_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Επειδή εχω ένα κολλημα με τις ταινίες και κατεβάζω διαρκώς, εχω ερθει στο δύλλιμα αγοράς ενός NAS. Δεν θέλω όμως να μου φυγουν τα μαλλιά της κεφαλής μου. Συμφέρει καλύτερα ή δημιουργία ενος από το μηδέν, αγοράζοντας όλο το hardware που χρειάζεται? Τι ακριβώς απαιτείται για να φτιάξω ενα συστηματάκι που να μπορεί να πάρει 15-20 τέρα μέσα? Και από software τι γίνεται? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο θέμα και δεν έχω ιδέα για το τι απαιτήσεις έχει. Η χρήση του θα είναι καθαρά για αποθύκευση multimedia. Η αναπαραγωγη θα γίνεται απο το pc που εχω συνδεσει στο home cinema. Για πειτε ιδέες
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Θα πρότεινα να χτίσεις ένα δικό σου ... Tι χρειάζομαι όμως για να χτυσω ενα δικό μου? Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάτι τέτοιο.
SpirosLouis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Κοίτα από ότι έχω δει φίλε _Drakos_ οι NAS αρχίζουν κάτι στα ~200€. Θα πρότεινα μια δική σου λύση με: http://www.freenas.org/ + http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/ .(ένα pc με ένα σκληρό δίσκο είναι κομπλέ - ακόμα και λαπτοπ για λιγότερη κατανάλωση)
terry308 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Τι ακριβώς απαιτείται για να φτιάξω ενα συστηματάκι που να μπορεί να πάρει 15-20 τέρα μέσα? ^ 1 Δίσκος δεν του φτάνει ... Θέλεις ένα κουτί με μεγάλους χώρους για δίσκους (ανάλογα αν θα βάλεις 2ΤΒ ή 3ΤΒ) Midi tower ή ακόμα και full tower και ένα απλό σετ hardware , δεν θέλεις κάτι τρελό ...
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 ^ 1 Δίσκος δεν του φτάνει ... Θέλεις ένα κουτί με μεγάλους χώρους για δίσκους (ανάλογα αν θα βάλεις 2ΤΒ ή 3ΤΒ) Midi tower ή ακόμα και full tower και ένα απλό σετ hardware , δεν θέλεις κάτι τρελό ... Και από software με το freenas ειμαι καλυμένος?
SpirosLouis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλύτερα να ρωτήσεις και τους ίδιους τους developer του FreeNAS για να είσαι σίγουρος για την πλήρη υποστήριξη τόσων TeraByte.(αν και δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα αλλά καλού κακού) Επίσης δεν είχα δει το μέγεθος και νόμιζα ότι μιλούμε για λίγα GB έως 1 τέρα. Τώρα πρέπει να συγκρίνεις τον υπολογιστή που θα μπορούσες να πάρεις για να βάλεις τους σκληρούς με 4 NAS έτοιμους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Καλύτερα να ρωτήσεις και τους ίδιους τους developer του FreeNAS για να είσαι σίγουρος για την πλήρη υποστήριξη τόσων TeraByte.(αν και δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα αλλά καλού κακού) Επίσης δεν είχα δει το μέγεθος και νόμιζα ότι μιλούμε για λίγα GB έως 1 τέρα. Τώρα πρέπει να συγκρίνεις τον υπολογιστή που θα μπορούσες να πάρεις για να βάλεις τους σκληρούς με 4 NAS έτοιμους. Από το 1o post βλέπουμε ότι κατεβάζει ταινίες διαρκώς, λογικά 720/1080p, τι να κλάσει το 1ΤΒ? Άσε που γράφει εξαρχής για 15-20TB, 4 hdds? μάλλον τους διπλάσιους για τόσα TB πάντως μόνο PC συμφέρει να φτιάξεις για NAS...έτοιμες λύσεις για 8-10 θέσεις είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Από το 1o post βλέπουμε ότι κατεβάζει ταινίες διαρκώς, λογικά 720/1080p, τι να κλάσει το 1ΤΒ? Άσε που γράφει εξαρχής για 15-20TB, 4 hdds? μάλλον τους διπλάσιους για τόσα TB πάντως μόνο PC συμφέρει να φτιάξεις για NAS...έτοιμες λύσεις για 8-10 θέσεις είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ Nαι κατεβάζω κυρίως 1080p. Μόνο το τελευταίο σκ κατέβασα κοντά 100 GB.... Κι επειδή έχω είδη 2 φουλαρισμένους σκλυρούς σκέφτηκα σαν λύση το NAS. Οπότε μιλάμε για ένα FULL TOWER τροφοδοτικο, μυτρικη, επεξεργαστη, μνημη, και ανεμηστύρες. Υποθέτω δεν χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερο σε επεξεργαστική ισχύ. Μόνο storage θα είναι. Καμία οικονομική πρόταση?
SpirosLouis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Από το 1o post βλέπουμε ότι κατεβάζει ταινίες διαρκώς, λογικά 720/1080p, τι να κλάσει το 1ΤΒ? Άσε που γράφει εξαρχής για 15-20TB, 4 hdds? μάλλον τους διπλάσιους για τόσα TB πάντως μόνο PC συμφέρει να φτιάξεις για NAS...έτοιμες λύσεις για 8-10 θέσεις είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ όχι μιλούσα για NAS με αρκετές θέσεις για σκληρούς ο καθένας ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα τέρατα που θέλει ο φίλος.(αλλά από ότι λες βγαίνει αρκετά έξω οικονομικά)
Palp Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Υποθέτω ότι θα χρειαστείς και κάποιο redundancy συστημα (σε raid5 μάλλον), οπότε για να έχεις ~17 ΤΒ ωφέλιμο χρειάζεσαι γύρω στα 21 ΤΒ, που θα κοστίζουν συνολικά γύρω στα 1100 ευρώ (7x3TB). Βάλε και σε αυτό και το κόστος του υπολογιστή (~400 ευρώ γιατί θέλει και καλό κουτί για τόσους σκληρούς και βγαίνει το πακέτο σε περίπου 1500 ευρώ. Βτw για την ίδια χωρητικότητα σε έτοιμο NAS Θα πρέπει να πας σε κάτι σαν το DS1812+ που κοστίζει γύρω στο 1000άρικο, χωρίς τους σκληρούς.
_Drakos_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Ναι αλλά σε τι motherboard πάμε? Εγώ ξέρω ότι ένα motherboard απλό παίρνει μέχρι 4 SATA. Πως κουμπώνουμε παραπάνω σκλυρούς?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Οπότε μιλάμε για ένα FULL TOWER τροφοδοτικο, μυτρικη, επεξεργαστη, μνημη, και ανεμηστύρες. Υποθέτω δεν χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερο σε επεξεργαστική ισχύ. Μόνο storage θα είναι. Καμία οικονομική πρόταση? δυστυχώς δεν έχω γνώση της VFM αγοράς για αυτή την κατηγορία, οπότε μάλλον θα περιμένουμε άτομο που έχει μια εμπειρία... όχι μιλούσα για NAS με αρκετές θέσεις για σκληρούς ο καθένας ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα τέρατα που θέλει ο φίλος.(αλλά από ότι λες βγαίνει αρκετά έξω οικονομικά) για 6-8 και πάνω θέσεις οι τιμές είναι πάνω από 1000 euro http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-charts/bar
SpirosLouis Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Δημοσ. 9 Απριλίου 2012 Οι motherboards χωράνε 6 Sata συσκευές.(Άρα 18ΤΒ) για 6-8 και πάνω θέσεις οι τιμές είναι πάνω από 1000 euro http://www.smallnetb.../nas-charts/bar :-SSSS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα