Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εεεεεε, μόνο για να βάλεις linux το θες χωρίς λειτουργικό το μηχάνημα?

άμα έχεις ήδη windows πληρωμένα? άμα δε θες όποια edition έχει μέσα? άμα θες windows χωρίς να φας 2 ώρες για να βγάλεις τις αηδίες τα προγράμματα που βάζουνε?

αμα εχεις ηδη πληρωμενα windows θα τα εχεις βαλει καπου. δε μπορεις να βαλεις τα windows παλι με το ιδιο κλειδι. αρα ηδη χρησιμοποιουνται. εαν σβησεις τα windows στο παλιο μηχανακι για να τα περασεις στο laptop στο παλιο μηχανακι τι θα βαλεις?

catch 22

η αγορα του laptop και των windows ξεχωριστα στοιχιζει περισσοτερο απο το bundle.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα παρακατω ειναι απλες σκεψεις

Ναι αλλα φανταζομαι δεν ειχες και την ιδια αποψη οταν η microsoft ειχε το δικο της browser στα windows και μετα απο αποφαση αναγκαστηκε να δινει επιλογες για αυτο. Ελεγες οτι αφου το φτιαχνει η ιδια εχει δικαιωμα να κανει ο,τι θελει; :P

Ναι καποιος αγοραζει mac και για το λειτουργικο, αλλα απο τη στιγμη που καποιος θα μπορει να βαζει και linux με καποιο τροπο σε mac μη σου κανει εντυπωση καποια παρομοια υποθεση. Αν σε ενα θεωρητικο παραδειγμα σταματησουν ολοι να κατασκευαζουν PC και μεινει μονο η Apple τοτε αυτο θα γινει φανταζομαι προς αποφυγη μονοπωλίων.

Δεν εχει δηλαδη να κανει με το ποιος εχει δικαιωμα να κανει τι και αν θες το αγοραζεις γιατι αυτο λειτουργει προς ολες τις κατευθυνσεις. Το ολο θεμα σε αυτες τις υποθεσεις ειναι η αποφυγη δημιουργιας μονοπωλιων

Την ίδια ακριβώς άποψη είχα και τότε. Θα είχα διαφορετική, αν δεν μου έδινε το δικαίωμα να ξηλώσω τον δικό της και να βάλω αυτό που θέλω. Στον αντίποδα, ποια είναι η επιλογή που σου δίνει "ξέρετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλον browser, να σας δίνω και 5 επιλογές να διαλέξετε, αλλά ξέρετε, ο δικός μας δουλεύει καλύτερα..."; Να χαρώ εγώ επιλογή... :-D

Σαφώς και τα πάντα έχουν να κάνουν με τις επιλογές που μας δίνονται σαν καταναλωτές και το δικαίωμα επιλογής. Από εκεί και πέρα, με την διάλυση των μονοπωλείων θα ασχοληθώ εφ'όσον δώ οτι θίγομαι σαν καταναλωτής και ότι οι αρμόδιοι φορείς (λέμε τώρα...) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

Δεν ισχυει αυτο. Καποιος μπορει να εχει αγορασει την κανονικη εκδοση στο κουτι η οποια δεν ειναι δεμενη με το Hardware. Αυτο θα εκανε σιγουρα καποιος που χρειαζεται να τρεχει professional.

Επισης αν καποιος εχει για οποιοδηποτε λογο προσβαση στο MSDN μπορει να κατεβασει εκδοση με δικο του προσωπικο κλειδι που παλι δεν δενεται με το Hardware.

Μιλάω για το τί ισχύει, όχι τί θα έπρεπε να ισχύει. Για τις περιπτώσεις που αναφέρεις δεν θα έπρεπε ο καταναλωτής να μπορεί να αγοράσει ένα μηχάνημα άνευ λειτουργικού; Αυτή την στιγμή, 50 άδειες να έχεις, με αγορά νέου υπολογιστή θα "πληρώσεις" εκ νέου άδεια. Μιλάω πάντα για οικιακούς καταναλωτές και όχι εταιρείες (το διευκρινίζω για να μην μπούμε σε κουβέντα για volume licencing κλπ.). Γι' αυτό λέω ότι εάν οι κατασκευαστές πουλούσαν και μηχανήματα χωρίς λειτουργικό, ίσως η MS να είχε διαφορετική πολιτική πάνω στο θέμα.

Πάντως, μπράβο στον άνθρωπο που έκανε την κίνηση αυτή και θα έπρεπε όλοι όσοι δεν θέλουν να έχουν με το στανιό την MS στο μηχάνημά τους, να κινηθούν ανάλογα... Προσωπικά, λόγω δουλειάς επέλεξα τον δρόμο του dual-boot.

Δημοσ.

Την ίδια ακριβώς άποψη είχα και τότε. Θα είχα διαφορετική, αν δεν μου έδινε το δικαίωμα να ξηλώσω τον δικό της και να βάλω αυτό που θέλω. Στον αντίποδα, ποια είναι η επιλογή που σου δίνει "ξέρετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλον browser, να σας δίνω και 5 επιλογές να διαλέξετε, αλλά ξέρετε, ο δικός μας δουλεύει καλύτερα..."; Να χαρώ εγώ επιλογή... :-D

Απο αυτα που διαβαζω δε βλεπω οτι ειχες την ιδια αποψη. Δε βλεπω ιδια αντιστοιχιση αποψεων. Η apple δηλαδη σου δινει το δικαιωμα να ξηλωσεις το λειτουργικο της απο τα Mac; (Εκτος αν κανω λαθος οποτε διορθωσε με). Ποια ακριβως επιλογη σου δινει ενας Mac δηλαδη; Εδω δεν ειδα προταση του τυπου "να χαρω εγω επιλογη" αλλα οτι "εχει καθε δικαιωμα να το κανει γιατι το φτιαχνει η ιδια".

Οι προτιμησεις μας ναι ειναι σεβαστες αλλα οι αποψεις μας να ειναι παντα με ισα μετρα και ισα σταθμα. Και ναι και εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει καποιος λογος ωστε να γινει κατι τετοιο σε ενα Mac, τον mac τον παιρνεις φυσικα και για το λειτουργικο του οπως και καλο ειναι να βγαινουν αναλογες αποφασεις ωστε να αποφευγονται τα μονοπωλια και συγκεκριμενα αυτο της MS

Φιλικα παντα απλα εχουμε μια διαφωνια οχι και τοσο μεγαλη. Απλα πιστευω οτι οι αποψεις σου δεν ειναι και τοσο αντικειμενικες. Εκτος αν μου αποδειξεις το αντιθετο βεβαια. Αλλα εδω δεν το βλεπω

Δημοσ.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί το Mac ως υπέρ των αντιμονοπωλιακών μέτρων

Θέλω να πω, για τον δικαστή δεν θεωρείται εναλλακτική λύση. Δεν μπορεί να ισχυριστεί η Samsung ότι ο καταναλωτής έχει επιλογές και αυτές είναι μια δηλαδή να αγοράσει mac αντί για pc με windows. Οπότε τη νύφη την πληρώνει ο μεταπωλητής (samsung)

Δημοσ.

αμα εχεις ηδη πληρωμενα windows θα τα εχεις βαλει καπου. δε μπορεις να βαλεις τα windows παλι με το ιδιο κλειδι. αρα ηδη χρησιμοποιουνται. εαν σβησεις τα windows στο παλιο μηχανακι για να τα περασεις στο laptop στο παλιο μηχανακι τι θα βαλεις?

catch 22

Το παλιο μπορει να επιασε φωτια, να παλιωσε και να το πεταξα, να εσπασε, να μου το εκλεψαν... ή απλα να του εβαλα linux.

Αλλα δεν εχει σημασια γιατι εγω εγραψα οτι μπορει να τα εχεις στο κουτι τους η απο MSDN.

Κανενα catch δεν υπαρχει. Πρωτα αγοραζεις κουτι/βρισκεις αδεια και μετα εγκαθιστας

Δημοσ.

Αλλα δεν εχει σημασια γιατι εγω εγραψα οτι μπορει να τα εχεις στο κουτι τους η απο MSDN.

Κανενα catch δεν υπαρχει. Πρωτα αγοραζεις κουτι/βρισκεις αδεια και μετα εγκαθιστας

ναι αλλα εγραψα παρακατω οτι ειναι πιο φτηνο το bundle απο το να τα αγορασεις ξεχωριστα

Δημοσ.

Μπούρδες απίστευτου βαθμού !!! Άμα είναι τόσο μάγκες οι λινουξάδες τις aful γιατί δεν τα βάζουνε με την apple που οχι μονο δεν σου ανήκει το λειτουργικό σου απαγόρευση να του πειράξεις το παραμικρό ε?

Μήπως επειδή τα τσεπώνουν? ....λέω ένα conspiracy theory :-(

Δεν έχει να κάνει μονο με λινουξάδες το πρόβλημα. Και αν κάποιος νομίζει οτι μονο οι λινουξάδες το ξεκίνησαν και αφορούν μονο αυτούς τότε πλανώνται πλάνην οικτράν...

Σκέψου κάποιον που αγόρασε το Windows Xp κάπου το 2002 σε ωραίο κουτάκι, και μετά κάθε φορά που θα χρειαστεί να αγοράζει νέο PC γιατί του χάλασε/διαλύθηκε ο παλιός να πρέπει να αγοράζει και λειτουργικό σύστημα. Έλεος !

Μέσα σε 10 χρόνια κάποιος πολύ πιθανόν να αλλάξει 2 φορές PC το λιγότερο... γιατί κάθε φορά πρέπει να ξαναπληρώνει το λειτουργικό σύστημα ? Αφού το έχει αγοράσει μια φορά... γιατί να ξαναπληρώνει ?

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο με το να πετάμε την μπάλα στους λινουάδες... το πρόβλημα αγγίζει και όλους τους χρήστες PC

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει μονο με λινουξάδες το πρόβλημα. Και αν κάποιος νομίζει οτι μονο οι λινουξάδες το ξεκίνησαν και αφορούν μονο αυτούς τότε πλανώνται πλάνην οικτράν...

Σκέψου κάποιον που αγόρασε το Windows Xp κάπου το 2002 σε ωραίο κουτάκι, και μετά κάθε φορά που θα χρειαστεί να αγοράζει νέο PC γιατί του χάλασε/διαλύθηκε ο παλιός να πρέπει να αγοράζει και λειτουργικό σύστημα. Έλεος !

Μέσα σε 10 χρόνια κάποιος πολύ πιθανόν να αλλάξει 2 φορές PC το λιγότερο... γιατί κάθε φορά πρέπει να ξαναπληρώνει το λειτουργικό σύστημα ? Αφού το έχει αγοράσει μια φορά... γιατί να ξαναπληρώνει ?

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο με το να πετάμε την μπάλα στους λινουάδες... το πρόβλημα αγγίζει και όλους τους χρήστες PC

Ναι και θα βάλει στο νέο σύστημα με 4core, 4-8gb ram και ίσως SSD, Windows XP 32bit? απλά δεν αξίζει...

Δημοσ.

Απο αυτα που διαβαζω δε βλεπω οτι ειχες την ιδια αποψη. Δε βλεπω ιδια αντιστοιχιση αποψεων. Η apple δηλαδη σου δινει το δικαιωμα να ξηλωσεις το λειτουργικο της απο τα Mac; (Εκτος αν κανω λαθος οποτε διορθωσε με). Ποια ακριβως επιλογη σου δινει ενας Mac δηλαδη; Εδω δεν ειδα προταση του τυπου "να χαρω εγω επιλογη" αλλα οτι "εχει καθε δικαιωμα να το κανει γιατι το φτιαχνει η ιδια".

Οι προτιμησεις μας ναι ειναι σεβαστες αλλα οι αποψεις μας να ειναι παντα με ισα μετρα και ισα σταθμα. Και ναι και εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει καποιος λογος ωστε να γινει κατι τετοιο σε ενα Mac, τον mac τον παιρνεις φυσικα και για το λειτουργικο του οπως και καλο ειναι να βγαινουν αναλογες αποφασεις ωστε να αποφευγονται τα μονοπωλια και συγκεκριμενα αυτο της MS

Φιλικα παντα απλα εχουμε μια διαφωνια οχι και τοσο μεγαλη. Απλα πιστευω οτι οι αποψεις σου δεν ειναι και τοσο αντικειμενικες. Εκτος αν μου αποδειξεις το αντιθετο βεβαια. Αλλα εδω δεν το βλεπω

Αν δεν υπήρχαν διαφωνίες δεν θα υπήρχε λόγος για συζήτηση.... :-D

Καταρχήν δεν είμαι υπέρ κανενός. Θεωρώ ότι και οι δύο εταιρείες το έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για το rexona...

Συμφωνούμε λοιπόν στο γεγονός ότι το να πάρει κανείς μηλαράκι και να θέλει να αλλάξει λειτουργικό είναι αν μη τι άλλο παράδοξο.

Συμφωνούμε πιστεύω επίσης στο γεγονός ότι από καταβολής κόσμου τα μηλαράκια έρχονταν μαζί με το λειτουργικό της κατασκευάστριας εταιρείας τους, πράγμα που δεν ισχύει για τα παραθύρια (εκτός και εαν πουλούσε ποτέ η MS υπολογιστές με την επωνυμία της και δεν το πήρα χαμπάρι...). Τα PCs ανέκαθεν διαφήμιζαν αυτήν τους την ιδιαιτερότητα: επιλογή H/W, ευκολία αναβάθμισης, επιλογή λειτουργικού -αλήθεια θυμάται κανένας εκείνο το εναλλακτικό OS της ΙΒΜ;-

Με την λογική οτι δεν θα έκανε κάποιος μανούρα στην NOKIA γιατί ενώ του αρέσει μια συσκευή δεν του αρέσει το Symbian, μιλάω για την apple και το δικαίωμα της να "πακετάρει" H/W και O/S. Δεν σου αρέσει μην το παίρνεις...

Η MS πουλάει λογισμικό. Το λειτουργικό της (καλό, κακό, αυτό είναι) το έχει "δέσει" με εμπορικές συμφωνίες με τους κατασκευαστές υπολογιστών. Δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί (ή και να μπορεί ποιός την πιστεύει πια...) οτι " ο υπολογιστής που αγόρασες ή έφτιαξες, δεν δουλεύει χωρίς παραθύρια", πράγμα το οποίο η Apple μέχρι πριν λίγα χρόνια θα το έλεγε και θα είχε και δίκιο. Ενώ το λειτουργικό της MS μπορεί να δουλέψει χωρίς τον browser της ή το office της, γιαυτό και αναφέρθηκα στο οτι θα είχα άλλη άποψη αν μου τον φόρτωνε με το στανιό και δεν με άφηνε να τον ξηλώσω.

Πέρα από αυτά οι απόψεις μου είναι δικές μου και ως εκ τούτου μή αντικειμενικές. Αν είμουν δημοσιογράφος, ίσως να έπρεπε να αποδείξω την αντικειμενικότητά τους, όμως δεν είμαι και έτσι δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν :) Όλοι εκφράζουμε τις απόψεις μας και αλοίμονο σ' αυτόν που θεωρεί οτι έχει το αλάθητο και πρόσπαθεί να το επιβάλει...

Την υγειά μας να έχουμε λοιπόν να διαφωνούμε και να κουβεντιάζουμε...

Δημοσ.

Επειδη ετυχε να δω αρκετα λαπτοπ,στη Βουλγαρια που τα πουλουσαν με linux,μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι η διαφορα στη τιμη,με τα αντοιστιχα λαπτοπ που τρεχαν windows, ηταν περιπου 15-20ευρο.Πιστευεις οτι αξιζει το κοπο να αγορασει καποιος το λαπτοπ με το δωρεαν λογισμικο και αν μετα θελει να τ'αλλαξει να αγορασει 80ευρο τα windows?

Και το λογισμικο που θα αγορασεις στο παλιο λαπτοπ ειναι ΟΕΜ,οποταν δε μπορεις να το εγκαταστησεις σε αλλο λαπτοπ/ντεσκτοπ!Ή θα αναγκασεις τη ms και να μη βγαζει ОЕМ λογισμικο?

Και εγω αγορασα σε κουτακι τα 7ρια,για το λαπτοπ που ετρεχε vista και οταν χαλασε,πιστεψε με βρηκα μηχανημα για να του τα περασω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε. Το θέμα δεν έχει να κάνει με λινουξ, μήλα κ πορτοκάλια. Είναι η αθέμιτη δεύσμεση που υπάρχει. Αυτός που πέρνει σκέτο μηχάνημα το παίρνει για να περάσει λινουξ ή δικά του win (είτε σπασμένα είτε αγορασμένα). Εγώ πχ μπορεί να έχω πληρώσει άδεια για αρκετά πισι, γτ πρέπει να πληρώσω κ για οεμ; εκεί είναι το ζουμί. Αγόρασα λαπτοπ με τα 7αρια κ δεν έκανα τπτ. Αν ήταν βιστα θα τα επέστρεφα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε. Το θέμα δεν έχει να κάνει με λινουξ, μήλα κ πορτοκάλια. Είναι η αθέμιτη δεύσμεση που υπάρχει. Αυτός που πέρνει σκέτο μηχάνημα το παίρνει για να περάσει λινουξ ή δικά του win (είτε σπασμένα είτε αγορασμένα). Εγώ πχ μπορεί να έχω πληρώσει άδεια για αρκετά πισι, γτ πρέπει να πληρώσω κ για οεμ; εκεί είναι το ζουμί. Αγόρασα λαπτοπ με τα 7αρια κ δεν έκανα τπτ. Αν ήταν βιστα θα τα επέστρεφα.

Το θεμα ειναι οτι μια εταιρεια δε μπορει να πωλει ενα μηχανημα που να μην ειναι λειτουργισημο,οποταν πρεπει να στο δωσει με καποιο λογισμικο!Τωρα με ποιο λογισμικο,θα θελησει η εκαστοτε εταιρια να πουλησει το μηχανημα της,ειναι αναφαιρετο δικαιωμα να αποφασισει αυτη,ποιο λογισμικο θα τρεχει και αν σε καποιο,δεν του αρεσει,ας μη το αγορασει!

Τωρα που το σκεφτομαι,εγω θελω ενα iphone αλλα με android,θα πρεπει η apple να μου το πουλησει χωρις λογισμικο και να με αποζημιωσει για το λογισμικο που δεν παιρνω!!! :devil:

Αγόρασα λαπτοπ με τα 7αρια κ δεν έκανα τπτ. Αν ήταν βιστα θα τα επέστρεφα.

Δλδ αν σου πουλουσε το ιδιο μοντελο χωρις τα vista,αλλα με linux(ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ-δε μπορεις να ζητησεις αποζημιωση),με μολις 10ευρο πιο φθηνο,θα το επερνες για να βαλεις τα xp?

Δημοσ.

ρε φίλε, όταν αγοράζεις ένα κινητό μπορείς να το πάρεις σκέτο? άμα σε υποχρέωναν να το πάρεις με σύνδεση ενώ είχες ήδη κι άλλη τα ίδια θα έλεγες?

τα άλλα που λες για αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρίες δε στέκουν

Δημοσ.

έκτορα άλλο το κινητό, άλλο ο η/υ. Το πρώτο είναι δεμένο με το λειτουργικό. Ενώ το δευτερο όχι. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...