Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αα παρεμπίπτοντος έχω κάνει format το pc και μπαίνω στα Bios χωρίς password. Μπηκα κανονικά αλλά δεν ξέρω τι να βάλλω για first boot divice  στο boot priority . Για πρώτο είχε το floppy , για δεύτερο το hard drive ενώ για τρίτο το cd rom. Γενικά το φοβάμαι λίγο μην κάνω καμιά  "μαμακία" 

Δημοσ.

αα παρεμπίπτοντος έχω κάνει format το pc και μπαίνω στα Bios χωρίς password. Μπηκα κανονικά αλλά δεν ξέρω τι να βάλλω για first boot divice  στο boot priority . Για πρώτο είχε το floppy , για δεύτερο το hard drive ενώ για τρίτο το cd rom. Γενικά το φοβάμαι λίγο μην κάνω καμιά  "μαμακία" 

Βάλε πρώτο τον σκληρό που έχεις φορτωμένα τα windows. Kαι το cdrom να βάλεις δεν τρέχει τίποτα, απλά θα ψάχνει μήπως βρει cd να bootarei.

Δημοσ.

Πρώτο έβαλα το hard disk δεύτερο το cd-rom και τρίτο τίποτα, αλλά πάλι χρειάζεται να πατώ f1 για να συνεχίσει ,τι άλλο πρέπει να κάνω  ?  

Δημοσ.

Τα έβαλες .. τα έσωσες ? το F1 μήπως ειναι για να βλέπεις ολο το ποστ και απλα πρέπει να περιμένεις λιγο παραπάνω ?

Τρέξε και ένα HD sentinel να δεις το health του δίσκου σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι, τα έσωσα, Αν δεν πατήσω το f1 δεν θα ανοίξει, το έχω δοκιμάσει.  

hd sentinel : the hard disk status is perfect ,  problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer erros 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Problem solved  :  έπρεπε να απενεργοποιήσω μια λειτουργία στο Bios ( boot up Floppy seek -----> disabled ) .  περιγραφή της : enable tests floppy drives to determine whether they are 40 or 80 tracks . Αυτό έλεγε .  Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό  ,όποιος ξέρει ας μας πει 

Αποτέλεσμα : δεν χρειάζεται να πατάω f1  για να συνεχίσει η εκκίνηση   :D . 

• 1 μήνα μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε guys όμως το pc κάνει ακόμα επανεκκινήσεις και παρατήρησα πως συμβαίνουν όταν ανοίγω πολλές καρτέλες στο google chrome , κυρίως τότε,   αλλά και σε άσχετες στιγμές . Ακόμη μια πληροφορία που ίσως έπρεπε να δώσω από την αρχή, έχω πάνω στο pc μια κάρτα δικτύου , modem...  είναι,   δεν ξέρω. Έχει δύο ports μια in και μια out για καλώδιο utp ( δηλαδή για καλώδιο τηλεφώνου) αλλά δεν έχει κανένα καλώδιο συνδεδεμένο. Έψαξα στα χαρτιά του pc αλλά δεν βρήκα κάτι διαφωτιστικό παρά μόνο ένα installation cd . Επίσης άνοιξα το pc και η εν λόγω κάρτα είχε γραμμένα επάνω : microcom , inport home , PCI soft moden. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

pci modem για dialup σύνδεση, είναι αυτό που λες βγάλτo από τον υπολογιστή άχρηστο είναι παλιά μου είχε τύχει να μην ξεκινάει υπολογιστής από καμένο τέτοιο Modem.

Κάνε ένα edit και σβήστα όλα αυτά που έγραψες άχρηστα είναι...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άνοιξα το pc και έχει πάνω στην μητρική μερικούς φουσκωμένους πυκνωτές !Αυτό είναι κακό. Λες το πρόβλημα να οφείλεται και από αυτό ? 

Δημοσ.

Άνοιξα το pc και έχει πάνω στην μητρική μερικούς φουσκωμένους πυκνωτές !Αυτό είναι κακό λες το πρόβλημα να οφείλεται και από αυτό ? 

φυσικά και είναι κακο...

αν πιάνουν τα χέρια σου αλλάξε τους ,αλλιώς να στο κάνει κάποιος που ξέρει.

Το κόστος των πυκνωτων είναι πολύ μικρό

Δημοσ.

pci modem για dialup σύνδεση, είναι αυτό που λες βγάλτo από τον υπολογιστή άχρηστο είναι παλιά μου είχε τύχει να μην ξεκινάει υπολογιστής από καμένο τέτοιο Modem.

Κάνε ένα edit και σβήστα όλα αυτά που έγραψες άχρηστα είναι...

Αυτό σε συνδιασμό με την αφαίρεση μερικών καινούργιων μνημων που είχα τοποθετήσει έλυσαν το πρόβλημα!! Η κατάσταση που είχα αντιμετωπίσει είναι ολοίδια με τη δική σου! Είχα ένα μηχανημα με P4,1GBAM. Και εμένα ο τεχνικός πρώτα άλλαξε το τροφοδοτικό μου, μετά από επανεκκινήσεις είπε ότι είναι ιός και έβαλε MS Εssential(????) και το πρόβλημα συνεχίστηκε.. Έπειτα ανακάλυψα μόνος μου με trial and error ότι φταίνε οι καινούργιες μνήμες. Τις έβγαλα, το άφησα με 512(ίσα ίσα chrome libreoffice) και τώρα είναι μια χαρά!! Βέβαια μετά από καιρό έκανε καναδύο επανεκκινήσεις αλλά από ότι κατάλαβα ήταν λόγω overheating(είναι και κάποιας ηλικίας.. :-D )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...