Thanos1972 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μαλιστα δινει αρκετο ρευμα η μητρικη σου για να πεις οτι εαν αυξησεις το ρευμα,ισως ξεκλειδωσει.σε καθε περιπτωση επειδη σε βλεπω οτι δεν το πολυ ξερεις το θεμα,διαβασε αρκετους οδηγους στο ιντερνετ για να μαθεις τι ειναι η καθε επιλογες στο bios και το πως ξεκλειδωνει και δοκιμασε αργοτερα manual να τον κανεις 5πυρηνες αν δεν μπαινει windows σαν εξαπυρηνος.
giout Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 λες εαν διαβασω το manual της μητρικης που εχω να βγαλω ακρη? το βιβλιαρακι ξερεις..
Ntinaras Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 κατεβασε το προγραμμα της μητρικης που λεγεται touch bios Και καντο μεσα απο τα windows.
giout Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 κανει για ολες της μητρικες αυτο το προγραμματακι? οκ κοιταξα και το βρηκα ,θα το κατεβασω να δω τι παιζει,ευχαριστω.
snot Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Μπες στο bios ενεργοποίησε το cpu unlock και κάνε disable όλους τους πυρήνες που θα σου βγάλει. Αν μετά από αυτό μπει στα windows, ενεργοποίησε τους πυρήνες έναν έναν ώστε να βρεις ποιος δουλεύει και ποιος όχι.
giout Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 καλημερα παιδες τελικα καταφερα να το ξεκλειδωσω,σε 5 πυρινο δεν ξερω βεβαια εαν παιζει ρολο που δεν εχω παρει ψυχτρα και δεν μου ξεκλειδωσε σε 6 πυρινο,θα παρω αυτη την εβδομαδα ,αμα ειναι πειτε μου περιμενω προτασεις.
ninos30 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Επειδή έχω το ίδιο CPU/Mobo, δύσκολα να σου ξεκλείδωσε μόνο έναν. Εκεί που λέει τα cores, ξεκινάει από τον Core0 και φτάνει Core5 (άρα εξαπύρηνος). Τώρα αν καταφέρεις να τον δουλέψεις έτσι είναι άλλο θέμα. Μπορεί να χρειαστεί να κλείσεις έναν πυρήνα χειροκίνητα για να παίξει σωστά, άρα να τον κάνεις 5-πύρηνο. Επίσης αν ξεκλειδώσεις τους 2 επιπλέον (4&5) και δεν παίζει σωστά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ένας από τους 2. Μπορεί να πρέπει να κλείσεις τον 3 για παράδειγμα ή τον 1-2. Τον μόνο που δεν μπορείς να πειράξεις είναι τον 0. Σε πρώτη φάση, αφού είσαι με stock cooler, κάνε underclock την CPU στα 2.6-2.8 (πειράζοντας το multi) και δοκίμασε να ανοίξεις και τους έξι και μπες στα Windows (θα σου έλεγα να μην τρέξεις κάποιο burn-in test). Αν δεν μπει ή σου πετάξει BSOD ξεκίνα να κλείνεις έναν έναν τους πυρήνες μέχρι να βρεις τον "προβληματικό". Ελπίζω να μην είσαι από τους σπάνιους άτυχους που δεν κατάφεραν να ανοίξουν έστω κι έναν. Ο δικός μου εξαπύρηνος πήγε μέχρι τα 4.2. Από εκεί και πάνω πάπαλα. Αν και νομίζω μ'ένα καλύτερο board έχει να δώσει λίγα ακόμα. Πάρε και τις ρυθμίσεις που έχω για 3.8 που τον τρέχω 24/7 (μην τις δοκιμάσεις αν δεν πάρεις ψύκτρα): Core Speed: 3.8 FSB: 200 Multi: 19 VCore: 1.375 CPU NB VID Control: 1.225 Temp: Max 42 through Easy Tune6 readings under prime95 load A, και για το OC δες τον οδηγό στην υπογραφή μου. Είναι όλο με video και ακόμα κι ένας αρχάριος μπορεί να τα καταφέρει. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2012 από ninos30
giout Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 καλημερα και σε ευχαριστω για της συμβουλες λοιπον κοιτα τη εχω κανει ,εχω κανει cpu unlock και πηγα και ανοιξα τους πυρηνες εναν-εναν ,απο τι ειδα με τον μονο που δεν με εβαζε στα win ηταν με τον core-3 ,τον οποιο τον εχω disable,δηλαδη ειμαι ετσι core-0 enable core-1 enable core-2 enable core-3 disable core-4 enable core-5 enable,απο εκει περα δεν εχω πειραξει το multi ,αλλα θα το δοκιμασω και αυτο να δω τι παιζει,η ψυχτρα μεχρι την παρασκευη θα ειναι στο σπιτι. επισης τουσ πυρηνες τους εχω manual οχι σε auto γιατι οταν ειχα και κανει μονο cpu-unlock δεν με εβαζε μεσα στα win,τωρα θα κατεβασω το multi οπως λες και θα ανοιξω και τον core-3,εσυ τους εχει auto η manual?
ninos30 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Manual. Για να κλείσεις πυρήνες το έχεις αναγκαστικά εκεί. Λογικά σε βλέπω με 5-πύρηνο. Αν δεν σου μπουτάρει έστω και για λίγο με στοκ συχνότητες, δεν νομίζω να παίξει και με χαμηλότερες. Είπαμε η stock-ψύκτρα δεν είναι καλή αλλά όχι κι έτσι.
giout Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 κοιτα θα το δοκιμασω και αυτο δεν εχω να χασω τιποτα,και τι αλλο παιζει ρολο εαν θα κανω update το bios η οχι?
ninos30 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δεν ξέρω ποιο φοράς, αλλά το καλύτερο για PhenomII είναι το F5. Τα F6-F7 είναι BD optimized Y.Γ. Αυτά είναι για rev 1.0 (αυτό έχω εγώ) και 1.1. Για 1.2 πάνε αλλιώς και δεν τα ξέρω
giout Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 τελικα κατεβασα το multi αλλα δεν μπορουσα να μπω στα win με εφτανε στο logo των win και με γυρισε πισω. απο τι ειδα εχω f8 αλλα το rev ειναι 2
ninos30 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Ώπα γιατί κάπου έκανα λάθος. Εσύ έχεις την GA-990XA-UD3 κι εγώ την GA-990FXA-UD3. Είδα ότι το bios το δικό σου πάει μέχρι F11. Θα δοκίμαζα με το τελευταίο (6 μήνες νεότερο από το δικό σου) γιατί αυτό το "Add VRM MOS protection" μου αρέσει.
giout Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2012 οκ θα δοκιμασω να περασω και το τελευταιο bios να δω τι θα παιχτει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα