Dragonheart Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Καταρχην καλημερα σε ολους! Πριν απο 1.5 χρονο αγορασα τον πρωτο μου ssd (ocz vertex 120gb) και μετα απο τοσο καιρο που δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα αποφασισα να κανω ενα φορματ και νεα εγκατασταση windows μιας και ειχε αρχισει να δειχνουν "σημαδια κουρασης" τα windows, οπως παντα συμβαινει μετα απο καποιο καιρο. Να αναφερω οτι ο ssd ειναι περασμενος σε laptop με αγορασμενα windows 7 home premium. Εβαλα το dvd των windows, εκανα φορματ απο το μενου και μετα κανονικα εγκατασταση. Ολα καλα μεχρι εδω, εβαλα drivers και καποια προγραματα που χρησιμοποιω. Τα προβληματα ξεκινησαν οταν εγκατεστησα καποια παιχνιδια (battlefield 3, lord of the rings online και star wars the old republic). Το προβλημα που μου εκαναν στην αρχη ηταν οταν επαιζα ενα παιχνιδι ξαφνικα ειχα μεγαλη μειωση στα fps για λιγο και μετα παλι επαιζε κανονικα. Στη αρχη σκεφτηκα οτι μπορει να ηταν καποιο θεμα με drivers καρτα γραφικων (GTX 280M) οποτε και εβαλα εβγαλα διαφορες εκδοσεις απο την nvidia χωρις καποιο αποτελεσμα. Για να βεβαιωθω παντα ανοιγα το fraps για να δω τι μειωση ειχα και πχ το lotro απο 100fps επεφτε στα 25fps, το bf3 απο 35fps στα 10fps. Εχουν περασει περιπου δυο βδομαδες απ'οταν εκανα φορματ και τωρα πια το κανει συχνοτερα αυτο, δηλαδη καθε 1 λεπτο θα ριξει τα fps ενω στην αρχη ηταν σπανιοτερο. Το τελευταιο που μου κανει ειναι ενω παιζω να παγωνει τελειως η εικονα για μερικα seconds και μετα να ξεκολαει, σπανιοτερα αυτο παντα βεβαια μαζι με τη μειωση στα fps. Αρχησα να υποψιαζιομαι οτι μαλλον κατι παιζει με τον ssd οταν ξεκινησα να βλεπω καποιες "καθυστερησεις" και στα windows. Παταω κατι και αργει λιγο να ανοιξει κτλ, οχι κατι τραγικο αλλα σιγουρα πολυ χειροτερα απ'οτι ειχα συνηθισει, ακομα χειροτερα και απο πριν κανω φορματ (με 1.5 χρονο το λειτoυργικο πανω). Πχ μπορει να πατησω μια ταινια η να θελω να κανω εγκατασταση ενα προγραμμα και απο οταν το πατησω κανει τουλαχιστον 6-7 seconds μεχρι να παρι χαμπαρι, πραγμα ανικουστο μεχρι στιγμης. Εχω εγκαταστημενο το hdd sentinel και δεν μου δειχνει κανενα προβλημα με το σκληρο. Τι μπορει να φταιει ρε παιδια; Ο υπολογιστης πριν το φορματ δεν ειχε κανενα απολυτως θεμα, αλλα ειμαι πεπισμενος οτι κατι τρεχει με τον ssd. Εσεις τι λετε οτι φταιει;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 έκανες secure erase πριν ξαναπεράσεις τα Windows 7?
Dragonheart Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 έκανες secure erase πριν ξαναπεράσεις τα Windows 7? Δεν εκανα secure erase πριν τα βαλω, σε ssd πρεπει να κανουμε αναγκαστικα για να επανελθει ο δισκος; Ειναι λιγο παλιας τεχνολογιας ο ssd αλλα τουλαχιστον υποστηριζει trim, αυτο δεν βοηθαει; Chipset drivers για την μητρική σου πέρασες;; Ναι, το πρωτο πραγμα που εκανα μετα την εγκατασταση των windows ηταν να βαλω ολους τους drivers.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δεν εκανα secure erase πριν τα βαλω, σε ssd πρεπει να κανουμε αναγκαστικα για να επανελθει ο δισκος; Ειναι λιγο παλιας τεχνολογιας ο ssd αλλα τουλαχιστον υποστηριζει trim, αυτο δεν βοηθαει; όχι το secure erase, ειδικά πριν το format/installation new windows...
Dragonheart Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δηλαδη λες να ξανακανω εγκατασταση στα windows αλλα να κανω πρωτα secure erase? Να κανω μεσω linux live cd? Και μετα το secure erase να κανω φορματ απο την εγκατασταση των windows η απλα να κανω την εγκατασταση χωρις φορματ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 format ουσιαστικά κάνει πάντα το installation των windows αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα βέβαια...
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 format ουσιαστικά κάνει πάντα το installation των windows αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα βέβαια... Nope,δεν κάνει,έχει επιλογή στα windowsXP για αλλαγή filesystem(ή να το αφήσεις όπως είναι)αν κάνεις αλλαγή κάνει και quick format (ή quick format + έλεγχο επιφάνειας),στα vista/7 πρέπει να μπεις στης επιλογές που έχει για τον δίσκο για αν δεις αυτές της επιλογές.
Dragonheart Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 format ουσιαστικά κάνει πάντα το installation των windows αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα λυθεί το πρόβλημα βέβαια... Χμμ, οκ μπορω τοτε να ξεκινησω με μια νεα εγκατασταση των windows παλι, αλλα σε περιπτωση που δεν φταιξει τι αλλο θυα μπορουσε να ειναι; Ξεχασα να αναφερω οτι εχει πανω το τελευταιο firmware της ocz το 1.7 αν δεν κανω λαθος. Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα ο σκληρος και να μην το εμφανιζει στο hd sentinel; Η μηπως να προερχεται το προβλημα απο καπου αλλου που δεν μπορω να φανταστω;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 οι θερμοκρασίες είναι εντάξει υποθέτω, αν όχι άνοιξε το laptop και ρίξτου ένα καθάρισμα... να φανταστώ ότι τα games ήταν μια χαρά πριν από 1 χρόνο πχ?
Dragonheart Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 οι θερμοκρασίες είναι εντάξει υποθέτω, αν όχι άνοιξε το laptop και ρίξτου ένα καθάρισμα... να φανταστώ ότι τα games ήταν μια χαρά πριν από 1 χρόνο πχ? Ναι δεν εχω κανενα προβλημα με θερμοκρασιες, που και που το καθαριζω απο κατω γιατι πιανει σκονη εκει που ειναι τα ανεμιστηρακια του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων. Μεχρι και πριν δυο βδομαδες δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα με παιχνιδια, δεν μπορω να φανταστω τι εγινε και μου φαινεται σχεδον απιθανο να ειναι καποιο hardware failure. Θα δοκιμασω να κανω ενα secure erase με νεο windows instalation και θα βαλω προσεκτικα τους drivers και ελπιζω να πανε ολα καλα. Υ.Γ. Δεν ξερω αν εχει να κανει, απλα να αναφερω οτι για main screen και πληκτρολογιο δεν χρησιμοποιω του laptop, εχω συνδεσει πληκτρολογιο ενσυρματο και οθονη αλλη με dvi. Λετε να παιζει κανενα προβλημα απο εκει; (την ειχα συνδεμενη και πιο παλια αλλα δεν την ειχα main screen, απλα την ειχα διπλα στο laptop για extended display)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 δεν νομίζω η διαφορά στην ανάλυση να πάιζει τόσο μεγάλο ρόλο μιας και η GTX280M δεν είναι ψοφίμι, testαρε και με την οθόνη/keyboard του laptop για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίνε αυτά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα