Προς το περιεχόμενο

overcloking se 960t black edition

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαλιστα δινει αρκετο ρευμα η μητρικη σου για να πεις οτι εαν αυξησεις το ρευμα,ισως ξεκλειδωσει.σε καθε περιπτωση επειδη σε βλεπω οτι δεν το πολυ ξερεις το θεμα,διαβασε αρκετους οδηγους στο ιντερνετ για να μαθεις τι ειναι η καθε επιλογες στο bios και το πως ξεκλειδωνει και δοκιμασε αργοτερα manual να τον κανεις 5πυρηνες αν δεν μπαινει windows σαν εξαπυρηνος.

Δημοσ.

κανει για ολες της μητρικες αυτο το προγραμματακι?

οκ κοιταξα και το βρηκα ,θα το κατεβασω να δω τι παιζει,ευχαριστω.

Δημοσ.

Μπες στο bios ενεργοποίησε το cpu unlock και κάνε disable όλους τους πυρήνες που θα σου βγάλει. Αν μετά από αυτό μπει στα windows, ενεργοποίησε τους πυρήνες έναν έναν ώστε να βρεις ποιος δουλεύει και ποιος όχι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλημερα παιδες

τελικα καταφερα να το ξεκλειδωσω,σε 5 πυρινο δεν ξερω βεβαια εαν παιζει ρολο που δεν εχω παρει ψυχτρα και δεν μου ξεκλειδωσε σε 6 πυρινο,θα παρω αυτη την εβδομαδα ,αμα ειναι πειτε μου περιμενω προτασεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω το ίδιο CPU/Mobo, δύσκολα να σου ξεκλείδωσε μόνο έναν. Εκεί που λέει τα cores, ξεκινάει από τον Core0 και φτάνει Core5 (άρα εξαπύρηνος).

Τώρα αν καταφέρεις να τον δουλέψεις έτσι είναι άλλο θέμα. Μπορεί να χρειαστεί να κλείσεις έναν πυρήνα χειροκίνητα για να παίξει σωστά, άρα να τον κάνεις 5-πύρηνο.

Επίσης αν ξεκλειδώσεις τους 2 επιπλέον (4&5) και δεν παίζει σωστά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φταίει ένας από τους 2. Μπορεί να πρέπει να κλείσεις τον 3 για παράδειγμα ή τον 1-2. Τον μόνο που δεν μπορείς να πειράξεις είναι τον 0.

Σε πρώτη φάση, αφού είσαι με stock cooler, κάνε underclock την CPU στα 2.6-2.8 (πειράζοντας το multi) και δοκίμασε να ανοίξεις και τους έξι και μπες στα Windows (θα σου έλεγα να μην τρέξεις κάποιο burn-in test). Αν δεν μπει ή σου πετάξει BSOD ξεκίνα να κλείνεις έναν έναν τους πυρήνες μέχρι να βρεις τον "προβληματικό". Ελπίζω να μην είσαι από τους σπάνιους άτυχους που δεν κατάφεραν να ανοίξουν έστω κι έναν.

Ο δικός μου εξαπύρηνος πήγε μέχρι τα 4.2. Από εκεί και πάνω πάπαλα. Αν και νομίζω μ'ένα καλύτερο board έχει να δώσει λίγα ακόμα.

Πάρε και τις ρυθμίσεις που έχω για 3.8 που τον τρέχω 24/7 (μην τις δοκιμάσεις αν δεν πάρεις ψύκτρα):

Core Speed: 3.8

FSB: 200

Multi: 19

VCore: 1.375

CPU NB VID Control: 1.225

Temp: Max 42 through Easy Tune6 readings under prime95 load

fe5a0d23_1600T3_8.png

A, και για το OC δες τον οδηγό στην υπογραφή μου. Είναι όλο με video και ακόμα κι ένας αρχάριος μπορεί να τα καταφέρει.

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

καλημερα και σε ευχαριστω για της συμβουλες

λοιπον κοιτα τη εχω κανει ,εχω κανει cpu unlock και πηγα και ανοιξα τους πυρηνες εναν-εναν ,απο τι ειδα με τον μονο που δεν με εβαζε στα win ηταν με τον core-3 ,τον οποιο τον εχω disable,δηλαδη ειμαι ετσι

core-0 enable

core-1 enable

core-2 enable

core-3 disable

core-4 enable

core-5 enable,απο εκει περα δεν εχω πειραξει το multi ,αλλα θα το δοκιμασω και αυτο να δω τι παιζει,η ψυχτρα μεχρι την παρασκευη θα ειναι στο σπιτι.

επισης τουσ πυρηνες τους εχω manual οχι σε auto γιατι οταν ειχα και κανει μονο cpu-unlock δεν με εβαζε μεσα στα win,τωρα θα κατεβασω το multi οπως λες και θα ανοιξω και τον core-3,εσυ τους εχει auto η manual?

Δημοσ.

Manual. Για να κλείσεις πυρήνες το έχεις αναγκαστικά εκεί.

Λογικά σε βλέπω με 5-πύρηνο. Αν δεν σου μπουτάρει έστω και για λίγο με στοκ συχνότητες, δεν νομίζω να παίξει και με χαμηλότερες. Είπαμε η stock-ψύκτρα δεν είναι καλή αλλά όχι κι έτσι.

Δημοσ.

κοιτα θα το δοκιμασω και αυτο δεν εχω να χασω τιποτα,και τι αλλο παιζει ρολο εαν θα κανω update το bios η οχι?

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποιο φοράς, αλλά το καλύτερο για PhenomII είναι το F5. Τα F6-F7 είναι BD optimized

Y.Γ.

Αυτά είναι για rev 1.0 (αυτό έχω εγώ) και 1.1. Για 1.2 πάνε αλλιώς και δεν τα ξέρω

Δημοσ.

τελικα κατεβασα το multi αλλα δεν μπορουσα να μπω στα win με εφτανε στο logo των win και με γυρισε πισω.

απο τι ειδα εχω f8 αλλα το rev ειναι 2

Δημοσ.

Ώπα γιατί κάπου έκανα λάθος. Εσύ έχεις την GA-990XA-UD3 κι εγώ την GA-990FXA-UD3.

Είδα ότι το bios το δικό σου πάει μέχρι F11. Θα δοκίμαζα με το τελευταίο (6 μήνες νεότερο από το δικό σου) γιατί αυτό το "Add VRM MOS protection" μου αρέσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...