Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδες..

Χαρισαν στον αδελφο μου (αναθεμα την ωρα) ενα macbook 2.1 με περασμενα τα tiger 10.4.Επειδη ο σκληρος ειχε προβλημα το mac συνδεοταν με ενα usb οπου ειχε εκει ολο το λειτουργικο του.Αγορασαμε καινουριο σκληρο και προσπαθω να εγκαταστησω την ιδια εκδοση αφου πρωτα την κατεβασα και την εκαψα σε ενα dvd (iso)και πατωντας το πληκτρο c (πειραματηστηκα και με αλλα πληκτρα) για να μπουταρει αλλα μου εμφανιζει συνεχεια αυτο το καταραμενο ερωτηματικο...

Συνδεοντας το usb (με τον καινουριο σκληρο πανω) ολα ειναι μια χαρα,αλλα θα προτιμουσα να το ξεφορτωθω.

Μαλιστα ανοιγει και το dvd εγκαταστασης κανονικα,απλα σε καποια φαση μου πεταξε εικονιδιο οτι δε μπορει να εγκατασταθει αυτο το λειτουργικο σε αυτο το mac (?)...

Πασχιζω επισης μηπως απο το usb κανω απευθειας Install αλλα ειμαι ασχετος με τα mac και καταλαβαινετε...

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Δημοσ.

Θα εκκινήσεις κανονικά από τον usb σκληρό. Θα βάλεις το cd στο drive. Θα πάς στο system preferences -> startup disk και θα το επιλέξεις (το cd). Θα κάνεις επανεκκίνηση. Αν στο startup disk δεν σου βγάζει το cd, σημαίνει ότι δεν το έχεις γράψει σωστά και δεν είναι bootable.

edit: Οδηγίες για κατασκευή bootable cd στο mac:

Insert a blank CD into a supported burner

When the Finder dialog appears, select "Open other application" for the desired action

Navigate as you prefer and then select "Disk Utility" as the desired application to open

After Disk Utility opens, drag the ISO image file to the lower portion (below the horizontal divider) of the left-hand pane where disks and volumes are displayed in the Disk Utility dialog

Select the ISO image file,

Click the "Burn" icon at the top-left of the Disk Utility dialog.

Δημοσ.

Μαστα...

Ισως και να φταιει που εκαψα το dvd σε αλλο pc με win xp?Τι ποντιος...

anyway,εχω καει κι εγω τωρα.Αυριο θα αγορασω αδεια dvd και θα επανελθω.

Θενκς!

Δημοσ.

Τελικα δεν εφταιγε που εκαψα bootable dvd σε xp.Δουλεψε.Με γονατισε (και συνεχιζει να με γονατιζει,θα δειτε παρακατω) αλλα η εγκατασταση ολοκληρωθηκε.Περασα τα snow leopard (αφου εκανα αναβαθμιση) και για καποιες ωρες ολα φανταζαν υπεροχα.Ομως του εκανα software update (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ??) και μετα απο 2 restarts μου εμφανισε kernel panic!!!(ειδατε πως μαθαινω σιγα σιγα)Διαβασα τι επρεπε να κανω (πατηματα πληκτρων-safe mode..) δε γινοταν τπτ!!

Ξαναεκανα instalation αλλα καπου στα μεσα με πεταγε εξω.

Οταν ξαναξανα προσπαθησα για Instalation...μου εβγαλε ?

Εβαλα τον σκληρο σε xp,δεν τον εβλεπε.Τον συνδεσα σε Linux εκανα αμαν να τον φορμαρω..

Ξανατοποθετω τον ολοκαινουριο και φορμαρισμενο πλεον σκληρο στο Macbook...ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ!

Τον συνδεω με εξωτερικη τροφοδοσια και με usb,τον ειδε και ξανα εκανα set up τη χιονισμενη λεοπαρδαλη..ΟΛΑ ΟΚ.

Τελικα δεν καταφερα να απαλλαχθω απο την usb διαδικασια,ο δισκος δουλευει,αλλα φοβαμαι παλι μην εμφανιστει αυτος ο kernel panic..

Τι φταιει?

Διαβασα οτι κατα τη διαρκεια του update μπορει να γεμιζεις ιους..

Ισως εχει προβλημα το macbook η να ειναι ο σκληρος ψοφιος???

Ουφ...

Δημοσ.

Διαβασα οτι κατα τη διαρκεια του update μπορει να γεμιζεις ιους..

ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ??? Αλήθεια, ΠΟΥ? Βρες το link και γράψε το εδώ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ιό κατεβάζοντας επίσημο software update από την Apple. Σίγουρα δεν φταίει αυτό.

Ισως εχει προβλημα το macbook η να ειναι ο σκληρος ψοφιος???

Ένα από τα δύο φταίει. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με άλλο δίσκο, αν και φοβάμαι πως μάλλον φταίει το MacBook. :-(

Δημοσ.

Ναι..καπου πρεπει να το πηρε το ματι μου στο φορουμ του pirate bay κατω απο το torrent που κατεβασα και σκεφτηκα οτι μηπως το κανουν επειδη το λογισμικο δεν ειναι γνησιο.Το ψαχνω αλλα δε μπορω να το βρω.Ναι μωρε βλακειες ξερω..Αργοτερα διαβασα κι αυτο

Link

αφου κατα τη διαρκεια του update δεν αφησα το macbook ησυχο..

Δλδ να ξανακλικαρω software update ε?Ποοοο αγχωθηκα!

Το macbook το ανοιξα,δεν ειδα τπτ.Ισως προβλημα με την τροφοδοσια??

Α!Σημερα πρωι η κοπελα που το ειχε μου ειπε οτι ειχε πεσει καφες την προηγουμενη βδομαδα (πετυχε 3-4 πληκτρα αριστερα) αλλα (οπως λεει) το εσωσε.(εβγαλε την μπαταρια,το γυρισε αναποδα και το καθαρισε) και δουλευε κανονικα μετα (με το στικακι του).

Ευχαριστω για την help!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια sorry κι ολας που επανερχομαι μετα απο κανα 2μηνο αλλα η διαμαχη ειναι τοσο εντονη με εναν φιλο που μαλλον μονο εσεις μπορειτε να βοηθησετε.

Στο συγκεκριμενο macbook δεν εφταιγε ουτε ο σκληρος ουτε το ιδιο το mac οπως ειχαμε διαγνωσει απο εδω αλλα το λειτουργικο.

Αυτο ισχυριζεται ο φιλος ο οποιος υποστηριζει οτι το λειτουργικο που κατεβασα κανει μονο για pc που ειχαν windows και δεν εγκαθισταται σε αυθεντικα macbooks παρα μονο σ καποιο computer που ειχε win και θελει να περασει mac

Απλα θα ηθελα σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν ισχυει κατι τετοιο.Αν παιζει δλδ τετοια φαση με τα λειτουργικα των mac.

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.
Παιδια sorry κι ολας που επανερχομαι μετα απο κανα 2μηνο αλλα η διαμαχη ειναι τοσο εντονη με εναν φιλο που μαλλον μονο εσεις μπορειτε να βοηθησετε.

Στο συγκεκριμενο macbook δεν εφταιγε ουτε ο σκληρος ουτε το ιδιο το mac οπως ειχαμε διαγνωσει απο εδω αλλα το λειτουργικο.

Αυτο ισχυριζεται ο φιλος ο οποιος υποστηριζει οτι το λειτουργικο που κατεβασα κανει μονο για pc που ειχαν windows και δεν εγκαθισταται σε αυθεντικα macbooks παρα μονο σ καποιο computer που ειχε win και θελει να περασει mac

Απλα θα ηθελα σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν ισχυει κατι τετοιο.Αν παιζει δλδ τετοια φαση με τα λειτουργικα των mac.

Ευχαριστω και παλι.

http://www.insomnia.gr/topic/421901-mac-os-x-on-x86-εγκατάσταση-mac-os-x-σε-pc/

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Χμμμ..ναι..Λιγο ακατορθωτο να διαβασω και τις 380 σελιδες αλλα καποια πραγματακια τα αντιληφθηκα.

Απλα η τελευταια μου απορια (ελπιζω να ειναι η τελευταια) ειναι οτι αφου υπηρχε προβλημα στο λειτουργικο πως ειναι δυνατον να επαιζε οταν εβαζα τον σκληρο σε usb θυρα κι οταν τον τοποθετουσα μεσα στο mac να μου εμφανιζε kernel panic?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...