Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αρχισε να μου κάνει κόλπα ο σκληρός. Τον εχω περίπου 1.5-2 χρόνια. προχθές μάλλον υπερθερμάνθηκε επειδη το ειχα 7 μερες ανοιχτό συνεχόμενα και πεταξε μπλε οθονη και δεν ανοιγε λόγω δίσκου. Τελικά με τα πολλά τον καταφερα αλλα τι γίνεται; Να ψάξω να βρω εγγύηση (προσφορά 30€ απο πλαίσιο καινουργιο τον ειχα πάρει) ή υπάρχει σωτηρία;

Το HDsentinel βγάζει αυτα...

post-109616-0-78378000-1333880310_thumb.jpg

Δημοσ.

Ο δίσκος σου είναι σε εγγύηση μέχρι 15 Νοεμβρίου 2013, οπότε ή βρίσκεις την απόδειξη και τον πάς στο πλαίσιο να τον κάνουν RMA αυτοί (γλιτώνεις τα μεταφορικά), ή τον κάνεις RMA μόνος σου στην Seagate όπως είναι (θα πληρώσεις τα μεταφορικά).

Υπάρχει πιθανότητα να στον δεχτούν και χωρίς απόδειξη αν τον έχουν περάσει στην καρτέλλα σου (ονομαστική απόδειξη) επειδή κρατάνε τα S/N των δίσκων.

(Τα παραπάνω τα βρίσκεις από εδώ : http://support.seagate.com/customer/en-us/warranty_validation.jsp?form=0 βάζοντας το μοντέλλο και το serial number - φαίνονται στο HDD Sentinel - στα αντίστοιχα πεδία)

• Super Moderators
Δημοσ.

7 μέρες ανοιχτός υπερθερμάνθηκε? Δύσκολο έως απίθανο κάτι τέτοιο, οι δικοί μου δεν κλείνουν ποτέ (που λέει ο λόγος) εδώ και χρόνια και δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα...

Όσο για το RMA καλύτερα να το κάνει μόνος του, διότι από το Πλαίσιο θα του κόψουν πιστωτικό επειδή και καλά ανέβηκαν οι τιμές και δεν "γίνεται" να του τον αλλάξουν με ακριβότερο προϊόν κι αν τους πει να το στείλουν αυτοί στην Seagate θα του απαντήσουν ότι θα ξεμπερδέψει σε 1-2 μήνες, πράγμα απαράδεκτο...

Δημοσ.

Πάντως στο e-shop μου κάναν κανονικά RMA αυτοί σε Seagate 2TB με προβληματικές κεφαλές, και είχα καινούργιο (refurbished βέβαια) δίσκο σε 1 εβδομάδα!

Και ήμουν προετοιμασμένος για "πόλεμο" εαν αρνούνταν, δεν συνάντησα καμμία αντίρρηση ούτε δυσκολία γμτ :P

Υπάρχει (σοβαρή) πιθανότητα να έχει την αντιμετώπιση που αναφέρεις, αλλα δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει, ειδικά αν έχει απόδειξη. Ας τους πεί "δεν πειράζει, θα περιμένω". Αποκλείεται να τον καθυστερήσουν πάνω από 1,5-2 εβδομάδες, το όλο σκηνικό το κάνουν επίτηδες για να αποθαρρυνθεί ο πελάτης.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ok, απλά και πάλι οι 2 βδομάδες πολλές είναι διότι δεν τον στέλνουν αμέσως την επόμενη μέρα, αργούν λιγάκι...

μπορεί βέβαια να τους υπενθυμίσει ότι ο νόμος προβλέπει προσωρινή αντικατάσταση με άλλο δίσκο για να κάνει την δουλειά του, εφόσον η αλλαγή του δικού του παίρνει πάνω από 15 εργάσιμες...

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ παιδιά. Κατέβασα και τα τεστ της seagate και ιδια χαλια, δεν το περνάει το τεστ. Θα μπω σε διαδικασία RMA... Παίρνω back up σήμερα και αυριο πρωι στο πλαίσιο, αλλα δεν έχω απόδειξη και αν δε βγάλω άκρη τον στέλνω απευθείας στη seagate...

Εκτιμώ ότι είναι λόγω υπερθέρμανσης μιας και οταν έσβησε το pc και τον εβγαλα απο το λαπτοπ δεν μπορούσα να τον πιάσω (ήταν πάνω απο 50 βαθμούς)...

Ενδεχόμενο επιδιόρθωσης απο μέρους μου δε βλέπετε να υπάρχει, ε;

να μην τολμήσω να ρωτήσω αν εχει αντιπροσωπεία η seagate στην ελλάδα ε;

Δημοσ.

Δεν έχει στην Ελλάδα, τα κοντινότερα collection points απ' ότι θυμάμαι είναι σε Ιταλία και Κωνσταντινούπολη.

Επιδιόρθωση με την έννοια που μάλλον εννοείς (=μόνιμη και αξιόπιστη) δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να απομονωθούν οι bad sectors και να γίνουν remap από τους spare που έχει κάθε δίσκος, επειδή δεν είναι πολλοί οι bad. Αυτό γίνεται και από τον δίσκο μόνο του, αλλά μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση κάνοντας reinitialization (zero filling ή low-level format όπως αναφέρεται λανθασμένα πολλές φορές).

Απλά όταν αρχίσει να έχει bad sectors ένας δίσκος, η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη. Θα σου βγάλει και άλλους στην πορεία, οπότε η καλύτερη λύση είναι backup και RMA.

Δημοσ.

Ναι, Format. Βέβαια αν κάποιος θέλει να τα ανακτήσει, γίνεται εύκολα ακόμα και μετά από Format με ειδικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα που γράφουν σε όλη την επιφάνεια του δίσκου, οπότε χάνονται για πάντα τα δεδομένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία, εκτός και αν έχεις επτασφράγιστα μυστικά.

Δημοσ.

Ναι, Format. Βέβαια αν κάποιος θέλει να τα ανακτήσει, γίνεται εύκολα ακόμα και μετά από Format με ειδικό πρόγραμμα.

Υπάρχουν ειδικά προγράμματα που γράφουν σε όλη την επιφάνεια του δίσκου, οπότε χάνονται για πάντα τα δεδομένα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπεις σε τέτοια διαδικασία, εκτός και αν έχεις επτασφράγιστα μυστικά.

κοιτα υπάρχουν κάποια αρχεία βιομηχανικού και ακαδημαικού απόρρητου αλλα δε πιστευω οτι θα υπάρχει θέμα...

Καμια ιδεα για να επαναφέρω στον δίσκο που θα βάλω ακριβώς την ιδια κατασταση με την υφιστάμενη (δεν ειμαι σε φάση για format)... Norton Ghost? Τίποτα σε freeware?

Δημοσ.

Γίνεται και αυτό που θες.

Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά ξέρω ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη μου.

Πάρε το Back Up σου, κάνε μία φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού και βάλτε ότι αρχεία θέλεις ξανά.

Δημοσ.

Γίνεται και αυτό που θες.

Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά ξέρω ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα ύπαρξης κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη μου.

Πάρε το Back Up σου, κάνε μία φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού και βάλτε ότι αρχεία θέλεις ξανά.

Πήρα back-up αλλα πολλα απο τα προγράμματα μου δεν τα εχω ευκαιρα τα γνησια cd τους και δε θελω να βάλω κλοπυραιτ κλπ οποτε ισως βόλευε, ειδικα απο τη στιγμή που αν εξαιρέσεις το δίσκο το μηχανημα φυσάει και ειναι στημένο όπως πρεπει...

θα το ψάξω λιγο ακόμα και αν δεν πετυχει κάνω αυτό και μερικές μέρες υπομονή για να περάσω office κλπ..

Δημοσ.

Είναι σε τόσο αθλια κατασταση ο δισκος που το norton ghost κολλάει, κατα τα άλλα νομίζω οτι το αποτέλεσμα θα ήταν το επιθυμητό.

Αυριο πρωι θα τον πάω για RMA στο πλαίσιο... Μου ειπαν να μην τον κάνω format για να φαίνονται τα bad sectors? :unsure:

Καλα που το βρήκα απο ένα φίλο σε γνησιο trial 12 μηνων και δε χρειάστηκε να το αγοράσω... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...