migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Τι στο καλό, τόσο "σντουβ" είμαι; Θα δοκιμάσω να τα κάνω όλα χωρίς BOM κι εδώ στα Windows και θα δοκιμάσω με Cygwin tty-terminal και με κανονική Windows κονσόλα. Κατόπιν θα δοκιμάσω remotely σε FreeBSD 8.1 και θα ενημερώσω! Το βράδυ θα δοκιμάσω ξανά σε Ubuntu 11.04. Many thanks!
moukoublen Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Τίποτα. Δεν ξέρω μήπως έχω κάνει εγώ καμιά βλακεία. Τα μετέτρεψα με το notepad++ πάντως, με το convert. Θα σου στείλω σε pm το utf8 folder σε zip να το δεις όποτε μπορείς.
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Τίποτα. Δεν ξέρω μήπως έχω κάνει εγώ καμιά βλακεία. Τα μετέτρεψα με το notepad++ πάντως, με το convert. Θα σου στείλω σε pm το utf8 folder σε zip να το δεις όποτε μπορείς. Θα το κάνω εγώ βρε, μην παιδεύεσαι κι εσύ. Έχω το UTFCast που μετατρέπει μαζικά σε UTF-8 ολόκληρα directories.
moukoublen Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Λοιπόν μιας και είχα χρόνο έκανα ακόμα μια δοκιμή. Αυτή τη φορά μετέτρεψα τα αρχεία από το ansi με το UTFCast Express. Ξε-τίκαρα το Write BOM (1ο sreenshot). Αφού έγινε η μετατροπή έκανα και έναν έλεγχο με το notepad++ (2ο sreenshot). Τέλος τα πέρασα στο Linux, make το makefile_utf8.mak και όλα καλά. (3o screenshot).
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 :) :) Thanks, τώρα μένει να δοκιμάω τα utf-8 Νο-BOM και σε Windows, Cygwin και FreeBSD (και φυσικά στο Ubuntu 11.04 όταν πάω σπίτι)
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Λοιπόν μιας και είχα χρόνο έκανα ακόμα μια δοκιμή. Αυτή τη φορά μετέτρεψα τα αρχεία από το ansi με το UTFCast Express. Ξε-τίκαρα το Write BOM (1ο sreenshot). Αφού έγινε η μετατροπή έκανα και έναν έλεγχο με το notepad++ (2ο sreenshot). Τέλος τα πέρασα στο Linux, make το makefile_utf8.mak και όλα καλά. (3o screenshot). Λοιπόν, σε Win7 Ελληνικά 64bit, δεν σώζει χωρίς BOM, λέει πως το κάνει αλλά μετά μέσα στο Notepad++ παραμένουν ASCII (ANSI). Μήπως γνωρίζει κανείς Linux-άς/Unix-άς έτοιμη την εντολή μετατροπής από cp1253 σε utf8-nobom με το iconv;
moukoublen Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Οταν είναι μόνο αγγλικά το notepad++ δεν μπορεί (κάποιες φορές) να καταλάβει αν έχεις UTF-8 ή ANSI (μιας και οι αγγλικοί χαρακτήρες είναι ίδιοι) και για αυτό αφήνει το Encode σε ANSI. Μήπως αυτό είδες και μπερδεύτηκες; Στα ελληνικά να το ελέγχεις (εκεί το ελέγχω πάντα), με ποιο enocoding δε φαίνονται κινέζικα. Για παράδειγμα. Μετατρέπω όλο το ansi folder με το UTFCast Express σε utf-8 without BOM. Οταν ανοίγω με notepad++ το αρχείο help.c και κοιτάζω το Encoding, έχει βάλει απο μόνο του Encode in ANSI. Eνω δεν είναι ANSI, πρακτικά δεν έχει καμία απολύτως διαφορά για το συγκεκριμένο αρχείο που έχει μόνο standard χαρακτήρες αγγλικούς. Είτε σε ANSI είτε σε UTF-8 without BOM γραφτεί (/ διαβαστεί), έχει ακριβώς το ίδιο περιεχώμενο απο bytes. Ενώ στο αρχείο hvlang_el.h που περιέχει Ελληνικά το notepad++ αναγνωρίζει τους UTF8 χαρακτήρες και βάζει το σωστό Encoding σαν επιλογή (Encode in UTF8- without BOM). Υποθέτω λοιπόν οτι αυτό είναι το πρόβλημά σου. Αν είμαι πολύ εκτός, sorry
migf1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Οταν είναι μόνο αγγλικά το notepad++ δεν μπορεί (κάποιες φορές) να καταλάβει αν έχεις UTF-8 ή ANSI (μιας και οι αγγλικοί χαρακτήρες είναι ίδιοι) και για αυτό αφήνει το Encode σε ANSI. Μήπως αυτό είδες και μπερδεύτηκες; Στα ελληνικά να το ελέγχεις (εκεί το ελέγχω πάντα), με ποιο enocoding δε φαίνονται κινέζικα. Τι καμιά φορά ρε συ; Όλα ANSI τα δείχνει, ακόμα και το UTFCast ASCII μου τα δείχνει και μετά το υποτιθέμενο conversion. Τελικά το κατάφερα με το incov του mingw32, το οποίο όμως το έτρεξα μέσα από bash script για mass conversion, μέσω του cygwin... > #!/bin/bash FROM=windows-1253 TO=UTF-8 ICONV="iconv -f $FROM -t $TO" # Convert find ./ -type f -name "*" | while read fn; do cp ${fn} ${fn}.bak $ICONV < ${fn}.bak > ${fn} rm ${fn}.bak done * το οποίο σημειωτέον, για να τρέξει έπρεπε να σωθεί ως unix αρχείο κειμένου (για τα newlines λέω) αλλιώς δεν έτρεχε! Έκανα ένα κεφάλι καζάνι πάλι!!!!! EDIT ... Υποθέτω λοιπόν οτι αυτό είναι το πρόβλημά σου. Αν είμαι πολύ εκτός, sorry Τώρα το είδα αυτό το edit που έκανες. Μάλλον αυτό θα είναι, εγώ το κοίταγα στα Αγγλικά files... θα το ξαναδώ πιο μετά, γιατί τώρα... "μπούκωσα".
Directx Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Download link: http://www.box.com/s...9ed6fc13187e8eeWindows binaries: http://www.box.com/s...95aa0f8285fc6c2 (γενικώς προτιμήστε το mingw32 binary, για αρχεία μικρότερα από 2Gb προτιμήστε τα pelles-c binaries... δείτε παρακάτω στα Features γιατί) Το Link προς τα Windows binaries δεν δουλεύει
migf1 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 @moukoublen: Είχες απόλυτο δίκιο για το UTFCast, όντως τα κάνει απλά δεν τα δείχνει το npp++, πολλά ευχαριστώ! @DirectX: Ευχαριστώ, το διόρθωσα βάζοντας στο 1ο ποστ νέο zip με εκτελέσιμα σε διάφορες πλατφόρμες και compilers (και για ANSI και για UTF-8). Έγραψα και σχετικό readme με οδηγίες τόσο για το ποια binaries τρέχουν που (αν και είναι αυτονόητο) καθώς και ποια Windows binaries παρουσιάζουν προβλήματα και ποια (στις άλλες πλατφόρμες δεν έχω εντοπίσει προβλήματα... ακόμα ). Ανανέωσα επίσης τις οδηγίες χρήσης στο readme των binaries. ΥΓ. Τα makefiles/project-files δεν είμαι έτοιμος ακόμα να τα ποστάρω.
migf1 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 ... ΥΓ. Τα makefiles/project-files δεν είμαι έτοιμος ακόμα να τα ποστάρω. Πιστεύω πως προς το παρόν ότι άντεχα να κάνω το έκανα (εννοώ πως είχε αρχίσει να γίνεται αγγαρεία, για αυτό θα το αφήσω στην άκρη για λίγο καιρό). Στο μεταξύ πρόσθεσα project-files για την Pelles C, βελτίωσα τα υπάρχοντα makefiles και μεγάλωσα την τεκμηρίωση (σε μορφή Readme αρχείων). Έκανα αναλυτικό edit στο 1ο ποστ, μαζί με link για συγκεντρωτικό download ενός μόνο zip αρχείου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα