Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Βασικά το δίλημμα είναι αν δίνεις 500 ευρώ παραπάνω και παίρνεις έτοιμο NAS με την υποστήριξη και την αξιοπιστία κάποιας εξειδικευμένης στο χώρο εταιρίας (Synology, Qnap) ή προτιμάς να γλιτώσεις κάποια σημαντικά χρήματα αλλά να το παλέψεις μόνος σου με τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στο δρόμο.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Βασικά το δίλημμα είναι αν δίνεις 500 ευρώ παραπάνω και παίρνεις έτοιμο NAS με την υποστήριξη και την αξιοπιστία κάποιας εξειδικευμένης στο χώρο εταιρίας (Synology, Qnap) ή προτιμάς να γλιτώσεις κάποια σημαντικά χρήματα αλλά να το παλέψεις μόνος σου με τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στο δρόμο. To 2o. Άλλωστε είναι καθαρά για home use οπότε δεν εχω τετοιο θέμα.
SpirosLouis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Και με την βοήθεια που μπορείς να έχεις και από το project FreeNAS. Αλλά δεν πιστεύω να αντιμετωπίσεις σημαντικά προβλήματα.
Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 To 2o. Άλλωστε είναι καθαρά για home use οπότε δεν εχω τετοιο θέμα. Μπορεί να είναι για home use αλλά είναι μεγάλος ο όγκος των δεδομένων που αν πάει κάτι στραβά θα είναι τραγωδία. Προσωπικά για 6ΤΒ array χρησιμοποιώ ένα Synology NAS γιατί θεωρώ την αξιοπιστία και την ευκολία χρήσης ως το πιο σημαντικό.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μπορεί να είναι για home use αλλά είναι μεγάλος ο όγκος των δεδομένων που αν πάει κάτι στραβά θα είναι τραγωδία. Προσωπικά για 6ΤΒ array χρησιμοποιώ ένα Synology NAS γιατί θεωρώ την αξιοπιστία και την ευκολία χρήσης ως το πιο σημαντικό. Nαι απλά τα έτοιμα NAS με περιορίζουν όσο αφορά την χρήση πολλών σκλυρών και μεγαλη χωρητικότητα. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Αν ήθελα μέχρι 4 σκληρούς οκ, θα έπαιρνα ένα έτοιμο. Γι αυτό και προσανατολίζομαι σε custom λύση.
Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Γιατί σε περιορίζουν; Υπάρχουν λύσεις με 6,8 ή 12 θέσεις και υποστηρίζουν 4ΤΒ δίσκους.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Γιατί σε περιορίζουν; Υπάρχουν λύσεις με 6,8 ή 12 θέσεις και υποστηρίζουν 4ΤΒ δίσκους. Nαι αλλα εκεί το κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα. Μιλάμε για τεράστια διαφορά τιμής σε σχέση με το custom.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Λοιπόν έχω ξεκινήσει να το σκέφτομαι το πρότζεκτ του custom nas, και βαση των σκέψεων που έχω κάνει χρειάζομαι καταρχην ένα κουτί με πολλες 5.25" θεσεις. Ο λόγος ειναι να εφαρμοζω τους σκλυρους σε συρταρωτες θηκες ωστε να αντικαθιστανται χωρις να χρειάζεται να ανοιγει το κουτι. Έχω βρει λοιπον αυτό Rebel12. Σε μυτρική κάτι πολύ απλό όπως πχ αυτό κι επίσης ένας απλός επεξεργαστής και τροφοδοτικό. Καλά μέχρι εδώ νομίζω. Θα προσθέσω ram ενα sata controller και ανεμιστηρες. Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι. Θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Πόση ram χρειάζεται? 2) Hot swap μπορεί να γίνει ή χρειάζεται κάποιο ειδικό-ακριβο εξοπλισμό για κάτι τέτοιο? Παρατηρήσεις - διορθώσεις καλοδεχούμενες και απαιτούμενες .
Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Αν δεν έχεις τους σκληρούς σε κάποια μορφής raid, νομίζω ότι το sata είναι hot-swappable από default.
Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Σε raid5 που πιθανώς θα έχεις δεν γίνεται να αφαιρέσεις δίσκο και να διαβάσεις τα δεδομένα όπως πχ σε κάποιο εξωτερικό δίσκο. http://en.wikipedia.org/wiki/RAID_5#RAID_5
nikos1982 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Λοιπόν έχω ξεκινήσει να το σκέφτομαι το πρότζεκτ του custom nas, και βαση των σκέψεων που έχω κάνει χρειάζομαι καταρχην ένα κουτί με πολλες 5.25" θεσεις. Ο λόγος ειναι να εφαρμοζω τους σκλυρους σε συρταρωτες θηκες ωστε να αντικαθιστανται χωρις να χρειάζεται να ανοιγει το κουτι. Έχω βρει λοιπον αυτό Rebel12. Σε μυτρική κάτι πολύ απλό όπως πχ αυτό κι επίσης ένας απλός επεξεργαστής και τροφοδοτικό. Καλά μέχρι εδώ νομίζω. Θα προσθέσω ram ενα sata controller και ανεμιστηρες. Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι. Θα ήθελα να ρωτήσω: 1) Πόση ram χρειάζεται? 2) Hot swap μπορεί να γίνει ή χρειάζεται κάποιο ειδικό-ακριβο εξοπλισμό για κάτι τέτοιο? Παρατηρήσεις - διορθώσεις καλοδεχούμενες και απαιτούμενες . 380watt τροφοδοτικο για τοσους σκληρους???εγω θα ελεγα ενα 600ρι μινιμουμ με καλο εφισενσι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 γιατί πόσο νομίζεις ότι καίει ο κάθε σκληρός σε full λειτουργία?
_Drakos_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Οι σκληροι έχουν πολύ μικρη κατανάλωση. Ένας WD Caviar green για παράδειγμα σε κατάσταση λειτουργίας έχει κατανάλωση 6 W και σε κατάσταση αναμωνης 3,7 W. Για ποιο λόγω να βάλω 600άρι τροφωδοτικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα