Προς το περιεχόμενο

overcloking se 960t black edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες καλησπερα

για να μην ανοιξω αλλο topic λεω να γραψω εδω λοιπον εχω το εξησ προβλημα

οτι προσπαθω να περασω απο την gigabyte μου πεταει το εξης μηνυμα πανω στην εγκατασταση

open driver handle failure και error number 0x80040707 setup will now terminate.

ξερεις κανεις τι παιζει ,επαναλαμβανω μονο οτι αφορα την gigabyte.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ανεβάζω το παρών θέμα μιας και είμαι πλέον κάτοχος ενός ξεκλείδωτου 960Τ->Χ6 1605 . το πρόβλημα είναι ότι στους πειραματισμούς που έχω κάνει , μετά τις ρυθμίσεις και την αποθήκευση του bios δεν μπουτάρει ...εξαφανίζει τον ssd , ο 2ΤΒ και το blu-ray παραμένουν ορατά , έχει την έκδοση (ahci) που είχε η Gigabyte στη σελίδα της και βρήκα από την amd την 13.1 , μπορεί να φταίει η έκδοση του ahci ;;

Και οι μνήμες αν κι είναι στα 2133 τρέχουν μόνο μέχρι τα 1600 (και στο fm1 set που τις είχα μέχρι 1600 μπορούσα να τις τρέξω) 

Δημοσ.

Terry είναι δοκιμασμένη η CPU ότι τρέχει ως εξαπύρηνη? Το ότι το ανοίγεις στο bios και κάνει reboot δεν σημαίνει ότι δουλεύουν και οι έξι πυρήνες. Ακόμα και να πόσταρε, μπορεί να μην κατάφερνε να μπει Windows (και πάλι κάποιο χαλασμένη πυρήνα θα είχε). Ακόμα και να έμπαινε, δεν σημαίνει και πάλι ότι θα λειτουργούσε σωστά.

Άκου τα βήματα:

- Ξεκλειδώνεις πυρήνες και τα έχεις όλα UNDERCLOCKED -> βάλτον στα 2.4 από 3.0 που είναι, μνήμες στα 1333, ΝΒ στα 1800 κλπ. Οπότε πλέον έχουμε δύο περιπτώσεις:

α) Μπαίνει Windows κανονικά.

i) Tεστάρεις με Prime ότι όλα καλά και συνεχίζεις

ιι) Αρχίζεις ένα ένα και τα γυρνάς stock. ΟΧΙ όλα μαζί

ιιΙ) Αν δεις ότι όλα παίζουν stock, αρχίζεις και δοκιμάζεις OCing

β) Δεν ποστάρει ή δεν μπαίνει Windows

i) Κλείνεις ένα-ένα τους πυρήνες κάθε φορά, ώστε να καταφέρεις να μπουτάρει ως 5-core. Προσοχή, δοκιμάζεις ΟΧΙ μόνο με τους δυο τελευταίους (Core4/5) αλλά και τους πέντε (ο core0 δεν μπορεί να πειραχτεί). Πάμπολλες φορές υπάρχει το φαινόμενο ενώ ανοίγεις τους 5&6 πυρήνες να σου κάνει πρόβλημα ένας από τους 2-4.

ιι) Όταν καταφέρεις να μπουτάρεις με έναν συνδυασμό, δοκιμάζεις τα αi, ii, iii

γ) Είσαι άτυχος, και δεν καταφέρνεις να ανοίξεις κανέναν από τους υπόλοιπους δύο πυρήνες. Τους ξανακλείνεις και λες ότι αγόρασες έναν 965 και τον κλοκάρεις (θα ανέβει και πιο ψηλά)

Επίσης δεν είναι όλα τα boards τα ίδια. Μπορεί σε κάποιο να ανοίξει κανονικά και σε κάποιο όχι. Συνήθως έχει να κάνει με το BIOS. Σε 9x0 boards (BD optimized), με τα Latest BIOS εμφανίζονται πολλά προβλήματα. Πρέπει να κάνεις roll-over στα αρχικά. 

Ενδεικτικά σου λέω ο 960Τ που πέρασε από τα χέρια μου, άνοιξε σε 6-core και έπαιρνα CPU-z confirmation μέχρι και 4.2 (περνούσε και Prime άνετα). Ως 4-core έφτανε τα 4.4. Αυτά με bios F5, ενώ με νεώτερα (F10 έφτασε) τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.

Για τις μνήμες

Οι μνήμες για να παίξουν ψηλά, θέλουν ρεύμα. 1.70-1.80 για τόσο ψηλά, Τις έδωσες?

• Like 3
Δημοσ.

Να σου ποστάρω τα settings που τον έτρεχα?

Αν τα έχεις κρατήσει ναι

@Ninos είναι Χ6 1605Τ κανονικά και με λίγα τεστ που τον έκανα σταθερός ... στα stocks και τις μνήμες @ 1600mhz

Η απορία μου είναι γιατί να χάνει μόνο τον ssd ;; 

Bios F12 

Δημοσ.

Ti *μπιπ* είμαι :mad:  Διάβασα αυτό και κατάλαβα δεν ποστάρει και όχι δεν μπουτάρει. Κι έγραφα τόση ώρα...

...το πρόβλημα είναι ότι στους πειραματισμούς που έχω κάνει , μετά τις ρυθμίσεις και την αποθήκευση του bios δεν μπουτάρει ...

Δεν μου λέτε, μαζί με τον επεξεργαστή άλλαξε χέρια και η ΜΒ? Αν όχι θεωρώ το μόνο σίγουρο ότι το F12 δεν είναι κατάλληλο για την CPU σου. Διάβασε εδώ και ακόμα καλύτερα πόσταρε και ρώτα, ποιο είναι το κατάλληλο. Μπορείς επίσης να αναφέρεις και το πρόβλημά σου, υπάρχουν καλά τζιμάνια εκεί πέρα:

http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-addedhttp://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...