chaosmaster Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Από χθες φτιάχνω ένα πελατολόγιο και έχει κολλήσει το κεφάλι μου τώρα.. Μέσα στο πινάκα εχω φτιάξει ένα πεδίο (εξοφληθεί) που είναι Ναι/Όχι. Το θέμα είναι τώρα να φτιάξω ένα ερώτημα με το οποίο όταν θα ανοίγει θα εμφανίζει όσους είναι στην κατηγορία Όχι.. Έχει κολλήσει το κεφάλι μου αυτή τη στιγμή και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ
nspyrou Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλησπέρα. Από χθες φτιάχνω ένα πελατολόγιο και έχει κολλήσει το κεφάλι μου τώρα.. Μέσα στο πινάκα εχω φτιάξει ένα πεδίο (εξοφληθεί) που είναι Ναι/Όχι. Το θέμα είναι τώρα να φτιάξω ένα ερώτημα με το οποίο όταν θα ανοίγει θα εμφανίζει όσους είναι στην κατηγορία Όχι.. Έχει κολλήσει το κεφάλι μου αυτή τη στιγμή και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ Φτιάξε ένα Query, και τράβα του ένα > Select * From [Πελατολόγιο] Where Paid = 0 OR Paid is Null Δεν έχω Access τοπικά αυτή τη στιγμή,, δες αν δουλεύει.
chaosmaster Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Φτιάξε ένα Query, και τράβα του ένα > Select * From [Πελατολόγιο] Where Paid = 0 OR Paid is Null Δεν έχω Access τοπικά αυτή τη στιγμή,, δες αν δουλεύει. Δεν το βγάζει για να σε βοηθήσω λίγο το έχω έτσι. >SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key];
nspyrou Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δεν το βγάζει για να σε βοηθήσω λίγο το έχω έτσι. >SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key]; Φίλε μου,, τελείως γενικά στο έγραψα. Γιατί δεν το προσαρμόζεις? > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ergasies.eksoflithei = 0 OR ergasies.eksoflithei is NULL Αν το πεδίο που έχεις προς μαρκάρισμα (Yes/No) είναι το ergasies.eksoflithei ...
chaosmaster Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Φίλε μου,, τελείως γενικά στο έγραψα. Γιατί δεν το προσαρμόζεις? > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ergasies.eksoflithei = 0 OR ergasies.eksoflithei is NULL Αν το πεδίο που έχεις προς μαρκάρισμα (Yes/No) είναι το ergasies.eksoflithei ... Έβγαλε αυτό στην εκτέλεση > βρέθηκαν χαρακτήρες μετά το τέλος δήλωσης της sql και δε μπορώ να το τρέξω.. Άπλα έχει κολλήσει το κεφάλι μου τελείως με τόσες ώρες στο pc
nspyrou Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Έβγαλε αυτό στην εκτέλεση > βρέθηκαν χαρακτήρες μετά το τέλος δήλωσης της sql και δε μπορώ να το τρέξω.. Άπλα έχει κολλήσει το κεφάλι μου τελείως με τόσες ώρες στο pc Ναι,,, η Access έχει ένα θεματάκι με τις παρενθέσεις ... Τις γουστάρει πολύ!! > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ((ergasies.eksoflithei = 0) OR (ergasies.eksoflithei is NULL)); Κι εγώ πάω στο περίπου γιατί δεν έχω Access μπροστά μου. Αν δεν σου παίζει με το ergasies.eksoflithei = 0, Κάντο ergasies.eksoflithei = False ...
chaosmaster Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ναι,,, η Access έχει ένα θεματάκι με τις παρενθέσεις ... Τις γουστάρει πολύ!! > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ((ergasies.eksoflithei = 0) OR (ergasies.eksoflithei is NULL)); Κι εγώ πάω στο περίπου γιατί δεν έχω Access μπροστά μου. Αν δεν σου παίζει με το ergasies.eksoflithei = 0, Κάντο ergasies.eksoflithei = False ... Οκ αυτό δούλεψε και σε ευχαριστώ παρά πολύ.. τώρα αυτό που έμεινε είναι να μπει το ερώτημα αυτό σε μια έκθεση και διπλά να εμφανίζει και το ποσό οφειλών που προκύπτει από το εξής >=DSum("ergasies.kostos";"ergasies";"[ergasies]![customer key] =Forms!analytikesergasiespelaton![key]")-DSum("ergasies.pliromi";"ergasies";"[ergasies]![customer key] =Forms!analytikesergasiespelaton![key]") το οποίο υπάρχει απλά μέσα σε μια φόρμα..κάποια ιδέα?
nspyrou Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Οκ αυτό δούλεψε και σε ευχαριστώ παρά πολύ.. τώρα αυτό που έμεινε είναι να μπει το ερώτημα αυτό σε μια έκθεση και διπλά να εμφανίζει και το ποσό οφειλών που προκύπτει από το εξής >=DSum("ergasies.kostos";"ergasies";"[ergasies]![customer key] =Forms!analytikesergasiespelaton![key]")-DSum("ergasies.pliromi";"ergasies";"[ergasies]![customer key] =Forms!analytikesergasiespelaton![key]") το οποίο υπάρχει απλά μέσα σε μια φόρμα..κάποια ιδέα? Γιατί δεν το υπολογίζεις μέσα στο Query απευθείας, και να μην το υπολογίζεις μέσα στο Report?? Έτσι θα το πάρεις έτοιμο και δεν θα χρειαστεί παρά να παρουσιάσεις μόνο ... > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei, (Sum(ergasies.kostos) - Sum(ergasies.pliromi)) As Ofeilh FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ((ergasies.eksoflithei = 0) OR (ergasies.eksoflithei is NULL)) Group By pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei; Και δείξε το πεδίο "Ofeilh" ... (φυσικά αν δεν δουλεύει, το προσαρμόζεις κατάλληλα). Πάντως η κεντρική ιδέα είναι, οι υπολογισμοί με τους υπολογισμούς, και το Presentation απευθείας στο Report ...
chaosmaster Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Γιατί δεν το υπολογίζεις μέσα στο Query απευθείας, και να μην το υπολογίζεις μέσα στο Report?? Έτσι θα το πάρεις έτοιμο και δεν θα χρειαστεί παρά να παρουσιάσεις μόνο ... > SELECT pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei, (Sum(ergasies.kostos) - Sum(ergasies.pliromi)) As Ofeilh FROM pelates INNER JOIN ergasies ON pelates.key = ergasies.[customer key] WHERE ((ergasies.eksoflithei = 0) OR (ergasies.eksoflithei is NULL)) Group By pelates.eponymo, pelates.onoma, pelates.tilefono, pelates.dieuthynsi, ergasies.eksoflithei; Και δείξε το πεδίο "Ofeilh" ... (φυσικά αν δεν δουλεύει, το προσαρμόζεις κατάλληλα). Πάντως η κεντρική ιδέα είναι, οι υπολογισμοί με τους υπολογισμούς, και το Presentation απευθείας στο Report ... Δε το πολυκατάλαβα αυτό που με έγραψες.. Βάζω τον κώδικα στο ερώτημα.. Και μετά φτιάχνω μια φόρμα για να εμφανίζει τους πελάτες που δεν έχουν πληρώσει πως?? edit... Το αποτέλεσμα το είδα. μέσα στο ερώτημα μ βγάζει στο πεδίο "Ofeilh" τα υπόλοιπα που χρωστάνε.. Τώρα πως μπορώ να φτιάξω μια έκθεση και να μου βγάζει όλα τα ονόματα που έχουν οφειλές?
nspyrou Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δε το πολυκατάλαβα αυτό που με έγραψες.. Βάζω τον κώδικα στο ερώτημα.. Και μετά φτιάχνω μια φόρμα για να εμφανίζει τους πελάτες που δεν έχουν πληρώσει πως?? edit... Το αποτέλεσμα το είδα. μέσα στο ερώτημα μ βγάζει στο πεδίο "Ofeilh" τα υπόλοιπα που χρωστάνε.. Τώρα πως μπορώ να φτιάξω μια έκθεση και να μου βγάζει όλα τα ονόματα που έχουν οφειλές? Τώρα θα φτιάξεις ένα Report, με DataSource, το Query που μόλις φτιάξαμε, και θα το φιλτράρεις έτσι ώστε Ofeilh > 0, και voila!! Έχεις το Report με αυτούς που χρωστάνε
chaosmaster Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Τώρα θα φτιάξεις ένα Report, με DataSource, το Query που μόλις φτιάξαμε, και θα το φιλτράρεις έτσι ώστε Ofeilh > 0, και voila!! Έχεις το Report με αυτούς που χρωστάνε Αυτό κάνω αλλά παίρνω σαν απάντηση αυτό >#Όνομα; Κάτι κάνω λάθος με τη προέλευση των δεδομένων
nspyrou Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Αυτό κάνω αλλά παίρνω σαν απάντηση αυτό >#Όνομα; Κάτι κάνω λάθος με τη προέλευση των δεδομένων Τώρα, αυτό μπορεί να σου έρχεται από πολλά σημεία. Είτε μπορεί να είναι πρόβλημα format, είτε, κάποιο λάθος στο spelling του ονόματος του πεδίου, είτε να έχεις ορίσει λάθος το data source. Δυστυχώς αν δεν δω, δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ. Πάντως για να σου βγάζει αποτελέσματα (έστω και με εσφαλμένη τιμή), το πρόβλημά σου είναι μικρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα