pgmank Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδιά. Η απορίες μου είναι: 1) Αν γίνεται να δοκιμάσω μία μητρική κάρτα χώρις τίποτα πάνω παρα μόνο το τροφοδοτικό; 2) Έστω ότι δεν γίνεται, άμα βάλω επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών κτλ. πάνω σε μία μητρική προς δοκιμή, υπάρχει περίπτωση εάν η μητρική είναι χαλασμένη να καταστρέψει και τα άλλα εξαρτήματα που είναι τοποθετημένα πάνω της ; 3) Γενικώς προτείνετέ μου αν ξερετε, κάποιους τρόπους δοκιμής μητρικών καρτών. 4) Παίζει σχέση το μοντέλο της μητρικής, το socket κλπ για τους τρόπους δοκιμής ; (Στην δικιά μου περίσταση είναι μία μητρική της DFI Lanparty μοντέλο Lanparty JR P45 T2RS) 5) Έστω ότι χρειάζεται να τοποθετήσω επεξεργαστή στην μητρική για να την δοκιμάσω -του ίδιου socket με την μητρική- αλλά δεν τον αναφέρει πουθενά η μητρική στους υποστηριζόμενους επεξεργαστές της, θα δουλέψει λόγο ίδιου socket ; (Στην δικιά μου περίπτωση εδώ είναι η λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές. Δεν είναι της εταιρίας αλλά στο manual της μητρικής που παρέχει η DFI Lanparty δεν βλέπω πουθενά υποστηριζόμενους επεξεργαστές). Υ.Γ: Θα ήθελα αν γίνεται να μιλάτε ,και γενικώς για όλες τις μητρικές κάρτες ,αλλά και για την συγκεκριμένη της DFI Lanparty. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το μήνυμά μου !
georger_volos Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Γεια σας παιδιά. Η απορίες μου είναι: 1) Αν γίνεται να δοκιμάσω μία μητρική κάρτα χώρις τίποτα πάνω παρα μόνο το τροφοδοτικό; 2) Έστω ότι δεν γίνεται, άμα βάλω επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών κτλ. πάνω σε μία μητρική προς δοκιμή, υπάρχει περίπτωση εάν η μητρική είναι χαλασμένη να καταστρέψει και τα άλλα εξαρτήματα που είναι τοποθετημένα πάνω της ; 3) Γενικώς προτείνετέ μου αν ξερετε, κάποιους τρόπους δοκιμής μητρικών καρτών. 4) Παίζει σχέση το μοντέλο της μητρικής, το socket κλπ για τους τρόπους δοκιμής ; (Στην δικιά μου περίσταση είναι μία μητρική της DFI Lanparty μοντέλο Lanparty JR P45 T2RS) 5) Έστω ότι χρειάζεται να τοποθετήσω επεξεργαστή στην μητρική για να την δοκιμάσω -του ίδιου socket με την μητρική- αλλά δεν τον αναφέρει πουθενά η μητρική στους υποστηριζόμενους επεξεργαστές της, θα δουλέψει λόγο ίδιου socket ; (Στην δικιά μου περίπτωση εδώ είναι η λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές. Δεν είναι της εταιρίας αλλά στο manual της μητρικής που παρέχει η DFI Lanparty δεν βλέπω πουθενά υποστηριζόμενους επεξεργαστές). Υ.Γ: Θα ήθελα αν γίνεται να μιλάτε ,και γενικώς για όλες τις μητρικές κάρτες ,αλλά και για την συγκεκριμένη της DFI Lanparty. Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το μήνυμά μου ! 1) όχι 2) όχι δεν πρόκειται να πάθει τπτ το hardware...το μόνο ευαίσθητο είναι ο σκληρός δίσκος που κ πάλλι δεν θα πάθει κάτι.. 3) πρεπει να μας πεις τι ακροβώς δεν δουλεύει στη μητρική, αν δεν δουλεύει καθόλου ή αν έχει κάποιο πιο συσκεκριμένο πρόβλημα. 4)όχι το socket δεν παίζει ρόλο στον τροπο δοκιμής 5) αν είναι για το συγκεκριμένο socket ο επεξεργαστής λογικά θα τον δουλέψει αλλά μπορεί να μην το υποστηρίζει πλήρως...ή μπορεί να υπάρχει bios θπδατε που μετά από αυτό να το υποστηρίζει κ το αρχείο με τις cpu να μην είναι ενημερωμένο..
Chief90 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 αν δεν βάλεις τίποτα πάνω η μητρική σου θα αρχίσει να σφυρίζει . (το οποίο είναι κάλο αν το κάνει, γιατί προσπαθεί να σου στείλει μήνυμα οτι "μαλκα" δεν με έχεις συνδέσει ούτε με cpu ούτε με ραμ ούτε με gpu ). όμως και πάλι δεν θα μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύει γιατί αν βάλεις cpu μνήμες και gpu ,μπορει να έχει χαλάσει σε άλλο σημείο και να σκαλώνει όταν είναι συνδεδεμένα όλα. οπότε ο καλύτερος τρόπος για να δεις αν είναι πλήρως λειτουργική είναι να την συνδέσεις κομπλε.
pgmank Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 3) πρεπει να μας πεις τι ακριβώς δεν δουλεύει στη μητρική, αν δεν δουλεύει καθόλου ή αν έχει κάποιο πιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Μιλάω γενικά αν μία μητρική που πάω να δοκιμάσω είναι χαλασμένη ,χωρίς να το ξέρω, και βάλω πάνω cpu. ram, gpu κτλ. Το ερώτημά μου είναι αν η χαλασμένη αυτή μητρική μπορεί να καταστρέψει τα παραπάνω (cpu, ram, gpu κτλ.) και αν ναι σε ποιές περιπτώσεις (δηλαδή όταν η μητρική έχει καεί, όταν έχει βραχυκυκλώσει κλπ.) ; αν δεν βάλεις τίποτα πάνω η μητρική σου θα αρχίσει να σφυρίζει . (το οποίο είναι κάλο αν το κάνει, γιατί προσπαθεί να σου στείλει μήνυμα οτι "μαλκα" δεν με έχεις συνδέσει ούτε με cpu ούτε με ραμ ούτε με gpu ) Στην δικιά μου περίσταση, όταν έβαλα την μητρική χωρίς τα απαραίτητα εξαρτήματα(cpu, ram, gpu) δεν σφύριζε ούτε με το ενσωματωμένο beeper αλλά ούτε και με το beeper που έβαλα εγώ στην θέση speaker της μητρικής. Επίσης έβαλα και ανεμηστίρια πάνω στην μητρική πλακέτα (όχι στο τροφοδοτικό με molex) μπάς και ξεκινήσουν και δεν ξεκινούσαν, ενώ σε μία άλλη DFI Lanparty socket 1366 που δοκίμασα χωρίς CPU,GPU,RAM και τοποθέτησα πάνω της ανεμηστήρια ξεκίνησαν να δουλεύουν μια χαρά.
logitech Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) εαν δεν κανω καποιο λαθος το τροφοδοτικο μπορει να παρει κατι μαζι του απο hardware εαν κανει κανενα τσαφ περιεργο Επεξ/σία 8 Απριλίου 2012 από logitech
georger_volos Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Μιλάω γενικά αν μία μητρική που πάω να δοκιμάσω είναι χαλασμένη ,χωρίς να το ξέρω, και βάλω πάνω cpu. ram, gpu κτλ. Το ερώτημά μου είναι αν η χαλασμένη αυτή μητρική μπορεί να καταστρέψει τα παραπάνω (cpu, ram, gpu κτλ.) και αν ναι σε ποιές περιπτώσεις (δηλαδή όταν η μητρική έχει καεί, όταν έχει βραχυκυκλώσει κλπ.) ; σύνδεσε τα κανονικά δεν υπάρχει κίνδυνος ,καλύτερα εκτός κουτιού μην την βραχυκυκλώνει το κουτί ή κάτι άλλο.. εαν δεν κανω καποιο λαθος το τροφοδοτικο μπορει να παρει κατι μαζη του απο hardware εαν κανενα τσαφ περιεργο ναι αν το τροφοδοτικό είναι στα τελευταία του, καεί καιείναι "no name" (μη αξιόπιστο μπορεί να πάρει μαζί του μητρική κ σκηρούς)
Chief90 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Στην δικιά μου περίσταση, όταν έβαλα την μητρική χωρίς τα απαραίτητα εξαρτήματα(cpu, ram, gpu) δεν σφύριζε ούτε με το ενσωματωμένο beeper αλλά ούτε και με το beeper που έβαλα εγώ στην θέση speaker της μητρικής. Επίσης έβαλα και ανεμηστίρια πάνω στην μητρική πλακέτα (όχι στο τροφοδοτικό με molex) μπάς και ξεκινήσουν και δεν ξεκινούσαν, ενώ σε μία άλλη DFI Lanparty socket 1366 που δοκίμασα χωρίς CPU,GPU,RAM και τοποθέτησα πάνω της ανεμηστήρια ξεκίνησαν να δουλεύουν μια χαρά. καμιά φορά παίζει ρόλο και η μητρική οπότε μην δίνεις σημασία(δεν έχουν όλες την ίδια συμπεριφορά ) . βάλε τα βασικά πάνω για να δεις αν έφυγε η μητρική .
alex89 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 εαν δεν κανω καποιο λαθος το τροφοδοτικο μπορει να παρει κατι μαζι του απο hardware εαν κανει κανενα τσαφ περιεργο Kαι εγώ έτσι το έχω συναντήσει. Μητρική χαλασμένη δεν έκανε ζημία σε ότι ήτανε κουμπωμένο πάνω της. Τροφοδοτικό χαλασμένο που δεν δίνει σωστή τάση μπορεί να κάψει επεξεργαστή, σκληρό, κάρτα γραφικών, μνήμες. Έτσι την έπαθα από ένα μάπα τροφοδοτικό που είχα σε pc.
pgmank Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 εαν δεν κανω καποιο λαθος το τροφοδοτικο μπορει να παρει κατι μαζι του απο hardware εαν κανει κανενα τσαφ περιεργο Kαι εγώ έτσι το έχω συναντήσει. Μητρική χαλασμένη δεν έκανε ζημία σε ότι ήτανε κουμπωμένο πάνω της. Τροφοδοτικό χαλασμένο που δεν δίνει σωστή τάση μπορεί να κάψει επεξεργαστή, σκληρό, κάρτα γραφικών, μνήμες. Έτσι την έπαθα από ένα μάπα τροφοδοτικό που είχα σε pc. Μου είχε τύχει τέτοιο τσαφ με ένα μούφα τροφοδοτικό, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα το socket 1155 pc που είχα φορεμένο σε αυτό. καμιά φορά παίζει ρόλο και η μητρική οπότε μην δίνεις σημασία(δεν έχουν όλες την ίδια συμπεριφορά ) . βάλε τα βασικά πάνω για να δεις αν έφυγε η μητρική . σύνδεσε τα κανονικά δεν υπάρχει κίνδυνος ,καλύτερα εκτός κουτιού μην την βραχυκυκλώνει το κουτί ή κάτι άλλο..ναι αν το τροφοδοτικό είναι στα τελευταία του, καεί καιείναι "no name" (μη αξιόπιστο μπορεί να πάρει μαζί του μητρική κ σκηρούς) Την δοκίμασα εκτός κουτιού με όλα τα απαραίτητα πάνω της για να δουλέψει. Αρχικά την λειτούργησα με την δικιά της μπαταρία, αφού είχα βραχυκυκλώσει τους δύο πόλους στην μητρική για clear cmos, και άρχισε να λειτουργεί το ανεμηστηράκι του επεξεργαστή, χωρίς όμως να δείχνει κάτι η οθόνη. Ύστερα άλλαξα μπαταρία (ίδιου μοντέλου η οποία ήταν ελεγμένη διότι λειτουργούσε σε άλλο pc 775, από το οποίο πήρα τα εξαρτήματά του), και με την καινούρια το CPU FAN δεν λειτουργούσε καθώς ούτε διάβαζε την μνήμη η μητρική ή θεωρούσε πως δεν υπάρχει. Το κατάλαβα από ένα led που έχει δίπλα στις RAM πάνω στην μητρική, το οποίο βάση του εγχειρίδιου της μητρικής ανάβει όταν είναι συνδεδεμένη η RAM. Ύστερα ξαναέβαλα την παλιά μπαταρία και πάλι τα ίδια και ύστερα από αυτό έβαλά τα parts στο άλλο pc από όπου τα είχα πάρει και λειτούργησαν όλα μια χαρά χωρίς να χαλάσει κανένα η μητρική που τα έβαλα πάνω για να τα δοκιμάσω. Τώρα το γιατί δεν διάβαζε την RAM δεν ξέρω, αλλά πιθανότατα να είναι χαλασμένη η μητρική. Πάντως κάτι που μου είπατε και επαληθεύτηκε για την συγκεκριμένη τουλάχιστον μητρική είναι ότι τα parts που έβαλα πάνω για να την δοκιμάσω δεν χάλασαν. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας !
maxdore217 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 καλημέρα για να μην ανοίγω άλλο θέμα χωρίς λόγο αν το επιτρέπει βέβαια ο αρχικός δημιουργός θέλω την βοήθεια σας σε κάτι: περιγραφή Σε pc 5 χρονών socket 478 /2.8ghz cpu/kai 1.5ghz ram ddr1 400 με πρόσφατα αλλαγμένο τροφοδοτικό (κινέζικο 450w) Τo πρόβλημα είναι ότι βγάζει μαύρη οθόνη (δεν φταίει αυτή την έλεγξα) δείχνει να ανοίγει αλλά δεν κάνει κανένα beep 1. έχω βγάλει την μπαταρία από bios για 30sec 2. έχω βγάλει όλες τις ram (3) και κάνει beep κανονικά έχω βάλει 1 μόνο και δεν κάνει beep την έχω αλλάξει θέσεις. 3. έχω βγάλει την vga (χ1600) αλλά κάνει (1 μόνο beep) διακεκομμένο για λίγο ξανά έβαλα την vga δεν κάνει. 4. έβγαλα εκτός το cdrw για να μην τραβάει ρεύμα τίποτα πάλι. πρόσφατα είχε καεί το τροφοδοτικό αλλάχτηκε μπήκε άλλο (αυτό τις περιγραφής πάνω) και δούλεψε ή 2 ή 3 μέρες χωρίς κάποιο πρόβλημα...(ξέρει κανείς κάτι?) παλιότερα είχα καεί μια mobo σε αυτό αλλάχτηκε και δούλεψε κάνα 3 χρόνια απροβλημάτιστα. {ΠΕΡΙΜΈΝΩ ΠΡΩΤΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ GURU ΤΟΥ ΧΏΡΟΥ}
Thanos1972 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Και το παλιο που αλλαχθηκε και το αλλο ειναι κινεζικα ε? μαλιστα..... εχεις πολυμετρο?εαν ναι δες τον οδηγο στην υπογραφη.εαν οχι παμε παρακατω και ξεκινα να ψαχνεις για τιποτα φουσκωμενους πυκνωτες επανω στην μητρικη(αυτα τα βαρελακια). εαν δεν βρεις τιποτα δες για τα τσιπακια εκει γυρω απο τον επεξεργαστη σε τι καρασταση ειναι.οπτικα μιλαμε ετσι? εαν παλι δεν βρεις κατι,δες λιγο εαν κανει μπιπ χωρις να εχεις συνδεδεμενη την τροφοδοσια του επεξεργαστη.δεν θυμαμαι βεβαια εαν εχουν ξεχωριστη τροφοδοσια για τον επεξεργαστη αυτες.εαν δεν εχει,δες εαν κανει μπιπ χωρις τις μνημες επανω. Ακυρο τα παταπανω.απο αυτα που λες,η το τροφοδοτικο η η μητρικη εχει χαλασει.εαν εισαι σιγουρος οτι το τροφοδοτικο δουλευει οκ και βγαζει σωστες τασεις τοτε ειναι θεμα μαλλον μητρικης.η καρτα δουλευει οκ σε αλλο pc?
maxdore217 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Εκλεκτέ φίλε Thanos1972 ευχαριστώ αρχικά για την άμεση απάντηση. Όλα ήταν κινέζικα στο 1 που ρωτάς το πρώτο που χάλασε ήταν τις μάρκας του e-shop το οποίο ήταν άθλιο αλλά πλάκα πλάκα μου έβγαλε χρονάκια και νομίζω ότι μου έφαγε μόνο μια mobo. το δεύτερο που έχει τώρα είναι κάπως καλύτερο πάλι 450w με υποτίθεται και προστασία αυτό το κόκκινο διακοπτάκι 2. Πολύμετρο δεν έχω. 3. οπτικά φαίνεται μια χαρά ούτε καψίματα ούτε σκασίματα ούτε φουσκώματα. τι λες? θα μου φέρει ένας φίλος μου τροφοδοτικό για δοκιμή και βλέπουμε μετά θα ποστάρω και εδώ δεν έχω δυνατότητα να τσεκάρω κάθε κομμάτι ξεχωριστά μιας και είναι δύσκολο να βρω άλλον με agp ddr1 478 ...
Lost1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Τα fan γυριζουν ? Αναβει κανενα led στην μητρικη ? Δοκιμασες το αλλο τροφοδοτικο ? Μπορει για 30 sec που αφαιρεσες την μπαταρια να μην ειναι αρκετα , βγαλε το Pc απο την μπριζα , πατα 2-3 φορες το power button (για αποφορτιση) και αφαιρεσε την μπαταρια για 5-10 λεπτα ...
maxdore217 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 Δημοσ. 10 Απριλίου 2012 led δεν έχει το mobo, δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό αλλά δεν φταίει αυτό. τίποτα άλλο κανείς?????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα