Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους insomniacs!

Ψάχνω για ηχεία για να ακούω μουσική από το pc μου αφού το ένα από τα δύο monitors που έχω (m-audio bx5a) πέθανε. Δεν ξέρω αν θέλω, ή αν πρέπει να θέλω ξανά monitors (έχω διαβάσει καλά λόγια για τα Samson Rubicon 6Α αλλά δεν ξέρω αν θέλω monitors πάλι)

Λεπτομέριες:

-Ακούω αποκλειστικά μουσική και σχεδόν αποκλειστικά mp3s.

-Δε με ενδιαφέρουν οι μεγάλες εντάσεις, με ενδιαφέρει περισσότερο να απολαμβάνω την ακρόαση της μουσικής και να μην με κουράζει

-Η κάρτα ήχου μου είναι η m-audio audiophile 2496

-Από μουσική ακούω *.mp3 (τα πάντα)

-To budget μου max στα 300 ευρώ με μικρές υπερβάσεις αν είναι να πάρω κάτι αρκετά καλύτερο.

-Ο χώρος που είναι το pc είναι μικρός περίπου 9τ.μ.

Αυτά, σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!

PS. Με τα BX-5a μου έλλειψαν οι χαμηλές αλλά δεν είμαι φαν των χαμηλών που μπουμάρουν (βλέπε logitechs)

Δημοσ.

Δες σίγουρα κάποιο από τα 2.1 της edifier (s530, s730). Είναι από τις "ποιοτικότερες" λύσεις σε ηχεία υπολογιστή, τόσο από πλευράς υλικών κατασκευής, όσο και από πλευράς απόδοσης.

Ειδικά δε, εφόσον λες: «δεν είμαι φαν των χαμηλών που μπουμάρουν (βλέπε logitechs)», πιστεύω ότι θα τα ...λατρέψεις. Το μπάσο τους είναι ελεγχόμενο - όπως άλλωστε πρέπει να είναι σε κάθε αξιοπρεπές ηχείο - οπότε το «μπουμάρισμα» στο οποίο αναφέρεσαι δε θα σε απασχολήσει.

Καλύτερο value for money, δεδομένου και του χώρου σου, πιστεύω ότι είναι το s530 (αν μπορείς να πάρεις το s530d - ούτως ή άλλως δε φτάνει το 300άρι... - ακόμα καλύτερα).

Σημ: για τόσο μικρό δωμάτιο και εφόσον δε σε απασχολούν οι πολύ μεγάλες εντάσεις, ακόμα και το 330 θα σε κάλυπτε. Αφού όμως είναι άνετα μέσα στον προϋπολογισμό σου, θεωρώ σωστότερη κίνηση την επιλογή του 530. Που ξέρεις; Κάποτε μπορεί να βάλεις τον υπολογιστή σε μεγαλύτερο δωμάτιο...

http://www.skroutz.gr/s/317572/Edifier-S330D.html?from=recommendation

http://www.skroutz.gr/s/317569/Edifier-S530-S530D.html

http://www.skroutz.gr/s/317571/Edifier-S730.html?from=recommendation

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, βασικά κοιτούσα τα 730 αλλά τα 530 φαίνονται πιο value for money. Τα κλιπς προμιντια πρέπει να είναι κορυφή αλλά δεν υπάρχουν πουθενά.

Ο μόνος ενδoιασμός είναι μήπως τα edifier μου φανούν λίγα μετά τα μονιτορς.

Δημοσ.

Ο μόνος ενδιασμός είναι μήπως τα edifier μου φανούν λίγα μετά τα μονιτορς.

Πρόκειται για μη συγκρίσιμες κατηγορίες. Τα monitors - ασχέτως αν πολλοί τα επιλέγουν για τη χρήση αυτή - δεν προορίζονται για "οικιακές" ακροάσεις. Δε σημαίνει ότι είναι «καλύτερα» ή «χειρότερα», είναι «εξειδικευμένα».

Διαφορετικά πιστεύω ότι θα σου φανούν σίγουρα - είναι... - «λίγα» όμως, με τίποτα.

Δημοσ.

κ εγώ πιστεύω δεν θα σου αρέσουν τα edifier μετά τα Monitor!

πήγαινε το σε έναν ηλεκτρονικό κ με κανένα 60αρι θα στο αναστήσει με εξάμηνη εγγύηση (τουλαχιστον εκεί που πήγα εγώ)!

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να ακούσεις πριν να αγοράσεις.

Όπως και να έχει μια ακρόαση είναι το καλύτερο τεστ

Πάρε τις μουσικές σου μαζί σου

Και βρες μαγαζί για ακρόαση!

Δημοσ.

Συμφωνουμε παντως οτι μετα τα μονιτορς οτιδηποτε αλλο ακουγεται ψευτικο και "λιγο". Δεν εχω ακουσει τα edifier απο κοντα αλλα δεν το βλεπω να ειναι σε κατηγορια monitors σιγουρα. Μαλλον κατι αντιστοιχο απο Logitech Z-2300 τα κοβω τα οποια ειναι πολυυυυυυ πισω απο καποιο μονιτορ.

Ειδικα για το που θα ακους μουσικη κιολας ειναι η μερα με τη νυχτα. Βασικο βεβαια να εχεις τα MP3 σου σε καλη ποιοτητα (220+) για να αξιοποιουνται φυσικα καταλληλα και τα monitor. Επειδη διαθετω και τα 2 (χρησιμοποιω τα μονιτορ της υπογραφης μου και εχω και σε δευτερο PC τα logitech Z-2300) πραγματικα οχι μονο αισθανεσαι τη διαφορα αλλα στα logitech οποιαδηποτε ακροαση πραγματικα κουραζει το δικο μου αφτι.

Δημοσ.

Μπέρδεμα...

Καταλήγω μεταξύ Edifier s530 και Samson resolv 6a.

Αλλιώς θα περιμένω και τα σκάσω για να πάρω τα yamaha hs-80.

Δημοσ.

Δεν ειναι μπερδεμα, αν εχεις σε καλη ποιοτητα τα MP3 σου τοτε τα monitor ειναι μονοδρομος. Τα υπολοιπα ηχεια ειναι ψευτικα μπροστα τους.

Δημοσ.

Δες και αυτα Link αν μπορεις βρες καπου να τ ακουσεις.

Αυτά τα είχα ακούσει πριν κάποια χρόνια όταν ήταν να επιλέξω μόνιτορς και να σου πω την αλήθεια δε με είχαν εντυπωσιάσει κυρίως λόγω υπερτονισμένων υψηλών.

Μάλλον θα προσπαθήσω να ακούσω τα tannoy reveal 601a και τα samson, μακάρι να μπορέσω να βρω και τα edifier για να μπορέσω να συγκρίνω...

Δημοσ.

fostex PM 0.4 από www.tomann.de (ή αποπουδήποτε αλλού ) στα 199 τελική.

Απόλυτη σχέση value money , imo .

• 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...