Spyros_tz Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Γειά σας, Θέλω να δώσω ασύρματη πρόσβαση σε όλο το σπίτι. Σκοπεύω να βάλω ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ του σπιτιού μια αντένα που να έχει αρκετή ίσχυ ώστε να πιάνει και στο πιο απομακρισμένο σημείο (περίπου 2 τοίχους και 40 μέτρα μακρυά). Έχω ως υπάρχον εξοπλισμό router με αποσπόμενη αντένα και σκέφτομαι αν μπορώ να του βάλω αντένα μεγαλύτερη. Ξέρετε αν γίνεται με καλή απόδοση; Η άλλη λύση είναι αγορά access point. Τα καλά access point του εξωτερικού χώρου είναι πανάκριβα και σκέφτομαι για ένα εσωτερικού χώρου που είναι γύρω στα 100 ευρώ που το είδα να δουλύει άψογα. Πως μπορώ να το κλείσω σε κουτί και να μην χάσω απόδοση; Δλδ τι είδους πλαστικό θα είναι το καλύτερο για το κουτί;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Aν το μπατζετ σου ειναι εως 100 ευρω πας σε ubiquiti nanostation η tp link 5210 και τρως τα υπολοιπα σε σουβλακια. Ειναι εξωτερικου χωρου και θα σε καλυψουν για τη δουλεια που θες. Με καλυτερη κεραια στο υπαρχον ρουτερ δεν θα κανεις δουλεια, μιλαμε για αμελητεες διαφορες οταν παρουσιαζονται εμποδια οπως τοιχοι κλπ.
Bspus Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Αυτο το TP LINK 5210G φαινεται ενδιαφερον. Μοιραζομαι internet με γειτονα (το ξερει) ο οποιος ειναι στον τριτο οροφο πολυκατοικιας και εγω στο ισογειο σε γειτονικο κτιριο. Εχω δυνατη καρτα και τον βλεπω αλλα με προβληματα. Αν παρω αυτο το TP LINK θα μπορει να συνεργαστει με το router του η θα πρεπει να μπει και αλλο tp link απο τη μερια του? Ουσιαστικα θελω αυτο το tp link να αντικαταστησει την ασυρματη καρτα δικτυου μου, να την τοποθετησω στη σκεπη μου και να κατεβασω καλωδιο ethernet κατω (συνδεεται και παιρνει ρευμα απο ethernet). Απ'οτι διαβασα μαλλον το κανει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Εχει κανεις εμπειρια με το συγκεκριμενο προιον?
Bspus Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Γαμωτο! Διαβασα σε αλλο Thread εδω περα αναζητωντας πληροφοριες οτι δεν μπορει να συνδεθει ως client σε wpa/wpa2 http://www.insomnia.gr/topic/389383-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-tp-link-tl-wa5210g-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1/page__st__40 Σημαντικη λεπτομερεια. Δεν ειναι σωστο να ζητησω απο τον ανθρωπο να βαλει WEP για να με εξυπηρετησει. Θα δω και το ubiquity τωρα ελπιζοντας οτι δεν εχει αυτο το προβλημα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Eιναι thomson/speedtouch το router του φιλου σου? Αποσο ξερω τις ασταθειες τις παρουσιαζει με thomson/speedtouch. Δουλευει μεν, αλλα με μικροπροβληματα τυπου θελει 2-3 επανεκινησεις μεχρι να πιασει IP απο το WPA thomson. Tα μηχανακια της ubiquiti γενικα τα θεωρω καλυτερα παντως.
Bspus Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Για το ubiquiti λες οτι εχει ασταθειες η για το tplink? Γιατι αλλο το επισημα να μην προβλεπει συνδεση με wpa/wpa2 APs και αλλο το να εχει ασταθειες με συγκεκριμενη μαρκα. ΟΤΕ εχει με ZTE modem
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Για το 5210 ελεγα. Και αφου εχει ZTE modem ο φιλος σου νομιζω οτι δε θα εχεις ουτε αυτες τις ασταθειες.
Spyros_tz Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Aν το μπατζετ σου ειναι εως 100 ευρω πας σε ubiquiti nanostation η tp link 5210 και τρως τα υπολοιπα σε σουβλακια. Ειναι εξωτερικου χωρου και θα σε καλυψουν για τη δουλεια που θες. Με καλυτερη κεραια στο υπαρχον ρουτερ δεν θα κανεις δουλεια, μιλαμε για αμελητεες διαφορες οταν παρουσιαζονται εμποδια οπως τοιχοι κλπ. To ubiquiti έβλεπα και εγώ. To Ubiquiti UniFi AP κάνει θάυματα, το είδα να δουλεύει, αλλά του εξωτερικού χώρου ξεφεύγει απ το bugdet μου (Ubiquiti UniFi UAP-Outdoor). Το νάνο που προτείνεις κάνει καλή δουλειά; Τα tp link δε τα είδα εν δράση. Για αυτό και είπα αν μπορώ να πειραματιστώ με καμιά κατασκευή κουτιού από πλαστικό και να το βάλω σε μια σωλήνα. Π.χ κάτι τέτοιο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=23322&cat=505&page=1 Αλλά δεν είμαι τηλεπ και δεν ξέρω τι υλικό να ψάξω. Μπορώ να κόψω πχ τη πρόσοψη αυτού του κουτιού και να το αντικαταστήσω με Plexiglass Δεν είναι βασικά μόνο το χρήμα. Είμαι και λίγο DIY τύπος. Υ.Γ. Πάμε για το 7ο στη Πόλη!
Bspus Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μετα απο λιγο ψαξιμο και στο forum της ubiquiti κατεληξα στο UBIQUITI NANOSTATION M2 2.4GHZ HI POWER 2X2 MIMO AIRMAX TDMA STATION http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535051 Ειναι ακριβως στο budget σου και υποτιθεται το πιο δυνατο στην κατηγορια του (χρηματικα και μεγεθους)
Spyros_tz Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μετα απο λιγο ψαξιμο και στο forum της ubiquiti κατεληξα στο UBIQUITI NANOSTATION M2 2.4GHZ HI POWER 2X2 MIMO AIRMAX TDMA STATION http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535051 Ειναι ακριβως στο budget σου και υποτιθεται το πιο δυνατο στην κατηγορια του (χρηματικα και μεγεθους) Όντως καλή επιλογή, ευχαριστώ.
PALLiS Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Χρόνια πολλά, πραγματικά τα μηχανάκια της UBNT είναι καταπληκτικά. Το συσκεκριμένο μηχάνημα προτείνεται ανεπιφυλακτα, και βέβαια υπάρχει και σε άλλα καταστήματα με καλύτερη τιμή.
Bspus Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Μετα απο λιγο ψαξιμο και στο forum της ubiquiti κατεληξα στο UBIQUITI NANOSTATION M2 2.4GHZ HI POWER 2X2 MIMO AIRMAX TDMA STATION http://www.e-shop.gr...l?id=PER.535051 Ειναι ακριβως στο budget σου και υποτιθεται το πιο δυνατο στην κατηγορια του (χρηματικα και μεγεθους) Μετα απο αναμονη σχεδον ενα μηνα επιτελους μου ηρθε και το τοποθετησα. Ηταν πολυ πιο απλο απ'οτι νομιζα, σχεδον plug and play για να κανω αυτο ακριβως που ηθελα, δηλαδη να αντικαταστησω τη usb καρτα δικτυου με κατι που εχει την ιδια λειτουργικοτητα αλλα το χειριζομαι μεσα απο το ethenet interface και παιρνει και ρευμα απο αυτο. Εχει βεβαια και αλλες δυνατοτητες αλλα δεν μου χρησιμευουν προς το παρον. Οταν το δοκιμαζα μεσα στο σπιτι δεν ηταν ιδιαιτερα πιο δυνατο απο την alfa που εχω. Αλλα το γεγονος οτι καθεται πανω στη σκεπη του δινει σαφες πλεονεκτημα. Πλεον το σημα ειναι καμπανα ολη την ωρα. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2012 από Bspus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα