λεμε ακομα και στα xp.. Αν εχει ανοιχτο utorrent,word,firefox και αλλο ενα προγραμμα θα ΣΕΡΝΕΤΑΙ. οπως και να εχει το δυπηρηνο με 512 μνημη δε λεει. 2 γιγα χρειαζεται χαλαρα.. Οπότε 35+35 = 70 ευρω. Πιστευεις οτι αξιζει? Σε σχεση με τα 105 ευρω? και επισης πόσες μητρικές 5ετίας εχεις δει να αρχιζουν να χαλανε? Εγω σε αυτο το διαστημα βλέπω ότι μεγαλο ποσοστο αρχιζει και χαλαει.. λες να τον βγαλει αλλα 5 χρονια(δηλαδη συνολικά 10ετια+) ωστε να δικαιολογησει τα 70 ευρω που θα χει δωσει? Μπορει.Πολυ πιθανο να μην τον βγαλει ομως.. Και τελος.Αν πουλησει τα πραγματα τα πουλαει 40-50 ευρω ανετα? 105-40=65 ευρω . Νομιζω οτι η επιλογη ειναι προφανης..Ο μονος λογος να μην αλλαξει ειναι ο συναισθηματικος που ειπε
Thanos1972 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Οκ,ας παρει αυτες Link να εχει συνολο 1 gb και ας παρει και την καρτα.εσυ πιστευεις οτι δινοντας 100 euros ειναι μια καλη επενδυση για να βλεπει ταινιες?τεσπα.εχει και την λογικη του αυτο που λες αλλα και παλι......αλλαγη ολοκληρου συστηματος για ταινιες?
baskon Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Αυτο που λες εχει περισσοτερη βαση.Αν ειναι να μη δωσει λεφτα οκ.10 ευρω για τη μνημη. Και μια μεταχειρισμενη vga με 20 ευρω. Συνολο 30. ΑΝ μου πεις ομως να διαλεξω αναμεσα στα 40+10 = 50 ευρω και τα 65 ευρώ(μπορει και 55,αναλογα ποσα θα πιασουν τα παλια του) για νεα πραγματα ε διαλεγω το δευτερο.. Οπως και να εχει το νεο συστημα ειναι συστημα που δε θα ασχοληθει για 5 χρονια ,ενώ αν κρατησει το παλιο με 1 γιγα μνημη...ε ειναι μηχανημα χωρις μελλον απο τη πρωτη μερα,και εχει και παλια πραγματα μεσα με σημαντικη πιθανοτητα βλαβης...
nikos1982 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Αυτο που λες εχει περισσοτερη βαση.Αν ειναι να μη δωσει λεφτα οκ.10 ευρω για τη μνημη. Και μια μεταχειρισμενη vga με 20 ευρω. Συνολο 30. ΑΝ μου πεις ομως να διαλεξω αναμεσα στα 40+10 = 50 ευρω και τα 65 ευρώ(μπορει και 55,αναλογα ποσα θα πιασουν τα παλια του) για νεα πραγματα ε διαλεγω το δευτερο.. Οπως και να εχει το νεο συστημα ειναι συστημα που δε θα ασχοληθει για 5 χρονια ,ενώ αν κρατησει το παλιο με 1 γιγα μνημη...ε ειναι μηχανημα χωρις μελλον απο τη πρωτη μερα,και εχει και παλια πραγματα μεσα με σημαντικη πιθανοτητα βλαβης... σιγα ρε συ...π3 866 με μητρικη μνημες απο το 1999 εχω και ακομα παιζουν αποβληματιστα.....λες να χαλανε ετσι ετσι τα πραγματα εσυ??
Dimitris19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Λοιπόν, για να μην κουραζόμαστε χωρίς λόγο να πω ξανά πως η χρήση του συγκεκριμένου pc είναι κατά 90% σερφάρισμα στο ίντερνετ και ταινίες. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πουλήσω εξαρτήματα και να αλλάξω τα πάντα. Υπάρχει πολύ πιο δυνατό μηχάνημα για gaming και λοιπά. Αυτό το χρησιμοποιεί η αδερφή μου για τους λόγους που ανέφερα και απλά θέλει να μπορεί να ανοίγει tabs χωρίς να κολλάει καθώς και hd ταινίες απροβλημάτιστα. Επομένως, με τα 2gb ram και την 6450 κάρτα που προτείνετε θα είναι οκ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα