Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ξεκινήσει να αγοράζω σιγα σιγα τα parts του νέου υπολογιστή που φτιάχνω και έχω προβληματιστεί με τις μνήμες που θέλω να βάλω.

Ας ξεκινήσουμε απο την mobo που θα είναι η Asus Maximus V Formula Ζ77(Θα την πάρω τον Μάιο μαζι με τον ΙΒ 3770Κ). Οι μνήμες που λέω να βάλω θα ήθελα να είναι 2133ΜΗz.

Αυτές που βρήκα και με προβλημάτισαν είναι οι G-Skill-RipjawsZ-F3-17000CL11Q-16GBZL-4Gx4 και οι G-Skill-RipjawsZ-F3-17000CL9Q-16GBZH-4Gx4. Οστόσο βλέπω στα reviews ότι οι μνήμες αυτές είναι φτιαγμένες για X79 mobos.

Θα έχω θέμα compatibility έαν τις βάλω σε Ζ77 mobo?Εαν ναί ποιές να πάρω στην ίδια ταχύτητα για Ζ77

Επίσης θα έχω θέμα με τις συγκεκριμένες μνήμες έαν πάω σε αερόψυκτρα NOCTUA/PHANTEKS όσον αφορά το ύψος τους?

Υ.Γ. Επειδή διαβάζω πολυ καιρό το φόρουμ, και κάποιοι ίσως ρωτήσουν γιατι τέτοιες μνημες, mobo κτλ κτλ, το pc είναι δώρο της εταιρίας που δουλεύω προς εμένα για μία μεγάλη δουλεία που κλείσαμε. Το budget είναι 2000 ευρώ και θα πάνε χαμένα εάν δεν τα ξοδέψω όλα.Επίσης σκοπεύω να το κρατήσω για 5-6 χρόνια όπως τον υπολογιστή που είχα μέχρι σήμερα και να παίξω λίγο με OC(Όλοι απο κάπου ξεκινάμε)γιαυτό κοιτάω να βάλω high-end enthusiasts parts μέσα.

Δημοσ.

Χάι Tresh! Δεν θα έχει καμία διαφορά με τις 1600MHz λες;Όπως σου είπα κοιτάω να καλύψω το budget με high end σε όλα τα parts μιας και θα πάνε χαμένα τα λεφτά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Χάι Tresh! Δεν θα έχει καμία διαφορά με τις 1600MHz λες;Όπως σου είπα κοιτάω να καλύψω το budget με high end σε όλα τα parts μιας και θα πάνε χαμένα τα λεφτά.

ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3

ανύπαρκτες, μόνο στο AIDA βλέπεις διαφορά αλλά είναι ξερό benchmark, real life εφαρμογή πουθενά...

Όχι, δεν θα έχουν. Αν δεν κάνω λαθος ο 3770Κ είναι ο διάδοχος του 2500Κ. Γιατί δεν πας στον αντίστοιχο i7 ώστε να ξοδευτούν εκεί τα λεφτά?

ο 3770Κ είναι ο διάδοχος των 2600Κ/2700Κ, ο 3570Κ είναι ο διάδοχος του 2500Κ

Δημοσ.

Ο 3770k είναι διάδοχος του 2700k σύμφωνα με τα comparisons.Είναι της σειράς i7. Ο 3570κ είναι ο αντικαταστάτης του 2500κ.Σε ότι έχω διαβάσει μέχρι ώρας αυτός(3770κ) είναι ο top της σειράς που θα βγει τώρα μέχρι να έρθουν και οι extreme.

Υ.Γ. Με πρόλαβε ο Thresh.

Διάβασα το άρθρο! Έχεις δίκιο τελικά.Καμία διαφορά. Άρα ποιές είναι οι καλύτερες 1600ΜΗz που προτείνεις να βάλω;

Δημοσ.

Διάβασα το άρθρο! Έχεις δίκιο τελικά.Καμία διαφορά. Άρα ποιές είναι οι καλύτερες 1600ΜΗz που προτείνεις να βάλω;

Ή τις kingston Hyper X 1600 9-9-9-27 ή τις Vengeance LP 1600 9-9-9-24. Μια χαρά εταιρίες και οι συγκεριμένες πουλάνε πολύ. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουν νόημα τα 2133, δεν έχει και το cl8.

Τhanks για τους ivy, my fault.

• Super Moderators
Δημοσ.

κάποιες low profile για να μην έχεις πρόβλημα με την ψύκτρα του CPU, από εκεί και πέρα διαφορές δεν πρόκειται να δεις :P

Δημοσ.

Πολύ ωραία!Για να μην ανοίγω 100 threads, για αερόψυκτρα να πάω σε Noctua NH-D14 ή σε Phanteks PH-TC14PE. Με ενδιαφέρει η ποιο αθόρυβη απο τις δύο. Στα reviews-comparisons έχω διαβάσει 4 διαφορετικά άρθρα και είναι μοιρασμένα τα μισά με NOCTUA και τα άλλα μισά με PHANTEKS. Σαν χρωματάκι είναι ποιο ουδέτερο και φιλικό η phanteks.

• Super Moderators
Δημοσ.

προσωπικά θα προτιμούσα την Noctua, παρεπιπτόντως έχεις σκεφτεί Corsair H80/H100?

Δημοσ.

Ναι τα έχω σκεφτεί τα after market μιας και θα βάλω το Corsair 600t που παιρνει την Η100 άνετα.Αλλά διαβάζω ότι κάνει αρκετό θόρυβο.

• Super Moderators
Δημοσ.

ανάλογα την όρεξη που έχεις, σχεδόν 80 euro για αερόψυξη, κοντά στα χρήματα των H80 & H100...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ πάντως λέω να τα σκάσεις εδώ:

i7 2600k

asus gtx 680

z77 mobo (maximus v gene,P8Z77-V DELUXE)

+έναν καλό ssd (ocz vertex 3,corsair force gt,intel...)

Επίσης για ψύξη μην δώσεις τρελά λεφτά.Εγώ προσωπικά δεν θα έδινα 100+ για το h100,γι'αυτό το λόγω αρχισα σιγά σιγά να φτιάχνω την πρώτη μου υδρόψυξη custom mrgreen.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...