Palp Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δεν γνωρίζω πως τα τελευταίας γενιάς τροφοδοτικά λειτουργούν αλλά αν έχεις ένα 600W τροφοδοτικό δεν θα καιει περισσότερο ρεύμα από ένα 350W, ανεξάρτητα από το ρεύμα που θέλουν τα εσωτερικά κομμάτια του υπολογιστή; Γιατί αν είναι 24/7 ανοιχτό το κουτί παίζει σημαντικό ρόλο και η κατανάλωση.
antonl Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δεν γνωρίζω πως τα τελευταίας γενιάς τροφοδοτικά λειτουργούν αλλά αν έχεις ένα 600W τροφοδοτικό δεν θα καιει περισσότερο ρεύμα από ένα 350W, ανεξάρτητα από το ρεύμα που θέλουν τα εσωτερικά κομμάτια του υπολογιστή; Γιατί αν είναι 24/7 ανοιχτό το κουτί παίζει σημαντικό ρόλο και η κατανάλωση. Όχι. Πάντα τα τροφοδοτικά για pc δίναν/δίνουν όσο ρεύμα τους ζητείτε. Αυτό που αλλάζει είναι το efficiency του τροφοδοτικού και η καμπύλη απόδοσής του. Δηλ. σ έναν ιδανικό κόσμο, είτε 300άρι είναι είτε 10KW, αν του ζητήσουν 150W, τόσα θα κάψει.
_Drakos_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον λινκ: How to build a nas box
SpirosLouis Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Καλύτερα να έβλεπες για Intel επεξεργαστή. Σταθερότητα..ποιότητα! Επίσης για πόση μνήμη RAM κοιτάς;
_Drakos_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Καλύτερα να έβλεπες για Intel επεξεργαστή. Σταθερότητα..ποιότητα! Επίσης για πόση μνήμη RAM κοιτάς; Σκεφτομαι για 4 γιγα.
_Drakos_ Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Η αγορά raid controller ειναι υποχρεωτική? Βλέπω κάποια motherboard που έχουν raid πάνω. Αλλά θα είναι δυνατή η υλοποίηση raid 5 με σκληρούς που δεν θα ειναι πάνω στο motherboard αλλα θα είναι πάνω σε κάποιον sata controller?
Palp Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Αυτοί που είναι πάνω στη μητρική είναι σε άλλο controller οπότε δεν νομίζω να μπορύν να συνδυαστούν. Υπάρχουν μητρικές που έχουν και 10 SATA πάνω αλλά είναι σε διαφορετικούς controllers επίσης (6 στο southbridge και 4 σε ξεχωριστό controller) που δεν ξέρω αν συνδυάζονται και αυτοί.
michkal91 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Παιδια έχετε να πρότεινετε κανενα καλο nas συμβατο και με mac που να μπορεί να χωρέσει 4 σκληρους 3 tb ο καθενας?Μου είπαν να κοιτάξω σε synology
rounsmith Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Οι σκληροι έχουν πολύ μικρη κατανάλωση. Ένας WD Caviar green για παράδειγμα σε κατάσταση λειτουργίας έχει κατανάλωση 6 W και σε κατάσταση αναμωνης 3,7 W. Για ποιο λόγω να βάλω 600άρι τροφωδοτικό Δεν έχεις υπολογίσει κάτι. Όταν μπουτάρει το πισί όλα ανοίγουνε μαζί (Δηλαδή 10 δίσκοι επεξεργαστής και αντίστοιχα ανεμιστηράκια που θα γεμίσεις το πισί ώστε να είναι δροσεροί οι δίσκοι). Σε idle 10 δίσκοι επεξεργαστής +ανεμιστηράκια άντε να σου τραβάνε 250-290W. Αλλά όταν ανοίγει ο υπολογιστής όλα τραβάνε φουλ ρεύμα να ανοίξουνε όποτε στιγμιαία το τροφοδοτικό σου πρέπει να δώσει πάνω απο 450 W ρεύμα.(Επειδή οι δίσκοι δουλεύουνε με μοτεράκι(λάθος λέξη το ξέρω) , όταν δίνεις ρεύμα ζητάνε στιγμιαία περίπου το 150% της ονομαστικής τους αξίας να ξεκινήσουνε). Για αυτός ο λόγος που θα χρειαστείς πάνω απο 450W τροφοδοτικό. Απλά δεν θα σου ποστάρει με κάτω απο 450W.(Και δεν μιλάμε για κανένα της πλάκας που θα γράφει πάνω 600W και θα δίνει 350-370W). Η αγορά raid controller ειναι υποχρεωτική? Βλέπω κάποια motherboard που έχουν raid πάνω. Αλλά θα είναι δυνατή η υλοποίηση raid 5 με σκληρούς που δεν θα ειναι πάνω στο motherboard αλλα θα είναι πάνω σε κάποιον sata controller? Καλύτερα να πας σε raid controller κάρτα , κάποιες μητρικές βγάζουνε errors με τα ενσωματομένα controllers.
antonl Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 [...] Αλλά όταν ανοίγει ο υπολογιστής όλα τραβάνε φουλ ρεύμα να ανοίξουνε όποτε στιγμιαία το τροφοδοτικό σου πρέπει να δώσει πάνω απο 450 W ρεύμα.(Επειδή οι δίσκοι δουλεύουνε με μοτεράκι(λάθος λέξη το ξέρω) , όταν δίνεις ρεύμα ζητάνε στιγμιαία περίπου το 150% της ονομαστικής τους αξίας να ξεκινήσουνε). [...] Δίσκοι 10x6W = 60W. Λες για 150%, δεν το ξέρω αλλά κι αυτό να βάλεις πάμε στα 90W. Πες επεξεργαστής άλλα 80W. Βάλε άλλα 50W (είμαι και large) για μητρική, και τίποτα κάρτες για τους δίσκους. Πάμε στα 220. Tα υπόλοιπα 230W πού είναι;
rounsmith Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δίσκοι 10x6W = 60W. Λες για 150%, δεν το ξέρω αλλά κι αυτό να βάλεις πάμε στα 90W. Πες επεξεργαστής άλλα 80W. Βάλε άλλα 50W (είμαι και large) για μητρική, και τίποτα κάρτες για τους δίσκους. Πάμε στα 220. Tα υπόλοιπα 230W πού είναι; Θα το δει και στην πράξη πάντως 400 W για 10 δίσκους είναι λίγα. (+ότι ανεμιστηράκια βάλει που τραβάνε τα άντερα τους όταν ξεκινάνε).
antonl Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Ε κι άλλα 10W για 3-4 fans. Ήμουν για χρόνια με 7 hdd + ssd με o/ced cpu και κάρτα που τραβούσε 200+W @ peak με 535W τροφοδοτικό. Ένα ποιοτικό 450άρι νομίζω πως είναι υπεραρκετό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα